Mi Abonyunk - Felháborító! Piszkálják a kerékpárosokat a zsaruk!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

Abonyilakos5 - 2013.03.25. 16:30

Üdvözlök mindenkit! Azért regisztráltam a Miabonyunk portálon hogy elmeséljem hogy mi történt tegnap anyukámmal. Édesanyám és a sógornöje a Otp-  vel szemben a Tanácsháza 4 es felőli oldalán az újonnan nem régiben elkészült viakoloros járdán biciglivel ment, mellette a sógornöje tolta a kerékpárt. Megálltak a rend őrei és felelősségre vonták édesanyámat, mivel ott nem lehet kerékpározni és már irta is a 10.000 Ft-os csekket.

Se tábla semmi nem jelzi a kerékpározás tilalmát a járdán. De ez még semmi ... A sógornője nem kerékpározott, csak tolta a kerákpárt és őt is megbüntette 10.000 Ft-ra. Mire ő: hát án nem is ültem rajta csak toltam, erre a rend őre azt felelte: hagyjuk már,  majd ledolgozza a tanácsházán a büntetást. 

Majd a sogornő megjegyezte,  hogy amíg a rend őre intézkedett, hogy eddig 4 kerékpáron utazó haladt el melletünk. Erre a rend őre azt felelte, hogy mindjárt utánuk megyek és megkeresem őket.

Kérek mindenkit aki tanáccsal tud szolgálni mi távök legyünk  az kommentben tegye meg .

Tisztelettel: Abonyi lakos

Közbiztonság:
Blogok   
 11 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Továbbra sem

ellike51 -

2013.03.28. 08:59:24

tudjuk, mi lett elhallgatva előlünk... a kerékpárját toló gyalogos miatt is.

 

Lehet, hogy "nyugta" nélkül szedték be a helyszíni bírságot? 

 

Vagy kamu az egész? (Netán "álrendőrök" voltak?)

a válasz:)

veroniq -

2013.03.26. 14:01:37

Ki van adva nekik, sajnos.....

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=632170

Cikk címe: Bírságolj rendőr, mert ráfázol!

Sajnos igaza van.

TATU -

2013.03.26. 10:22:26

Az előtted szolónak a hivatásos és közalkalmazottak bizony a nép adóiból kapják jövedelmüket ami után természetesen Ők is adóznak,sött a nyugdíjuk is ebböl fizetődik.De nem erről van szó,ügye a kerékpár nem jármű nem tartozik ezen fogalomban még ha ülsz is rajta akkor sem azt.járdán bármikor tolhatod de vannak feltételei nem akadályozhatod a gyalogos forgalmat.A Rendőr alapvető joga a büntetés kiszabása ha nem ért vele valaki egyet élhet panasz jogával,de a rendőri intézkedés az adott helyszinen nem vonható kétségben.Az elektromos kerékpárok 300 W-ig kerékpárok tehát azok sem járművek a 300W felettiek bizony segédmotorkerékpárként üzemel és kötelező a bukósisak és a bíztosítás,viszont a segédmotorkerékpár sem jármű,de van mikor járműként közlekedik ezért kötelező a KRESZ vizsga.Mivel a segédmotorosnak nem kell eü csomag és elakadásjelző és egyébb kiegészitők pont azért mert nem járművek.Viszont nagyon sok 350W-os elektromos kerékpárt látni amiket bizony nem az előírásnak megfelelően üzemeltetnek hol ott előírás a tulaj számára,hogy hordja magánál járgánya gépkönyvét amivel igazólni tudja teljesítményét.Most képzeld el ha a rendőr kollegák eljárást indítanának ezek ellen micsoda felháborodás lenne belőlle természetesen jogtalanul.Tessék tudomásúl venni a Rendőr az edott helyzet atyaúristene,nem lehet vele szemben kekeckedni mert az még elenállásnak is minösűl,tessék élni panasz joggal ha valami sérelmes de nem a helyszinen mert könnyen büncselekmény lehet az intézkedés  akadályoztatása.

????

Ignashov -

2013.03.26. 08:39:13

Az esettel kapcsoltban csak annyit, hogy sztem valami tényezőt nem tudunk, mert ez így egy farkanélküli mondóka........

Nem kell okoskodni, mega fővároshoz hasonlítgatni egy kis várost, ahol van az úttseten kijelölt kerékpárút, ott Tilos a járdán kerékpározni, a Gyalogjárda neve is takarja a rendeltetését!!! Nem kell a jogszabályi kiskapuk mögé bujkálni egy ilyan pitiánek cselekmény miatt!

A rend őre éppen humánusabb is lehetett volna, nem biztos h ez volt az évszázad szabálysértése, de mind1!

Ours! Én nem tudom honnan szedik az emberek ezt a berögződött ökörséget, hogy az adófizetők pénzéből fizetik a rendőröket, tűzoltókat, mentősöket!??!! Szerinted ők nem fizetnek adót.....

Ha viszont az est így történt, akkor a sértettnek panaszjogi lehetősége van! Police.hu

police.hu

ours -

2013.03.26. 07:12:18

Honlapján a Különleges járművek/kerékpár/elektromoskerékpár bejegyzés alatt megtalálható a jogszabály.Mely értelmében még a Főváros egész területén sem tilos a járdán kerékpározni 5km/ó-rás sebességgel,kivéve ha tábla tíltja.Az elektromos kerékpárt meg had használja a 80-éves mert nekik találták ki főleg a tricikli jellegűeket.Ezen erővel az elektromos rokkant kocsit is be lehetne tíltani mert ven rajta gyorsító fokozat? Sajnos nem az első de nem is az utolsó lesz a rendőri túlkapásoknak,de a zsarunak néha eszébe kellene jutnia,kitöl is kapják jövedelmüket,hát nem a Fidesztől az bíztos.Próbáljon meg mérlegelni s ha Ő maga sincs tisztába a KRESZ-el üljön be az iskolapadban,rá férne.

Jól gondolod...

ellike51 -

2013.03.25. 22:26:58

szerintem is, aki a bringát tolja gyalogosnak számít.

 

Ezért is tartom furcsának a címben felvázolt esetet... valamit nem tudunk, nem tudattak velünk... tulajdonképpen miért is büntették meg a kerékpárját toló személyt?

 

(Vagy csak a rendőrök, rendőrség lejáratása ez az egész? ... mertem kérdezni csak így zárójelben)

A bringások

Ruby -

2013.03.25. 21:38:17

többnyire nem szabályosak, sokszor védekeznek azzal hogy nincs jogsijuk, nem ismerik a kreszt, rá nem vonatkozik, stb... DE! Amíg a sok birka autós, aki a Vasút út- Nagykőrösi út kereszteződésénél nem képes felismerni a kanyarodó főútvonal táblát, mit is várhatnánk a bringásoktól?

A lányom 12 éven aluli, mégsem bringázunk a járdán. A járdán toljuk, a zebrán áttoljuk, ennek ellenére egy mami majdnem elütötte a mai nap mert ő biciklizett a járdán. Utánna szóltam, de még én voltam a hibás, meg a gyerek.

 

Az itt leírt esetben én figyelmeztettem volna a tekerő illetőt, a biciklit tolót viszont nem értem miért büntette meg...? Ha tolja, gyalogosnak számít és tudtommal nem büntethető a kötelező felszerelés hiánya miatt sem.

 

 

 

A bringások

Ruby -

2013.03.25. 21:37:33

többnyire nem szabályosak, sokszor védekeznek azzal hogy nincs jogsijuk, nem ismerik a kreszt, rá nem vonatkozik, stb... DE! Amíg a sok birka autós, aki a Vasút út- Nagykőrösi út kereszteződésénél nem képes felismerni a kanyarodó főútvonal táblát, mit is várhatnánk a bringásoktól?

A lányom 12 éven aluli, mégsem bringázunk a járdán. A járdán toljuk, a zebrán áttoljuk, ennek ellenére egy mami majdnem elütötte a mai nap mert ő biciklizett a járdán. Utánna szóltam, de még én voltam a hibás, meg a gyerek.

 

Az itt leírt esetben én figyelmeztettem volna a tekerő illetőt, a biciklit tolót viszont nem értem miért büntette meg...? Ha tolja, gyalogosnak számít és tudtommal nem büntethető a kötelező felszerelés hiánya miatt sem.

 

 

 

Szigorúan tilos!

tyb -

2013.03.25. 19:36:04

Főként ott, ahol a kerékpárosok közlekedésére kijelölt kerékpárút, vagy -sáv van kialakítva... Ráadásul párhuzamosan a járdával...{#emotions_dlg.afterboom}

 

De, itt van még néhány kötelem és tilalom, melyet igazán jó lenne, ha megtartanának a kerékpárosok és nem csak a szankciótól való félelmükben!

 

- A gyalogosok és a kerékpárosok csak az út számukra kijelölt részén közlekedhetnek. S, ez egyetlen esetben sem a felezővonal!

A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani, és a kerékpárt hajtó személynek – lakott területen kívül – fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie. 

- A kerékpárosok behajthatnak az egyirányú utcába ellenkező irányból, ha nincs kijelölve kerékpársáv, de táblával jelezni kell a behajtás lehetőségét. Azoknál a kereszteződéseknél, ahol az egyirányú utcából ellenkező irányból kerékpáros közlekedhet, a közútkezelő köteles erre figyelmeztető táblát kihelyezni.

 

Itt jegyzem meg kedves "kresznemismerő" biciklisták, hogy a Taverna felől a Sportcsarnok felé nem lehet "betekerni" a forgalommal szemben, mert NINCS ERRE VONATKOZÓ JELZŐTÁBLA! 


- A kerékpárosok az álló autók mellett előresorolhatnak, például a piros lámpánál. Ezzel megakadályozható, hogy a lassabban induló kerékpárosok beragadjanak a gyorsabban induló járművek közé. Sőt! A motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok nemcsak a járművek mellett, hanem közöttük is előresorolhatnak.

- A kerékpáros – az erre vonatkozó közúti jelzés alapján – az autóbusz forgalmi sávjában, vagy ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpár-közlekedésre alkalmas útpadkán közlekedjen.

- A járdán tilos kerékpározni. Ez alól kivételt jelentenek a 12 év alatti gyermekek, valamint az a helyzet, amikor az úttest a kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, illetve amikor kerékpárral tilos az úttesten közlekedni. A 40-es út - volt 4-es - a kerékpáros közlekedésre (is) tökéletesen alkalmas.

- Kerékpározás közben is tilos a mobiltelefon használata, az iPad, iPhone és a vázon szabálytalanul szállított barátnő nyomkorászása. .

- Tilos kutyát (lovat is! mert már ilyen eseményt is láttam Abonyban! Király) vezetni kerékpár mellett.


- Nem szabad picsa részegen kerékpározni, főútvonalon még szalonspiccesen sem, valamint a piros lámpán (ami nincs Abonyban) áthajtani.

 

Vannak továbbá a bringáknak kötelező felszerelései és tartozékai is... Pontosabban kellene, hogy legyenek! Úgy, mint ahogy a gépjárműveknek van, kell, hogy legyen szélvédője, ajtaja, lámpája, ablaktörlője és pl. elakadásjelző háromszöge stb...

 

Szóval ezek:

- Könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezés
- két, egymástól függetlenül működtethető fékszerkezet, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat
- hangjelző berendezés, amely csak csengő lehet
- egy előre fehér vagy kadmiumsárga fényt adó lámpa
- egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpa
- hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros fényvisszaverő
- legalább az első keréken legalább 1 db borostyánsárga, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverő (küllőprizma).

 

Ha ezek rendben vannak már tettünk egy komoly lépést a biztonságunk érdekében! 

 

S, végül egy kérés! 

 

KÖNYÖRGÖM, HOGY NE VEGYÜNK A 80 ÉVES MAMIKNAK VILLANYBICIKLIT! Hacsak nem az őseink elsinkölése a cél... 

 

Biztonságos közlekedést mindenkinek! 

Tilos

arw -

2013.03.25. 18:47:28

kerékpárral járdán közlekedni alapesetben, persze van pár kivétel de akkor is nagyon körültekintően, mivel nagyon balesetveszélyes mind a gyalogos és kerékpáros részére. Gondoljunk már bele, egy kerékpár 15-20kg+a pilóta 50-120kg. Az mekkorát üt még ha csak 15km/h-val is halad, ha kilép elé bárhonnan is egy gyalogos aki lehet gyerek, felnőtt (teljesen mindegy)? Kivétel pl.: 12 éven aluli, megvan tiltva az úttesten a közlekedés, illetve ha minőségileg alkalmatlan (ezen lehet vitatkozni mi az és mi nem). A büntetés első része jogosnak tűnik, a másodikat nem értem, kérem kapcsolja ki. {#emotions_dlg.facebeard} 

 

Erős...

ellike51 -

2013.03.25. 17:32:02

... kételyeim vannak, hogy ezért meg lehetne valakit büntetni.

 

Sokkal elhihetőbbnek tartanám a büntetés jogosságát hiányos felszereltségű kerékpár esetén, ami ugye lehetséges az említett helyen is. Látni kellene a büntetés kiszabását papíron... a csekk befizetésével várnék amíg lehet.

 

Szerintem nem teljes ez a történet így, valami hiányzik még a történetből.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok