Mi Abonyunk - Megérkeztek az új főrendőrök! Holnap kezdenek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.01.31. 20:51

( A képen Török Csaba, ceglédi rendőrkapitány ) - A mai képviselő testületi ülésen ígéretéhez híven Török Csaba, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője bemutatta Abony új rendőri vezetőit. Az új őrsparancsnok az előzetesen lapunkon megjelenteknek megfelelően Schönléber Zoltán hadnagy lett, az őrsparancsnok helyettes pedig Koncz Bálint őrnagy. Holnaptól munkába is állnak, Weigel Harri hadnagy, aki eddig volt az abonyi őrs parancsnoka, a Jászkarajenői újonnan megnyitott őrsöt vezeti február 1-től.

Karához tartozik majd Kőröstetétlen és Törtel is. Abonyt ezzel tehermentesítik. Az itteni őrshöz csupán két település tartozik majd, Újszilvás és Tápiószőlős.

A képviselő testületi ülés elején Török Csaba rendőr alezredes, kapitányságvezető beszélt néhány szót a testületi tagok előtt. Elmondta, hogy több szállal is kötődik Abonyhoz, az általános iskola felső tagozatát a Gyulai iskolában végezte és apai ágon is „ abonyi „. Megtudhattuk, hogy december egytől tölti be pozícióját, és azóta feltérképezte a település közbiztonsági helyzetét is, ennek megfelelően a Pest megyei kapitány egyetértésével jön Abonyba az új őrsvezetés. Munkatársait kiváló szakembereknek nevezte, és szeretnének mindenben megfelelni a jogos lakossági elvárásoknak. Mindenképpen szeretné, ha a lakosság érezhetné hamarosan egy kedvező folyamat hatásait.

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester jó háziasszonyként köszöntötte az új rendőri vezérkart és jó munkát, sok sikert kívánt nekik. Hozzátette, hogy nagyon reméli, ha jeleznek a rendőrség felé problémákat, akkor megkapják a segítséget.

LŐVE
 

Közbiztonság:
 18 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Megint próbálkoztak....

gandalf -

2013.02.03. 12:24:19

Az éjjel a Bercsényi úton több ház udvarára, hívatlan látogatók érkeztek!!! Hála az éber szomszédoknak, riasztónak, kutyáknak, tudomásom szerint eredménytelenul távoztak!                                                   A rendőrség percek alatt a helyszínre érkezett, de addigra elinaltak!

 Tisztelettel!

 Gandalf

 

 

 

Kik csinálják a törvényeket?

abonyi -

2013.02.02. 20:23:43

A saját hazájukat is elpusztítanák ezek a politikusok a saját érdekeikért! Amúgy meg nézzük már meg a régi rendőröket, meg a mostaniakat. A Fajka Jani bácsinak nagyobb tekintélye volt egyedül, pedig nem is edzett a Krupincával, mint ma az egész rendőrségnek. Hogy lehet ez? 

Ezzel vitatkoznék, kedves jamesbond...

tyb -

2013.02.02. 20:04:26

Több mint 20 éve is, alapvető szabályozó elveiket illetően, ugyanilyen törvények voltak (BTK,Be stb.) sőt jóval kevesebb törvényi tényállás létezett mint ma. Valahogy mégis eredményesebb volt a bűnüldözés, mint napjainkban. Ugye, ezzel többen egyetértünk?!


Szerintem ma ugyanannyi (sok) joga van a bűnözőnek, mint évtizedekkel ezelőtt. S, azokban az időkben is tilalmazott volt a kényszervallatás, közérthetőbben, a gyanúsított elverése. Ha a bűnüldöző szervek bajtársias együttműködésének a hiányát, vagy a közös célt - a bűnözők mindenáron történő bevarrását -  a politika nyomására "elfeledő", nyomozást felügyelő szervek hozzáállásának megváltozását jelölnéd meg kedves jamesbond okként, arra már bőszebben bólintanék.   


Tehát, szerintem a felsőbb nyomásra tanúsított hozzá(nem)állás sokkal többet nyom a latba, mint azok a fránya törvények....  

sztem is

Bugi -

2013.02.02. 12:56:56

Szerintem is korai még gratulálni csak azért mert leül egy székre.....ez még önmagában nem old meg sokat....de bizakodjunk......

Akárki

jamesbond -

2013.02.02. 10:48:42

Jöhet ide az Úristen is, addig amíg ilyen sz.r törvények vannak, teljesen mindegy ki vezeti az abonyi rendőrőrsöt!

Gratulálok az új parancsnoknak!

tyb -

2013.02.01. 18:13:46

Kívánok minden jót neki itt Abonyban, az ellentétek városában, s főleg azt , hogy ura tudjon lenni és maradni a hőn ahított rendnek, melynek hiányát rendszerint sikítják az éjszakába az abonyiak.

 

Legyen markáns, követelménytámasztó parancsnoka az őrs állományának és tiszteletet parancsoló, karakteres tényezője városunk közéletének!

 

       

Yeahh...

Süllő -

2013.02.01. 18:06:42

Ne hagyd magad Főnimami... 

Rendfokozatok, beosztások....

tyb -

2013.02.01. 18:02:00

Nos, a rendőrségnél különösen nehéz eligazodni ezek rendszerében, bár a rendfokozatok   tekintetében viszonylag egyszerű a szabályozás. Vannak tábornoki, főtiszti, tiszti és tiszthelyettesi, valamint zászlósi rendfokozatok. Sorolom az érthetőség kedvéért... Őrmester,törzsőrmester, főtörzsőrmester (tiszthelyettesek) zászlós, törzszászlós, főtörzszászlós (zászlósok), hadnagy,főhadnagy,százados (tisztek) őrnagy, alezredes, ezredes (főtisztek) dandártábornok, vezérőrnagy,altábornagy (tábornokok).

 

Minden rendfokozathoz (kivéve a zászlósi, hadnagyi, ezredesi és a tábornoki rendfokozatokat melyekbe kinevezik a hivatásost ) tartozik un. kihordási, vagy várakozási idő, melyet az adott rendfokozatban el kell tölteni, hogy magasabba léphessen a hivatásos. Persze, ha a beosztása engedi ezt, ugyanis minden beosztáshoz tartozik egy képesítési követelmény és egy rendfokozati maximum.  

 

Pl.: a járőri beosztáshoz középfokú állami és szakmai iskolai végzettség szükséges és a rendfokozati maximum főtörzsőrmester. Ha ezt elérte a várakozási idők eredményes letöltésével (vagy soron-kívüli előléptetéssel) a delikvens, akkor elvileg, amíg magasabb beosztásnak nem felel és és abba ki nem nevezik (pl.: járőrvezetőnek, körzeti megbízottnak) nem léphet elő zászlósi rendfokozatba. Itt is van kivétel, ugyanis, ha valaki hősi halált hal szolgálat teljesítés közben, akkor poszthumusz előléptethető a következő rendfokozati kategória legalacsonyabb rendfokozatába. 

 

Lássuk a konkrét példát... 

 

Az őrsparancsnoki beosztás az állománytábla szerint I/V. besorolású, helyi szintű (városi rendőrkapitánysági) osztályvezetői kategória, ahol a képesítési követelmény szakmai főiskolai (RTF) diploma és ún. vezetővéképző  szaktanfolyam. Az őrsparancsnok-helyettesé I/VI. besorolású, helyi szintű osztályvezető-helyettesi, alosztályvezetői kategória, ahol a képesítési követelmény RTF és ún. rendészeti szakvizsga. Mindkét beosztásban a rendfokozati maximum alezredes.

 

Tehát, ha az új beosztásába kinevezett helyettes, már régebben kezdte meg a tiszti rendfokozatok "kihordását" - amit megtehetett alacsonyabb tiszti beosztásokban is - akkor Ő előbb jár, azaz emberi számítások szerint előbb éri el a beosztásában a rendfokozati maximumot. Ettől viszont még Ő a beosztott és nem a kinevezett őrsparancsnok, akinek jelenleg alacsonyabb a rendfokozata.

 

Személyes példám is van erre, hisz jó húsz évvel ezelőtt századosként, egy főtörzszászlós volt az egyik elöljáróm, akit vélhetően a kiemelkedő szakmai kvalitásai maitt bíztak meg egy parancsnoki beosztás betöltésével, melybe a főiskola elvégzése után ki is nevezték. A rendfokozatok tekintetében egyébként jómagam gyorsan végigjártam a "ranglétrát" hisz 31 évesen már alezredesként szolgáltam s, mivel a betöltött beosztásaim rendfokozati maximuma mindenhol alezredes volt, ezért mintegy 12 évig hordtam ezt a rendfokozati jelzést.     

 

Megjegyzem, hogy a rendőrkapitány rendfokozati maximuma - kivéve a megyeszékhelyeket - alezredes. Tehát mondjuk ugyanaz, mint több tiszti beosztottjának, vagy alparancsnokának.  Ettől még Ő az elöljárója, munkáltatója és az ún. állományilletékes parancsnoka az alárendelt személyi állománynak.    

 

Talán ennyit röviden erről, de korántsem a teljesség igényével... 

Kérdés volt

ellike51 -

2013.02.01. 08:34:35

és azt is zárójelben tettem, vissza lehet olvasni.

 

Persze a sapka...

 

Szegény polgármesterasszony bármit tenne is... 

köszike Bugi

veroniq -

2013.02.01. 07:57:30

Ellike, megint olyan dolog miatt piszkálsz, amiről NEM tehetek. Az is baj, ha van rajtam sapka és az is, ha nincs..... Mi a helyes magatartás részemről? Ne írjak semmit semmiről? Vicces vagy..... 

ellike

Bugi -

2013.02.01. 07:48:24

A portált azért nem minősíti mert semmilyen rájatással nincs a kommentelők gondolatmenetére.Ebben az esetben is a kommentelő tartotta érdekesnek amihez meg neked nem volna sok közöd.

A beosztás számít...

Nagyfehér -

2013.02.01. 05:23:13

....nem a rendfokozat!

No hiszen

ellike51 -

2013.01.31. 23:32:30

gratulálok....

és mindjárt betojok.

 

(már bocs, de ez most a legfontosabb? ......................... minősíti is-e portált?)

 

Akkor külön gratulálok!

Rendfokozat

Markó Ferenc -

2013.01.31. 22:09:43

Van itt zűr ezzel a rendfokozatokkal!

Én úgy tudom, hogy Harry az főhadnagy!

No de ne a "cafrang" számítson.  Legyen már végre rend és nyugalom!

megkérdezem őket:)

veroniq -

2013.01.31. 21:58:12

Továbbítom kérdésedet, eskü:) 

értem...nem értem....

Tárgyilagos -

2013.01.31. 21:31:57

Esetleg még valaki megmagyarázná hogy ki vezényel majd kinek?Mondjuk aki otthon van a rendfokozatokban?

nem elírás....

veroniq -

2013.01.31. 21:13:21

Polgármesterünk nem tudta a rangokat megjegyezni és rá is kérdezett.... Ezt dobta a gép! A helyettes őrnagy, a parancsnok pedig hadnagy.... Számít ez? {#emotions_dlg.sm}

Hu wazze...

Tárgyilagos -

2013.01.31. 21:07:03

Nincs itt valami elírás?Hadnagy az őrsparancsnok,őrnagy a helyettes?Igaz régen voltam katona....kisegít valaki?


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 3-as választókerületben?
   
 Barati László Független 
 Dr. Lencse Gréta FIDESZ- KDNP 
 Korbély Csaba Ferencné VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok