Mi Abonyunk - Elkésett a mentő
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.12.26. 17:13

Ma délután a Kécskei úton egy idős, földön fekvő férfire lettek figyelmesek a lakók. Kimentek hozzá, és kihívták a mentőszolgálat munkatársait, akik 18 perc múlva értek ki a helyszínre, de már nem tudtak segíteni a szerencsétlenül járt idős bácsin, aki kerékpárral eshetett el. Iszonyú perceket éltek át az ott lakók, akik nem tudtak segíteni, és úgy érzik, ha időben jött volna a segítség, akkor még meg lehetett volna menteni az abonyi idős férfit, mert mutatott életjeleket. Párnát is vittek a feje alá, minden tőlük telhetőt megtettek, de nem sikerült megmenteni az emberéletet. A lakók sajnálják, hogy nincsen Abonyban mentőállomás, mert így hasonló esetekben gyorsabban lenne segítség és ezzel együtt remény egy élet megmentésére.

Mikor a lakók hiába várták a mentősöket, szóltak az orvosi ügyeletnek is, akik a mentő kiérkezése előtt már pár perccel ott is voltak gyorsan. Viszont ők csak a fejüket csóválták, hogy : „ Itt már nincs sok remény…. „ Miután megvizsgálták és megállapították, hogy már sajnos nincs pulzusa az idős férfinek. - mondta el lapunknak az egyik szemtanú.

A hozzátartozóknak őszinte részvétünket fejezzük ki ezúton is szereksztőségünk és Abony város lakossága nevében.

LŐVE
 

Közbiztonság:
Abony   
 18 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Csak néhány észrevétel

Egy kis figyelem -

2012.12.29. 01:13:50

Először is segíteni kell,de nem mindegy hogyan!Egészségügyben jártas és tanult vagyok de bevallom Én sem biztos hogy tudnám hogy az adott helyzetben mit tegyek!Az első hogy hívom a mentőt elmondom a pontos helyszínt a beteg állapotát és a saját nevem is!Ez eddig oké.A mentős kérdez a beteg állapota felől és még ha kell segítséget is ad!

De hadd osszak meg néhány tapasztalatot és ezzel nem szeretném az orvos társadalmat leírni csak érzékeltetni hogy valami nagyon nincs rendben!

1Eset nem is az orvosokról szól csak éppen az emberi tudatlanságról.Édesanyámmal a temetőből jöttünk haza és megáltunk még annó a Gyöngyvirág cukrázdában egy fagyira.Én sorban álltam mikor egy hatalmas csattanást hallottam,hirtelen elkezdtem Édesanyám keresni aki szintén ijenden távolabb állt!Egy motoros ütött el egy kerékpáros! :(A sok ember bambán nézett majd oda rohantak Én akkor 2 éves Eü tanuló voltam.De hogyan mertem volna akkor oda menni sok okoskodó ember közé hogy mit tegyenek.A motoros akkor még élt és fájdalmasan hörgött a cukrászdából ki jött egy kíváncsi dolgozó és mint aki jót tesz egy pohár vízzel megitatta!Mire a mentő ki ért már csak a halált állapították meg!Shokkos állapotban nem itatatunk senkit!

2.Ami Velünk esett meg.Lányom mandula műtéten esett át,már itthon lábadozott mikor egy hajnalban hatalmas ordításra lettem figyelmes.Rohantam hozzá és láttam hogy dől belőle a vér.

Gyorsan félig ülő helyzet vizes törölköző és mentő hívás!A mentő előtt megérkezett az ügyelet,bár Én nem szóltam nekik.Egy pökhendi orvos kérdezgetett a vérzésről a mennyiségéről melyre nem tudtam deciliter pontosságot mondani amiért jól megszidott!Mondtam ha szeretné nézze meg de most nem tudom lemérni!Elkérte a zárójentést és írogatott,kérdeztem mit tud segíteni mert lássa mennyire vérzik megint foghegyről válaszolta semmit majd jönnek a mentősök,na erre el pattant az agyam mondtam akkor mi a jó fenének jöttek csak feltartani még a lányomnak alá is kellett írni hogy ellátták!De mivel?A mentősök megjöttek ÉN KIVEZETTEM  a lányom és indultunk a kórházba ahová megérkezésünkkor szintén ÉN vEZETTEM BE!Na a sürgősségin sem volt jobb a helyzet a vérzést nem tudták uralni már az orvoson is pánik uralkodott és ordítozott!Szégyenlem de mint Anya ekkor már teljesen kész voltam mert láttam Lányom elájul szóltam az orvosnak hogy Collabál,rám ordít ne fessem az ördögöt a falra hát nem festettem mert már a szeme is fel akadt!Na nállam is itt ment el a kép,kértem a közelemben álló nővértől egy széket de Ő kivezetett a folyosóra egy pohár víz társaságában és ott hagyott!Na most akkor ki tudja mit kell tenni ha egy orvos aki felesküdött egy nővér aki Anya is vagy egy úton járó!?

3:A következő eset is érdekes lányommal jöttünk haza szakadó esőben és az utcán végén láttunk egy földön fekvő embert mellette kerékpár és egy autós állt mellette.Annak rendje módja szerint megálltunk megkérdeztük mi történt,a hölgy azt mondta Ő is így találta az urat.Kérdeztem tud e vele komonikálni azt mondta nem nézte mondta jó akkor majd Én de mondta addig is hívja a mentőket,nem tudta a számukat akkor a lányomnak szóltam és mondtam mondja be a címet is közben Én oda mentem a földön fekvőhöz megnéztem volt puzusa légzése és megpróbáltam beszélni hozzá!Válaszolt megmondta a nevét a címét és hogy beteg!Ezekkel az információkkal ellátva vártuk a mentőt esernyőt fogva felé!Aki meg is érkezett!Kerékpárját biztonságba helyeztük s közben megtudtuk aki rá talált az egy doktornő volt!Mi még a családjához is elmentünk értesíteni!

Erről ennyit ki-ki szűrje le hogy ilyen esetben mit lehet tenni!Osztom Én is FIGURA nézetét laikus ne fogjon bele semmibe csak gyorsan értesítse a mentőt!Mert lehet hogy többet árt mint használ!

Várjuk várom a szakemberek véleményét!Hátha tanulunk Ártatlan

kitől tanulj?

Dr Bubó -

2012.12.28. 15:45:04

Azért kell az elsősegélynyújtásban (sürgősségi ellátásban) járatos embert kérdezni, mert Ő a legutolsó ismeretek szerint profin meg tudja tanítani és Te (figura 7878) is két-három óra alatt megtanulod mit kell ilyenkor tenni. A mezei gyalogostól ezek után azt várom, hogy segítsen, mert ez kölcsönös. Egyszer Te vagy a földön, másszor meg én.

Sajnos

mano73 -

2012.12.28. 15:36:17

Úgy gondolom,hogy igenis"Kell osztani az észt"Hátha ennek hatására kezd el valaki az itt olvasottak alapján segíteni egy bajbajutott embertársán.Amíg itt meg nem születik egy szakértő által jóváhagyott cikk.

mano73

FIGURA7878 -

2012.12.28. 15:29:13

Az hogy mit tudok és ide mit írok le az két külön dolog.De mivel nem vagyok orvos sem ápoló se egyéb hasonló dolgozó,így nem is osztom az észt.

Nektek se kéne,ha nem vagytok jártasak ezen a téren.

Igazad van

mano73 -

2012.12.28. 15:23:08

Bocs Veroniq,teljesen igazad van,ez a rész elkerülte a figyelmem.Figura!Tehát a hsz-omban említett hányásból ennyi jött le neked?Sajna te még elméleti tudós sem vagy.Tényleg nehogy segíts.....atyaég...

Bubó

FIGURA7878 -

2012.12.28. 14:16:35

Egyik szavaddal ütöd a másikat.te írod hogy specialistát kell megkérdezni nem elég egy sima orvosi diploma,és ez egy gyakorlati tudomány.

Akkor mit vársz egy mezei gyalogostól?Akinek se gyakorlata se doktoria.{#emotions_dlg.facewithglasses}

olvasd vissza

veroniq -

2012.12.28. 14:14:34

Kedves Bubó! Megkérnélek, hogy olvasd már el amikor válaszolok, mert 10.51-kor megtettem, de bemásolom ide megint:

Kedves Bubó! Nem, nem voltam ott. Nem mindenkinek van jogosítványa..... és nem tudják az emberek, hogy mi a teendő iylen vészhelyzetben. Nem, nem lehet feljelenteni őket! Ez egy butaság... A cikknek a lényege, hogy az a baj, hogy az emberek döntő többsége nem tudja, hogy mi a teendő ilyen vészhelyzetben! Te tudtad volna pontosan, hogy mit kell tenned? ORVOST fogok megkérni, hogy írja le, ha kell, több cikkben, hogy pontosan hogyan és miként segítsünk sérült embertársainkon. NEM, nem a mentősök hibája, ami történt, hiszen az ünnepek alatt is kőkeményen dolgoznak. Ennyi volt a kapcitásuk, nyilván egy másik életet mentettek éppen..... Köszi a hozzászólást, több dologban igazad van. Veronika

fulladás

Dr Bubó -

2012.12.28. 14:08:00

Az előbbiekben megpróbáltam rövid lenni, nyilván ez az ok, hogy néhányan nem értik mit is akartam. Először is a fulladás leggyakoribb oka a nyelv hátracsúszása (kb. 80%). Vagyis nem kell hányni ahhoz, hogy megfulladjon valaki. Ezt védi ki az oldalra fordítás.

A jogosítvánnyal azért példálóztam, mert a megszerzésének alapfeltétele egy olyan esny vizsga ahol éppen az életet veszélyeztető kórképek felismerését és azik megoldását lehetne gyakorolni. A társadalom nagyon könnyen ad felmentést az ilyen esetekben tétlen szájtátóknak, mondván sajnos nem értettek hozzá. Ez a magatartás egy városi legendára támaszkodik, miszerint a földön fekvőt nem szabad mozgatni csak nézni.

Veroniqnak azt tanácsolnám, hogy egy sürgősségi ellátásban járatos szakembert kérdezzen meg, az orvosi diploma nem jelent okvetlen jártasságot az ilyen esetek ellátásában. Ma a specialisták korát éljük és ez egy gyakorlati tudomány.

tudatlanság

Dr Bubó -

2012.12.28. 13:54:37

Sajnos, amíg ilyen a hozzállás sokan meg is fognak halni. A leírtak a tipikus laikus viselkedést jellemzik. Ők ott voltak, de nem tudtak segíteni. Miért nem? Azért mert átveszik a figura 7878 tipusú balfékek hozzáállását: "jaj ne nyúljunk hozzá nehogy ártsunk". Mi lett az eredmény?  Ismét kevesebben lettünk egy abonyi polgárral. Ilyenkor csak egy dolgot kéne figyelembe venni, mivel árthatunk többet a beavatkozással vagy a semmit tevéssel, legfeljebb közben nézzük az stoppert, mikor jön már az orvos. Ebben az esetben is bebizonyosodott, hogy a sopánkodó tétlenség öl.

A párna a fej alá az persze mindenki szemében egy jó cselekedet, bár közben is kell mozgatni a fejet és a légutak elzáródását is segíti. Ma már egy laikustól csak annyi várható el, hogy meg tudja állapítani, légzik vagy nem? (Mozog a mellkasa vagy nem?) Ehhez nem kell túl nagy szakértelem igaz? Ha igen él, ha nem mozog a mellkas akkor nem. Ezután jöhet a talált állapottól függő oldalra fordítás vagy az újraélesztés. Egyebekben a Btk. bünteti a kötelező segítségnyújtás elmulasztását, ha a közelben lévőknek volt jogosítványa, akkor Őket már lehet is feljelenteni, mert a jogsi szerző tanfolyamon tanítják az elsősegélyt. Veroniq ott voltál?

manóka...

veroniq -

2012.12.28. 13:34:02

Ha visszaolvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy egy ORVOST fogok megkérdezni erről. Nem tartanám szerencsésnek, ha elkezdenék laikusként tanácsokat osztogatni az internetes szakirodalom segítségével.... PONTOSAN ezt írtam, olvasd vissza, megkérlek, köszike: Veronika

mano73

FIGURA7878 -

2012.12.28. 13:04:11

Sem a cikkben sem a hozzászólásokban szó sem volt hányásról.Lehetne itt ragozni a dolgokat de szerintem felesleges.Segítséget az nyújtson aki tud is.Láttam már én is hogyan kell fogathúzni vagy műteni de mégse fognék hozzá.

Tudod okoskodni lehet meg a dolgokat ide le lehet írni,de kíváncsi lennék rá hogy a sok elméleti tudós mit is csinálna valós helyzetben.

 

Ha netán én...

mano73 -

2012.12.28. 12:22:43

Kerülök egyszer hasonló helyzetbe,remélem inkább Bubó áll majd ott,nem Figura.A világ nem attól megy előre hogy inkább ne csináljunk semmit,majd inkább más,vagy majd lesz valahogy!Örülök,hogy a hozzászólók reakciója merőben ellentétes.Így legalább a kívülálló olvasó el tudja dönteni,hogy melyik típust látná a bajban inkább maga mellett.Veroniq!Ha az emberek nem tudják,hogy mi a teendő,akkor légyszi tájékoztasd őket!Ez(is)lenne a dolgod vagy nem?Vagy ez az oldal nem erről(is)kellene szóljon?Ha nem akkor elnézést kérek.Figura!Mi van,ha gerincsérült?Semmi!Elsődleges szempont,hogy a kedves beteg ne fulladjon bele a saját hányadékába míg te ott állsz...Bocs.

Bubónak

veroniq -

2012.12.28. 10:51:55

Kedves Bubó! Nem, nem voltam ott. Nem mindenkinek van jogosítványa..... és nem tudják az emberek, hogy mi a teendő iylen vészhelyzetben. Nem, nem lehet feljelenteni őket! Ez egy butaság... A cikknek a  lényege, hogy az a baj, hogy az emberek döntő többsége nem tudja, hogy mi a teendő ilyen vészhelyzetben! Te tudtad volna pontosan, hogy mit kell tenned? ORVOST fogok megkérni, hogy írja le, ha kell, több cikkben, hogy pontosan hogyan és miként segítsünk sérült embertársainkon. NEM, nem a mentősök hibája, ami történt, hiszen az ünnepek alatt is kőkeményen dolgoznak. Ennyi volt a kapcitásuk, nyilván egy másik életet mentettek éppen..... Köszi a hozzászólást, több dologban igazad van. Veronika

Senki nem mondta hogy

FIGURA7878 -

2012.12.28. 09:55:06

ne segítsen az ember.Tegyen párnát a feje alá takarja be vagy kezdje el az újraélesztést,de fölöslegesen ne mozgassuk a sérültet.Én csak erre akartam felhívni a figyelmet.

Segítéget meg mindenki olyan szinten nyújtson amilyen szinten ért is hozzá,ha valaki nem tudja hogy mit csinál mert csak a Tvben látta lehet hogy jobb ha nem nyúl az álldozathoz.Szerintem.

tudatlanság

Dr Bubó -

2012.12.28. 09:40:56

Sajnos, amíg ilyen a hozzállás sokan meg is fognak halni. A leírtak a tipikus laikus viselkedést jellemzik. Ők ott voltak, de nem tudtak segíteni. Miért nem? Azért mert átveszik a figura 7878 tipusú balfékek hozzáállását: "jaj ne nyúljunk hozzá nehogy ártsunk". Mi lett az eredmény?  Ismét kevesebben lettünk egy abonyi polgárral. Ilyenkor csak egy dolgot kéne figyelembe venni, mivel árthatunk többet a beavatkozással vagy a semmit tevéssel, legfeljebb közben nézzük az stoppert, mikor jön már az orvos. Ebben az esetben is bebizonyosodott, hogy a sopánkodó tétlenség öl.

A párna a fej alá az persze mindenki szemében egy jó cselekedet, bár közben is kell mozgatni a fejet és a légutak elzáródását is segíti. Ma már egy laikustól csak annyi várható el, hogy meg tudja állapítani, légzik vagy nem? (Mozog a mellkasa vagy nem?) Ehhez nem kell túl nagy szakértelem igaz? Ha igen él, ha nem mozog a mellkas akkor nem. Ezután jöhet a talált állapottól függő oldalra fordítás vagy az újraélesztés. Egyebekben a Btk. bünteti a kötelező segítségnyújtás elmulasztását, ha a közelben lévőknek volt jogosítványa, akkor Őket már lehet is feljelenteni, mert a jogsi szerző tanfolyamon tanítják az elsősegélyt. Veroniq ott voltál?

tudatlanság

Dr Bubó -

2012.12.28. 09:07:36

Sajnos, amíg ilyen a hozzállás sokan meg is fognak halni. A leírtak a tipikus laikus viselkedést jellemzik. Ők ott voltak, de nem tudtak segíteni. Miért nem? Azért mert átveszik a figura 7878 tipusú balfékek hozzáállását: "jaj ne nyúljunk hozzá nehogy ártsunk". Mi lett az eredmény?  Ismét kevesebben lettünk egy abonyi polgárral. Ilyenkor csak egy dolgot kéne figyelembe venni, mivel árthatunk többet a beavatkozással vagy a semmit tevéssel, legfeljebb közben nézzük az stoppert, mikor jön már az orvos. Ebben az esetben is bebizonyosodott, hogy a sopánkodó tétlenség öl.

A párna a fej alá az persze mindenki szemében egy jó cselekedet, bár közben is kell mozgatni a fejet és a légutak elzáródását is segíti. Ma már egy laikustól csak annyi várható el, hogy meg tudja állapítani, légzik vagy nem? (Mozog a mellkasa vagy nem?) Ehhez nem kell túl nagy szakértelem igaz? Ha igen él, ha nem mozog a mellkas akkor nem. Ezután jöhet a talált állapottól függő oldalra fordítás vagy az újraélesztés. Egyebekben a Btk. bünteti a kötelező segítségnyújtás elmulasztását, ha a közelben lévőknek volt jogosítványa, akkor Őket már lehet is feljelenteni, mert a jogsi szerző tanfolyamon tanítják az elsősegélyt. Veroniq ott voltál?

És mi van

FIGURA7878 -

2012.12.27. 20:20:09

ha gerinc sérült az illető?Fotdísd oldalara és elvégzed azt amit a jóisten nem tett meg.

Párnát....

mano73 -

2012.12.27. 15:20:15

Lehet,hogy nem leszek népszerű,de:Mivel már nem először kerültem olyan helyzetbe mikor azonnal segíteni kellett tapasztaltam,hogy milyen mérhetetlenül tehetetlen és béna a többség(már aki egyáltalán megáll segíteni.)Először MINDIG meg kell bizonyosodni arról,hogy a légutak szabadok-e,van-e légzés és pulzus.Ha van,akkor STABIL OLDALFEKVŐ helyzetbe kell fektetni és AZONNAL hívni ELŐSZÖR a helyi ÜGYELETET,majd a MENTŐKET.Mivel nálunk csak ügyelet van,ezért valószínű,hogy hamarabb odaérnek.Míg ki nem érkeznek,folyamatosan ellenőrizni az életjeleket.Közben jöhet a takaró és a párna...Előre mondom,hogy ez csak egy átlagember javaslata(amit mindenkinek tudni kéne...).Ha nincs légzés és pulzus,akkor jön a neheze.Szívmasszázs+levegő befújás.Aki ezt elolvasta,nézzen utána a neten,hogyan is kell,mert ezzel ÉLETET MENThet!!Veroniq írhatna egy tájékoztató cikket erről linkekkel.Elférne a többi hír mellett.Boldog Új Évet!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok