Mi Abonyunk - Majdnem leszavazták a megyei zsaruvezért
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8082, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.09.14. 17:37

A megyének ugyan csak jóváhagyási joga van, de azért számomra nagyon meglepő volt, hogy nem kapott túl nagy támogatást az új megyei rendőrkapitány. Pest Megye Közgyűlése 22 igen és 17 tartózkodás mellett elfogadta dr. Mihály István kinevezését a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság élére. Pintér Sándor belügyminiszter - az országos rendőrfőkapitány javaslatára - szeptember 1-jei hatállyal a 33 éves szakmai tapasztalattal rendelkező dr. Mihály István rendőr dandártábornokot bízta meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével.

Dr. Mihály István a Rendőrtiszti Főiskola elvégzését követően a PMRFK Budai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán vizsgálói beosztásban, majd a főkapitányság Bűnügyi Osztályán főnyomozóként teljesített szolgálatot. 1988. március elsejétől minimális megszakítással tizenkilenc éven át vezette az Érdi Rendőrkapitányságot, majd a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetésével bízták meg. 2010. november 1-jétől a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője volt.

A közgyűlésen az új rendőrfőkapitány elmondta, hogy mindenkivel együtt fog dolgozni, akinek az a célja, hogy a Pest megyei emberek életét, hétköznapjait nyugodttá tegye. Egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy az érdi rendőrkapitányság megfelelő elhelyezése végre megtörténjen, elsősorban azért, hogy az embereket kulturált körülmények között tudják kiszolgálni.

Az ülésen megjelent Lajtár József rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes hangsúlyozta, hogy a rendőrség elkötelezett a változások mellett – a stabil vezetés és az eredményes működés feltételeinek megteremtésével, a képzettség növelésével, a feltételek javításával. Kiemelte a fegyelmezett gazdálkodás jelentőségét, s azt, hogy milyen fontos a személyes jelenlét, a szoros kapcsolat az emberekkel. Tájékoztatása szerint országos szinten 219 komplexum felmérése történt meg, amelyek felújítása, átépítése hamarosan megkezdődhet.

www.pestmegye.hu




Dr. Mihály István
rendőr dandártábornok, rendőr főtanácsos, egyetemi docens, rendőrfőkapitány

Szakmai életút:
1955. 12. 26-án Budapesten született.
1983 júniusában végzett a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán, majd 1990-ben a Nehézipari Műszaki Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán diplomát szerzett.
1979. szeptember 01-ei hatállyal került a Rendőrség hivatásos állományába rendőr alhadnagyi rendfokozattal. 1983-ban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, Budai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály állományába került, vizsgálói beosztásba. 1984-1988 között a megyei főkapitányság, Bűnügyi Osztályán főnyomozóként dolgozott. 1988. március 01-től az Érdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői beosztásába került.
1998. október 22-ei hatállyal került áthelyezésre az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság állományába.
1999. február 01-től ismételten a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, Érdi Rendőrkapitányság állományában kapitányságvezetői beosztásba került, ezzel párhuzamosan Országos Főkapitányi Biztosként 2001-ig speciális szakmai feladatokat látott el. 2007. szeptember 10-ei hatállyal kinevezésre került a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gödöllői Rendőrkapitányság állományába kapitányságvezetői beosztásba.2001. január 01-hatállyal lépett elő rendőr ezredessé.
2010. november 01-hatállyal a Magyar Köztársaság belügyminisztere kinevezte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába rendőrfőkapitánynak.
Magyarország Köztársasági elnöke 2012. április 24-ei hatállyal szakterületén végzett kiemelkedő munkavégzésének elismerésként rendőr dandártábornokká nevezte ki.
2012. szeptember 01-jei hatállyal Magyarország belügyminisztere – az országos rendőrfőkapitány javaslatára –megbízta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével.
Több évtizedes szolgálati viszonya alatt, kiemelkedő munkája, életpályája elismeréseként több alkalommal kapott különböző szintű jutalmat, elismerést és soron kívül előléptetést.
 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok