Mi Abonyunk - Baj van az ingyenebéddel?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.06.25. 17:20

Valami baj van a nyári gyermekétkeztetéssel idén. Erre hívta fel lapunk figyelmét az egyik szülő, akinek sok gyermeke közül csak az egyik kap ingyen ebédet a városi menzán. Idén mintegy 300 adag ingyen ebédet osztanak a rászorulóknak, a korábbi években ennél jóval többet rendelt meg számukra a polgármesteri hivatal. Volt olyan esztendő is, amikor ennek dupláját igényelték, azaz csaknem hatszáz adagot. Az INNOVEN Kft vétlen az ügyben, hiszen ők annak és annyi adagot főznek, amennyit megrendelnek tőlük.

Az ügyet a polgármesteri hivatal humán osztályán intézik, ezért hamarosan tőlük fogok segítséget kérni annak érdekében, hogy érdemben és pontosan tudjak tájékoztatást adni arról, hogy milyen jogszabály vonatkozik minderre és milyen feltételek mellett jár az ingyen ebéd. A dolog azért is nagyon aktuális, mert iszonyatos a szegénység országszerte, vannak, akiknek az egyetlen élelmezési forrás a városi menza. Lenne…. Gondot okoz, hogy van olyan család ahol a sok gyermek közül csak egy vagy kettő jogosult a térítésmentes ebédre, és nem megoldás, ha egy- két adagért bemennek a konyhára, hiszen a többieknek is enniük kell valamit. Ezért, bármilyen elképesztő, rengetegen nem is mennek be az ételért…. Ez így nagyon rosszul sikerült, vélelmezem, hogy a vonatkozó jogi szabályozás az oka. Olvasónk levele:


Szia! Szeretnék kérni tőled egy szívességet ha lehetséges, írnál róla a miabonyunkon? Kíváncsi lennék rá, hogy Abonyban, hogy működik a nyári étkeztetés? Mert kicsit felháborító, hogy sok gyermekemre 1 adag ételt kapunk, míg mások egy gyerekre 1 adagot,vagyis minden család 1 adagot. Nekem ez az elosztás igen fura, hisz úgy tudom, a pályázaton megkapják az államtól a pénzt!! Köszi hogy utána jársz!
 

Citrom-díj:
Abony   
 27 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Figura7878

Sziszka -

2012.06.27. 18:38:06

Te félreértetted amit írtam.Én arra gondoltam hogy a szülők hülyesége miatt miért a gyerekeket büntetik?Meg arra hogy nem hiszem hogy mindenki rossz anyagi helyzetben vállalta a gyerekeket.

Abban egyetértek veled hogy aki rossz helyzetben van,segélyből él stb ne vállaljon gyereket.De ha mégis vállal,azért mert nem gondolkodik,ostoba,felelőtlen,azért nem a gyerek a hibás.

Az abortusz meg mindenki magánügye,azt mondtam hogy én nem lennék rá képes.1-szer sem.Ennyi.

Sajnos a mai világban nagyon sok ártatlan gyerek lenne rászorulva erre az ebédre,és én ezt nem tartom helyesnek hogy egyiknek adnak,másiknak nem.Vagy legalább adjanak értelmes magyarázatot hogy miért van ez így.

szerintem

MirMur -

2012.06.27. 07:52:05

a a kaja kérdéssel foglalkozzunk , ne pedig azzal , hogy ki milyen felelőtlen. Ha meg van már a gyerek nem lehet mit csinálni . Inkább nőljön fel egy szegény családba , minthogy be legyen vágva a zaciba , vagy még rosszabb történjen vele. Kiváncsi vagyok Vera , tudtál e meg valamit a kaja ügyben :)

Ja

FIGURA7878 -

2012.06.26. 23:01:24

és ne más tartsa el az én felelőtlenségből született gyerekeket.Ha megcsinálta csináltatta tartsa is el.Könnyú más farkával verni a csalánt.

Sziszka

FIGURA7878 -

2012.06.26. 22:56:22

Akkor légysz olvass visszább is.Én nem azt itélem él aki saját hibáján kívül kerül rossz anyagi helyzetbe hanem aki abban van és mégis beválal 4 vagy több gyereket.Csak egy példa.ott a sógornőm neki van 4 gyereke se ő se a férje nem dolgozik.A sógornőm nem is dolgozott soha de még a két testvére se mivel úgy voltak nevelve ahogy.Nem is ez a lényeg hanem ha már otthon van akkor legalább a kölykeivel foglalkozna de még azt se teszi.Mikor egy gyerek elsőbe minden tantárgyból megbukik az már valamit csak mond.szerintem.Az ilyen családnak minek a segély kérdem én? És nem ők az egyetlenek szerintem.

Az abortuszra rátérve szerintem meg inkább humánosabb az mint hogy egy gyerek az egész gyerekkorát végig nélkülözze vagy esetleg ne adj isten éhenhaljon.Igaz mi nem állunk úgy anyagilag hogy nélkülözött volna de ki tudja mit hoz a holnap.Agyerek az életet nem kérte de ha már adjuk neki akkor felelőséggel tartozunk érte.Szerintem.

Ha egy gyerekben lelkitörést csinálsz azt egy életen át hurcolja magával ezt jól jegyezd meg.

És szerintem inkább 10 abortusz mint egy lelkisérült éhező gyermek.

Részemről ennyi.

 

Figura7878

Sziszka -

2012.06.26. 22:40:30

Én is nagycsaládos vagyok,3 gyerekem van,ahogy látom neked is.Éppen ezért nem tudlak megérteni.Én sem kérek segélyt,de veled ellentétben nem ítélem el azokat akik kapnak segélyt,ebédet,bármit.Honnan tudodhatod te azt hogy az a valaki aki rászorul az ilyen juttatásokra hogyan és miért került olyan helyzetbe?Még te is kerülhetsz oda ahogyan én is ugyanis ma senkinek nem biztos a munkahelye.Ahogyan az egészsége sem.Amúgy meg én úgy tudom hogy az ebédet NEM KÉRIK hanem KAPJÁK.Ami szerintem nagy különbség.És még valami.Mindenkinek más az abortuszhoz való hozzáállása.Nekem mondhatta volna(most is mondhatná ha véletlenül terhes lennék) az Atyaúristen is hogy vetessem el a gyerekemet!Soha nem lennék rá képes.

Egyébként gondolom te is felveszed a családit,feleséged kap,kapott GYES-t.Ezek is szociális juttatások.Ha visszaküldöd a MÁK-nak akkor elnézést.Ők ugyanígy kapják az ebédet.

És ha már adják azt az ebédet akkor adjanak minden VALÓBAN rászoruló gyereknek,mert ez gusztustalan hogy 3,4,5,6 akárhány gyerekből 1-nek adnak.A többi mit csináljon?Szagolja?Akkor inkább ne adjanak.

Szégyellje magát aki ezt kitalálta.Remélem otthon náluk is igy van 1 eszik a többi nézi:

Kivételesen Süllőnek adok igazat.

FIGURA7878 -

2012.06.26. 20:36:01

Nekem is van három gyerekem  védekezés mellett lett a nejem terhes a 4.el de nem engettem megtartani inkább kifizettük az abortuszt ami igaz nem volt olcsó de mégis a legjobb megoldás volt a mai világban.(Ha emlékeztek az abortuszos sztorira akkor elárulom hogy az rólunk szólt).Én nem akarok bántani senkit se de egy biztos hogy aki ma 4nél többet válall az vagy gazdag vagy hülye vagy abból akar megélni.Mert a gyereket könnyű megcsinálni de azt fel is kell nevelni és nem segélyből hanem tisztességes munkából.Lehet hogy most engem néztek hülyének de attól hogy nagycsaládos vagyok soha semmi féle segélyt nem kértem és nem is fogadtam el.Még az ovodáért is fizettem és fizetek igaz nem is ide abonyba jár a sok ..............gyerek közé.

Na de végülis alényegben a lényeg annyi gyereket csinálj amennyit önerőből el tudsz tartani.

jöhetnek a negatív lájkok.(köszi)

Anyagiak..

Panda -

2012.06.26. 20:06:50

Igen, valóban drága a tabletta,és még drágább az abortusz ami mellesleg még ezer veszélyt is rejt. De ezeken kívül azért még rengeteg módszer létezik!! 

Sajnos olyan rendszerben élünk ,hogy sok olyan egy (1)gyermeket nevelő család van, ahol csak az egyik szülőnek van munkája. Már ők sem jogosultak semmiféle kedvezményre. Pedig ott sem jut több pénz egy gyerekre, és egyébre. Ők hogyan oldják meg ezt a kérdést??? Lehet először gondolkodnak, és mindkét fél számára elfogadható megoldást találnak.

nem mindenki

veroniq -

2012.06.26. 19:50:00

Nem kellene általánosítani..... Vannak akik tényleg nem igazán tehetnek arról, hogy nagycsaládosok és képtelenek megélni. Először úgy tűnt, hogy menni fog, aztán menet közben beütött a krach.... Pl lakáshitel, munkanélküliség. Mami: a fogamásgátlásnak még más módja is van, nem csak a fogamzásgátló tabletta. Javasolnám a felvilágosítást.... Naptármódszer, ilyenek....    Ez ennél kicsit azért bonyolultabb problémakör. Mindenkinek igaza van is meg nem is.... LŐVE

Süllő

mami -

2012.06.26. 19:25:52

valóban anyagi okai vannak a nagy családnak!Arra esetleg nem gondoltál,hogy nem futotta a fizetésből fogamzásgátlóra ami a mai világban közel 10-ezer forint? abortuszra ami ennél is sokkaltöbb  végképpnem telt!!

Elárulom kevesbbnek sem lehet!

Valentics -

2012.06.26. 12:05:03

Én senkit nem akarok meggyőzni,de szívem szakad meg mikor éhező gyerekekről van szó!Bár nekem csak kettő van,mégis voltam olyan helyzetben is mikor egyszem gyümölcsöt sem tudtam megvenni,na meg sokmindent,Albérletben élni és kevés pénzből nem volt egyszerű,és masem az!Magam is nagycsaládban nőttem fel,sosem éheztem mindig volt mit enni,mellesleg nem segélyekből mégcsak nem is a családipotlékból,ahogy azt szokták mondani!De a gyerek az számomra akkor is gyerek, ha éppen nem kérte az élettet,mégis csak itt van!

ez a hozzáállás ..

gendi -

2012.06.26. 11:55:43

Na tudod ezt a baromi sok problémát pont az okozza hogy ilyen az emberek hozzáállása!! tudod nagyon sokan csak azért válalják be a 3. gyereket hogy nagycsaládosnak számitsák őket !Én nem értem miért nem fogadja el a társadalom azokat akinél több mint 3 gyerek van ,4.-kel  szerinted mit kellet volna tenni ?Na látod pont most itéled el azokat akinek több gyereke van szerinted 3 gyerek ehet már a 4.nem vagy a többi,neki nem jár semmi !Felháborit hogy azt irod nem tud neki megadni mindent ,lehet hogy nem jár a gyerek márkás cuccokba meg nem a szülő fog a feneke alá tenni mindent mint általába ,de hamarább oszt meg társaival a szegényeb családba nővö gyerek bármit mint az aki jobb modba nevelkedik  !De az biztos hogy ezek a gyerekek lesznek azok akik nem a fognak a földön fekvőbe belerúgni ,lehet hogy ezektöl a gyerekektöl felnöttként hamarább kap a szegény kenyeret mint 1 jómodban felnövötöl!Jó az a mondás szegény szegényen segit a gazdag meg lapit !tudod ezek a gyerekek nem azt várják hogy a sültgalamb a szájukba repüljön, s nem csak addig lesz jó neki a szülő mig ad hanem mikor segiteni kell a szülökön akkor is melletük fognak állni .Rengeteg embert tudok 1-2 gyereket nevelt fel s majd miután mindent megkaptak ,tojnak a beteg szüleik nyakára s otthonba dugják őket meg nem is látogatják !!S sose szabad azt elfelejteni ezek a gyerekek nem pénz által kapják a szeretetet,de lehet hogy sokkal többet kapnak ebböl ,mint mindenel elhalmozott társai!!

Nem győztél meg...

Süllő -

2012.06.26. 09:54:44

Továbbra is fenntartom véleményem, hogy annak anyagi oka vagyon ha 8-10 gyererket próbál nevelni valaki. Úgy gondolom lehet itt testvéri szeretetről, meg nagycsaládi életérzésről szónokolni, de ennyi gyereknek nem lehet megadni mindent.

Nézve a mai magyarországi állapototkat baromi sok problémát megoldana, ha 3 gyereknél meghúznák a határt a pótlék kifizetésnél. Oszt akinek azon fölül még kell 5-6 gyerek, az tartsa el a keresetéből. {#emotions_dlg.what}

levelem megírtam

veroniq -

2012.06.26. 09:00:29

A mai npon Kovács Teodóra osztályvezetőnek az itt olvasható levelet küldtem el:

Tisztelt osztályvezető asszony!

Szeretném szíves figyelmébe ajánlani az alábbi linken elérhető írást:

http://www.miabonyunk.hu/cikkek/2012/06/25/Baj_van_az_ingyenebeddel?

Ezzel kapcsolatban szeretném a következőket kérdezni:

Miért csak mintegy 300 fő kap ingyen ebédet gyermekétkeztetés formájában 2012-ben, mikor ez a létszám korábban sokkal több volt? ( 5-600 adag )

Hogyan fordulhat elő az, hogy egy nyolc vagy három gyermekes családban csak az egyik gyermek kap térítésmentesen étkezést?

Mi a fenti jogi alapja?

Mennyien nem viszik el naponta az ingyenebédet?

Ami megmarad, azt oda lehet-e adni másoknak?

köszönettel: Lőrinczy Veronika főszerkesztő

30/9-670-313

Ne legyünk már ilyenek!

Valentics -

2012.06.26. 07:50:42

A gyerekeket nebántsa senki!És mi van azokkal akik direktbe azért hozznak ki gyerekekket,hogy nekeljen dolgozniuk!Már peddig vannak Abonyban is,sőt még kihasználják munkára fogják őket!Ők is megkapnak mindent,az nem baj?Azt hiszem ezt a dolgot nem kéne feszegetni,mert nagyon sok minden kiderülne!Aki peddig sajnálja tőlük azt csak sajnálni tudom.Úgyanis az emberségből megbukott!

itt a válasz

gendi -

2012.06.25. 22:35:10

Hát erröl csak anyit hogy szerinted más nem kap családit a gyereke után ? szerinted ilyenkor nem 8 lábra kell cipőt venni ? tudod ez nem csak a 8 gyerekes problémája hanem sok másnak is van aki 1 gyerekesen is kapja ezek szerint ő is az ingyenes könyvért szült meg a családiért !Undoritó ahogy egyes emberek a nagycsaládosokhoz állnak ,pedig nem csak ők kapnak ingyenes tankönyvet meg családit !Arra senki se gondolt hogy a nagycsaládos is probál tenni azért hogy jobb legyen !Ha a gyerek tartja el akkor hogy fizet szerinted 1 középiskolai ballagást ahol csak 1 öltöny több tizezer forint ja és akkor a gyerek nem evett semmit !!Olyan is ingyenes könyvet kap aki jómodú s 3 gyereke van na ahoz mit szolsz ja és még családit is kap !!Persze ugyanazt a fejenkénti dijat 16000ft gyerekenként !

Várom a választ...

Süllő -

2012.06.25. 20:32:10

Arra a kérdésre, hogy miért vállal 8, azaz nyolc (!!!) gyereket manapság valaki, szerintem csak 2 azaz kettő válasz lehet:

1. Tulajdonképpen a gyerekek tartják el a családot a családi pótlékkal, ingyen ebéddel, ingyen tankönyvel stb. {#emotions_dlg.down}

2. Nem ismerik a különböző védekezési formákat.

Nos, 2012-ben a második "verzsönt" mezei egyszerűséggel nem hiszem el. Várom az ellenérveket...{#emotions_dlg.boss}

mit mond a jogszabály????

veroniq -

2012.06.25. 19:08:35

Lehet, hogy vak vagyok... A törvényben sehol sem szerepel, hogy egy családban egy gyerek kaphat ingyen ebédet.... A teljes jogszabály ITT olvasható

 

A 23/2012. (IV. 18.) NEFMI rendelet a települési önkormányzatok részére szociális nyári gyermekétkeztetés céljából 2012. évben nyújtott támogatás igénylésének, folyósításának és elszámolásának részletes szabályairól szól. A támogatás feltétele, hogy a települési önkormányzat vállalja, hogy a 2012. június 18-tól 2012. augusztus 31-ig terjedő időszakban legalább 44, legfeljebb 54 munkanapon keresztül biztosítja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kiskorú gyermekek étkeztetését napi egyszeri melegétkeztetés formájában, ingyenesen vagy kedvezményesen, és az ételt a támogatás legalább harminc százalékának megfelelő értékben kistermelő vagy mezőgazdasági vállalkozó által megtermelt vagy előállított alapanyagokból biztosítja, amit az elszámolásnál számlával vagy a kistermelővel, vállalkozóval kötött szerződéssel kell igazolni. Az igényelhető támogatás egy rászoruló gyermekre jutó napi összege legfeljebb 440 forint, formája vissza nem térítendő támogatás. Ezen kívül a rendelet rögzíti az igénylés benyújtásának és elbírálásának a határidejét is.

2) A települési önkormányzat jegyzője - a gyermekjóléti szolgálat közreműködésével - 2012. május 2-ig felméri a nyári gyermekétkeztetés iránti igényeket.

 

 

 

Ingyen....

Markó Ferenc -

2012.06.25. 18:19:32

Ingyen ebéd, ingyen tankönyv, ingyen segély!

Aki becsülettel nevel 1-2 gyereket annak mi jár? A szája!

Tisztelet a kivételnek.  Még jobban meg kellene ezt a rászorultság kérdést vizsgálni!

hát azért.......

MirMur -

2012.06.25. 18:16:07

nem mennek el, mert akkor a többi gyerek lesi , hogy a másik eszik????? Vagy anya főz kaját , mert ugye a többinek is enni kell, akkor meg minek vigye? Hülye egy rendszer ez.

még egy....

veroniq -

2012.06.25. 18:09:26

Rengeten nem mennek el ezért az egy adagért! Tisztelet a kivételnek! Akkor meg minek jár, ha nem is mennek el érte???? Tényleg nincsenek annyira rászorulva? De itt valami nagyon- nagyon nem jól van! Ez biztos! LŐVE

miki40

FIGURA7878 -

2012.06.25. 18:08:08

Akkor olvasd el amit írtam.Én nem csak az ingyen ételt hanem minden szociális juttatást csak annak adnék aki nem önhibályából került a szőnyegszélére.

sajnálom...

veroniq -

2012.06.25. 18:07:49

Bocsánat, nem tudhattam... de alaphelyzetben ez van a legtöbb helyen. Mivel indokolták, hogy csak az egyik gyermeknek jár? Adtak megfelelő tájékoztatást? Jobbulást kívánok Anyucinak szeretettel {#emotions_dlg.loveheart}

Nem mindenki gazdag

miki40 -

2012.06.25. 18:06:05

Lővike nem anyuci főz,mert állni sem nagyon bír,hanem munka után,előtt,én mikor tudok.

FIGURA7878

miki40 -

2012.06.25. 18:00:19

És mi van akkor ha nem önszántából nem tudja etetni,amikor megszülte még volt munkaheje mikor lejárt a gyes nem vették vissza a munkahejére.

A feleségemet például gerincsérvel műtötték,az én fizetésem meg nem elég,de ezt neked hiába

magyarázom,látom te nagyon okos vagy.

hinnye

veroniq -

2012.06.25. 17:58:52

Kedves Miki! Miért csak egy adag jár? Ezt nem mondták Nektek? Én ezt komolyan nem értem... És elmentek ezért az egy adagért azért szépen minden nap, miközben Anyuci főz otthon? Jaj: LŐVE

Igyen ebéd?

FIGURA7878 -

2012.06.25. 17:51:53

Miért jár bárkinek is ingyen étkezés főleg nyáron?Még az időseket betegeket megértem hogy segítik ingyen étellel.Ha már nagycsaládos akkor tartsa is el,senki nem kényszerítette hogy 4-10 gyereket vállaljon a semmire.De ha jól tudom a hasonló családoknak nem csak az étel van igyen hanem sok egyéb más is.Akkor mi a fenéért sírnak állandóan.Azokat a szülőket miért nem támogatja senki akik megfontoltan csak 1-2 gyereket vállaltak.

Egy biztos hogy itt volt már az ideje hogy elkezdjék befagyasztani a segílyeket.Én nem csak az ingyen ételt hanem minden szociális juttatást csak annak adnék aki nem önhibályából került a szőnyegszélére.

Még valami a gyereket könnyű megcsinálni.De felnevelni attól nehezebb és felelősségteljes feladat.

Az ilyen szülőket egyálltalán nem kell sajnálni csak a gyerekeket.

Ingyenebéd

miki40 -

2012.06.25. 17:45:38

Sajnos nálunk is ez van,három gyerekre 1 ebéd,ráadásul kb öt evőkanálnyi.


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok