Mi Abonyunk - Épül a szürke csónakázó tó
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.03.29. 12:15

Megkezdődött az abonyi csónakázó tó építése a TESCO mögötti területen, ezt saját szememmel is jól láttam. A helyszínre meghozták a térköveket is. Nem fogják eltalálni, hogy milyen színűeket. Vagy mégis? Szürkéket. Abony színe a szürke, a Főtéré is ez lett. A tó kotrását egy belvizes pályázatból oldották meg, támogatással, viszont a mostani építkezés laza hatvanmillió forintjába fáj majd a városnak. A közelmúltban arról döntött a képviselő testület, hogy jelentős, 6-10 fős elbocsátás lesz az oktatási intézményekben. Döntöttek arról is, hogy felére veszik le a civileknek és sportszervezeteknek szánt támogatást, tízről ötmillió forintra. Siralmas állapotban van az utak egy jelentős része, még a város központi részein is. A járdák állapota a központ bizonyos területein is kritikus. Igazi nyaktörő mutatvány eljutni a piac kapujától a Postáig. Ugyanekkor épül hatvanmilliós önerőből a csónakázó tó. Szép szürkére.

És ez még nem a vége, hiszen ebből csak a körbejárhatóság, világítás és padok kérdése kerül megoldásra. A tó vízelvezetése nem. Szakemberek szerint ennek a megvalósítása sok tízmillió lenne ismét. Nagyon érdekes tény, hogy a képviselő testület elé március 29-én kerül csak a csónakázó tó ügye, de a vállalkozó már megkezdte a munkát. Nyilván nem magától rohant ki oda, éppen a testületi ülés előtt pár nappal. Bizonyára szóltak neki és elmondták, hogy a képviselő testület többsége, ha úgy tetszik, józanabb része szeretné, ha a munkálatokat átütemeznék, mert jelenleg sajnos nincs pénz a kasszában az ötlet kivitelezésére.

Minden jogszerűen történt egyébként a vállalkozó részéről, hiszen ő együttesen nyert el egy közbeszerzési eljárást, melynek része volt a kotrás, a belvízelvezető pályázat részeként, valamint maga a csónakázó tó körbeépítése is. Viszont Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester először azt mondta a testületi tagoknak, hogy 25 millió forintba fog kerülni a jóléti tó kialakítása. Ezt bevállalták volna a testületi tagok. Nem sokkal a pályázat benyújtása előtt derült ki, hogy az a 25 bizony nem annyi, hanem 60 millió. Mivel csak pár nap állt rendelkezésre, gyorsan dönteni kellett, mert a határidők sürgették a beruházást. Akkor rábólintottak a testületi tagok erre a fejlesztésre, de mondták, hogy csakis akkor, ha lesz rá pénz és tárgyalják újra ezt az egészet a vállalkozóval.

Ezzel szemben valami isteni sugallatra megérkezett a vállalkozó a munkaterületre, éppen az ügy tárgyalása előtt pár nappal. Így már valóban nehéz lesz lemondani a fejlesztést. Nekem ez kísértetiesen hasonlít a gigapiachoz, amikor a becslések még mintegy 320 millióról szóltak, de menet közben kiderült, hogy a kofáknak szánt, tetőtéri parkolóval ellátott űrpiac 500 lesz a végén. Na, ez ellen lázad a testület. A csónakázó tó ellen már nem igazán tud. Tehát, akkor csónakázzunk!

LŐVE

Végezetül pedig íme egy kis feketehumor:

A Mikes parti Csónakházban nagy a jókedv mindenkor!

Úszik a város az adósságban......

Közélet:
Abony   
 28 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
:)

veroniq -

2012.04.09. 19:30:54

WOW! Köszi az információt, Ducman! Igaz, a képen még szürke volt. Tényleg hálás köszönet a válalkozónak, vagy azoknak, akik kitalálták, hogy a szürke térkövön kívül más is van! Remélem, a városközpont felújításakor nem szürke lesz megint a főszín! Színes építkezést kívánok Mindenkinek! Nem tudom, hol vannak a hattyúk... szerintem megijedtek a nyüzsgéstől, remélem, nem estek áldozatul a Húsvétnak.... 

Aki tud, az tud!!!

Ducman -

2012.04.09. 19:26:30

A mai nap délután , gondolva hogy lesétálom a húsvéti sonkát, elindultam tó nézőbe, hogyan is halad Abony új büszkesége. Látom, hogy szépen haladnak, amikor váratlanul szemem elé került az új sétány eleje, már kikövezve. Mit ad isten, hát nem szürke, hanem olyan érdekes világos barna színű!!! Gondolom a vállalkozó olvasva a cikket, megijedt, mert hát a "penna" tud olyan fegyver lenni mint akár a kard, mégha elektronikus formában is, és gyorsan felszámolta a "szürke térköveket" és hozatott szép szineset. Ez azért nem semmi!! Ehhez  kell tudni valamit azért!! Csak még azt nem tudom , hogy hová lett a 4 hattyú a tóból!! Ebből is lehetne rittyenteni egy jó cikket!! Olyan szürkéset!!

Szánom bánom már én is,

ellike51 -

2012.04.01. 21:43:39

hogy nem ismerve a nemzetközi statisztikát - további feljelentésre bíztattam valakit, aki ha tényleg megteszi még előkelőbb helyen leszünk a feljelentések statisztikájában (szmájli)

 

Az pedig kész röhej ami a tyb által említett cikkben történt. 

 

Hát ilyenek a magyarok! Ezért is tartunk itt ahol tartunk?

Feljelentgetés... Itt egy remek példa!

tyb -

2012.04.01. 19:20:26

Gálvölgyit egy színielőadáson meggyújtott szivar miatt "jelentgetik"... Itt a cikk... http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/elkepeszto-feljelentes-galvolgyi-ellen-2084678

ERÜBS

tyb -

2012.04.01. 19:09:52

Egységes rendőrségi és ügyészségi bűnügyi statisztika... Ott találod meg, hogy miért vagyunk európa, egy főre eső, egyik legtöbb büntető feljelentését "gyártó" országa... S, erről nem csak a bűnözők tehetnek... A polgári ügyekről már ne is beszéljünk! Összefogás, békesség, közös cél? Esetleg a magyar népmesékben létezik...
A városkapu

ellike51 -

2012.04.01. 19:00:46

sem most készült... lehetne vizsgálódni mint a kisdoktorit? Lehet, hogy már el is évülne ennyi idő alatt? 

Hja, meg a bizonyíték? 

Ezért is ki lenne a felelős? Ki mondjon le?

 

Nagyon elszaladt velünk a világ... lassan a feljelentők országa leszünk. Tényleg. Van erről statisztika?

 

Kapu 60 milláért?

tyb -

2012.04.01. 18:43:52

És ráadásul még át sem lehet menni rajta? Nos, ha ez igaz, akkor készül a következő nagy botrány...
Mutyi

Mund -

2012.04.01. 15:26:23

Én azért megnézném a 60 millió számláit,mi már számolgattuk hozzáértő emberrel,hát nekünk a fele jött ki.

Egyébként a " város kapu"úgy áll ott mint egy rakás szerencsétlenség.

Nézz utána

ellike51 -

2012.04.01. 09:09:38

Ducman. Tényleg komolyan gondolod, hogy megtalálod ennyi idő után?

 

Ezt most komolyan gondolod, vagy csak a rosszindulat hozta ki belőled ennyi idő után?

 

Jelentsd fel Őket a bizonyítékaiddal, de meg lehet, hogy csak rágalom amit írtál a Városkapu kapcsán.

Mund!

Thomas -

2012.04.01. 07:31:52

Van koncepció az üzemeltetésre! Az elsődleges funkcióját már most képes ellátni a tó, és a hozzátartozó szivattyútelep, vízelvezető árok. Azt, hogy ezt milyen formában üzemeltetik tovább, még nem döntötték valóban el, de üzemeltetni kell, mert ha nem, akkor egy piszkos, elgazosodott területté fog válni, a város szélén, de még lakott területen. Ha találnak egy másodlagos funkciót (helyesebben már találtak is) , és azt külső vállalkozó részére átadják, akkor azon a város csak nyerhet, ugyanis onnantól kezdve az üzemeltetés, fentartás jelentős költsége nem a várost fogja terhelni, sőt még bevételt is hozhat, ezáltal megtérül a bekerülési költség egy része, talán egésze!

Érdekelne!!

Ducman -

2012.03.31. 15:50:06

Ennek a Városkapunak nevezett valaminek építése idején senki nem kérdezte, hogy miért kell az a sok építőanyag, amit a tüzépekről elhordtak különböző címekre, de a Városkapu számlájára.Ott aztán eltünt 60 milla, de nem egyszer ám!!

eltűntek

veroniq -

2012.03.31. 15:48:55

A hibák eltűntek, jelentem Mund:)

Nos, még nincsen koncepció az üzemeltetésre sajnos. Csak tervezgetés megy, talán kiadják, talán az ABOKOM..... vagy lesz valami {#emotions_dlg.Confused}

bocs

Mund -

2012.03.31. 14:53:40

Bocs a hibákért.

Gyanús

Mund -

2012.03.31. 14:51:46

Nekem ez a 60 milkó nagyon gyanús. Nem értem a rendszerváltáskor nyilvánosságot hirdette, és egyfolytában csak a sumák megy . Lehet , hogy engem is eladtak már kilóra csak még nem tudok róla.

Van -e koncepció a tó üzemeltetésére? Mert ha van, semmi gond a beruházással, csak sok. Gyanúsan sok.

Nem baj kamionista!!

Ducman -

2012.03.31. 09:35:39

Meg lehet törni a viz útját derékszögben! DE!!!!!! Figyelembe kell venni a természeti adottságokat, várható elvezetendő vízmennyiséget, a az elvezetőárok lejtését, stb. Ha mindent figyelembe vesznek és ezek minimális terhelést adnak akkor nem muszály a derészöget kimederlapozni, de szebb is ha meg van csinálva így !

Jaa...

Truckman -

2012.03.31. 07:46:01

...tegnap bejártam már ezt a vízelvezető árok építését!

Nos, csak CSAK 1 HIBA A 14BŐL:

-Gratulálok, a szépen kikövezett-betonozott vízátvezetőhöz, nyomban a MáriaTé végén, ott a semmi szélén kezdődően!

 

1 Apró kérdés:

 

Ki volt az a fax, ki 90fokban törte meg a víz útját?!

 

Rejtélyes szót határozok meg most:

 

VÍZALÁMOSÁS!


...de mint azt már lejjebb írtam, várom a az első igazi kiadós nyári vihart!


NAGYOT AKAR, AZ ABONYI...

Truckman -

2012.03.31. 07:40:40

...SZARKA, DE NEM BÍRJA EL MAJD A FARKA!

 

Fogalmazhatnák így is! Ez 1 nagy szar lesz, és nem csónakázótó!

 

De várom már, az első igazi kiadós nyári vihart....

 

{#emotions_dlg.beauty}

Nem vártam mást!

Ducman -

2012.03.30. 13:41:24

Elolvasva ezt a cikknek nevezett valamit, nem csodálkoztam már sokadjára . Igaz..... miért lesz szürke  a sétány?? Legyen piros!!!!! Arra mág békák is felfigyelnének!!!!

 

.......ááááááááááááá inkább hagyom az egészet!!! Ha lecsendesül a szél, inkább kiülök  a tópartra, mint már olyan sokan az itt lakók közül, és etetem majd az ideköltözött hattyúkat. Annak legalább ketten örülnek, én a látványnak, a hattyúk meg az ennivalónak!!!

60 millió önerő

Thomas -

2012.03.29. 19:25:58

Ki tudja van-e valahol valami számszerű adat, hogy a 2010-es belvíz,( vagyis a szivattyúzás, a homokzsákolás stb) mennyibe került összesen? Félek, hogy sokkal többe, mint az egész Mikes-vízgyüjtő kivitelezése csónakázótavastul, árkostul, szivattyústul, és még az okozott kár értékét nem is számolom! Én is aszondom HAJRÁ TÓ!

Hajrá tó :)

vakera -

2012.03.29. 17:26:10

Steve968 köszi a kimerítő infot, egyetértek veled! A tuják halála anno a Kosaras autójavító műhely végett írodott hiszen a lefektetett csövek miatt a már sok éve nevelgetett sövényeket szerették volna megvédeni a kivágástól, ez többé kevésbé sikerült is! A tó környéke lehet, hogy 60 millió ft-ba kerül, lehet szebb lenne színes térkővel de akkor pedig az lenne a baj, hogy 5-6 millióval még drágább lenne a kivitelezés!! Én örülök ha fejlődik a város és ez nem mehet úgy ha nem adnak ki pénzt! 

Némi tárgyszerűség

Steve968 -

2012.03.29. 15:55:05

A tó vízelvezetése ? a cikk sugalmazása ellenére ? megoldott, hiszen egyébként hogy látná el alapfunkcióját a térség csapadékvíz mentesítését, ugyanis a 2010-es évben, valamint 2011 év elején a vizet szivattyúzni kellett belőle. Csapadékos időszak esetén a kritikus vízszint elérése esetén 2 db szivattyú kezdi meg munkáját, hogy továbbítsa a vizet a kiépített vízelvezető árkon keresztül a Málé ? érbe. A vízelvezető árokig föld alatti vezetéken jut el a szivattyúzott víz, amelynek fektetésére még tavaly sor került (lásd. a ?tuják halála?), csak vissza kell kicsit emlékezni. A víz pótlásáról első sorban a természet gondoskodik, a terület évszázadokon keresztül vízgyűjtő volt, talán nem véletlenül. A talajgeológia azt mutatja, a rétegrendek ide vezetik a talajvizeket ? csak az idén a meglehetősen csapadékszegény időszakot követően (erről a mezőgazdasági vállalkozók tudnának mesélni) is közel 20 cm-t emelkedett a víz szintje. A kotrás megelőzően az enyhén szemetes, valamint náddal benőtt lapos sem poshadt be, akkor ez most hogyan következne be ? Az emlékek gyorsan halványodnak ? A vállalkozó nem isteni sugallatra jelent meg, ugyanis folyamatosan ott van, mióta a területet rendezni tudja, folytak, s folynak a terület rendezése, ha esetleg nem csak ma, hanem az elmúlt hónapokban is jártak volna kint, akkor ez szembe ötlött volna, minden egyes nap. A kivitelezés a vállalkozási szerződésnek megfelelően halad, ekkora tételű térkő megrendelése nem az egyik napról a másikra történik, csak azért, hogy nehogy felmondják a szerződést. Erre nem is lenne esélye a vállalkozónak, hiszen itt több hónappal korábban meg kell rendelnie a szükséges anyagokat, sőt ? mint aki vállalkozói múltat is rendelkező személy ? az áremeléseket, Áfa változást megelőzendő, még tavaly megrendelem s ki is fizetem a szükséges anyagot. Aki most kezdene el hirtelen rendelgetni, azt hiszem az komoly bajban lenne ekkora tömegű anyag megrendelése és kiépítése során, ha tartani szeretné a kivitelezés határidejét. A szegélykövek lerakása történik, amelynek nem hiszem, hogy színesnek kéne lennie, bár a sétány is lehet akár szürke is, ha egyben füvesítve és fásítva is lesz az egész környék. Miért baj, ha egy hasznos létesítményt akár újabb feladattal is megbízunk és esetleg még esztétikailag is szemre való látvány lesz ??? A főtér térkövei a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal előírásainak megfelelően kerültek lerakásra, azaz nem lehettek színesek, csak is kizárólag szürkék. Műemléki környezetben fekszik, így nem vonhatja el a figyelmet a katolikus templomról, vagy épp a városházáról. Szép napot !
Drága Veronika!

Thomas -

2012.03.29. 15:25:17

Köszönöm elismerő szavaid! Cserébe még azt is elárulom, hogy több horgásztó (főleg a kisebb, 1-2 hektárosok vízutánpótlását, és egyúttal az oxigén vízbe  juttatását, nem több tízmilliós ártézi kút fúrásával, hanem rétegvíz  kinyerésével (norton kút), szélkerékkel hajtott szivattyúkkal oldják meg! Ha erre sor kerül, talán érdemes lenne pl. a Tuti horgásztó tulajdonosától is tanácsot kérni, ahol szintén alacsony vízszintű a tó, és mégsem posvadt meg soha benne a víz, nem algásodott el, és a halak sem döglöttek meg!Kacsintás

kösz....

veroniq -

2012.03.29. 14:57:15

Jó vagy hozzám édes Thomas!
Csak egyet!

Thomas -

2012.03.29. 14:49:24

Csak egy testületi tagot kérdezz meg! Azt aki ismeri Abonyt, vagy legalább azt a körzetet!Király

nincs kút....

veroniq -

2012.03.29. 14:32:00

Azt mondja a testületi tagok többsége, hogy nincs kút! Fúrni kellene, ez kerülne ilyen sokba..... De majd megkérdezek egy illetékest! Lehet, hogy alultájékozottak....
Valószínűleg megoldott!

Thomas -

2012.03.29. 14:21:04

Nem vagyok vízügyi szakember, de sejtem, hogy a vízutánpótlást a már most is a tó mellett található kútból, felszínalatti víz kinyerésével fogják megoldani aszály idején, egyébként pedig Szent Péter pótolja, aki miatt a környező házak eddig eláztak, és a tó elsődlegesen e-célból létesült!Kacsintás

nem tom

veroniq -

2012.03.29. 13:35:30

Nem tudom, de nincs megoldva a víz cserélődése, és attól tartanak, hogy az egész beposvad, bealgásodik.... Bár ne lenne igazam! LŐVE
Vízelvezetés

Thomas -

2012.03.29. 13:10:06

"És ez még nem a vége, hiszen ebből csak a körbejárhatóság, világítás és padok kérdése kerül megoldásra. A tó vízelvezetése nem. Szakemberek szerint ennek a megvalósítása sok tízmillió lenne ismét."

Akkor mi a rák az a nagy árok, ott az Újszász felé eső határrészen? Ekkora barázdát húztak a parasztok?{#emotions_dlg.smiley}


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 3-as választókerületben?
   
 Barati László Független 
 Dr. Lencse Gréta FIDESZ- KDNP 
 Korbély Csaba Ferencné VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok