Mi Abonyunk - Leesett az állam - 800 ezer rokkant országa vagyunk!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2012.03.19. 21:34

Egyik szemem sír, a másik nevet. A megdöbbenés és a sajnálat érzése viaskodik bennem a rokkant nyugdíjak felülvizsgálata kapcsán publikált cikk miatt. Nem tudtam, nem tudtuk, hogy hazánkban 870 ezer (!) rokkantnyugdíjas él, vagyis majd' minden 10. polgár - nemre, életkorra tekintet nélkül - rokkant. Közülük mintegy 200 ezren részesülnek rokkant, vagy rehebilitációs ellátásban. Nos, Ők az elsődleges célpontjai idén a megszorító intézkedéseknek. 

 

Óriási számnak tűnik ez, különösen akkor , ha figyelembe vesszük, hogy mindegyiküket egyenként felül fogják vizsgálni annak megállapítására, hogy 13.000 munkakör, foglalkozás közül, valamelyik ellátására (még) alkalmasak-e. Elsődlegesen egy géppel! Nem tudom, hogy ezzel, tehát egy objektívnak tűnő módszerrel és eszközzel, a szubjektivitást (pontosabban a korrupció lehetőségét) próbálják kiküszöbölni, vagy a regisztrációt és a későbbi elhelyezkedést igyekeznek elősegíteni ilyen rendhagyó módon.

 

 

 

330 ezer aktív korú rokkantnak kellene munkát adni, akik közül mintegy 150 ezer biztosan el fogja veszíteni az állami ellátást. Ők 60 % alatti munkaképesség-csökkenéssel rendelkeznek. Mi lesz velük? Senki sem tudja, hisz az egészséges munkakeresők jelentős - meghatározó - része sem talál munkát. A kormány igyekszik vonzóvá tenni a csökkent munkaképeségűek foglalkoztatását, időleges (néhány hónapos) járulék-kedvezménnyel, melyek lejárta után mehetnek az utcára az "alanyok".

Persze, a nagyobb létszámú foglalkoztatottat alkalmazó munkáltatók számára kényszer is lehet a csökkent munkaképességűek alkalmazása, hisz ha nem teszik, akkor un. rehabilitációs hozzájárulást kell fizetniük, melynek öszege közel egy millió forint egy évre.

 

Szóval, ismét egy olyan intézkedés, mely során nyilvánvalóan kiöntik a fürdővízzel a gyereket is.... Nagyon sok olyan, valóban munkaképtelen embert fognak lehetetlen helyzetbe hozni, akik ténylegesen képtelenek folyamatos munkavégzésre, sőt az életük folyamatos kínszenvedés a kötelező és folyamatos napi munkavégzés nélkül is. Nem tudom, hogy érdemes-e ezeknek az embereknek elvenni az utolsó megélhetési lehetőségét is, olyan társadalmi környezetben, ahol az egészségesek sem kapnak munkát...

 

Itt, azonban nem a pénzért vett rokkantságban "szenvedőkre" gondolok. Nem azokra, akik önhibából, vagy szerencsétlenségükre elveszítették munkájukat és lustaságból, vagy a "családi tradíciók" folytán, ezt az egyszerűbb jövedelemszerzési forrást célozták meg, bizonyos orvosok megkörnyékezésével...

 

Kíváncsi leszek az eredményre! Főként arra, hogy az egyébként is labilis mentalitással rendelkező mozgássérültek közül hányan választják a végső megoldást elkeseredettségükben. 

 

Íme a cikk... 

 

Forrás: www.borsonline.hu

 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok