Mi Abonyunk - Remekül sikerült a nótaest
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7064, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.08.25. 12:53

Annak ellenére, hogy az abonyi városi önkormányzat a szűkös anyagi keretek miatt nem tudta támogatni az augusztus 19-én megrendezett nótaestet, a program mégis remekül sikerült, hiszen a négyórás pazar, tizenkét fellépős műsorra több, mint kettőszázan váltottak belépőjegyet. A rendezvényről Acsai Ferenc főszervezővel beszélgettem, aki maga is nótaénekes és fel is lépett az esten. Egyetértettünk abban, hogy a magyar nóta a magyar kultúra éke, elválaszthatatlan része. Bár én jómagam nem járok ilyen rendezvényekre, a Felvidékről származó nagymamám belém ültette a magyar nóta szeretetét, hiszen kisgyermek koromban szépen szóló hangjával megtanította nekem szinte az összes népi dalt. Mivel kicsit úgy tűnik nekem, hogy a mai rohanó világban kallódnak az értékek és egyre kevesebben vevők erre a műfajra, feltettem a főszervezőnek a költői kérdést: „ Lesz-e igény egyáltalán a magyar nótára 10-20 év múlva? „

Galéria nézegetéséhez katt ide! Fotó: Járdány Gyula

 

„ Ha nem változik a világ, akkor sajnos azt hiszem, hogy nem…. Mindenesetre küzdünk érte, hogy legyen. A magyar nóta igenis kuriózum, ilyen nincsen a világon senki másnak. Külföldön is elismerik és értékelik. Ez a magyarságtudta szerves része. Rengeteg képzett nótaénekes van, de kevés a műsor, a fellépés sajnos, mert kevés rá az igény, egyszerűen nincs lehetőség. Sajnos ráadásul a műfajt kereskedelmi alapokra helyezték, erre van több igény, az úgynevezett dáridóra. Azt gondolom, hogy sajnos az egész magyar kultúra van válságban, nem csak a magyar nóta énekeseknek nagyon nehéz a helyzetük. Ez nagyon szomorú, hiszen veszélyben van a nemzet… „- mondta Acsai Ferenc

 

Visszatérve magára a programra, megtudtam, hogy a szervezők szeretnének hagyományt teremteni és minden évben két nótaműsort szeretnének megrendezni, egyet tavasszal, egy nagyobb gálát pedig nyaranta. „ A legnehezebb maga a szervezés volt, hiszen nagyon rögös volt az út, mire idejutottunk. Viszont a siker szerencsére minden nehézséget feledtet. Nagyon sokan segítettek, mellénk álltak, ezúton szeretnék köszönetet mondani minden támogatónknak, különösen kiemelendő a Bihari Zeneiskola és Színkör segítsége. Bakosné Kocsi Judit igazgatónő nélkül nem is lett volna gála és lánya Linda is rengeteget dolgozott a sikerért.

Rengeteg barátság alakult a résztvevők és szervezők között. A gála résztvevői nagyon elégedettek voltak a közönséggel, a fogadtatással, a vendéglátással és azt kérdezték, hogy ezt vajon hogyan csináltuk…. A művészek remek hangulatban indultak haza az éjszakában. Bordás Cecília három napig vendégeskedett Abonyban. Ő Münchenből érkezett és nagyon jó barátom, de most már a Bihari Színkör tagjai is a szívükbe zárták. Személy szerint azt mondom, hogy megérte, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült a gála, melynek közben már országos híre is lett.

 

Öröm számomra, hogy ezzel a rendezvénnyel is sikerült hozzájárulnunk a városi nemzeti ünnephez. Igaz, ez magánötlet volt, de nem öncélú, a nótát szerető emberekért és a városért készült ez a gála. Külön öröm, hogy Abony méltán elismert zenei kultúrájához hozzátehettünk, ezt az ország első falusi zeneiskolája is nagyban támogatja, mely sok neves művészt adott országnak és világnak. Ehhez tesz hozzá talán a magyar nóta is, hiszen Abony négy nótaénekest mondhat magáénak, akik mára országos hírnévre is szert tettek és a szakma is elismeri őket. „

 

LŐVE

 

 

Íme a fellépők:

 

 

 

Karcagi Nagy Zoltán: Régi ismeretség több műsorban találkoztunk Bp. kezdő volt dedikált kazetta Vörös Sári tanítványa sok Tv s műsorban láthatjuk Abonyban sem először szerepel közvetlen nagy szakmai és művészi tudással rendelkezik 2010-11-es Szolnok Tv nóta versenyének zsűri elnöke. Részemre ott elmondott szavai sokat jelentenek életre maradandóak köszönő szavai a fiatalok beszervezéséért a nóta éneklés világába.

 

Dancza Kriszta: Fiatal csinos temperamentumos mindig vidám igazi tűzről pattant menyecske. 2010-ben ismertem meg a szolnoki nótaversenyen azóta több műsorban találkoztunk önök is láthatták már itt Abonyban is tavaly

Tavasszal. Ő a 2010 Szolnok Tv egyik győztese.

 

Kovács Andor: Fiatal, nagyon tehetséges énekes több műfajban otthon van biztatásomra kezdett nótát énekelni

2011-ben a Szolnok Tv nóta versenyének második helyezettje. Önök jól ismerik színdarabokból, nótaműsorokból.  

 

Abonyi Magda: Szintén Abonyi énekes, sok közös műsorban szerepeltünk, nagyon jó barátság fűz össze több mint 10 éve Vele és családjával. Csupa szeretet, jóság, igazi profi énekes. Köszönöm sok szakmai segítségét és hogy most elfogadta meghívásomat.  

 

Szabó Csaba:Szintén egy fiatal életvidám előadó a szolnoki versenyen ismerkedtünk meg, azóta több műsorban találkoztunk és barátok lettünk, előtte a jövő.

 

 

Szólnék a régi Abonyi Nótás elődökről. Szerdahelyi János és Diószegi Sándor zeneszerzők nótái beíródtak a nótatörténelembe. Idős Gudi Farkas Mihály prímás, akinek Európa és országszerte tapsoltak. Áldom a sorsot, hogy ismerhettem, tanulhattam tőle és hallhattam játékát.

Nagy szeretettel köszöntöm körünkben kiváló tanítványát, barátomat, szakmai segítőmet: Lakatos Zoltán prímást.

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm körünkben Acsai Lászlót, Laci bácsit és kedves feleségét Marikát, köszönöm Laci bácsinak azt hogy 23 évvel ezelőtt mikor indultam a pályán felkarolt az általa szervezett műsorokba meghívott és lehetőséget adott a legnagyobb énekesekkel való közös szereplésre. Sok kirándulás és nóta műsor szervezése kötődik nevéhez, munkáját több fórumon elismerték. Jelenleg is aktívan munkálkodik a közösségért. Köszönöm Laci bácsinak szeretetét, az indíttatást, hiszen neki is nagyban köszönhetem azt, hogy most itt állhatok és eljutottam egy ilyen gála megszervezéséig

 

 

Bende Tibor: Régi kedves barátom, sok közös műsorunk volt, sokan ismerik a Cegléden általa szervezett nótaestekről, ahol már rendszeres vendégei vagyunk és talán még többen a 2010. decemberében Abonyban bemutatott Csárdáskirálynőből, ahol nagy sikert aratott és nagyon jó barátság alakult ki közte és a színkör tagjai között.

 

Bakos Melinda: Színpadra termett vidám fiatal temperamentumos örök mozgó tenni akaró csinos lány következik. 2007-ben ismertem meg a Mágnás Miskában

Ő volt a partnerem, mint Marcsa, azóta barátok vagyunk és ez a barátság egyre szorosabbá válik köztünk és családjaink között az évek múlásával. 2007. óta minden a színtársulat által bemutatott darabban játszottunk, 2008. óta ő is elkezdett nótákat énekelni biztatásomra és azóta sorra nyeri a nóta versenyeket. Sok közös fellépésünk van.

 

Bordás Cecília: A következő művész nagyon messziről érkezett, kizárólag csak ezért az estéért utazott 1000 km-t  hogy itt énekelhessen önöknek. Nagyon kedves, közvetlen csupa energia, mosoly, kiváló énekes. A neten ismerkedtünk meg, majd Gyöngyösön találkoztunk személyesen is és úgy köszöntöttük egymást, mint akik egy faluban nőttek fel és élnek 40 éve. Köszönöm a sorsnak hogy őt is meg ismertem Következik a Duna Tv sztár énekese egyenesen Münchenből

 

Fényes György: Nehéz most szavakat találnom, hogyan jelentsem be kedves barátomat, kiváló művész társamat, aki 4 évvel ezelőtt járt itt nálunk a Szerdahelyi János emlék műsoron. Akkor ismertem meg személyesen és azóta rendszeresen meghív műsaraiba Budapestre. Barátok lettünk. Neki is sok kedves barátot köszönhetek, műsoraiba a legnagyobb énekesekkel léphetetek fel, most már nem csak magam, hanem Abonyi nótás társaim is.

 

Madarász Katalin: Azt hiszem, a következő művésznőt nem kell bemutatnom Önöknek, hiszen mindenki ismeri már. Sokat járt nálunk is és töretlenül járja az országot és világot, a TV adók állandó szereplője. Nagyon tisztelem közvetlen emberségét, művészetét. A szakma elismert kiválósága következik.  

 

Támogatóinknak  Köszönjük

 

Bihari János Zeneiskola Alapfokú oktatási intézmény

 

A Bihari J z iskola által pártfogolt Bihari színkör Tagjai

 

Bakosné Kocsi Judit igazgató nő a színkör és a mai este fő támogatója

 

Bakos Melinda rendező és szervező társam

 

Városi sport és kulturális bizottság

 

Gulykáné Gál Erzsébet

 

Városi Művelődési ház és könyvtár múzeumi kiállító hely

 

Korbély Csabáné Ilike

 

Média támogatónk Mi Abonyunk Honlap

 

Lőrinczy Veronika Főszerkesztő

 

Dudinszki György és Lakatos Zoltán Zenei felkészítők

 

Ivánka Gáborné  Borsányi János

 

Gúti Tivadar  Millye  Attila  Kovács Tibor

 

Gyenesné Lakatos Éva  Újszászi Katika

Virágkötők

Bakosné Kocsi Valéria  Bakos László

 

 

Elek Angéla  Fazekas művész

 

 

Donkó Károly  keramikus művész

 

Pék ÁBC  és  Újszilvási Aranykemence pékség  Lila Akác Panzió

 

Városi  Sportcsarnok

 

Halasi Attila Ceglédről

 

Köszönet azon támogatóinknak akik kérték nevüket ne említjük meg köszönet a felajnálásokért nekik is

 

Külön köszönöm családom türelmét támogatását amivel lehetőséget adnak arra hogy nótázhassak és színjátszó körben játszhassak.

 

Köszönöm Önöknek fellépő művész társaim nevében is a megtisztelő részvételüket tapsaikat remélem jól érezték magukat bízom benne a mai estén elindul egy hagyomány és ennek az estének lesz folytatása jövőre.

Kultúra:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Szép este volt: Abonyiak csodálatos szereplése a Szolnoki Szimfonikusok Újévi Koncertjén

Kivonulással fenyeget a SPAR

KIrály Izabella szerint kevés abonyi vevő a kultúrára

ESZENYI ENIKŐ: TAHI TÓTH LÁSZLÓ A LEGNAGYOBB MŰVÉSZEK KÖZÉ TARTOZOTT

Nótások találkoztak Abonyban

Pető Zsolt, Abony Város polgármestere nyitotta meg az országos rendezvényt

Nagykőrös: Hiszem, hogy a Nagykőrösi Arany János Muzeális Gyűjtemény olyan érték, melyet minden magyar embernek látnia kell

Előkészületben a Nagyabonyi Színkör újabb előadása

Kedvenc abonyi rapperünk ismét beindult :)

Remek tanszaki hangverseny a Bihariban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok