Mi Abonyunk - Kék fény
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8082, belépett felhasználók: 0.

SkyT - 2011.08.23. 18:25

Riport Pintér Gábor alezredesselaz elmúlt hét történéseiről

 

" Örömmel tájékoztatom Abony lakosságát, hogy az elmúlt héten az abonyi rendőrőrs állománya 8 fő rendőrrel gyarapodott. Mivel próbaidősek, így őket többször elvezénylik gyakorlatra, ahol más szakterületek munkájába is betekintést nyernek, illetve gyakorlatot szereznek, ezzel is elősegítve az abonyi rendőrőrs munkáját. A létszám növekedésével kapcsolatosan már a lakosság részéről is sok pozitívumot kaptunk. Ennek köszönhetően tudunk plusz gyalogos járőr szolgálatot is teljesíteni a nappali és az  éjszakai órákban is  (piacnapokon, központban, szórakozóhelyek környékén) a közbiztonság megszilárdítása érdekében. A 8 fő új rendőrből 5 fő 2 éves rendőr iskolából 1 évet eltöltött, 1 év próba idős rendőrként gyakorlati felkészülésként teljesít szolgálatot, 3 fő 5+1 hónapos kiképzés után szintén. Ezen állomány önálló intézkedésre nem jogosult, ezért idősebb tapasztalt rendőrökkel (mentorokkal a szerk.) illetve KMB-sekkel látják el a szolgálatot.

Pozitívumként szeretném még megemlíteni, hogy az abonyi rendőr őrs gépjármű állománya 2 db robogóval is bővült, melyekkel a gyalogos járőr szolgálattal együtt fognak a kollégák robogós járőr szolgálatot ellátni. A robogós járőrök konkrét feladataként a segédmotor kerékpárosok, biciklisek és gyalogosok ellenőrzését tűztük ki fő célként a város egész területén. Újdonságként számolnék be arról is, hogy a közbiztonság megerősítése érdekében az aljegyző asszonnyal megegyeztünk abban, hogy Abony város külterületein a közterület felügyelők a KMB-sekkel közös járőr szolgálatot teljesítenek. Abony belterületén az elmúlt egy hétben közlekedési baleset nem történt!
A 4-es számú főút abonyi elkerülő szakaszán 2 súlyos sérüléssel járó baleset történt. A baleset fő oka a szabálytalan előzés és a figyelmetlen közlekedés volt. A balesetekben több gépjármű is megsérült, 6 főt szállítottak a mentők könnyebb illetve súlyos sérülésekkel kórházba.

Az elmúlt hét bűnügyi statisztikáját figyelembe véve az elkövetett bűncselekmények száma jelentősen emelkedett (6 ról 15 re). Pozitív dolog, hogy ezen a területen kiemelt bűncselekmény nem történt, viszont az össz elkövetések számát 79.5%-ban tették ki a vagyon elleni bűncselekmények. Dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások száma  8 esetben, lopás 4 esetben, egyéb bűncselekmény (zaklatás,rongálás stb..)3 esetben történt Abony területén. Az elmúlt héten sajnos több olyan esetben kellet intézkednünk ahol főleg idős sértettek hiszékenységét, megtévesztését kihasználva,"trükkös" módszereket alkalmazva (magukat valamely szolgáltató személynek kiadva) a lakásokba bejutva vittek el főleg készpénzt. Több esetben kaptunk bejelentést olyan esetekben, hogy a sértett a kerékpárján őrizetlenül hagyta táskájában értékeit, és a bevásárlás végeztével észlelte hogy azt ismeretlen eltulajdonította. A nagy meleg miatt többen is nyitva hagyják az utcára illetve az udvara eső nyílászáróikat, melyeken szúnyog háló található és otthonról eltávozva az ajtók, ablakok nyitva maradnak így ismeretlen elkövetők a lakásba bejutva értékeket eltulajdonítanak.

A Tesco áruház biztonsági szolgálata értesítette lopásról a járőr kollégákat, ők a járőr kiérkezéséig az elkövetőt visszatartották. Megtalálták nála az eltulajdonított tárgyat. Az elkövető a bűncselekményét elismerte, ezért 24 órán belül a bíróság elé lett állítva ahol az ítélet meg is született.

A 4 számú főútról 3 női személyt állítottunk elő, akik tiltott kéjelgés miatt kerültek őrizetbevételre, és gyorsított eljárással bíróság elé lettek állítva. Augusztus 20.-án a városi rendezvényeket biztosítottuk 6 településen összesen 18 rendőrrel és 6 polgárőrrel. A rendezvényeken olyan esemény nem történ ahol be kellett volna avatkoznunk. Szintén Augusztus 20.-án Törtel és Nagykőrös között több hektár területen a nyárfa erdő aljnövényzete kapott lángra, mely a lassú szélben gyorsan terjedt. Mivel a bejelentő pontos helyszínt nem tudott meghatározni, ezért az abonyi járőrök a szolgálati gépjárművel a helyszínre vonultak és az őrsparancsnok irányításával megtalálták és beazonosították a gyenge szélben terjedő tűz útvonalát és erről a kiérkező tűzoltó egységeket tájékoztatták. A tűz feltételezett keletkezésének okát a ceglédi tűzoltóság hatósági eljárás keretén belül vizsgálja.
Augusztus 20.-áról 21.-re virradó este lakossági bejelentést kaptunk, hogy ismeretlen elkövetők 3 házba is bementek, onnan villanymotort, kábeleket és egy fémkádat próbáltak eltulajdonítani. Az elkövetőket a lakosok megzavarták. A járőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, de sajnos az elkövetők autóval elmenekültek a Radák út irányába.
 

 

Ezúton szeretném megkérni a lakosságot, hogy a nagy melegre való tekintettel a közlekedjenek figyelmesebben. Az éjszakák folyamán ügyeljenek arra is, hogy nyitott ablakok illetve ajtók ne legyenek, mert ezzel az elkövetők számára megkönnyítik a bűncselekmények megvalósítását. Bármi gyanúsat észlelnek értesítsék a járőröket. A járőrök 24 órán keresztül elérhető mobil száma: 06302773185 Abonyi Rendőrőrs telefonszáma: 0653-360-152, Ceglédi Rendőrkapitányság telefonszáma: 0653-310-066 vagy a 112 segély hívószámot.

 

SkyT

Közbiztonság:
 21 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Naív kém!

Truckman -

2011.08.29. 21:01:18

DzsémszBondocska! Mi van akkor, ha 2 lakcímem (házam) van? HOPPÁ! Ărtatlan

Truckman!

jamesbond -

2011.08.29. 20:48:36

Nem  mintha Cegléd egy álomváros lenne! Ha jól tudom te Ceglédi lakos vagy hál' Istennek, miért kell akkor Abonyt ill. az abonyiakat fikáznod te őstu..k? Foglalkozz a ceglédiekkel vagy nincs neked családod?Remélem nincs, tudnám sajnálnám őket!!

Szolgáltunk mi már ki...

Truckman -

2011.08.29. 17:43:21

a 091es JFK-ből érkező "vilcserest* is", ki 56-ba elhúzott, és haza akart jönni meghalni (gondolom). Teljesen elfelejtette a Magyart.

Mondogatta: Mr..! Mr.! Help! S nyújtogatta a zölhasút! 

Mire én:

Please wait to minit! Moment!

 

Az utaslistán, meg full MAGYAR volt a neve!

 

30perc múlva a kiszállítás után, mikor már a takarítók voltak a gépen, nefélj tudott már Magyarul is "anyázni"!

 

 *vilcseres=mozgáskorlátozott

 

De gondolom Sovany nem ilyen!

He! He! He!

ketila -

2011.08.29. 17:36:18

Truki neki csak a billentyűje angol.

Ha majd végleg hazajön "visszatanul" magyarra!

Kedves Erdeklodo

Truckman -

2011.08.29. 17:01:20

Persze! Szeretettel var teged is, NagyAbony! Mikor atleped e szulofalud tablajat, nefeleded, ez nem Amerika. Itt minden picit mas! Mindent, mindeg zarj el, es zarj be! Itt a jardok a fehereket igazoltatjak, s buntetik kemenyen, ha ejjel, kutya ugatasra ebredsz, csak puskaval mereszelj kimenni az ajtofelfadon, es ne feledd, itt a ciganyokat tilos leloni (meg sajnos), nem ugy mint amerikasba, hogy leakasztod a minigunt a kanadallo felelol, es azt a tokeinek a feka nigger behatolonak!

Varunk haza!

 

Amerikasan: WELCOME TO LAND!

Erdeklodo, szerenyen.

Sovany -

2011.08.29. 01:14:50

{#emotions_dlg.lizy}Nemsokara , szulofalumba,akarjuk  tolteni kis idonket,'BARATI  SZERETETBEN. BOLDOGSAGBAN, ES BEKESSEGBEN.

Van "MEG ERRE LEHETOSEG NAGYABONYBAN"??????????

LOVE. JOE &MARIA

BOBi

Truckman -

2011.08.26. 08:41:49

...1x, talán! De te azt sosem éled meg!Ártatlan

Tegnap

Truckman -

2011.08.26. 08:30:13

...nyaljuk a fagylaltot, anyám kinyítta a jobb ajtót. A sárga házaktól látni véltem 2 velem 1 korú (vagy inkább 10 évvel fiatalabb) "RENDŐRT" gyalogosjárőröket! 1iken rendes sün ruha, másikon gyakorló!

 

Mondom anyámnak:

 

-TE? HAJTSD MÁR BE AZ AJTÓT!Öööö

-Miért Lacika?

-MERT FÉLIG RÁLÓG A JÁRDÁRA AZÉRT! ...ÉS NEHOGY MEGBÜNTESSENEK.SzomorĂş

Mire anyám:

-Kik ezek?Bleeee

 

A vékonyabbik még úgyahogy "frappánsan" nézett ki, de a police pólósnak a töke tartotta a fegyverét, szíjjastul bilincsestől, hogy le ne csússzon! Folyton húzogatta vissza fel.KirĂĄly

 

De majd megtanulja idővel, hogy hogy is kell 1 szolgálatban lévő rendőrnek "kinézni"!Ártatlan

 

 

Nagyon helyes,hogy már többen vannak!!!

majomka -

2011.08.25. 15:18:29

Csak ne a Somogyi suli elött bandázanak mert akkor nem megyünk velük semmire!!

Sok sikert a munkájukhoz!!

Talicska

BOB -

2011.08.24. 22:46:45

Veled az a baj, hiába van szemed nem látsz. Ezért is nem illik ide a mondatod, idézem "rég láttalak".

Amúgy nem értem milyen stigulákról beszélsz. A malmok lassan őrölnek, de ha egyszer belekerül valami a malomkerékbe....

Na jó éjt!

Kérdezted?

Truckman -

2011.08.24. 22:18:34

100 féle, és fele vagyok, főleg "előttetek"! ÜDV BOBi rég láttalaak koma! Jólvagy? Merre jártál?!Öööö

 

Miért nem slesszelted le 1 kontrollra? Aztán húztál volna  a jegyzetfüzetedbe 1 strigulát, azzal a megjegyzéssel, hogy már csak 99 kell, és talán "meglesz" TRUCKMAN!

Pillangók

BOB -

2011.08.24. 21:47:53

is vannak az út mellett. A minap is láttam egyet-kettőt amint beszállt egy Truckman nickű szerelvénybe. Te talicskás nem is mondtad hogy van tesód, mert ugye te ilyet nem teszel? :D

Molylepkék

Truckman -

2011.08.24. 21:30:43

Időpont: 04:45.

 

Dzsalunk hazafelé kemény 30al a Shelltől, mikor aztmondja anyám:

 

-Gyerek mér nem mégy gyorsabban?

 

-Nézem, hogy hol járőröznek éjjel a gyalogsünök.

 

...Aztán, a jard felé közeledvén, megszólal anyám:

 

-Aztnézd mennyien vannak, ott a mikrobuszuk is! 

 

Mire én:

 

-Igen, tényleg! Olyanok mint a molylepkék! Csoportosan vannak, és csak a lápatest fényénél! 

Zavart

Helyesbítés...

Truckman -

2011.08.23. 20:41:13

...ROLLERZavart

Nyehehe

Truckman -

2011.08.23. 20:40:12

Hé? Lorrer nem volt?Bleeee Segédmotorkerékpárossünök, muhahaha!KirĂĄly

 

Azért jobb a semminél!KirĂĄly

..

SkyT -

2011.08.23. 20:01:56

Eddig volt egy szakadt rendőr autó sok településre,most van 3 autó és két robogó illetve 8 új zsaru!szerintem kezd azért lassan Abony felnőni :)

Más országokban még

Steve968 -

2011.08.23. 20:01:37

kerékpáros rendőrök is vannak ...

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

áááá

SkyT -

2011.08.23. 19:59:21

szerintem nem égetik ezzel magukat!

Na ne Skyt

ketila -

2011.08.23. 19:58:24

Valamivel nagyobb géppel az autót is befoghatják és nem égetik magukat.

...

SkyT -

2011.08.23. 19:50:44

ketila!Gondolj bele a következő helyzetbe : szövetkezet utat összekötő BICIKLIS út! Pl betörtek a Kécskei úton és arra menekülnek (ott van az utcák között bicikli út,csak azzal lehet elférni) gyorsba ott vannak a rendőrök de a járőr autó ott nem tud közlekedni,viszont a robogóval simán utol érhetik őket !! Én azt mondom simán lehetnek rá büszkék,mert sokszor autóból nem is lehet belátni ill bemenni sok helyre.Viszont a robogóval igen!!!

Azt hittem eldobom az agyam

ketila -

2011.08.23. 19:45:13

mikor megláttam a két robogót rendőrség felirattal.

Ez ám a csúcs technika és még dicsekednek is vele!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok