Mi Abonyunk - Vadkender ügy: Megszólal az érintett!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.08.13. 10:46

 

Nyilatkozat Varga Zoltán és Családja részéről

Tisztelt Abonyiak, ismerőseim!

Mint sokak számára ismeretes, 2011 08.04.-én felröppent a hír, hogy vadkendert találtak a Damjanich úton és a Bodócs közben. A hiányos információk gigantikus hazugságokat és rémtörténeteket eredményeztek, melyek nagy mértékben sértik személyemet és Családom minden tagját! Hogy mindenki tisztán lásson, következzenek a valós tények: Fenti időpontban megjelentek nálunk (Damjanich úton) a rendőrök, mondván lakossági bejelentés alapján feltételezik rólunk, hogy kábítószer alapanyagot termelünk a kertben, és vezessem őket a kertbe. A rendőrök  a sógorom (Falusi Zoltán) által takarmányboltban vásárolt és elültetett madáreleség egyikére mutogattak, hogy ennek a termelése  bűncselekmény. Ez a növény takarmánynak való kender volt, amelyet köznyelven vadkendernek hívunk, és a határban vadon is megterem.  Egy botanikai szakértő is volt velük, aki a helyszínen megállapította, hogy ez az ún. Cannabis sativa, ÉS NEM PEDIG A CANNABIS INDICA (vagyis nem indiai vadkender, amiből kábítószert lehet előállítani), amely lényegében egy gyomnövény, amelynek  a magját a madarak valóban fogyasztják, valamint gyógy-készítmények alapanyaga is és a természetgyógyászatban is használják. 

 

A nyomozók közölték, hogy 2010- től van egy jogszabály, amely azt mondja, hogy minden fajta Cannabis termelése bűncselekmény, abban az esetben ha az ún. THC tartalma meghaladja a jogszabályban leírtat. Az elsődleges vizsgálatok csupán annyit mutatnak ki, hogy van benne, de a botanikus szakértő már a helyszínen mondta, hogy természetesen van benne valamennyi (kb 0,00001%) THC tartalom, mert különben nem kender lenne a neve. Az eljárás menete az, hogy ezeket a növényeket elszállítják és laborban megvizsgálják, ami hónapokba (2-3 hónap) telik, és ha az is azt támasztja alá, amit a botanikai szakértő mondott, akkor nyomozati szakaszban megszüntetik a vizsgálatot.

A mai napon megtörténtek a tanú meghallgatások  az ügyben. A családom tagjai kivétel nélkül érintett tanúk, még a sógorom is, aki elültette a magvakat. Gyanúsított nincs az ügyben kizárólag akkor lehetne, ha indiai vadkender lett volna ültetve, mert csak annak van olyan magas THC tartalma, amit büntetnek! A Bodócs közben lévő építési telkünkön is ültetett ilyen magvakat a sógorom, amit mi kértünk, hogy oda is menjünk ki a szakértővel és vizsgálják meg a növényeket ott is, mert nekünk nincs semmilyen takargatnivalónk, és nem kábítószer célra lett ültetve a kender! A növények elszállításáig őrizték a kendert.(kb. 20 óra hosszáig).

Senkit nem vettek őrizetbe,sem akkor, sem később!!!! Egyébként, ha valóban bűncselekmény lett volna a háttérben, mindenkit megbilincselve vittek volna el a helyszínről! A nyomozók elmondták még, hogy semmilyen körülmény nem utal arra, hogy bűncselekmény szándéka fenn állt volna! Vagyis nem volt öntözőrendszer, sem infralámpa, szakszerűtlen volt az ültetés, nem rejtegettük, kizárólag a mellette lévő napraforgó volt madárvédő hálóval letakarva, és nem a kendert rejtegettük ahogy visszahallottuk egyesektől!…stb Nem mellékes tény, hogy az előzetesen lefoglalt magvakat visszaadták nekünk a rendőrség munkatársai.

 

Valamelyik túlbuzgó hátsó szomszéd és  társai azt hitték, hogy ez indiai vadkender és bejelentették a rendőrségnek. Nem tudom mit gondoltak rólunk???? Csak egyszer szeretném, ha elénk állnának, és azt mondanák: elnézést, tévedtünk!

Felhívjuk mindenki figyelmét hogy továbbiakban az üggyel kapcsolatos negatív hírek hangoztatásának tudomásunkra jutásának,  jogi következményeit élvezheti a kijelentő személy!

Ezúton tisztelettel megköszönjük a feltétlen bizalmat és lelki támogatást azoknak az embereknek, akik mellénk álltak a bajban! Az ügy további fejleményeivel kapcsolatban 2-3 hónap múlva tudunk tájékoztatást adni.

A nyilatkozatot írta: Varga Zoltán 2011 08 12.-én 

Közélet:
Abony   
Vadkender   
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nem Kell !

TATU -

2011.08.16. 14:56:28

Aggódni volt rá precedens,hogy madáreleségnek termesztettek nem a kábítószerrel azonos kendert,a kereskedelemben beszerzett magokért nem jár büntetés,ez egy rossz tréfa és a hozzá nem értés csökevényes áldozatszerzése.Nincs ok a félelemre,az Ügyésznek azonnal ejtenie kellene a vádatak,ha ért hozzá

Polgári pertárgy!

tyb -

2011.08.13. 23:18:49

Nos, az ilyen és hasonló esetekben az érintett - házkutatást, lefoglalást szenvedő, eljárás alá vont stb. - jogos keresettel állhat elő, az Őt és családját ért jogtalan meghurcoltatás nyomán. Miről is van szó konkrétabban?  Egy kereskedelmi engedéllyel rendelkező - jelen esetben madáreleségként forgalmazott - szaporítóanyag  ültetésére került sor. Sem a magok birtoklása, sem azok továbbszaporítása nem jogsértés. Különösen nem bűncselekmény. A tárgyban feljelentés alapján, vagy hivatalból indított büntető eljárás során nyilvánvalóan olyan aránytalan jogsérelem keletkezett, mely nem értelmezhető az előzetes és az érintettek személyiségi jogainak érintetlenül hagyása mellett végrehajtott vizsgálat, szükségszerű eredményeként. A lakó- vagy tartózkodási hely (20 órát meghaladó, nyílt) hatósági őrzése, már önmagában alkalmas a jóhírnévhez fűződő jog jelentős sérelmének megállapításához, amennyiben azt büntetőjogi értelemben vett konkrét(!) előzményi adat, vagy körülmény nem alapozza meg.

Rögtön hozzáteszem, hogy a rendőrség ebben az esetben "csupán'" eszköz volt a bizonyára "jóhiszemű" jogkövető állampolgár kezében. Viszont, a "tapintatosabb" ügykezeléssel, kisebb mértékű erkölcsi kár érte volna a feljelentett személyt és családját.

 

Mit tehetünk hasonló esetben?  A hatóság félrevezetése és a hamis vád miatt az az eljáró hatóság kezdeményezhet (!) eljárást a feljelentő, bejelentő ellen, mely az eljárást folytatja. Tehát mi, mint alaptalanul eljárás alá vontak,  nem jelenthetjük fel emiatt az elkövetőt. Jószerivel a hatóság mérlegelheti csupán, hogy érvényesíti, vagy sem az állam büntető jogi igényét. A megalapozatlan feljelentés, vagy bejelentés alapján kezdeményezett büntető eljárás miatt elszenvedett nem vagyoni értelmű, de a joggyakorlat szerint pénzben kifejezhető erkölcsi kár miatt azonban kizárólag a károsult jogosult - ill. speciális esetekben a jogi képviselő, nagykorú hozzátarttozó, gyám, örökös stb.- a kereset előterjesztésére. 

Én ezt a lépést megtenném. Nem a pénz miatt. Egy jogerős, kártérítést magában foglaló bírósági döntés a legjobb tanulópénz minden áskálódó szomszédnak és tapintatlan hatóságnak a jövőbeni hasonló esetek elkerülésére.

 

És még valami... Az állampolgároknak, az igazságszolgáltatás pártatlanságába és a jogbiztonságba vetett hitének megőrzése érdekében, az lenne a legkevesebb, hogy az eljáró szerv - helyi sajtóorgánumokon keresztül - közleményben hozná nyilvánosságra, hogy a házkutatást és lefoglalást szenvedő, nem termesztett és nem birtokolt kábítószert, vagy annak alapanyagául szolgáló növényt, növényeket, illetve semmilyen törvénysértést sem követett el. Sajnos, ez még nem rutinszerű ma Magyarországon, de talán már elvárható a rendszerváltás harmadik évtizedében...     

Üdv TYB

 

 

 

Nincs szükséged magyarázatra...

Süllő -

2011.08.13. 20:53:43

Ezt már túlbeszéltük, aki ismer, mellettetek áll.Mosoly  Azért baromi kíváncsi leszek, a jóindulat vajon elnyeri-e majd "méltó" jutalmát. Mert az ilyen férgekből egyre több van...Vejjj


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 3-as választókerületben?
   
 Barati László Független 
 Dr. Lencse Gréta FIDESZ- KDNP 
 Korbély Csaba Ferencné VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok