Mi Abonyunk - Hamarosan csónakázhatunk Abonyban?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.08.09. 19:36

Nem kis lakossági felzúdulást váltott ki az a tény, hogy Abonyban a város északkeleti részének csapadékvíz- elvezetési projektje kapcsán csónakázó tavat alakítanak ki. A hír igaz. Ezzel a témával már két- három éve is előrukkolt a gigantománnak tűnő elképzeléseiről híres polgármesterünk, de akkor a projekt elbukott. Most viszont úgy tűnik, hogy sikerül a kellemest a hasznossal összekötni. Vagy mégsem? Minek ide tó, ha a járdákon is hasra esünk? Kérdezte kedves ismerősöm. Sőt a városi képviselők többsége is azt mondja, hogy nem kell az úgynevezett jóléti tó, amíg ilyenek az utcák Abonyban.

 

Valóban ki kell alakítani egy gyűjtőterületet, hiszen a házak és a kertek belvizes, csapadékos időben egyszerűen elúsznak. Ez az állapot tarthatatlan. Végül is az sem lenne baj, ha az egy szép tó lenne. Ezzel sok gond megoldódna, nem beszélve arról, hogy elvileg ez ingatlanok értéke is felmegy majd, mert nem mindegy, hogy a ház ablakából egy rusnya, szemetes nádast lesünk vagy pedig egy szép tavat. A tervek tehát elkészültek, már kiválasztották azt a céget, mely a munkálatokat fogja itt elvégezni. Ha minden igaz, akkor jövő héten neki is látnak. De van egy nagy bökkenő.

 

A pályázatban nem lehetett szerepeltetni az úgynevezett jóléti csónakázó tavat, ezért a városnak mindezt önerőből kell megoldania. Romhányiné Dr. Balogh Edit korábban azt állította, hogy a számítások szerint ez megúszható 20-25 millió forintból, mára azonban már kiderült, hogy ez csak egy vágyálom volt. A bekerülési összeg ennél jóval több, mintegy 70 millió forint. Ez térburkolatot, világítást, parkosítást és mindenféle földi jót is tartalmazna, sőt- kapaszkodjanak meg- csónakházat is…. Nos, polgármesterünk szerint ez egy remek befektetés is lenne egyben, hiszen, mint bizottsági ülésen elmondta, a Balatonon is lehet óránként 1200 forintért vízi biciklit bérelni…

 

A pályázati projekten egyébként Abony városa összesen több, mint 78 millió forintot nyert, mely a teljes bekerülési összeg 72%-a tehát Abonynak ehhez mintegy 20 millió forintot kell mellépakolnia. Viszont ez nem tartalmazza a tó körüli területrendezést. A munkálatokat szakaszolták, az egyes ütem a Dembinszky lapos rendbetétele, melyre egyébként hatósági kötelezés is van, szeptember végi határidővel. A kettes ütem maga a tó kialakítása, melyhez már jövő héten hozzá is kezdenek. Viszont ebben nincs benne a plusz hetvenmilliós csónakázó tó…. Lapunk úgy tudja, hogy a képviselő testület tagjai azt tervezik, hogy idénre biztos nem szavazzák meg rá az önerőt…..

 

 

A projekt rövid leírása a következő:

 

Abony Város belvíz elvezető és csapadékcsatorna hálózata jelentős fejlesztésre szorul. Ennek első ütemeként készült vízjogi létesítési engedélyezési terv a Kiss Ernő út - Szolnoki út - Mária Terézia utca - Lázár Vilmos utcák által határolt terület csapadékcsatornázására és tájrehabilitációjára. Az I. ütem a település egyik erősen belvíz sújtotta településrészét érinti, megépül a terület befogadójaként belvíztározó (26000 m3), a csapadékvíz átemelő, ennek nyomóvezetéke, az átemelő nyomóvezetékét befogadó belterületi csatorna (6900 m), és a külterületi befogadóba elvezető külterületi csatorna. 

Citrom-díj:
Abony   
 15 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Lehet, hogy igazuk van...

tommy11 -

2011.08.22. 16:29:33

Lehet, hogy igazuk van a T. képviselő test. tagjainak. Nehogy már ( végre ) olyan dolgot vigyenek véghez, ami egy kicsit segítené az abonyi fejlődést. Nehogy már megszavazzanak olyan pénzkidobást, ami után Abonynak lehetne egy kis plusz bevétele. Nehogy már megszavazzanak olyan projektet, ami után az országban végre jó színben is lehetne látni Abonyt ( nem csak a bűnözés, rossz utca felbontása, baleset, stb. miatt ). Nehogy már még egyszer beszavazzam ezeket oda a "bársonyszékbe"...

 

Azt hiszem Abonynak is el kellene gondolkodnia, hogy az utóbbi években milyen gazdasági növekedéssel kellett számolnia. Nekem jó látni azt, hogy a Vadaspark nyáron is majd' minden nap telve van. Ide kellene elsősorban koncentrálni, hogy lehet-e még ezt fokozni, fejleszteni. Mert akkor talán nem egy évben egyszer, hanem akár kétszer-háromszor is ellátogatnának a látogatók ide. Ha ezt még megspékelnénk egy csónakázó tóval ( persze nem 1200ft/óra díjjal ), egy pár különféle árusító standdal, valószínűleg Abony is jól járna vele. Még lehetne munkahelyeket is teremteni.

Te jó ég! Tényleg nincs szükség itt erre? Mert akkor igazuk van...

kózlemény

macsek -

2011.08.15. 14:36:35

Csak köszönettet lehet mondani a projekt végre hajtására. Hiszen ennek elmulasztása többekerúlt volna mint a beruházás.Mivrl a kotelezvény kotelezetséget jelent.A kötelezvény egy belvíz tározó tóra vonatkozik, ezért nemlehet halastónak eladni.Viszont magántulajdonba sem adható.

Ez miniszteri rendelet.

küldd át

veroniq -

2011.08.10. 20:54:01

Légyszíves kedves olvasónk küldd át a képet amit ide szerettél volna tenni: szerkesztoseg@miabonyunk.hu és megpróbálom idevarázsolni, köszike: Veronika

 

Ja igen idézem magam:

 

.....ingatlanok értéke is felmegy majd, mert nem mindegy, hogy a ház ablakából egy rusnya, szemetes nádast lesünk vagy pedig egy szép tavat. "

 

Olyasmit írtam amit te is....

...

Palotai Zsolt -

2011.08.10. 18:18:47

DE MÁR \"TÓ\" VAN BASSZUS!\"Király\"

Gondoljuk végig!!!!

Palotai Zsolt -

2011.08.10. 18:11:19

Gondoljuk végig... Csónakázótó vagy egy náddal és szemétel teli pöcegödör, ahol a békák és egyéb vízi élőlények szaporodásán kívül semmi más nem történik. Hmm... Mit válasszak?

Rendezett és jól eladható terület egy városi látványosság, vagy egy gazos focipálya és egy liba....os legelő? Hmm... Mit válasszak? Szerintem, nem kell sokat agyalni. Az meg hogy nagyon sok pénzbe kerül? Basszus mi, nem kerül manapság sok pénzbe. Én szívesen mutogatnám majd a gyerekeimnek, hogy itt régen egy nagy büdös hulladékkupac volt.

A lényeg!

Thomas -

2011.08.10. 12:48:50

A lényeg szerintem az, hogy valami ismét épül abonyban! Elkészül majd egy tó, amelynek a főfunkciója az lesz, hogy el lehessen a belvizet vezetni valahová, sokkal kissebb költséggel, mint az tavaly történt. Nagyon sok pénz 92 millió forint valóban, de azért arra is kíváncsi lennék, hogy tavaly mennyibe került a több hónapon keresztüli szivattyúzás! Az a szivattyúzás, aminek elmúltával nem maradt  semmi a későbbiekben hasznosítható dolog, úgy mint most ez a tó. Mindenütt, és mindenkinek szűkös a kerete, igaza van az önkormányzatnak, ha nem hagyja ki ezt a lehetőséget (78 millió) hogy a későbbi belvízproblémákat, legalább azon a helyen megelőzze, és ásat egy vízgyüjtőt. Lehet, hogy a tereprendezést nem tartalmazza az összeg, de a víz már tud majd hová folyni, aztán a közmunkaprogram, vagy más, megoldja a tereprendezést, és ha igény, és főleg pénz is lesz rá lehet csónakázó, vagy horgásztavat létesíteni, csili-vili csónakházzal, viakoloros járdával, parkolóval. Azt sem tartom kizártnak, hogy később egy vállakozó bérli ki a tavat, és ott ő valósítja meg ezeket, igaz nem közjóléti, inkább önjóléti alapon!

Mindegy

Aul -

2011.08.10. 12:01:20

Teljesen mindegy mit terveznek itt. Itt semmi nem jó, se az új orvosi központ, se a parkújítás, szóval semmi. Akkor maradjon a status quo, minden, úgy ahogy van - bocs, de ez se jó!! De az állatorvos legalább egy új futópálya létre hoz, meg a lidl - ügyben is sikerült ártatlan tenni maga. De erről nem lehet olvasni, olykor jó lenni pártatlan lenni, csak az infó leírni....

újabb tervek

veroniq -

2011.08.09. 21:54:41

Informátorom szerint a legújabb verzióban már nincsen benne a csónakház és ez a negyedik ütem lenne..... 

Balaton-Mikes-lapos?

tyb -

2011.08.09. 21:53:46

Röhögnöm kell! A Balatoni árakon lehet, majd csónakázni a Mikes-laposon? Neeeeeee! Már a csónakázó-tó gondolata is elég perverznek tűnik Abony általános gazdasági helyzetét alapul véve, nemhogy egy fullos, sétányos, díszkivilágításos, csónakházas jóléti-tó! Persze, ha jobban belegondolok végülis lehetne üzletet csinálni ebből, pl.: országos, vagy nemzetközi evezős, jet-ski, esetleg búvár-versenyek szervezésével.  Építhetnénk oda, homokos, pálmafás "bíccset" is. A hely kiválasztása tekintetében viszont vitatkoznék egy kicsit...  Ott van a városközpontban a "kis focipálya". Kicsit mélyíteni kellene rajta, s máris lenne egy csodálatos tavunk, ráadásul a központban. Zöldmezős beruházásként, komolyan fontolóra venném a LIDL-temetőként elhíresült saroktelket is a Szelei úton.

 

Jajjj, már megint elszabadultak a gondolataim... mint az alapötlet kiagyalójáé...      

Kíváncsi leszek

Steve968 -

2011.08.09. 20:59:34

hogy milyen vélemények alakulnak ki, illetve hogy mennyire tájékozottak az emberek ...

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Ha kotornak

Steve968 -

2011.08.09. 20:56:57

egy tavat s úgy hagyják, akkor meg az lenne a baj.

 

A szegedinél van rekreáció, ha a képeket figyelem, másrész az nem lakóövezetben van, de sorolhatnám épp még tovább.

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

????

veroniq -

2011.08.09. 20:51:24

Kérek szépen egzakt tényeket a beruházással kapcsolatban Bleeee Először elteveztem, hogy mindenkit megnyugtatok, hogy kell a tó! Mert kell... A kellemest lehetne a hasznossal összekötni!  Aztán beszéltem önkormányzati képviselőkkel és elmondták nekem azt, amit a cikkben is olvashatsz. Nem igaz???? Ha nem igaz, ami a cikkben van, akkor megírom azt is természetesen! Megírnád privátban??? LŐVE

Csalódott vagyok

Steve968 -

2011.08.09. 20:49:58

Most először igazán. Nem a beruházás miatt, hanem a körítés s a nem megfelelő információk miatt.

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

nem nem

veroniq -

2011.08.09. 20:48:06

Süllőke, figyelmesebben olvass, kérlek. Erre egy büdös fityinget nem adnak... Mármint a jóléti tóra. Ez fullban hetven milla a városnak.... Ennyibe kerül a parkosítás, csónakház meg ilyesmi.... A pályázatból csak egy tátongó üres szimpla víztározót lehet csinálni... Igaz, vannak akik ezt szépen megoldották, például Szegeden. Itt szív alakú tavat csináltak! LŐVE

Nekem szimpi...

Süllő -

2011.08.09. 20:41:56

Azééé a 72% bekerülési költséget megnyerni nem semmi! Szerintem a hasznát a környékbeli lakosok, a vadevezős raftingosokKirĂĄly és a csalihalfogók is élvezni fogják...Mosoly Tehát hajrá Tó-projekt...


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok