Mi Abonyunk - Hiba a mindennapi tisztálkodás?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Dórika - 2011.04.28. 09:18:01

Internetes barangolásaim során az alábbi roppant érdekes cikket találtam, melyet most meg is osztanék a kedves Olvasókkal. A cikk érdekes dolgokat sugall, na de mi ebből az igaz?

 

Következzen az úgynevezett 7 fő bűn, amiről azonnal le kell szoknia  annak, aki egészséges életet kíván élni.

 

Első a mindennapi zuhanyozás. Ezzel a látszólag ártatlan tevékenységgel kiszárítjuk a bőrünket és akár fertőzéseknek is kitehetjük magunkat. Dr. Nick Lowe bőrgyógyász azt javasolja, használjunk szappanmentes tisztálkodó szereket és forró víz helyett langyossal mosakodjunk!

Második bűnünk a napi nyolc óra alvás. Jim Horne professzor szerint ez a modern luxus csak fáradtabbá teszi az embert, sokkal hasznosabb, ha napközben beiktatunk egy-két rövid szundikálást. Attól sem kell megijedni, ha éjjel felébredünk, és nem tudunk visszaaludni. Ilyenkor inkább foglaljuk el magunkat valami hasznos tevékenységgel.

Harmadik gyakori hiba, hogy fogmosás után öblögetünk. Dr. Phil Stemmer fogorvos szerint ezzel lemossuk azt a védőréteget, melyet a fluorid képez a fogunkon.
Legjobb, ha fogmosás után legalább fél órán keresztül semmilyen folyadékot nem fogyasztunk, sőt a fogkefét sem szükséges benedvesíteni használat előtt.

Másik fontos dolog, hogy étkezés után legalább fél órát várjunk, mielőtt megtisztítjuk a fogunkat, az ételben található savak és cukor ugyanis legyengíti a fogzománcot, és ha közvetlenül ezután megmossuk a fogunk, tulajdonképpen leszedjük a zománcot, mielőtt az újra megerősödne.

Negyedik bűnünk, hogy ülünk a WC-n, ahelyett, hogy guggolnánk, pedig az utóbbi sokkal természetesebb póz lenne, és kevesebb erőlködést igényelne részünkről. Megoldás lehet erre, ha a lábunk alá helyezünk egy alacsony sámlit, ezzel sokat javíthatunk az emésztésünkön.

Ki gondolnák, hogy a takarítással is ártunk magunknak? Pedig ez az ötödik jellemző bűn. Akik túl sok időt töltenek lakásuk rendbetételével, azoknak általában magasabb a vérnyomásuk, még ha nem is maga a tevékenység okozza ezt, hanem az idegeskedés amiatt, hogy mikor szakítsunk minderre időt.

A háztartási eszközök használata ráadásul növeli az asztma kockázatát. Kell ennél jobb indok arra, hogy sutba vágjuk a porszívót?

Hatodik bűnünk a helytelen légzés. A kor előre haladtával egyre inkább átállunk a mellkasi légzésre, holott a hasunkból kellene lélegeznünk, ahogy azt a csecsemők is teszik.

Szerencsére újra meg lehet tanulni a helyes légzést, amely ideális esetben percenként 12-20 lélegzetvételből áll, rövid szünettel a ki- és belégzések között.

Utolsó bűnünk a vacsora utáni szieszta. Egy nehéz nap után jólesik egy gyors vacsora, ami után kényelmesen végignyúlhatunk a kanapén. Így azonban a táplálék nagy része zsírként raktározódik el bennünk.

Helyesebb, ha reggelre koncentráljuk a nagyobb kalória-bevitelt, mivel így napközben több esélyünk van elégetni azt. A legegészségesebb, ha többször eszünk keveset, a napot pedig egy könnyű vacsorával és némi tornagyakorlattal zárjuk.

 

 

Forrás és részletek: http://eletmod.hu/tart/cikk/j/0/94409/1/eletmod/Bun_hogy_ulunk_a_wcn?place=srss
 

Egészségünk:
   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Érdemes elektromosra cserélni a hagyományos fogkefét

A koronavírus járvány sokaknál pszichés zavarokat okozott

Orbán szerint hamarosan lesz vakcina

COVID kórház a ceglédi is- Államtitkári nyilatkozat

Dr. Imreh Zsuzsanna doktornő üzenete

Kérdezz, felelnek - tanácsadás az interneten

Rendkívüli jogrend, kijárási korlátozás

Pusztai Dezső ceglédi kórház főigazgató: Két hétig nagyon nehéz lesz

30 év körüli a legtöbb új koronavírus fertőzött

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?
   
 Czagány Zsolt VFE 
 Retkes Jánosné Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok