Mi Abonyunk - Rólunk szólnak a hírek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.04.27. 15:15:06

 Médiaparnerünk, a www.panorama-online.hu internetes hírportálon hétről hétre nyomon követhetjük az elmúlt hét bűnügyeit a rendőrség tollából. Most, rólunk szólnak a hírek. Porondon a késelés és a gépkocsilopás is. Íme a cikk a www.panorama-online.hu-ról.

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén április 18. és 24. közötti időszakban 67 bűncselekményt történt, mely átlag feletti, de az előző hetinél 5-tel kevesebb. A bűncselekmények területi megoszlásánál megállapítható, hogy Albertirsán és Abonyban csökkent az elkövetések száma, míg Cegléden stagnálást mutat. A községek tekintetében Jászkarajenőt kell kiemelni, ahol a korábbi időszakhoz képest jelentősen nőtt a bűncselekmények száma.

A lopások száma az elmúlt hetihez képest kis mértékben csökkent 46-ról 43-ra. Ezen belül a dolog elleni erőszakkal elkövetett bűncselekmények száma jelentősebben csökkent 26-ról 20-ra, míg az alkalmi lopásoké 23-ról 20-ra.

Lopások elemzésénél két tendencia figyelhető meg. 4 esetben került sor bika, illetve borjú lopásra a területünkön Cegléden, Abonyban, és Jászkarajenőn. 
A másik figyelmet érdemlő dolog, hogy az elmúlt hetekben összesen 4 Lada típusú személygépkocsit tulajdonítottak el ismeretlen tettesek. 
Itt szeretném felhívni a figyelmet, amennyiben értékelhető információval rendelkeznek a két lopási kategóriában értesítsék a Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozóit.

Az elmúlt héten 6 alkalommal került sor nyomozás elrendelésére a kiemelt bűncselekményi kategóriában, 3 esetben súlyos testi sértés, 3 esetben pedig gépkocsi lopás meglapozott gyanúja miatt.

Az első testi sértés Cegléd, Alkotmány utcában történt, amikor is egy iskola előtt bántalmazta 3 fiatal személy a fiatalkorú sértettet, aki 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. 
Tápiószőlősön a női sértettet bántalmazta a volt élettársa, aki szintén 8 napon túl gyógyuló orrcsonttöréses sérülést szenvedett. 
A harmadik eset Abonyban történt. Itt is a volt élettárs bántalmazta a női sértettet szerelemféltésből és egy késsel is megszúrta a hasán. Bár 8 napon belüli sérülés keletkezett, de az eszköz használat miatt a súlyos sérülés veszélye is fenn állt.

Gépkocsi lopás egy esetben történt Abonyban, amikor is az ismeretlen tettes a lakáshoz tartozó udvarról tulajdonította el az ott lezáratlanul parkoló 2 millió forint értékű VW Passat típusú személygépkocsit. 
A másik két gépkocsi lopás Cegléden történt és mindkét esetben Lada 2107 típusú személygépkocsit tulajdonítottak el. A 260.000-ft értékű autó a Hajó utcában parkolt, míg a másik a Damjanich utcában, ennek értéke 145.000-ft volt.

Az időskorúak sérelmére elkövetett kategóriában az elmúlt héten nem került sor nyomozás elrendelésére.

Cegléd, Ugyer területén elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatosan az elmúlt héten 1 esetben került sor nyomozás elrendelésére.

Felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy értékeik megőrzése érdekében tegyenek meg mindent.

 
KÖZLEKEDÉSI HÍREK

A fenti időszakban 9 esetben kellet a kollégáknak balesethez vonulniuk. 2 súlyos sérüléses, 1 könnyű sérüléses, 2 anyagi káros balesethez és 4 esetben került sor jelentés írásra. A személyi sérüléses balesetek Cegléden, Albertirsán és Alberirsa külterületén történtek.

Cegléd lakott területén belül a Széchenyi úton a Szent Imre herceg utca felől a Felszegi út felé közlekedett ismeretlen személy egy személygépkocsival, amikor is az előtte, vele azonos irányba közlekedő személygépkocsit jobbról előzte meg, ezáltal az úttest menetirány szerinti jobb oldalán lévő parkoló sávban haladt egészen addig, míg egy ott parkoló jármű miatt vissza kellett térni a jobb oldali forgalmi sávba. Visszatérés közben azonban járműve bal hátuljával neki ütközött az ott szabályosan haladó megelőzött autó jobb oldalának. A baleset bekövetkezése után az okozó adatinak hátrahagyása nélkül ismeretlen helyre távozott, beazonosítása azóta megtörtént és az eljárás megindult vele szemben. A vétlen autó vezetője 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Albertirsa lakott területén belül a Vasút úton a Pesti út irányából a Vasútállomás felé közlekedett egy személy motorkerékpárral, aki egy balra ívelő útkanyarban nem megfelelően választotta meg a sebességét, ennek következtében lehaladt a menetirány szerinti jobb oldali járdára és az ott lévő korlátnak ütközött. A vezető 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett és az is megállapítást nyert, hogy alkoholtól befolyásolt állapotban vezette a motorkerékpárt.

Albertrisa külterületén egy osztrák állampolgár az M5 autópálya felől a 4. főút Szolnok irányába közlekedett, amikor is feltehetőleg elalvás miatt lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára. Ezt észlelve a kormányt balra rántva átsodródott a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol az út menti árokba csapódott és a tengelye körül többször megpördülve a gépjármű elejével a menetirányával ellentétes irányba állt meg. A vezető súlyosan, míg 3 utasa könnyen sérült.

A fenti esetek ismeretében kérünk mindenkit, hogy alkoholtól befolyásolt állapotban ne vezessenek járművet, figyeljenek oda a megfelelő sebesség megválasztására, illetve amennyiben fáradtnak érzik magukat tartsanak pihenőt vezetés közben.

Balesetmentes, biztonságos közlekedést kívánok mindenkinek.

Közbiztonság:
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Autólopás!

Passat -

2011.04.27. 22:42:20

Helyesbítenék:

A 2 millió forint értékű VW Passat, a zárt udvaron, BEZÁRVA állt.

 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok