Mi Abonyunk - Abonyban minden óvodás " árvagyerek "?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

miabonyunk - 2011.03.20. 18:20:04

A Kedves Olvasókat most egy élménybeszámolóra invitálom, aminek egyik főszereplője az abonyi önkormányzat Oktatási, Sport és Kulturális Bizottsága, másik pedig a kétezer fős óvodás, szülő és pedagógus csoport érdekeit képviselő Molnár Gyuláné (Gabi óvónéni). A történet legszomorúbb/legfelháborítóbb része 2011. március 16-án játszódik, mi még is valamivel korábbra ugrunk. Az abonyi Óvodás Gyermekeinkért Alapítvány 1999-ben  született, az alapítói önzetlen szándékot az önkormányzat 2 évvel később együttműködési nyilatkozattal ismerte el. Azonban, aki ma közfeladatokat támogató civil szervezetet hoz létre, számtalan csalódásra kell számítania, hiszen míg a szabadidős tevékenységeket nyújtó egyesületek könnyen juthatnak szponzoráció útján támogatáshoz, az óvodák és iskolák épületeit nem lehet molinókkal csúfítani. Sokan könnyen legyintenek, hogy az oktatási intézmények fenntartója az állam, a pedagógusok pedig gyűjthetnek a szülőktől. Sajnos mindkét fenti érvelés az alapjainál hibádzik.

Utóbbi esetében ugyan mindent elkövetnek a pedagógusok, az mégiscsak aggályos, hogy az eszközbeszerzés hiányos forrásait kell kipótolniuk a gyermekek egészséges testi és szellemi fejlődése érdekében. Az viszont már nem várható el egyik óvónőtől, tanítótól és tanártól sem, hogy az új szabályok miatt vasjátékoktól megszabadított pályákon adakozásból építsenek saját kézzel minden előírásnak megfelelő új játszóteret (megjegyzem: sok helyen megtették a gyerekek és a pedagógusok családjai egymással karöltve és előre várom a kommunista szombatot visszasíró hozzászólókat, akik általában sokkal többen vannak, mint ahány emberre ilyen akciókban számítani lehet).

Az Óvodás Gyermekeinkért Alapítvány elnöke hirdetési újságból értesült arról a rendszeres évi pályázatról, amin eddig is sok egyesület gazdagodott (a megszavazókhoz „közeliek” valamivel természetesen jobban, mint a többiek). Ugye látunk ebben is több visszatetszőt?! Miért nem érez az abonyi önkormányzat annyi felelősséget az itt élőket segítő civil szervezetek iránt, hogy szánna egy-egy levélpapírt mindenki értesítésére? Molnár Gyuláné így pár nappal a benyújtási határidő előtt érdeklődni kezdett a pályázat tartalmával kapcsolatban (azt sem lehetett tudni mekkora a támogatás keretösszege, hiszen a 2011-es költségvetés – az amúgy is használhatatlan városi honlapon – nem elérhető). A bizottsági elnök a kérdéseket azzal utasította vissza, hogy az ilyen forrásokat rendszerint sportegyesületek és a fúvósok nyerik (remélem egy csoport óvódás előtt is meg tudná védeni ezt a „szokást”).

Az oktatási bizottság szerdai ülésére meghívót kapott minden pályázó szerv vezetője. Az egyetemi meghatározás szerint a döntéshozó ugyan nem rendelkezik minden fontos információval, mindent meg kell tennie azok megszerzésére. Az első napirendi pont a pályázatok kötetlen átbeszélése volt, aminek kezdetekor két bizottsági tag még hiányzott. Egyikük kikapcsolt telefonja miatt elérhetetlen volt és a későbbiekben sem jelent meg. Megérkezett viszont késve másikuk, aki a terembe lépve a szavazás időpontját tudakolta, majd miután a tanácskozást „kibeszélőshownak” titulálta újságlapok közé bújt (feltételezhetően persze a legfrissebb napilapokból épp a tárgyköri szavazás legfontosabb információit szerezte be).

Személy szerint nagyon meg vagyok elégedve az abonyi oktatás és kultúra állapotával ilyen „segítők” mellett. Ugye szokás mondani, hogy ha az embernek ilyen barátai vannak, akkor nincs is szüksége ellenségre. Egyszer úgyis eljön a számadás ideje, addig pedig minden tisztelet a pedagógusoké és a segítő szülőké.

Molnár Csaba Gábor

politológus, nemzetközi gazdasági elemző

 

 

Az abonyi Óvodás Gyermekeinkért Alapítvány 2010-ben 573.992 forintot gyűjtött össze 1%-os felajánlásokból. Ezúton is köszönjük minden szülő, rokon és az óvodásokért elkötelezett abonyi segítségét, amivel a három óvodaegység 24 csoportja gazdagodott.

 

Molnár Gyuláné

Citrom-díj:
Oktatás   
 2 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
EU norma

veroniq -

2011.03.21. 14:05:18

Kedves Tibi!

 

Az EU itt is közbeszólt sajnos! Az ő normáinak megfelelő játszóterek maradhattak csak, vagy ilyeneket lehet építeni. Ez pár éve már így van. Mert állítólag a vasjátékok balesetveszélyesek voltak. Gondolj bele, hű mekkora biznisz ez egyeseknek!!!! Kezdetben volt rá több pályázat is. Most meg senyvednek a gyerkőcök. Ez van: Veronika

Vas játékok?

Tibi -

2011.03.21. 13:53:08

A régi rendszerben a "vasjátékokon" nőttünk fel. Nem volt semmi különleges hátránya. Nem tudom kinek, vagy kiknek a hirtelen fellángolására kell ezeket megszüntetni és drága pénzért fából újra felépíteni. Biztos szebb a fa vár a játszótéren, de ugyanakkorát esik a gyerek róla mint, ha vasból lenne. A Multikban, pedig még mindig lehet vasból készült játékokat kapni (hinta, csuszda, stb). Nekik lehet?


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok