Mi Abonyunk - Botrány a polgárőrségnél!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.02.14. 15:54:37

 Elszámolási gondok a polgárőröknél

 

Lapunk nem hivatalos, de megbízható forrásból, több helyről is úgy értesült, hogy komoly elszámolási gondjai adódtak az Abonyi Városi Polgárőrségnek az önkormányzati támogatással kapcsolatban. Az történt ugyanis, hogy a tavalyi évben összesen 1,5 milliós, emelt támogatást kaptak feladataik elvégzésére, és ebből nem sikerült mintegy 600 ezer forintról érdemi számlát benyújtaniuk az elszámoltató szervezet felé. A pénzt az önkormányzat kifejezetten formaruhák vásárlására, valamint a járőrözéshez szükséges üzemanyag megvásárlására adta, de az elszámoláskor kiderült, hogy 600 ezer forintot egészen másra fordítottak. Így ebből többek között szendvicseket, üdítő italokat és nyomtató patronokat vettek. A polgárőrség vezetője, Juhász Pálné a felelős a pénzügyekért és keddig kapott haladékot arra, hogy tavalyi befogadható számlákkal igazolja azt, hogy valóban a meghatározott feladatra költötték a pénzt.

 

Lakatos Tibor Kálmán lapunknak elmondta, hogy ő már a tavalyi évben jelezte a polgárőrök felé, hogy baj lesz a pénzek elszámolásával. Ugyanis Lakatos volt a pénzügyi ellenőrző bizottság elnöke és szerette volna, ha az elnök megmutatja az elszámolást, azt, hogy eddig mire mennyit költöttek. Erre válaszként egy kézzel írt papírt kapott Juhász Pálnétól, mely erősen sértette a civil szervezet pénzügyi szabályzatát és a jogszerűségtől távol állt. Lakatos Tibor mindezt nem tudta elfogadni és kérte, hogy legyen a tagok felé szabályos pénzügyi beszámoló. Ezt egyébként a polgárőrség alapszabályzata kötelezővé teszi. Nem, hogy nem volt beszámoló, helyette az elnökség egyszerűen megharagudott Lakatosra és kizárta őt a szervezetből, arra való hivatkozással, hogy a volt zsaru más civil szervezetnek is tagja és ezért nem lehet polgárőr. A vonatkozó jogszabályok szerint ez nem lehetett volna indok.

 

Lapunk úgy tudja, hogy a polgárőrség vezetője már ott tart, hogy a tagoktól azt fogja kérni, hogy adjanak be fejenként húszezer forintot azért, hogy vissza tudják fizetni azt a támogatást, amivel nem tud elszámolni. Egy biztos, ha nem sikerül elszámolni, idén már nem kaphat pénzt az önkormányzattól a helyi polgárőrség, mert a pályázati szabályzatban ez rögzítve van. Akkor is így lesz, ha a tagok nem dobják össze a húszezreseket és akkor is, ha igen. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket az ügyben.

 

Lőrinczy Veronika

Közbiztonság:
 13 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
asztro

pimo -

2011.02.17. 23:51:56

Én neveket nem mondok mert nem akarom hogy feljelencsenek de annyit mondok az egyik köztük van!!!

Pimo..

Asztro -

2011.02.17. 16:12:42

Ha már elkezdted a mondókádat miért nem mondasz neveket? Kíváncsiak vagyunk. De sejtem kikre gondolsz. A volt vezető  moderálva, LŐVE

nem meglepő

pipitér -

2011.02.17. 12:00:30

meg kellene nézni hogy Editke mi mindennel foglalkozik,de sohasem sülnek el jól a dolgok,amibe ő beleártsa magát!szendvicsek,üditők....röhej!

a sok önzetlen polgárőr,szerintetek ingyen vállalja a munkát!dehogy!!!jól jön az ingyen üzemanyag,amit magáncélra elfurikáznak!!ennnnyi!!!!

réggeben is

pimo -

2011.02.16. 20:32:03

 

Régebben is voltak bajok, akkor is volt elszámolási problémák amikor még nem az Edit volt a polgárőrség élén, akkor is voltak olyan vezetők akik elsikkasztottak pénzeket saját zsebükre és annak sem volt, következménye pedig én is felszólaltam ellene, és még ma is a polgárőrség tagjai. Én mostanában nem látok bele mint akkor, de úgy tudom, hogy le lehet számlázni az üdítőt és a szendvicseket is amiket a polgárőrök fogyasztanak. Nem mondom azt, és nem is védem őket biztos vannak problémák hisz nagyon sok polgárőrrel vagyok kapcsolatban, és elmesélik dolgaikat, bajaikat, hogy milyen balhék vannak még most is, de higgyétek el nem kőnyű a vezetése! Azt is hallottam, hogy némelyik emberel vannak problémák, nem tartják be a polgárőri szabályzatot, régebben is volt ilyen, azok sem kaptak fegyelmit, vagy megrovást érte, úgy mint a pár hónapja történt cigányozásért, amit egy polgárőr követet el, és még a tanukat sem hallgatta meg az Editke csak a Retkes Tamás, de sajnos Tamás nem tudott ellene tenni, mert Edit nem engedte meg neki! Én, ezt egy polgárőrtől tudom, aki ezen meg botránkozott úgy, hogy úgy gondolom itt inkább vezetési problémák vannak, és lesznek is! Én tavaly még olyat is halottam, hogy Editet le akarják váltani, és már akkor is az elszámolással voltak gondok! Én nem hiszem, hogy Edit nem számolja el a pénzeket, mert amikor én is a polgárőrség vezetősége között voltam, mindig el tudott számolni minden egyes fillérrel! Mert vezeti a füzetben, hogy mennyi volt a bevétel és a kiadás is! Sajnálom ha ez tényleg igaz! Ezzel nem sértegetni akarom a Polgárőröket, de sajnos ami igaz az igaz. Én tudnék sokmindent mondani arról az időkről, de inkább magamban tartom egy darabig!!!!! Név szerint tudnám felsorolni ki az, aki sikkaszt, és nem számolt el a bevételekkel inkább zsebre tette azzal az ürüggyel, hogy sajnos nincs bevételi számlájuk! Így nem tud számlát adni, pedig van, és volt akkor is, és ez az illető vagy illetők, a mai napig polgárőrök, de minek az Abonyi lakosok pénzéből!!! ELGONDOLKOZTATÓ!!!!!! Úgy hogy én azt nem hiszem, hogy Edit nem tud elszámolni!!!!!! Ja és elnézést a helyes írási hibákért, mielőtt valaki megtalálna érte!

:)

MiNE -

2011.02.16. 11:57:07

Mikor fenyegetik a polgárőrök a fiatalabbakat mert épp mondjuk hangoskodtak, akkor mi van?:)

Vagy épp mikor a fociászokban van nagy színvonalu "buli" és akkor az 5-60éves papa nem tudja hogy támassza a wc kagylót, annyira figyel a rendre? :) Az üdítő ára már meg is van!

szapulja a fene!

veroniq -

2011.02.15. 21:33:33

Ezek a tények, ne haragudj meg érte. Ugyanakkor valóban nem a polgárőrök a felelősek a bűnözésért.. Ez igaz. Van lehetőség konkrétan, pontosan leírni, hogy mit és mennyit tesznek a polgárőrök és, hogy ez mennyibe is kerül. Tessék- tessék: itt a hely az oldalon! Itt a nyilvánosság. Lehet tájékoztatni. Most akkor sikerült elszámolni vagy nem sikerült? Igaz, hogy szendvics meg üdítőital számlák kerültek becsatolásra üzemanyag helyett? Van baj az elszámolással vagy nincs? Hol van a 35 polgárőr egyenruha? Lehet válaszolni bátran. Lehet cáfolni engem és bebizonyítani, hogy nem igaz amit írtam. Üdv: Veronika

Hát azért...

Asztro -

2011.02.15. 21:05:38

Hát azért nem csak 50km-tert mehettek a polgárőreink. Volt olyan hogy 80-100km-tert is mennek. Ott vannak a rendőri közös szolgálatok is, és többször van olyan is hogy több autó megy éjszaka a polgárőr autóval egyszerre. Persze a lakosság ezt nem tudhatja, mert sokszor nem tudják hogy a civil autókban polgárőrök ülnek. Sokszor ez akkor derül ki számukra amikor bejelentést tesznek a rend őreinek, hogy ismeretlen autó ,,járőrözik" az utcájukban és bizony van úgy hogy polgárőreinket is megállítják ez végett. Ez persze jogos bejelentés a lakosság részéről, mert ez azt tükrözi hogy úgymond odafigyelünk egymásra. Tehát ez az 50 sem igaz! Járműútvonal? Egész Abony területét kellene járni, de sajnos a belvízhelyzet ezt nem mindenütt engedi. Mindenki tudja milyen a közbiztonság Abonyban, amíg a polgárőrök járőröznek mondjuk elmennek észak felé, a rend őrei dél felé, addig az ,,éjszaki műszakosok" megcsinálják a ,,megélhetésükhöz  szükséges  javak beszerzését " mondjuk a város közepén,lásd a polgármester asszony esete. Be kellene már látni Abonynak hogy ez nem a polgárőrök hibája,és nem a rend őreijé. Ezek az éjszakai munkások már olyan rafkósak hogy a városkapuhoz állítják "munkatársukat,, és jelentést ad a polg ill a rendőr autó mozgásáról. Veronika! nem a polgárőröket kellene szapulni állandóan.!!!

Kedves dorica!

MiNE -

2011.02.15. 19:29:02

Legalább ne annyira legyél művelt mint a drágalátos fiad.. A helyesírásodból az jön le!

 

ez igaz

veroniq -

2011.02.15. 19:03:03

Sajnos a fenti cikk minden egyes betűje igaz. Elvileg ma végre valahogy sikerült elszámolniuk a polgárőröknek. Még a testületi tagok erről nem kaptak beszámolót. Számoljátok ki, kérlek, hány kilométer járőrözésre kellene elégnek lennie egy év alatt 1,2 millió forintnak. A járőrútvonalról nem készül pontos nyilvántartás, e nélkül, üzemanyag számlákkal számolnak el a polgárőrök. Lapunk úgy tudja, hogy naponta maximum 50 km-t mehet a polgárőr autó és nem minden nap, az elnök utasítása szerint. Ha minden igaz, akkor kapok részletes pénzügyi beszámolót, amit persze közzé is teszek! Üdv: LŐVE 

Meg sem...

Asztro -

2011.02.15. 16:41:54

Meg sem tudom számolni mennyi helyesírási hiba van dorica hozzászólásában.Ha elküldtek a polgárőrségtől, vagy ha így jobban tetszik (pólgáőrségből) annak biztosan megvolt az oka. Ha ilyen a beszéded is mint a helyesírásod, nem is csodálkozom rajta. Senki nem hiszi el, ez rágalom az egész, megint van min csámcsogni. Akkor amikor a rendezvény sorozatok zajlanak, és tele van Abony a polgárőrökkel a rendezvények biztosítása végett, váltva, vagy egy személy egész nap reggeltől estig, vagy volt már olyan is hogy két napig (lovasnapok). Arról miért nem írnak? Az lényegtelen ugye. Persze a szolgálat alatt ették a szendvicset, utána megitták a tintapatront. Dorica szállj már magadba légyszives, túl magasan vagy a földtől!

Nem meg mondtam!!!!!

dorica07 -

2011.02.15. 11:27:31

Sajnos ez mind igaz !!!! Mert másfél évvel ezelöt ezt már én is szóva tettem a polgárőr tagok felé, hogy valami nem stimmel !!! Az anyagi dolgok menetén.De sajnos Juhász Pálné Editke ezt nem vette jó néven, hogy ki mertem nyitni a számat a szervezet felé és rendkívüli gyűlést hozott össze a tudtunk nélkül . Azzal az ürügyel, hogy Én nem feleltem meg a követelményeknek mint polgárőr!!!!És rendőri titkokat szívárogtattam ki, így se szó se beszéd nélkül a mai nap sem tudjuk a pontos okát hogy miért is lettünk kirúgatva a polgáőrségből???....De én fentebb is léptem mert írtam egy panaszos levelet a Polgárőrség vezetösége felé is, de sajnos süket fülekre talált!!!!...Szerintem mostmár elhiszik sokan az Én és Lakatos Tibi igazságát és egyszer győzedelmeskedik a józan gondolkodás ,és egy alapos kivizsgálas már végre!!!!!!!!!

Hmmm... 6 kiló? Az már valami...

Süllő -

2011.02.14. 20:39:30

Mivel a polgárőrség nem első ízben kapott önkormányzati támogatást, ezért kissé valószínűtlennek tartok ekkora baki elkövetését. Talán van valami még a háttérben, mert ha nem, akkor kapitális butaság párosult felelőtlenséggel. Meglepett

600 ezer pézé

Truckman -

2011.02.14. 16:58:00

Szenyákat, üccsivel, meg toner patronakat?

 

Kizártnak tartom!

 

Full hájasoknak kéne lenniük, meg fülcimpáig tintapacásnak!Király

 

Ki az a Lakatos Tibor Kálmán?Bleeee


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok