Mi Abonyunk - Romhányiné kontra Tóth Tibor
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.02.05. 10:12:48

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester a következőt nyilatkozta az abonyi magánállatkerttel kapcsolatban a www.szoljon.hu-nak:

 

„ Szeretnénk, ha maradna az állatkert, hiszen Abonynak ez turisztikai vonzerő és látványosság. Ám szinte évenként bejelenti a vállalkozó, hogy elmegy a városból, hol Szolnokra, hol Ceglédre. Megmondom őszintén, aki elindul és menni akar, azt el kell engedni — fogalmazott a polgármester asszony. — Ám közös megegyezéssel nem kívánja a testület jelenleg felbontani a szerződést, nem akarunk fizetni több millió forintot a szerződésbontásból eredő költségekre. Ugyanis közös megegyezés esetén a szerződés szerint az ott elkészült felépítmények kártalanítását az önkormányzatnak kell állnia. Viszont ha Tóth Tibor úgy dönt, hogy el akar menni és felbontja a szerződést, akkor az önkormányzatnak fizetési kötelezettsége nincs — magyarázta Romhányiné dr. Balogh Edit. Mint hozzátette: a városnak két szempontból sem érdeke mindez: egyrészt nem kívánják ezt a turisztikai látványosságot megszüntetni, másrészt nem kívánnak fizetni azért, mert úgymond menet közben a tulajdonos úgy dönt, hogy nem kívánja a vállalkozását tovább folytatni.

 

  • Nagyon sajnálom, hogy ez így alakult. Kérte, hogy hallgassuk meg, és hogy elszánta magát, és el akar menni. Én erőszakkal itt tartani senkit nem tudok. Megalakult egy ad hoc bizottság, amely megvizsgálja, miként lehetne maradásra bírni, igaz, én túl sok értelmét ennek nem látom. Ám adjuk meg a lehetőséget, hátha a bizottság talál olyan megoldást, amivel itt tudjuk tartani — jelezte a polgármester asszony. Hangsúlyozta: annál többet melyik vállalkozónak tud segíteni egy önkormányzat, hogy megkap egy területet bérletidíj-mentesen, és nem kell semmilyen adót sem fizetnie a tevékenysége után? 

 

Reklámozzuk oda-vissza alapon, ahol lehet, ha ad anyagot, azokat közzétesszük, bárhova megyünk konferenciára, ott mindig elhangzik, hogy az egyik látványosságunk a szabadidőpark. Nem vittünk oda úgy városi rendezvényeket, hogy kötelessége lett volna térítésmentesen rendelkezésére bocsátania a városnak a vadasparkot. Ez egy bejáratott üzlet, tudják az emberek, hogy Abonyban ilyen látható, és szívesen is jönnek a látogatók — fejtette ki Romhányiné dr. Balogh Edit.

Hogy a polgármester milyen megoldást javasolt a vadaspark üzemeltetőjének, megtudhatja az Új Néplap szombati számából.

Citrom-díj:
   
 10 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Eltelt 2 nap...

Süllő -

2011.02.07. 20:21:36

Kedves Tibor!

Talán a korábbi hozzászólások alapján láthatod, egyike vagyok akik maximálisan az általad elért eredmények, a lakosság, és a zoo további abonyi működése reményében jó párszor ide firkáltam. A felmerült problémák után úgy gondoltam, talán most tiszta víz kerül a pohárba és ha nem is mindenkinek fog tetszeni, de pro és kontra olvashatunk a végsó konklúzióról.

Nem így történt, mert úgy gondoltad nincs itt az ideje a tájékoztatásnak. Miért? A lakosság - akiből Te is élsz - megérdemelné. Azt, hogy "még nincs itt az ideje" egy kicsit politikusi hangot üt meg, aminek talán örülhetünk is meg nem is. De hidd el sokan várjuk pozitív döntésedet. Ha meg városkánk viszonylatában negatív lesz, akkor meg a tényszerű okok és bizonyítékok fényében lássuk mindezt.

Én mindenesetre irigylem édesapámat. Ő, ha idejön ide, el tud menni az abonyi állatkertbe az unokáival.

Vajon én elmondhatom-e ugyanezt majd magamról?

Üdvözlettel

Süllő

hazudni csak a gyöngének lehet joga!

ervin8 -

2011.02.05. 14:38:21

BIZTOS FORRÁSOKBÓL TUDOM, AZ EGYIK LEGJOBBAN ADÓZÓ VÁLLALKOZÁS ABONYBAN AZ ÁLLATKERT.

Tisztelettel: Egy abonyi Önkormányzati Dolgozó

Felháborító

maganzoo -

2011.02.05. 14:33:42

az, hogy helytelen  információkkal próbálják lejáratni a még itt lévő, de már menekülő vadaspark vezetőjét, azaz engem. Nem igaz az ugyanis, hogy nem adózunk. SŐT! Egyik adónem alól sem vagyunk felmentve és kötelezően határidőre pontosan fizetjük azt. Az igaz, hogy az erdőért bérleti díjat nem fizetek, de ellenértékként szolgáltatok az Önkormányzat felé. Csak akik tájékoztatják a közvéleményt mindig a szerződés azon részét teszik fel ami a bérleti díj mentességet taglalja.Így sokkal érdekesebb és nagyobb botrányt kelthet.  Gondolja bárki is ,hogy az ingyenes használatba csak úgy simán bele ment volna az akkori Város vezetés akik egyáltalán nem bíztak a válalkozás sikerességében? Kérek mindenkit, ne írjon, ne nyilatkozzon úgy erről az egészről, ha nem pontosak az infoi. Ezúton kérek mindenkit, hogy ne nehezítsék a helyzetet. Az ilyen és ehhez hasonló történések is hozzájárulnak a döntéseimhez. Nem kell ez senkinek szerintem, így nekem sem. Ígérem, hogy nemsokára mindenkit  tájékoztatni fogok a döntésem okairól, csak még nincs itt az ideje. Üdvözlettel: Tóth Tibor. 

hamis

Jimm -

2011.02.05. 14:03:56

Egyébként ez így ahogy van ez így egy nagyon durva hazugság!!! Tibor nemsokára teljesekörűen helyesbíteni és tájékoztatni fog mindenkit.

Ádám

szomorkásan

Jimm -

2011.02.05. 13:59:44

Mekkora egy genya média (nem a Verára értem). Nemsokára ígérem mindenki tisztán tud majd látni.:S:S:S

 

Figura ezt nagyon kár volt...

Süllő -

2011.02.05. 13:52:03

Ha nem látod át, hogy ez a látnivaló az egzotikus állatokkal mekkora hírverés a városunknak, és bár nem a polgármesteri hivatalban teszik le a városunkba látogatók közvetlenül a "kest", mégis itt költenek, ebédelnek, strandolnak, vásárolnak stb. Igenis kell marasztalnunk Tibort, mert ez az egyettlen vállalkozás ma a környéken ami a tulajdonosán kívül a településének is hasznot hajt. Nem is keveset. És Tibor messze nem szolgált rá ilyen hangnemre...

Nem

FIGURA7878 -

2011.02.05. 12:50:42

kell itt könyörögni senkinek ha menni akar hát mennyen,ha meg maradni akar maradjon.Mivel nem fizetett adót sem bérleti díjjat így semmi haszna nem volt a városnak belőlle.Abony híres így is az EÜ centromnak köszönhetően.:)Olyan nagy túrisztikai bevételt meg szerintem nem hozott a településnek,hogy megérje mindenáron itt marasztalni Tóth Urat.Itt csak a hírverés megy megint jól jön az ingyen reklám.Mert ha már eldöntötte,hogy megy és meg is van az új terület ami a sajátja akkor ne alkudozzanak hanem cselekedjenek.

Na már

Steve968 -

2011.02.05. 12:42:05

nekem is be kell iratkoznom az iskolába, a helyesírás ...

 

Igazat adok.

 

Szép napot: {#emotions_dlg.steve968}

Igazat

Steve968 -

2011.02.05. 12:37:01

adók előttem szólónak. Hasonlóképpen gondolom én is. Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Halljuk most a másik felet...

Süllő -

2011.02.05. 11:21:40

Na, akkor elég világosnak tűnik a Polgármester asszony álláspontja, ami szerintem a város és más vállalkozók szempontjából teljesen reális. Most kellene itt olvasnunk Tibor kontra személyes véleményét, hogy a lakosság össze tudja vetni, miért is kell, vagy szándékozik elmenni a város legjobb reklámarca és egyetlen vonzereje városunknak. Ha a megegyezés érdekében a lakosság bármely segítsége szóba jöhet , jómagam is bármiben segítenék, hiszen most nem bűnbakot,  ok-okozatot kéne keresnünk, hanem megoldást találni. De azt a lakosság, a Vállalkozó és a Város érdekében nagyon, és gyorsan.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok