Mi Abonyunk - Belvízfront: Maszatolás
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.02.04. 20:59:05

Ezen a héten, csütörtökön Abonyban rendkívüli testületi ülésre gyűltek össze az érintettek, hogy megvitassák a város belvízgondjait, illetve az ebből kivezető lehetőségeket. A tanácskozást Dr. Magyar Gábor KDNP-s képviselő kezdeményezésére hívta össze a polgármester. Lapunk úgy tudja, hogy viszonylag hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ez megtörténjen, mert Balogh Edit nem akarta elsietni a dolgot. Többször is rá kellett kérdeznie Magyar Gábornak arra, hogy végre mikor lesz ülés. Most lett és nem mondható el, hogy mindenki boldog volt a végén. Az önkormányzat által megrendelt televízió nem volt jelen az ülésen, de az egészet rögzítette az egyik abonyi civil szerveződés kamerája. A „ program „ bő 20 perces csúszással kezdődött meg, mert a képviselők késtek és nem volt határozatképes a grémium, Magyar Gábor is késett.

 

Abony polgármestere több olyan kijelentést is tett, ami a teremben ülő, korábban is képviselőként dolgozók szerint nem fedte a valóságot. Például Balogh Edit deklarálta azt, hogy 2007-ig- azaz az ő színre lépéséig - senki semmit sem tett Abonyban a belvíz helyzet megoldása érdekében, de ez nem bizonyult valósnak. Dr. Egedy Zsolt, korábbi alpolgármester, aki sok éve tagja a testületnek, átfogó helyzetelemzést adott a korábbi és a jelenlegi helyzetről. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármestert ismét sikerült alaposan kihozni a sodrából és kiabálva, elvörösödve a következőt mondta:

 

„ Sokkal keményebben kell kezelni ezt a helyzetet! …. Sokan azt mondják, hogy hülye vagyok! Az önkormányzati törvény polgármesteri hatáskörbe adja a döntést! Lehet csámcsogni ezen az egészen! Engem aztán egyáltalán nem érdekel, hogy kinek a földjén megy keresztül a belvíz elvezető rendszer! Vannak dolgok, amikben nincs demokrácia. Nem engedek a kritikai észrevételeknek! …. „

 

Kovács László cáfolta, hogy Romhányinénak a jogszabályok szerint egyszemélyben lenne joga ezeket a felelős döntéseket meghoznia. A polémia arról folyt, hogy merre és hogyan kéne az újabb tervek szerint a városból kivezetni a belvizet. Ennek helyességét több szakember is alátámasztotta, akik általában önkormányzati megrendelésre végezték el a tervek elkészítését. Velük volt Balogh Edit és Gáspár Csaba, az ABOKOM ügyvezető igazgatója is. Ő lapunknak elmondta, hogy jó felé folyik ki a városból a víz. Dr. Egedy Zsolt és a testületi tagok közül páran, valamint a jelen lévő gazdák és lakosok kételkedve hallgatták a beszámolókat. Gulykáné Gál Erzsébet képviselő, akinek a körzetében nagy baj van, örül, hogy végre születik megoldás.

 

Dr. Magyar Gábor, aki ezt az egész tanácskozást összehívatta, többször felszólalt, de konkrétumokat nem mondott és kevésbé volt vehemens, mint pár hónapja, amikor még filmet is forgattak arról, hogy mekkora gondok vannak a település bizonyos részein a lakosság házaival. Dr. Egedy Zsolt két kardinális kérdést feszegetett. Rákérdezett a polgármesternél arra, hogy van-e egyáltalán kiürítési terv, de erre kitérő választ kapott. Senki sem tudta meg, hogy van-e és milyen. Ezt pedig Balogh Editnek tudnia kéne, hiszen ő a helyi védelmi bizottság elnöke. A másik alapkérdés az volt, Egedy részéről, hogy vajon igaz-e a MiAbonyunkon is megjelent információ, mely szerint nem nyert az első beadott belvizes pályázat. Romhányiné: „ Hivatalos tájékoztatást erről a mai napig nem kaptam. Hozzánk írásban semmi nem érkezett. „ Lapunk információi szerint Abony tényleg nem nyert, tartaléklistára helyzeték.

 

Ha ez valóban így van, akkor a tanácskozás gyakorlatilag nem arról szólt, amiről kellett volna szólnia. Hiszen pénz hiányában meg kellett volna határozni azokat a halaszthatatlan feladatokat, amiket mindenképpen el kell végezni annak érdekében, hogy menteni lehessen, ami menthető. Konkrét összegeket is kérdezett Dr. Egedy Zsolt, de választ Gáspár Csabától, az ABOKOM igazgatójától egyelőre nem kapott. Pedig mindez nagyon fontos lenne, hiszen készül a városi költségvetés és árazni kell.

 

Dr. Magyar Gábor elvesztegetett időnek nevezte az elmúlt ötven évet és arra volt kíváncsi, hogy milyen a kapacitása az elvezető rendszernek.

 

Szintén Dr. Egedy Zsolt kérdése nyomán kiderült az is, hogy az önkormányzat nem fizette ki még sem az ABOKOM-ot, a saját cégét, sem a helyi vállalkozókat, mert a vis major alapból várnák a pénzt. Ez azért durva, mert az ABOKOM likviditási gondokkal, fizetési nehézségekkel küzd folyamatosan. Sőt, jelentős APEH tartozása is van. Legközelebb megírom, hogy mit is mondtak minderről a szakemberek.

 

LŐVE

Citrom-díj:
Belvíz   
 10 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Drága Süllő!

pjt -

2011.02.05. 16:50:21

Ne önts olajat a tűzre!

Köszönöm!

wooow...

Süllő -

2011.02.05. 15:36:00

Ahogy mondtam. 2. menet. Gong...Király 

köszönet

pjt -

2011.02.05. 14:51:25

Köszönöm szépen a népszerűsítő reklámot, bár a tempty blogot nem én írom, az Sándor Alexandra Valéria írásait tartalmazza. Nos, hogy megemlít benne, hát van ilyen (mások és máshol is megtették már :) )

Szerintem akkor szóltam volna be Vera, ha megírom azt a hozzászólást, de nem írtam meg. Mondjuk nem értem, ha más konkrétan, hozzászólásban megírja a hibát (ami bizony előfordul mindenkinél), azt nem veszed zokon, viszont ha én csak jelzem, hogy észrevettem, de nem írtam meg, az már támadás. HMMMM, nem értem.

Na üdv mindenkinek!

Tündi:)

veroniq -

2011.02.05. 14:33:39

pl:

 

http://www.bulvaros.hu/cikk/nnfsbu/

http://www.klubhalo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=19039

http://www.bulvaros.hu/cikk/hxuiwh/

http://tempty.hu/2010/11/06/lefikazhatjuk-e-egy-cikkben-a-tanart/

http://www.klubhalo.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=83

Tündi

Zsolti -

2011.02.05. 12:28:02

Ne bántsd a Verát. 

boksz...

Süllő -

2011.02.05. 12:07:48

Ez vagyon amikor két újságíró menyecske beszól egymásnak. Én várom a fejleményeket! Király

Üdv {#emotions_dlg.sullo}

hehe Tündi:)

veroniq -

2011.02.05. 12:04:07

Ne szólj be, csak az téveszt, aki dolgozik... Gondolom, ha láttad, jót mulattál a tegnapi másik sajtóhibán. Egyet kérek, ha úgyis olyan sasszem vagy, akkor gyűjts össze 10 baromságot magadnak, amit elírtam. Mentsd le őket és egyben felteszem:) Köszike: Veronika

:)

pjt -

2011.02.05. 09:45:51

Nos én is észrevettem a másik elírást. Majdnem kiselőadást tartottam, hogy mi fér bele egy tudósításba és mi nem, de még szerencse, hogy tartottam a számat. :D

:)

veroniq -

2011.02.05. 08:14:14

Igen az:) Köszi szépen, javítva! Tegnap más vicces elírásom is volt, de kedves olvasónknak köszönhetően az is korrigálásra került! Formában voltam. Majd meglátjuk, mi lesz ma. Üdv: Veronika

Új fizetőeszköz?

Nagyfehér -

2011.02.05. 05:05:07

Belvízfont, az új abonyi pénz! Mosoly


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok