Mi Abonyunk - Kék Hírek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.02.02. 12:09:28

Íme a Ceglédi Rendőr Kapitányság hivatalos közleménye az elmúlt hét bűnügyi statisztikájáról. Ebben nem esik szó az abonyi szoborlopásról, a  szivattyút őrző személy leütéséről, de az ékszerbolt kirakatának betöréséről sem. Voltak ennél durvább esetek is sajnos körzetünkben. Íme az írás média partnerünk honlapjáról: www.panorama-online.hu

 

 A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén január 24. és január 30. közötti időszakban 69 bűncselekményt történt, mely 26-tal több az előző hetinél. 48 esetben indult ismeretlen, míg 21 esetben ismert tettes ellen az eljárás. 

A bűncselekmények területi megoszlásánál megállapítható, hogy Cegléd városban jelentős emelkedés tapasztalható 10 bűncselekménnyel történt több, de Abonyban és Albertirsán is emelkedett az elkövetések száma.

 

Az elkövetett bűncselekmények jelentős hányadát most is lopások tették ki, és számuk nagy mértékben 25-ről 43-ra nőtt. Az is elmondható, hogy a lakásbetörések száma 2-ről 6-ra nőtt, melyek felét Cegléden követték el.

Az elmúlt héten 4 kiemelt bűncselekmény vonatkozásában került sor nyomozás elrendelésére, 1 testi sértés kísérlete, 2 esetben rablás bűntett, 1 esetben pedig jármű önkényes elvétele megalapozott gyanúja miatt.

A testi sértés kísérlete Jászkarajenőn történt, amikor is egy magánlakásban két fiatal számítógépezett, miközben alkoholt is fogyasztottak, melynek hatására vitába keveredtek. Az egyik személy a vitát úgy kívánta megoldani, hogy társára gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. 
A jármű önkényes elvétele Albertirsán történt. A sértett a háza előtt járó motorral hagyta gépkocsiját rövid időre, míg a házba bement, ez idő alatt a gépkocsit ismeretlen tettes eltulajdonította. Az elsődleges intézkedéseknek köszönhetően (körözés kiadása), még azon a napon Budapesten megtalálásra került a gépkocsi.

Mindkét rablás Cegléden történt. 
Egyik esetben a Kossuth téren lévő piac mögötti területen a kora délutáni órákban vette körbe 3 fő 16-17 év körüli fiatal a két gyermekkorú sértettet, tőlük pénzt követeltek, megfenyegették őket és dobozos üdítőt valamint rágógumit vettek el tőlük. 
A másik eset szintén Cegléden történt, és nagyon nagy hasonlóságot mutat az előzőhöz. Ez az eset a Kossuth tér másik oldalán történt, szintén a kora délutáni órákban, amikor két fiatal közre fogott egy gyerekkorú személy, akit a falhoz szorítottak és tőle is pénzt követeltek. Mivel a gyereknél nem volt pénz, zsebeit átkutatva néhány papírzsebkendőt vettek el tőle.

Az idős korúak sérelmére elkövetett bűncselekményi kategóriában az elmúlt héten nem történt bejelentés.

 

KÖZLEKEDÉSI HÍREK

Az elmúlt héten 5 esetben kellet a kollégáknak balesethez vonulniuk. 1 súlyos, 1 könnyű sérüléses, 1 egy anyagi káros baleset történt és két esetben kellett jelentést írni.

Abony lakott területén kívül a 4-es számú főúton Budapest irányából Szolnok irányába közlekedett egy személygépkocsi. Haladása közben sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, a havas úton megcsúszott és lesodródott a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, ott felborult és a vízzel teli útárokban a feje tetejére állt. Az autóban egy fő súlyosan megsérült.

A másik baleset Cegléden az Összekötő és a Bajza utca kereszteződésében történt, amikor egy személygépkocsi vezetője a kereszteződésben kihelyezett - elsőbbségadás kötelező - jelzőtábla utasítása ellenére sem biztosította a neki balról az Összekötő úton a Pesti út irányába közlekedő személygépkocsinak az elsőbbséget, így összeütköztek. A vétlen autó utasa 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. 
Az okozó gépkocsivezető alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Az év eltelt eddigi időszaka alatt szerencsére igen kevés számú baleset következett be, reméljük ez egész évben így marad, ehhez azonban mindenkinek be kell tartani a közlekedési szabályokat.

Jó utat, balesetmentes közlekedést kívánunk mindenkinek!

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok