Mi Abonyunk - Vészhelyzet: Ezer ember kerül az utcára!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

admin - 2010.12.13. 14:52:39

December 31-el várhatóan nagyjából 1.000 fő közcélú foglalkoztatott válik munkanélkülivé a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Ceglédi Kirendeltségét érintő területen – jelentette be Madácsyné Somodi Mária, a Munkaügyi Központ Ceglédi Kirendeltségének vezetője a kormány új stratégiáját bemutató „Út a munka világába” című konferencián ma délelőtt.
A közcélú foglalkoztatást lehetővé tevő korábbi törvény az év végével hatályát veszti, az új szabályozás pedig még nem készült el. Annak érdemi alkalmazása csak több hónappal később válik lehetővé. Az átmenet a Munkaügyi Központra az elkövetkező időszakban fokozott terhet ró, és csak itt a térségben több ezer család megélhetését veszélyezteti.
A rendezvényt Hegedűs Ágota  alpolgármester vezette le, Földi László polgármester mondott köszöntőt. A résztvevők, akik között több környező település polgármestere is jelen volt, előadást halhattak Madácsyné Somodi Máriától a ceglédi kirendeltség illetékességi körébe tartozó térség munkaerő-piaci helyzetéről, Dr. Nyári Tibortól az „Út a munka világába” c. programról. Megismerhették a Közfoglalkoztatás helyzetét a ceglédi kistérségben Vőneki Judit, a munkaügyi központ főreferensétől, majd Tótin Lóránt kabinetvezető és Petrányi Csaba polgármester osztotta meg tapasztalatait Cegléd és Újszilvás közcélú foglalkoztatásról.
Végül a kirendeltségvezető tartott bemutatót a születő Nemzeti Közfoglalkoztatási Programról, zárszavában felkérte az érintett települések polgármestereit a kritikus időszak alatti együttműködésre.
Később részletesen is beszámolunk a konferenciáról, az ott elhangzott előadásokról.

 

Írta: www.panorama-online.hu
 

Közélet:
Gazdaság   
 4 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Megosztom

Fata Morgana -

2010.12.14. 11:04:31

Nos a közcélú foglalkoztatott, attól közcélú, hogy munkaviszony keretén belül a köz (közösség) érdekében végez munkát. A közcélú munkaerőt foglalkoztató munkáltató szerződésben áll a területileg illetékes munkaügyi központtal, a központ közvetíti ki a közcélú foglalkoztatottat a foglalkoztató felé és függően a különböző lehetőségektől, pályázatoktól, programoktól, bizonyos mértékben megtéríti a foglalkoztatónak a nála keletkezett, a közcélú foglalkoztatásából eredő költségét. Közcélú foglalkoztatott egyébként nem csak parkban dolgozhat. Közintézmények is foglalkoztathatnak, végzettségüknek megfelelő munkakörben közcélú munkást pl. pedagógiai asszisztenst, dajkát, vagy akár óvónőt is, de az egészségügy is él ezzel a lehetőséggel. A közcélú foglalkoztatás minden esetben határozott idejű, egyébként minden tekintetben megegyezik a nem közcélú foglalkoztatás keretében létrejött munkaviszonnyal. Remélem tudtam segíteni! Üdv: Fata
Jah!

Truckman -

2010.12.14. 08:55:43

Kösz! Végülis meg is értem! Pl. Abonynak sem kell parkgondozó(k) a BETONT NEM KELL KAPÁLNI! A baj csak az, hogy nagyja MAGYAR, és FEHÉR színű lesz, ki majd mehet istenetek hírével akkor! Igaz, CIGÁNY is van mint parkgondozó, de ahogy azt szoktam látni, inkább park szobrok! Ugyanis 30 perc múlva is, mikor már visszafele tartok a parkon át gyalogosan, még mindég ott, és azon pózban áll, mint mikor csak mentem. Azokért nem lesz kár. Más... Van ez a kép! Ez a bánatos csóka. Azt már eddig is leszűrtem, hogy aki a karóráját a jobb kezén viseli, az egy VESZTES! Az élet minden terén! Miket megfigyelek mi? No igen! A kézfogás után, én leszűröm a személy MIHEZHOGYANÁLLÁSÁT, mindezt 2 dologról. Az egyik a karóra. Hogy milyen karórát visel. A másik a cipője! Egy férfinek ez a 2 dolog a "júdása" mi mindent elárul szakavatott szemnek, viselőjéről! 1 hete kifogtam 1 munkára jelentkezőt. Adta volna az önéletrajzát. Mire én: -NEM KELL! Felesleges. Szóval ez a kép, nem beállított! Hanem tök real!
:D

Rozália -

2010.12.13. 21:16:31

Parkgondozó:D:D:D:D:D
Valaki megaszondaná nekem...

Truckman -

2010.12.13. 19:38:11

...mit takar a "közcélú foglalkoztatott"?

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok