Mi Abonyunk - Semjén tömjénez
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.12.22. 20:20:54

Az alábbi cikket a Duna TV sajtósai küldték el szerkesztőségünk címére:

 

Semjén Zsolt: A Fidesz-KDNP-nél sikeresebb szövetséget nem lehet kitalálni

 

A magyar és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója a Fidesz és a KDNP pártszövetsége – így nyilatkozott Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt nemrég újraválasztott elnöke, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában kedd reggel. A politikus főleg a szövetség kétharmados választási eredményére és arra büszke, hogy “zsinórban” nyertek meg egyéb országos szavazásokat is az elmúlt években.

“Néhány balliberális orgánum szeretne mindenáron repedést látni, és miután nincsen, ezért vizionál” - így reagált Semjén Zsolt, a Fidesz-KDNP pártszövetség állapotát firtató, a közelmúltban megjelent cikkekre és írásokra. A KDNP frissen újraválasztott elnöke azt mondta: a Fidesz-KDNP szövetség “a magyar történelem és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója, amit valaha kitaláltak.”

A miniszterelnök-helyettes főleg a pártszövetség kétharmados választási győzelmét hozta fel a közös siker példájaként, megemlítve, hogy az EU történetében egyszer fordult elő, hogy ötven százalék feletti eredményt értek el a brit konzervatívok, de ez nem eredményezett kétharmados mandátumarányt. “Olyan meg végképp nem volt, hogy négy egymás utáni szavazást – az uniós választást, a szociális népszavazást, a parlamenti majd az önkormányzati választást – abszolút többséggel nyerjen meg egy politikai konstrukció. Ennél sikeresebbet már nem lehet kitalálni” - szögezte le a KDNP elnöke.

Semjén Zsolt kiemelte: a pártszövetség által támogatott kormányban a kereszténydemokrácia rendkívül hangsúlyosan van jelen az egyes tárcákon keresztül, az új alkotmány előkészítését pedig Salamon László kereszténydemokrata képviselő tartja kézben.

Az új alkotmányban is megjelenik majd minden, a kereszténydemokrácia számára hangsúlyos érték: az istenre való hivatkozás, a Szent Korona, a kereszténység, az egységes magyar nemzet gondolata, sőt a családtámogatás gondolata is. “ A családtámogatás olyan mértékben bekerül az alkotmányba, hogy az alaptörvény ki fogja mondani, hogy azt a pénzt, amit megkeresünk és amiből a gyerekeinket eltartjuk, azt a pénzt semmilyen körülmények között nem veheti el az állam” - hangoztatta a KDNP-s politikus. Hozzátette: a kereszténydemokrácia minden fontos elem megvalósul a mostani magyar kormányban. “Sőt: megkockáztatom azt a mondatot, hogy az Orbán-kormány Európa legkereszténydemokratább kormánya” - hangzott az interjúban.

A nemzetpolitika kapcsán elsősorban a szomszédos államokkal kialakult viszonyrendszerről és határon túli magyarokról beszélt a pártelnök-miniszterelnök-helyettes. A szomszédságpolitikáról azt mondta: a baloldali kormányok, akik “szolgai módon adták fel a nemzeti érdekeket”, folyamatosan konfrontálódtak a környező országokkal, miközben azt mondogatták, ha nemzeti kormány jön a helyükre, akkor konfliktus konfliktus hátán katasztrófa katasztrófa hátán lesz majd a szomszédságpolitikában.

“Ehhez képest jött egy nemzeti kormány, amely kőkeményen képviseli a nemzeti érdekeinket a Kárpát-medencében és Brüsszelben is. És soha olyan jó nem volt a körülöttünk lévő országokkal a viszony, mint most. Még Szlovákiával is más most a viszony, mint a Gyurcsány-Fico időszakban volt” - szögezte le Semjén Zsolt.

“A kulcsszempont az, és erre tényleg nagyon büszke vagyok, hogy úgy képviseljük a nemzeti érdekeinket, például a határon túli magyaroknak az állampolgárság megadását, hogy közben nem állt össze ellenünk a kisantant” - érvelt a miniszterelnök-helyettes.

A határon túlról a jövőben magyar állampolgárságot szerzők magyarországi szavazati jogával kapcsolatban saját véleményét, illetve a KDNP álláspontját ismertette Semjén Zsolt – lévén hivatalos kormánydöntés még nem született az ügyben. “A szavazati jog és az állampolgárság egymástól elválaszthatatlan, a körülöttünk lévő országokban szavazati jogot kaptak a külhonban élő állampolgáraik” - hangzott az érvelés.

A politikus megjegyezte: nincs egymással összefüggésben a szavazati jog és az a tény, hogy valaki fizet-e adót Magyarországon vagy sem. “Mindenkinek annyi állampolgársága legyen, ahány a valós indentitása, és ahány állampolgársága van, annyi szavazati joga legyen az egyes országokban”.

A külhoni magyarok magyarországi voksolásának lehetséges módját így vázolta: a parlamenti képviselők felét egyéni körzetből, a másik felét listáról választanák meg. “Egy lista kell, amire lehet szavazni Budapesten, Egerben, Csíkszeredában vagy New York-ban, Sydney-ben, Los Angeles-ben” - nyilatkozta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Semjén Zsolt.


Szöveg: Pintér Attila, felelős szerkesztő, Duna Televízió Zrt.

Tekintse meg a beszélgetést 

www.dunatv.hu/itthon/semjen_zsolt_hattol_nyolcig.html

Politika:
KDNP   
FIDESZ   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
hűség

tommy11 -

2010.12.23. 13:29:35

Egy igazán okos és jól nevelt kutya lesi gazdája minden kérését és még hálából meg is nyalja a kezét...?Mindenkinek annyi állampolgársága legyen, ahány a valós indentitása, és ahány állampolgársága van, annyi szavazati joga legyen az egyes országokban?. Nekem kb. 6 valós identitásom van, akkor hat állampolgárságom van/lehet és szavazhatok 6 országban? De az is lehet, hogy csak identitászavarban küzködök...:-D

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok