Mi Abonyunk - Janik András: Rendben van a parkoló Karán!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.07.28. 16:51

Most akkor ez jó így vagy nem? Olvasónknak nem tetszik az új parkolóhely Jászkarajenőn, és ezt írja: Kedves Vera! Elkészült Jászkarajenő első és egyetlen mozgássérült parkolója, igen, mozgássérült és nem mozgássérülteknek, mert a forgalom elől elzárt területen van.... Ma fotóztam, ha tetszik, használt légy szíves! Az üggyel kapcsolatban egy szakértőt kerestem meg, mert tanácstalan voltam. Az Abonyban működő Autósiskola vezetője, Janik András lapunknak elmondta, hogy a parkoló rendben van, parkolhatnak itt mozgáskorlátozott embertársaink, hiszen a terület nem teljes mértékben van a forgalom elől lezárva.

Legközelebbi induló tanfolyam időpontja: augusztus 10 péntek 10 óra!

Ez praktikus módon azt jelenti, hogy mivel a Volán járművei behajthatnak ide, a terület alkalmas a közlekedésre és a mozgáskorlátozottak beállhatnak a kijelölt helyre. Ha a Volán sem jöhetne be, akkor lenne igaza az Olvasónak. Egyébként a mozgáskorlátozottakra a KRESZ szerint ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a többiekre. Csak a parkolást könnyítik meg nekik, még a várakozni tilos tábla után is várakozhatnak. „ Alapból járdán nem parkolhat senki, de ők igen, bizonyos korlátok mellett. Ha teljesül az a feltétel, hogy 1,5 méter marad még a gyalogos számára és nem foglal el a járda feléből többet a gépjármű. Ők mindenhová bemehetnek, ahol az út alkalmas a közlekedésre. Mivel ebben a jászkarajenői esetben az, mert a VOLÁN buszok bemehetnek, így ők is.

Egyébként a KRESZ a mozgáskorlátozottak járműhöz való kötöttsége miatt tesz engedményeket. Viszont kiemelendő, hogy csakis a ténylegesen mozgáskorlátozottakra vonatkozik mindez, akiknek van igazolványuk! Ellenben az ilyen személyt szállító sofőr is ebbe a kategóriába tartozik, tehát Karán ők is beállhatnak közvetlenül a Hivatal elé. Viszont az alapból szabálysértés, ha a mozgáskorlátozott az úgynevezett rehabilitációs székével a kerékpársávban közlekedik, hiszen azt csak kerékpáros használhatja. Itt még kocogni és gyalogolni sem lehet! A rehabilitációs székkel közlekedő mozgáskorlátozott a KRESZ szerint gyalogosnak minősül. „- mondta Janik András Ha már itt tartottunk, érdekelt az is, hogy mozgáskorlátozott embertársaink vajon hogyan vizsgáznak le autóvezetésből. Megtudtam, hogy ezt saját járművel tehetik meg, melyet a tanulás időszakára jobb oldalon is bepedáloznak. Ennek legolcsóbb megoldási költsége 30 ezer forint. Mivel a jogosítvány egy életre szól, talán ez nem akkora teher. LŐVE

Olvasónknak nem tetszik az új parkolóhely Jászkarajenőn, és ezt írja: Kedves Vera! Elkészült Jászkarajenő első és egyetlen mozgássérült parkolója,igen,mozgássérült és nem mozgássérülteknek mert a forgalom elől elzárt területen van.... Ma fotóztam, ha tetszik tedd ki légyszives!

Citrom-díj:
Hirdetés   
 22 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
köszike

veroniq -

2012.07.28. 17:21:48

Köszike, ez tényleg jó kis feladvány volt! Várom a következőket is Karáról! LŐVE

Tényleg

Tárgyilagos -

2012.07.28. 17:13:16

Tényleg nem bonyolult.....azért betenném a vizsgakérdések közé....

utólagos

veroniq -

2012.07.27. 06:59:44

Svobodának van igaza:) Volt nálam Janik András tegnap és megnézte a fényképeket. Részletek később

Kedves Tárgyilagos!

Svoboda -

2012.07.26. 22:14:30

Ne haragudj, hogy így ismeretlenül is reflektálok arra, amit írtál....a hivatkozott BM rendeletet nem én írtam, és ha van jogsid és feltételezem van, akkor neked is vizsgáznod kellett belőle: ugyanis ezt a rendeletet a köznyelvben KRESZ-nek hívjuk, de ezt már írtam....ez az ország nem azért tart ott, ahol tart, mert 1975-ben elbonyolítottak közlekedési szabályokat...sokkal inkább azért, mert ha valaki mond valamit, akkor a tényeknek sem hisz, hanem hajtogatja a vélt igazát....hidd el nekem, azok, akikre engedményt tartalmaz a Kresz, általában jobban tudják, mint akik ellenőrzik a betartását....én igazából örülök, hogy nálatok is gondoltak a mozgásukban korlátozott emberekre, gondolom a parkoló egy közforgalmú intézmény közvetlen közelében lehet, ezzel megkönnyítve a mozgásukban akadályozott embertársaink boldogulását. Remélem, hogy ezek után már sokkal többen tudnak majd a parkoló létezéséről, és az arra jogosultak megelégedéssel ki is használják! Abony Kossuth téren a Városháza előtt is van lét mozgáskorlátozott parkolóhely, miközben a tér alapesetben minden oldalról mindkét irányból behajtani tilos táblákkal határolt. Tehát nem egyedi eset egy útszakasz ilyen formán történő fokozott védelme, de aki ismeri a szabályokat, az tudja mit szabad. Aki meg nem, azzal meg kell ismertetni, ebben teljesen egyetértünk.

elózetes....

Tárgyilagos -

2012.07.26. 21:51:14

Na látod Svoboda ezért nem működik ez az ország mert meg van bonyolítva minden....Az egyik táblán az van hogy a volán behajthat,ezt a hülye is látja,meg még esetleg azt hogy mentő,tűzoltó meg ilyenek...erre jössz hogy van egy -1/1975.(II.5.) KPM-BM együttes rendelet - amit lehet hogy épp te fogalmaztál és rajtad kívül csak kevesen értik...mivel nem vagyok érintett (még) így nem vitázom tovább,józan paraszti ésszel nézve eldugták a parkolót!

Előzetes...

Svoboda -

2012.07.26. 18:15:08

....szakvélemény után esetleg lesz végleges is? Teljesen kívácsi vagyok....Meglepett

juj

veroniq -

2012.07.25. 14:02:50

Remélem nem kapok ki idehaza.... Soha többé nem teszek " ilyent "... nem én voltam, csak a kezem! {#emotions_dlg.sweetkiss}

Ilyent írni-:)

tyb -

2012.07.25. 13:43:00

Főszerkesztő asszony...Király

mehehe

veroniq -

2012.07.25. 13:39:57

De jót röhögtem! Ez tényleg full hülye!!!!

Nem mindegy

Thomas -

2012.07.25. 13:29:01

Nem mindegy, hogy miért zárták el a forgalom elől!  Persze itt ilyen veszély nem fenyeget, mert a kiegészítő tábla a buszt engedi!{#emotions_dlg.facewithglasses}

Nem...

Svoboda -

2012.07.25. 13:16:41

....voltam ott, csak a képeket láttam. A forgalo elől elzárt területet útburkolati jellel jelölik emlékezetem szerint, a képen ilyet csak a parkoló mellett látok. Látok ellenben egy behajtani tilos táblát az út egyik feléről, és egy mindkét irányból behajtani tilos táblát, kiegészítő táblával a másik feléről....nem tudom Janik Úr látta-e a képeket, ismeri-e a kérdéses útszakaszt....vagy csak azt az infót kapta, hogy forgalom elől elzárt terület....ezt én nem tudhatom...

voltál ott?

veroniq -

2012.07.25. 13:12:50

Az valóban forgalom elől elzárt terület.....

Már...

Svoboda -

2012.07.25. 13:09:12

....csak az a kérdés: Janik Úrnak hogy került a probléma felvetésre? Mert FORGALOM ELŐL ELZÁRT területre valóban nem jogosult a mozgáskorlátozott behajtani....DE a képen a forgalom elől elzárt terület a mozgáskorlátozott parkoló mellett található ( az az ominózus csíkozott felfestéssel ellátott tarület ) .... szóval szerintem kérdezzük meg ismét, mielőtt a szakmai hitelét esetleg rontanánk...mert sajnos a negatív reklám is reklám... és egy jónevű szakember ad a jóhírére.

És ehhez a Kresz...

Svoboda -

2012.07.25. 13:00:03

.....mert nem kell holnapig várni a passzusokra: 1/1975.(II.5.) KPM-BM együttes rendelet ( közismert nevén Kresz ) 14.§. (13) bek:
 
(13) Az (1) bekezdés n)-p), t) és u) pontjában említett jelzőtáblánál mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője), a betegszállító gépjármű a tilalom ellenére behajthat, ha úti célja a jelzőtáblával megjelölt úton van vagy csak ezen az úton közelíthető meg. A járművel ilyen esetben legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni.
És hogy ne kelljen senkinek sokat keresgetni, a mindkét irányból behajtani tilos táblát az (1) bek p) pontja taglalja.....tehát szerény értelmezésem szerint a kérdéses útszakaszra - a parkoló igénybevétele céljából - a mozgáskorlátozott behajthat a "mindkét irányból behajtani tilos " tábla felől.....de egy oktatóval nem szívesen vitatkozom, bár a hatályos Kreszben néztem utána  dolognak, mert izgatott, jól emlékszem-e.....csak emlékeztetőül: Abony Kossuth téren hasonló a helyzet!!!!!
előzetes szakvélemény

veroniq -

2012.07.25. 12:43:07

Janik András elmondta, hogy ugyanazok a szabályok vonatkoznak mozgássérült embertársainkra, mint a többiekre. Tehát Tárgyilagosnak igaza van, egy forgalomtól elzárt területre nem mehet be a mozgássérült sem! Nos, holnap vonatkozó passzusokkal, mindenféle dologgal kiegészítjüka  szakvéleményt. LŐVE

megkérdezem Janikot:)

veroniq -

2012.07.24. 23:26:00

Na, ez egy testhez álló kérdés lesz Janik András autósiskola vezető számára! Holnap megkrédezem nektek!!!! LŐVE

Az ...

Svoboda -

2012.07.24. 23:03:55

....irodakukac elmélete az egészen egyszerűen a KRESZ....és nem az irodakukac tehet arról, ha vannak, akik nem ismerik....fogalmam sincs, hogy pontosan milyen forgalomtechnikai okból került így kialakításra a parkoló, de egy biztos: nem forgalom elől elzárt területen van, oda az arra jogosultak behajthatnak, parkolhatnak. Ha nem teszik, lelkük rajta...attól a lehetőség adott....bocs, hogy ismeretlenül...:-)

Más

Tárgyilagos -

2012.07.24. 22:12:16

Más az irodakukac elmélete és más a gyakorlat....te nyersz ha ott valaha autó áll....bocs hogy ismeretlennül....

És...

Svoboda -

2012.07.24. 21:58:06

...idézem: mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője), a betegszállító gépjármű a tilalom ellenére behajthat, ha úti célja a jelzőtáblával megjelölt úton van vagy csak ezen az úton közelíthető meg. A járművel ilyen esetben legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni.

Ha...

Svoboda -

2012.07.24. 21:55:40

....jól tudom a "mindkét irányból behajtani tilos" tábla hatálya alól a mozgáskorlátozottak bizonyos esetekben felmentést kapnak....tehát mégsem annyira forgalom elől elzárt az a terület....

"P"

Tárgyilagos -

2012.07.24. 21:35:19

A "P" betús képen az a zöld háromszög a sarokban lévő esőcsatorna által létrehozott sziget, (első verzió) Ki tudja mikor volt eső Karán?   vagy a munkások oda jártak psssss......

Kell nekünk a főtér!

Tárgyilagos -

2012.07.24. 21:31:08

Ilyeneken csak idegenek csodálkoznak,itt megszokott a kocka gurítása....sőt a képen az is látszik hogy milyen frankón kiégett a drágán vett pázsit is.

Azt viszont nap mint nap látni hogy itt nem locsolják vagy öntözik itt ott hanem MOSSÁK mint más az autót....


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok