Mi Abonyunk - Jön a Parlament alelnöke
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.12.10. 12:00.16

Balczó Zoltán lesz a vendége a JOBBIK Magyarországért Mozgalom abonyi alapszervezetének. Lakossági fórumra várják az érdeklődőket, ezen a héten, pénteken a Somogyi Imre Általános Iskola aulájába. 2010. december 10-én 17 órai kezdettel kezdődik a program, melyen a lakosságnak is lesz lehetősége kérdéseket feltenni a JOBBIK és a Magyar Országgyűlés Alelnökének. Balczó Zoltán ,első sorban a JOBBIK parlamenti munkájáról, valamint az aktuálpolitikáról beszél a hallgatóságnak. Nyilván szóba kerül majd a fórumon az is, hogy Kelemen Tibort, a Jobbik helyi szervezetének elnökét a közelmúltban leváltották és a tisztújítás után Mészáros Lászlóné lett az elnök. Kelemen Tibor jelenleg már csak nem is tagja a JOBBIK-nak, melynek listavezetőjeként jutott be. Ennek ellenére továbbra is az abonyi képviselő testületben ül...

 

LŐVE

Balczó Zoltán a közelmúltban adott interjút a Duna TV-nek, íme a sajtóanyag, melyet az ottani kollégák juttattak el szerkesztőségünk címére:

 

Balczó Zoltán: Lényeges kérdéseket nem rögzít az új alkotmány tervezete

 

Fontos, lényeges kérdéseket nem rögzít az új alkotmány tervezete, ráadásul nem ad egyértelmű koncepciót sem az új alaptörvényhez, számos fontos kérdést pedig nyitva hagy – nyilatkozta Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában csütörtök reggel. A politikus bírálta a részletes médiaszabályozási törvény készülő koncepcióját is, mondván: annak egyes elemei cenzúrához és az öncenzúrához vezethetnek, a médiahatóság pedig szerinte túlzott szankcionálási lehetőséggel bírna a nyomtatott sajtó felett.

Amíg értelmét látta, a Jobbik részt vett az új alkotmányt előkészítő eseti parlamenti bizottság munkájában. Mi akkor nem láttuk értelmét tovább részt venni, amikor szerintünk a magyar társadalom számára fontos javaslatokat sorra leszavazta az előkészítő bizottság - nyilatkozta Balczó Zoltán annak kapcsán, hogy a parlamenti testület nemrég elkészült az új alkotmány koncepciójának tervezetével.

“Nekem csalódást jelentett ez a koncepció, még ha nem is egy normaszöveg. Elvártuk volna, hogy lényeges kérdésekben állást foglaljon” - szögezte le a politikus. Ilyennek nevezte az egy- vagy kétkamarás parlament ügyét – ebben a koncepció nem nyilvánít véleményt, mindkét verzió lehetőségét fenntartja. “Ráadásul az egyik fideszes politikus ezt mondja, a másik azt mondja – a koncepció tehát nem verte le azokat a cövekeket, amire szükség lett volna” - érvelt Balczó Zoltán.

Ugyancsak nyitva hagyat az alkotmánytervezet azt is, hogy az Alkotmánybíróság kezében milyen lehetőségek, milyen jogosítványok lesznek a jövőben; csak véleményt mondhat, avagy meg is semmisíthet törvényeket ezen túl is – folytatta a kritikát a jobbikos politikus.

Fontosnak tartotta volna a Jobbik az alkotmányban rögzíteni a magyar termőföld és a vízkincs védelmét – nem elégszenek meg ugyanis azzal, hogy mindezt az új alaptörvény más, esetleg még csak megalkotandó törvények hatáskörébe utalja - érvelt Balczó. Szerinte a határon túli magyarok vonatkozásában sem elég egyértelmű az új alaptörvény-tervezet, mert a mostani alkotmány megfogalmazását viszi tovább. A Jobbik ötven helyet számolt össze, ahol a “régi” (most hatályos – a szerk.) alaptörvény megfogalmazásait veszi át és viszi tovább az új alaptörvény koncepciója.

Az elfogadni kívánt részletes médiaszabályozási törvény kapcsán Balczó Zoltán azt mondta: a tervezethez beadott száznyolcvannégy módosító indítványból nagyon sok a kormánypártoktól érkezett. “Ez azt jelezte, hogy adott helyen ők is érzik, hogy talán túlléptek egy határt; de egyelőre nem tudjuk, hogy a kormánypárti módosítókból mi valósul meg” - mondta a jobbikos politikus.

Hozzátette: a nyomtatott sajtó esetében is “olyan fenyegetések jelennek meg” anyagi szankcionálás vonatkozásában a tervezett médiatörvényben, amelyek pillanatok alatt tönkretehetnek sajtótermékeket. “Néha elhangzik, hogy nem így gondoljuk, meg legyünk jóhiszeműek. De a törvény nem ezt tükrözi” - érvelt Balczó Zoltán.

A Jobbik alelnöke ugyancsak bírálta a négy közmédium – a Magyar Televízió, a Duna Televízió, a Magyar Rádió és az MTI - hírgyártásának központosítását. “Ez egy teljesen abszurd dolog” - szögezte le, hozzátéve: az eltérő színezetű és küldetésű médiumok hírgyártásának egy helyre összpontosítása egy olyan fokú cenzúra megvalósulását teszi lehetővé – ami Magyarországon gyakran már az öncenzúrát jelent –, amit az ellenzéki párt “nagyon veszélyesnek” tart.

Balczó Zoltán leszögezte: a médiatörvény tervezetéhez benyújtott módosító javaslataikkal szerették volna oldani a szerintük készülő “ láthatóan merev, egy központú irányítást”.Szöveg: Pintér Attila, felelős szerkesztő, Duna Televízió Zrt.
 

Politika:
JOBBIK   
 5 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Sofőröm...

Süllő -

2010.12.11. 08:39:57

Aranyapa egy egész sort foglaltam Neked. Hol is voltál?...
Ez egy vicc

jobb -

2010.12.10. 22:49:48

Ez a marék ember aki eljött jól mutatja, hogy mekkora csalódást okozott a jobbik jelölt-gárdája és a vezetője Abonyban.Hol voltak a gárdisták?Ők is csalódtak?Reméljük,hogy az új vezetésnek sikerül talpraállítani romjaiból a szervezetet.
Becsalódtál tejis?!

Truckman -

2010.12.07. 18:25:05

Én is! :( De olyan rég láttam már gárdistákat, meg minden! Szal lehet hogy elmögyök! Foglaljak? És mivanha állunk majd, mert nem jut szék! :D Jól mondod! Csatát nem ülve szoktak vívni a fronton!
Hmmm...

Süllő -

2010.12.07. 17:45:53

Nem tom még. Csalódtam. De lehet, hogy befigyelek, a Kelemen sztori érdekelne, nem tudok részleteket. Foglalj helyet... :)
Elkéne menni, esti mesét hallghatni

Truckman -

2010.12.07. 17:40:44

Te mész, te hal?

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok