Mi Abonyunk - Készül a hiányköltségvetés
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8023, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.02.28. 13:43

Fájdalmas döntéseket is kell majd hozni?- Abonyban is vannak kisebb- nagyobb gondok a városi költségvetés fő számainak kialakítása körül. Nem csak a pénztelenség jelent problémát, hanem az is, hogy a tegnapi bizottsági ülésen számszaki hibás táblázatok, jogi tévedéseket tartalmazó táblák kerültek szétosztásra a tagok között, akik ezt szerencsére észrevették. Előzetesen a költségvetésbe betervezett hiány mértéke meghaladta a kettőszáz millió forintot.

Romhányié Dr. Balogh Edit polgármester a vita hevében azt mondta, hogy neki ebből már elege van és többet nem indul. Nyilvánvaló, hogy ezt ő maga sem gondolta komolyan, talán egy freudi elszólás volt csupán, ami pontosan ennek az ellenkezőjére vonatkozott. Balogh Edit szerint 50-60 millióval lehetne csökkenteni akkor a hiányt, ha összevonnák az oktatási intézményeket, de azt nem tudta megmondani, hogy ekkora megtakarítást konkrétan mivel lehetne elérni, ha a gimnáziumhoz csapnák az általános iskolákat.

Szóban a város asszonya a Zeneiskola mellett kardoskodik és ez a létesítmény helyet kap majd az új művelődési ház komplexumban is. Viszont a háttérben, nem hivatalos információink szerint, Romhányiné már keresi annak a lehetőségét, hogy hogyan lehetne megszabadulni a Bihari János Zeneiskolától. Nincs jobb helyzetben a Montágh Imre Általános Iskola sem, hiszen ezt a szintén nem kötelezően vállalt feladatot a polgármester mindenképpen szeretné átadni másnak, azaz megszüntetné ezt az oktatási intézményt. Balogh Edit akár azonnal szabadulna az Öregek Napközi Otthonától is, mert ez éves szinten 19 millió forintos kiadást jelent a városi kassza számára.
 

 4 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megbízható szivargyújtó márkát keres? Mi tudunk egyet!

Állati jó dolgok vannak előkészületben Abonyban

Tisztítókúra támogatása matcha teával

Figyeljünk a riasztórendszer és a sziréna akkumulátorára!

Ismét Tarka Tér!

Ételek, amiket egész évben elkészíthetsz a kertben, ha van egy jó kemencéd

Katarzis

Városi családi és gyereknap

Erős emberek versenye

Abonyi Vágta

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Vissza...

Svoboda -

2012.02.29. 19:52:23

....fejlödés területén nem szeretnék rémeket látni. A konzerválás nem jelenthet fejlödést. Az oktatás az államnak annyira mostoha gyermeke, hogy még az elvárható megfelelö szinvonalú támogatást sem adja meg hozzá sajnos. Szerintetek tavaly mennyi pótlás kellett tavaly a szinvonalhoz? Ha jól tudom több tízmilliós intézményenként......és jövöre állambácsi teljesen átveszi az irányitást az oktatásban. Az eddigi jelek nem a szinvonal megtartását vetitik elöre,hanem a minimális finanszirozhatóságot sajnos. Az intézmények minden vágya az önkormányzatnál maradás....ehhez sajnos szemlëletváltás kelll,nem elég a "tartom a markom, pakoljátok tele" szemlélet....sajnos a vezetök legalább annyira gazdasági szakemberek lesznek,mint pedagógusok.....

(Vissza)Fejlődés?

taurus -

2012.02.28. 22:41:31

Hogyan lehet egy települést visszafejleszteni? Fejleszd vissza az alapfokú oktatást, zárd be a postahívatalt!

Nem vagyok a számok embere, de valami nekem azt sugallja, hogy az alapszintű oktatáshoz a végsö utáni esetben sem lenne szabad hozzányúlni.

Svoboda, abban igazad van, hogy a jövőt csak sejteni lehet. És ebben a sejtett jövőben szerinted kinek lesz szüksége gigapiacra meg plázára? Talán még nem lenne késő lemondani ezekről a megalomániás tervekről. Ez is a racionalizálás egy útja lehet! Azokból a kis tíz-, húszmilliós  stb. önrészekből is összejönne egy héhány tucat milliócska.

Na, persze az abonyi oktatás leépítése, a két nagy múltú általános iskola lehetetlen helyzetbe hozása, biztos örömmel töltené el a környező településeket. Legfeljebb a tetétleni busz beiktatna még egy pár megállót Abonyban. De azok a diákok. valószínű, középiskolásként sem térnek vissza Abonyba. Maradnak azok, akik a 60-as évek végén voltak: akik kibuktak valamelyik jobb középiskolából, vagy nem vették fel szakmunkástanulónak sem. (Tisztelet itt is a kivételnek)

Úgy látszik, hogy az abonyi középiskola az egyesítési szándékkal hatalmas öngólt lő magának.

Abony természeti és egyéb kincsekben nem olyan gazdag település,hogy ilyen könnyen lemondjon a kialakulóban lévő szürkeállományáról. Márpedig a tervek azt sejtetik!

 

 

van...

Svoboda -

2012.02.28. 21:11:45

...számadat a birtokában a kommentelönek,mennyit áldoz a város a normativán felül az oktatási intézményeire? Van adat a birtokában mennyivel csökken az állami támogatás évröl évre,hónapról hónapra? Az országban szinte mindenhol a müködés korszerüsítésén,gazdaságossá tételén gondolkodnak.....sok helyen ezt a racionalizálást összevonással érik,érték el. Nem i régen a Testület rájött,hogy egy bizonyos kérdésben nem a legjobb döntést hozta, semmi gond, módosította álláspontját. Helyes! Miért ne gondolhatnák végig az összes területet? A feladatuk egy város müködtetése! Ha kevesebb a bevétel egy családban, nönek az árak, sajnos ez lemondással fog járni! Itt az idö eldönteni, mi az,ami müködését racionalizálni lehet, mi az, amire okvetlen költeni kell. Nehéz év jön, és ami a legszomorúbb a jövöt csak sejteni lehet....

"Itt az idő válasszatok!"

icus -

2012.02.28. 20:46:27

Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy ha a két általános iskolát a gimnáziumhoz csatolják 50-60 millió forintot lehet megspórolni? Belegondolt már az előterjesztő abba, hogy az alapfokú oktatáson mit spórolna meg, mikor ez kötelező feladata az önkormányzatoknak. Különben is: 2013-tól talán átveszi az állam az oktatási intézményeket. A másik pedig, hogy két jól működő általános iskolához akar hozzányúlni? Kérdezem én? Mi érdeke fűződik hozzá? Jó lenne, ha ismételten átgondolná, és ha az általunk választott képviselők elé kerül a tervezet, jól gondolják meg mire nyomnak "igen" vagy "nem" gombot, mert lehet, hogy a következő választáson messzire elkerüli a nevüket az "X".


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok