Mi Abonyunk - A boltosok visszautasítják a polgármester szavait
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.01.27. 12:26

A boltosok tiltakoznak és visszautasítják a polgármester szavait!- A közelmúltban megjelent egy cikk oldalainkon, mely a piac témában tartott rendkívüli képviselő testületi ülés történéseit mutatta be. Akkor megírtam, hogy Romhányiné Dr. Balogh Edit Abony több, vállalkozók tulajdonában lévő kereskedelmi egységét is leszólta nagy nyilvánosság előtt. Televíziós felvétel ugyan nem készült, de a hangszalagon a mondatai visszahallgathatók.

Ezzel kapcsolatban több érintett vállalkozó is megkeresett, miután elolvasták a cikket és kifejezték felháborodásukat a polgármester kijelentéseivel kapcsolatban, aki egyébként a következőket mondta rájuk pontosan:

„ Romhányiné Dr. Balogh Edit a jelenleg vállalkozók tulajdonában lévő boltokat lebecsmérelte és kijelentette, hogy azok, mind régiek, elavultak és nem a kulturált kereskedelmet szolgálják. Említette ezek között a Nagykőrösi úton lévő üzletházat, a volt Keravillt és a mellette lévő boltokat, valamint a Kossut-hal szemben lévő összes üzletet. Arról nem szól a fáma, hogy egyáltalán bárki is érdemben tárgyalt volna azok tulajdonosaival az átköltözésről. Viszont azt tudom, hogy néhányukkal úgy összeveszett a polgármester, hogy nem hajlandóak onnan elmenni. „ – íme a vonatkozó cikkrészlet, a teljes írás ITT elérhető.

Az egyik boltos elmondta, hogy eddig sem volt szándékában az új üzletcsarnokba költözni, de ezek után meg végképp nem menne, még akkor sem, ha ingyen adnák neki a helyet. Ugyanis tisztességgel fizeti a helyi adókat, ennek ellenére leszólták az üzletét, rontották jó hírnevét. Másikuk elmondta, hogy így is alig tudja kitermelni az önfoglalkoztatás költségeit és a jelenlegi szerény bérleti díjat, képtelen lenne megfizetni a vételárat, de a magasabb bérlet kifizetése is csak álom számára. „ Egyszerűen nem értem a polgármester asszonyt. Pont mi lehetnénk azok, akik esélyt adnánk arra, hogy megtérüljön a beruházás a piacon és ugyanakkor minket szól le. „ Egy harmadik vállalkozó azt mondta, hogy elszakadt a cérna és akár pert is akaszthatna a polgármester nyakába, mivel réginek, elavultnak és nem a kulturált kereskedelmet szolgálónak nevezte üzletét. Ő konkrétan még a 200 ezer forintos vételi árat sem lenne hajlandó megfizetni. „ Örülök, hogy fent tudom tartani a boltomat és még ezt kapom cserébe! Mélységesen fel vagyok háborodva! „

Az előző testületi ülésen egyébként a polgármester a befektetői bizalom erősítését szorgalmazta. Talán érdemes lenne átgondolni elhamarkodott szavait…. Valami tehát nagyon nincs rendben ezzel az üzletház projekttel…..

LŐVE
 

Citrom-díj:
Abony   
Piac   
 10 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Még egy gondolat

ellike51 -

2012.01.30. 19:00:34

a piaccal - és nem piac-plázával - kapcsolatban.

 

Példa lehet Csemő, ahol a környék legszebb piacát fogják átadni július elsején.

 

Karácsony előtt született döntés, hogy megvalósítását pályázati forrásból közel 50 millió Ft-al támogatja a kormány. Nem okoz még az sem gondot, hogy viszonylag rövid az átadási határidő.

 

Példát vehetne Abony, hogy piac és NE PLÁZA épüljön, (amire nem talál vevőket és bérlőket). 

Már fentebb írtam

Tárgyilagos -

2012.01.28. 16:51:37

Már máshova írtam hogy fejlődésre,fejlesztésre szükség van és mindig is lesz,sőt nem is rövid távon kéne gondolkodni hanem évtizedekre előre,de ostobaság volna nem figyelembe venni a világ okozta akadályokat amik simán bedönthetnek minden irreálisnak tűnő mai álmot.Javasolnám az illetékesek figyelmébe hogy minden döntést a realitások és lehetőségek függvényében kellene meghozni hogy értelme legyen alkezdeni és befejezni.(Nem így van brűgő?) :D

A mi városkánk...

Süllő -

2012.01.28. 16:02:52

Igaza van Nagyfehérnek. Ne keverjük a körtét az almával. Úgy gondolom a városkánk fő-fő centrumában levő üzletek igenis lehetnének szebbek, de amíg pl az előttük levő járdának nevezett förmedmény olyan amilyen, addig ne kergessünk álmokat. Apropó az a cocilista csökevény - azaz a hétfői zárvatartás miért divat még mindig itt???{#emotions_dlg.sm}

Tárgyilagos!

Nagyfehér -

2012.01.28. 14:40:31

Lehetnél egy kicsit tárgyilagosabb. Nem beszéltem plázáról, Monte Carlo-ról.

Neked lehet, hogy tetszik ez a színvonal, de ez legyen a te problémád! A mélyszegénységhez képest ez talán már luxus is ami itt van. 

Meg kellene nézni a többi Abonyhoz hasonló kisvárost, ott is ilyenek az üzletek?

 

Nem biztos,

ellike51 -

2012.01.28. 14:30:15

hogy csak az lehet a jövő, hogy csak a tervezett piac-pláza jöhet számításba, amire még vevő sincs.

 

Nagyon át kellene újból gondolni egy lényegesen kevesebbe kerülő piac megvalósítását, amire nagyobb valószínűséggel talál vevőket a város. (Pl: Nagykáta, meglehet nézni még a piaci wc-t is!)

 

Csak úgy mellesleg; ha elkészül és üresen marad a pláza-piac és a kisboltok maradnak ott ahol vannak, az szerintem nem a kereskedő szégyene! Szégyene lehet annak a városvezetésnek, akik ilyen anyagi helyzetben sem tágít a pláza-piac megvalósításától. Ezt talán mérlegelni fogják a választók is a soron következő önkormányzati választásokon?! 

 

 

Nagyfehér

Tárgyilagos -

2012.01.28. 13:39:46

Amikor a nép a mélyszegénység felé sodródik neked pláza kell?Gondolom az üzlete színvonaláért most is megtesz mindent a szerencsétlen kereskedő.Mit szeretnél,Monte Carlót ?

Igaz2

Nagyfehér -

2012.01.28. 11:28:22

Tyb! Biztos neked is igazad van. Véleményed szerint ezek az üzlet helyiségek újak, korszerűek és kulturáltak? Ezt annak is tudnia kell aki üzemelteti, hogy nem így van. Véleményem szerint Abony szégyene, hogy ilyen üzleteink vannak! Ennél az abonyi vásárló is többet érdemel.

Értem én az írásodat, de ettől még nem lesznek normális üzleteink.

Ettől függetlenül tisztelem és becsülöm az üzletek tulajdonosait és az ott dolgozó alkalmazottakat! 

 

Ez most presszió?

tyb -

2012.01.28. 11:05:43

Lehet, hogy igaza van a kritikusnak, azonban senkinek sincs joga egy kereskedelmi egység színvonalának nyilvános értékelésével, annak üzletmenetét rontani. A jogban ezt jóhírnév megsértéseként és hitelrontásként is "becézgetik". A nyilvános presszió e formája, még rosszul is sülhet el, hisz az érintett egységek pertársaságot alakítva léphetnek fel vagyoni és nem vagyoni kártérítés (bevételvisszesés, elmaradt haszon stb.) címén. A nyilvános bocsánatkérés az érintett kereskedelmi egységek színvonalának nagy nyilvánosság előtti "értékelése", pontosabban a kultúrálatlanságuk felemlegetése miatt, már csak hab a tortán.

 

Persze, eszem ágában sincs erre biztatni a "sértetteket", csak hangosan gondolkoztam ennek a lendületes expozénak a tartalmi elemei kapcsán...     

Igaz

Nagyfehér -

2012.01.28. 05:33:51

„ Romhányiné Dr. Balogh Edit a jelenleg vállalkozók tulajdonában lévő boltokat lebecsmérelte és kijelentette, hogy azok, mind régiek, elavultak és nem a kulturált kereskedelmet szolgálják."

Ezen igazán nincs miért megsértődni! Ez az igazság!

Nap mint nap láthatjuk a saját szemünkkel.

A legnagyobb...

Svoboda -

2012.01.27. 13:40:03

...probléma néhányaknak az lehet meglátásom szerint,hogy nem került sor az üzletház megépítének kategorikus elutasítására,amit talán remélhettek a rendkívüli testületi  ülés után..


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok