Mi Abonyunk - A nagy Converse botrány
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.12.20. 15:07

Csak remélni tudjuk, hogy ez nem azon cipők egyike, mellyel egy Indonéz gyárban megdobálták szerencsétlen munkásokat.... - Remélem ülnek. Ha nem, akkor tegyék meg. De legalább kapaszkodjanak meg valamiben. Olvasónk elképesztő kálváriája következik egy divatcipővel kapcsolatban. Anyuka megvette…. Kislány kiharcolta magának. Ajándék volt a drága rózsaszín dorkó. Hívjuk a kislányt Zsuzsinak. Zsuzsi háromszor vette fel a jó drága cipellőt, majd annak oldala a ragasztásnál szépen kezdett elengedni, minek következtében már felvehetetlenné vált a lábbeli. Szeptember 11-én garanciálisan vásárolták a cipőt a szolnoki Pelikán üzletházban.

Anyuka, akit az egyszerűség kedvéért nevezzünk csak Katinak, merészet gondolt, felült a buszra és megpróbálta azt visszavinni. Közölték vele, hogy az javítható, nem veszik vissza. Vagy hagyja ott és a felét ( ! ) levásárolhatja. Éppen a felét. 14.990 forint volt a dorkó. Kati, az anyuka mondta, jó akkor javítsák meg. Megtörtént.

 

Négy hét múlva megragasztották a cipőt, a képen látható módon. Összemaszatolva, vászonról ragasztót le nem szedhető módon. Zsuzsi, a gyermek morgott kicsit, de gondolta nem baj, hordja. Fel is vette szépen. Egyszer. Majd a ragasztás ismét szétjött. Anyuka, a mi Katink ismét felült a buszra. Kérte, cseréljék be a cipőt vagy szeretné az árát levásárolni.

Nem járt sikerrel. Újbóli javítási lehetőséget ajánlottak fel neki, vagy azt, hogy a felét vásárolja le. Már az Iparkamara békéltető testületét is megjárta az ügy, az anyuka és a cipő. December 20-a van. Szeptember 11 óta eltelt pár nap. Zsuzsinak összesen négyszer sikerült a tizenötezer forintos dorkóban megjelennie bárhol is. Anyuka roppant mérges. A nyilvánosságot hívja most segítségül, hátha használ.

Készült egyébként kettő szakvélemény is az üggyel kapcsolatban, melyben leírják, hogy nem kötelező cserélni a cipőt vagy a pénzt visszaadni, mert a hiba javítható. Könyörgöm, de hányszor?

Aztán felmerült bennünk a kérdés. Egyáltalán igazi ez a cipő? Ugyanis nem látható rajta az „ R „ jel. Az interneten próbáltam kinyomozni, mindeddig eredménytelenül. Igaz,, elvileg az eredetin van ilyen….. Most megkeresem a panasszal a legilletékesebbeket. Levelet írok a bolt tulajdonosának, akik nem voltak hajlandóak a cserére, annak ellenére, hogy nem kis cégről van szó, tehát nem csapná őket földhöz a pénz visszaadása, vagy a csere. Az I. Sport Kft-ről van szó. Szeretnék tőlük hivatalos állásfoglalást kérni. Természetesen megkeresem ezzel a Fogyasztóvédelem megfelelő munkatársát is.  ( Balra egy eredeti új Converese cipő, R jellel, jobbra a hivatalos logo.... )


 

 

 

Itt láthatók a vacak Converse ( ? ) cipő képei. Mindennemű dokumentum az üggyel kapcsolatban szerkesztőségünkben megtalálható.

És még egy adalék. Nagyon merjük remélni, hogy ez a cipő ugyan igaz, hogy Indonéziában készült, de nem abban a gyárban, ahol a munkásokat bántalmazták! Ott ugyanis Converse cipőkkel dobálták meg a munkásokat…. Reméljük, nem ettől lett ez a szerencsétlen cipő rossz minőségű!

Íme a cikk minderről:

A Nike tulajdonában álló Converse sportcipőket gyártó üzemben több alkalommal bántalmazta a munkavállalóit az üzem felügyelője. A dolgozók beszámolója szerint a többször cipőkkel dobálták meg őket, és lealacsonyítóan beszéltek velük. Vajon épp a te Converseddel is dobáltak meg alkalmazottakat a kínai gyárban? Itt van nekünk inkább az idén 40 éves Tisza cipő márka!

A The Associated Press (AP) több tucat dolgozót kérdezett meg az indonéz főváros, Jakartától 100 kilométerre fekvő sukabumi üzemben. A Converse márkájú sportcipőket gyártó üzemben a dolgozók már több alkalommal is panaszkodtak arra, hogy az üzem felügyelője cipőkkel dobálta meg őket, s kutyának és disznónak nevezte őket. A márka-tulajdonos Nike Inc. elismerte az indonéz üzemben tapasztalt bántalmazásokat, de, ahogy fogalmaztak, nem tudtak mit tenni.
Az AP több tucat dolgozót kérdezett meg, s az eredményeket összevetette a Nike munkáltatói etikai kódexével. Úgy találta, hogy a sportszergyártónak nagyon sokat kell még fejlődnie, hogy elérje a kódexben foglaltakat. Az egyik dolgozó úgy vélte, tehetetlenek a felügyelőkkel szemben. Egy társukat például azért verték meg, mert elfelejtette levágni a gumit a cipők talpának széléről.
Folytatás: http://veddamagyart.info/szolgalati-koezlemeny/793-nesze-neked-converse


Lőrinczy Veronika
 

Citrom-díj:
Botrány   
 2 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
.

MiNE -

2011.12.21. 13:23:11

Akárhonnan származik, előbb utóbb ez lesz.. 
Nekem is volt egy(nem tudom mi a francnak) limitált kiadású külföldről, nem olcsó pénzért.. Vagy másfél-két hónapig biztos bírta, hetente felvettem vagy egyszer.. {#emotions_dlg.facewithglasses}Először ugyan így az oldala engedte el, utána jött a többi baja :D 

Vásárlók könyve

arw -

2011.12.20. 19:02:23

azzal kellett volna indítani, de eső után köpönyeg.. Egyébként a fotókon látni, nem kell hozzá szakértelem, hogy ez egy kínai hulladék, nem lett volna szabad megvenni. Én nagyon elvagyok egy "ismeretlen" márkával, töredéke árban egy márkáshoz képest ellenben nem kopik a talpa, tapad!! nem jön szét se a varrás se a ragasztás Király.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok