Mi Abonyunk - A PER: Nem tudta kizáratni a nyilvánosságot a vádlott
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.02.09. 11:03

 

Február 9-én folytatódott az a per, melyben Lőrinczy Veronika, Abony Város sajtóreferense, a www.miabonyunk.hu oldal főszerkesztője perelte be azt az abonyi nőt, aki róla több száz önálló posztot, kommentet, köztük a magánvádló újságíró véleménye szerint több, a becsület csorbítására alkalmas posztot helyezett el saját közösségi oldalán. A vádlott folyamatosan gúnyolja, a sajtóreferenst, akinek elmondása szerint ez sérti emberi méltóságát, mely pedig alkotmányos jog. Ezen kívül olyan valótlan tényállítást is közzé tett a vádlott, mely rágalmazás, becsületsértés alapos gyanúját veti fel. A magánvádló elmondta, hogy véleménye szerint bosszú áll a posztok hátterében, tekintettel arra, hogy a vádlott elvesztette a 2019-es önkormányzati választásokot. Lőrinczy Veronika kihangsúlyozta, hogy ennek nem ő az oka, hiszen a jelenlegi polgármester Pető Zsolt és csapatának minden tagja megnyerte a helyhatósági választásokat.

 


A bírósági tárgyaláson a magánvádló, Lőrinczy Veronika meghallgatására került sor. Az eljárás mintegy fél órán át tartott, a bírónő további bizonyítékok becsatolását a perben nem kérte. A bírónő elégségesnek ítélte meg a perben a magánvádló által korábban becsatolt dokumentumokat.


A vádlott ismételten megpróbálta zárt tárgyalás elrendelését kérni, valamint a sajtóengedély megvonását is kezdeményezte. A vádlott megkérdezte a bírót, hogy megkapta-e a sajtóengedély megvonására vonatkozó beadványát. A bírónő elmondta, hogy megkapta, és ezzel kapcsolatban a bíróság végzést hozott és elutasította a zárt tárgyalásra vonatkozó kérelmet.


A bírónő jogszabályi hivatkozással kifejtette, hogy ebben az esetben nem lehet zárt tárgyalást elrendelni. Így az előzetesen sajtóengedéllyel rendelkező www.miabonyunk.hu internetes oldal jelen lehetett a tárgyaláson, és onnan bírói engedéllyel tudósíthat.


A hírportál megbízásából Járdány Vanda fényképész készített néhány felvételt, a törvénynek megfelelő módon, a GDPR szabályait legmesszebb menőkig betartva. A vádlott több indokot is felhozott, hogy miért kér zárt tárgyalást, így többek közt azt mondta, hogy súlyos testi fogyatékossággal rendelkező igazolványa van.


Igaz, hogy a vádlott saját elmondása szerint nem nézte meg a törvényt, de kérdezte, hogy ő beletartozik-e abba a kategóriába, aki különleges bánásmódot igényelhet. A bírónő ismételten kifejtette, hogy a vádlott NEM kérhet zárt tárgyalást, a súlyos testi fogyatékosságára való hivatkozással sem.


A per során, a magánvádló tanúként történt meghallgatásán ismételten felmerült az elmeorvosi szakértői vizsgálat lehetősége vádlott ellen.


A magánvádló több tanút is szeretne ebben a perben beidéztetni, így többek közt a vádlott férjét is. A vádlott a férjét írásban nyilatkoztatta, melyet oda akart adni a bírónőnek, aki most ezt nem fogadta be tőle.


A per a vádlott kihallgatásával folytatódik március elején. A fejleményekről beszámolunk Önöknek.


Lőrinczy Veronika, képek: Járdány Vanda
  

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

Nagyobb társaság verekedett össze a Penny Marketnél

FENYEGETÉSSEL CSALTA KI A SÉRTETT ÉRTÉKEIT A GYANÚSÍTOTT

Bilincsben az abonyi drog kereskedők

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Hétvégi abonyi baleset

Nyílt levél a miniszterelnöknek

Szombati baleset

Kigyulladt egy silózó Abonyban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok