Mi Abonyunk - Teltház volt Müller Péter estjén Abonyban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.11.05. 12:36

 

Az abonyi Kultúra Háza kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a helyi civil szervezetek pártfogása, műsoraik bemutatása mellett hazai és nemzetközileg is elismert előadóművészeket hívjon meg, akik jelenlétükkel városunk kulturális életét még pezsgőbbé, színesebbé tehetik. Feladatunknak érezzük, hogy nagy magyar gondolkodók, mesterek szavait is közelebb hozzuk az érdeklődő lakossághoz.


Október 30-án egy József Attila-díjas író, dramaturg, forgatókönyvíró, előadó, a hazai populáris-ezoterikus irodalom egyik kiemelkedő alakja látogatott el az abonyi Kultúra Házába. Müller Péter könyveit Abony városában is nagyon sokan olvassák, a Mesterkurzus című előadássorozat keretében – amit ő indított útjára – ugyancsak nagy népszerűségnek örvend. Ezt az a tény is bizonyította, hogy az abonyi előadáson teltház fogadta őt.

 


Müller Péter élete a tanítás. Halál közeli élménye fordította a spirituális tanok felé, amelyet számos könyvében megoszt az olvasóival. Ő írta a Szeretetkönyvet, a Kígyó és keresztet, a Jóskönyvet, a Boldogság című művet, a Varázskövet, az Isten bohócait, de drámák is szerepelnek bibliográfiájában: Szemenszedett igazság, Dávid király, Lugosi, a vámpír árnyékában, és még a sort hosszan lehetne folytatni.


Az abonyi előadása során az író bemutatta az Életművészet – Tanácsok a Jóskönyv használatához című könyvét. Különleges, mély és tanulságos gondolatokkal térhettek haza a látogatók. Müller Péter beszélt arról, hogy az emberi lét alapvető lényege a szeretet, és sorsunk irányítói valójában mi vagyunk. Rossz életkörülményeinkért okolhatjuk a környezetünket, más embereket, de boldogtalanságunk okozói valójában saját magunk vagyunk. Boldogságunk annak a függvénye, hogy képesek vagyunk-e önmagunkba tekintetni, és ráhangolni magunkat a pozitív energiákra. Az ember képes a teremtésre. Cselekedeteivel befolyást gyakorol az őt körülvevő világra. „Nem csupán fizikai, hanem szellemi lény is. A macska megszületése után megtanul macskáskodni, de az ember ennél többre képes. Lehet a dolgokat nagyon rosszul és lehet nagyon jól csinálni. Ez az élet művészete. Az, hogy az ember a saját életéből minél többet és jobbat ki tudjon hozni” – mesélte az író.


Az előadás után a nézők kérdéseket tehettek fel a témáról. A nézőket leginkább Müller Péter halál közeli élménye foglalkoztatta. Az író a következőt nyilatkozta: „A lélek mindig is volt és mindig is lesz. A jelenlegi földi szerepünk csupán átmeneti. Csak átutazók vagyunk az örökkévalóságban. Én most, ebben az átmeneti létben Müller Péter vagyok” – jelentette ki az előadó.
Az előadás után a nézők vásárolhattak a könyvből, amit az író boldogan dedikált. Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak az íróra. Terveink közt szerepel, hogy a jövőben a Mesterkurzus további tagjai is a vendégeink lesznek, hogy előadásaikkal még gazdagabbá tegyék az abonyi Kultúra Házát.

Jandácsik Pál
 

 

Képek: Borsányi János

Kultúra:
ABOKOM   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Szép este volt: Abonyiak csodálatos szereplése a Szolnoki Szimfonikusok Újévi Koncertjén

Kivonulással fenyeget a SPAR

KIrály Izabella szerint kevés abonyi vevő a kultúrára

ESZENYI ENIKŐ: TAHI TÓTH LÁSZLÓ A LEGNAGYOBB MŰVÉSZEK KÖZÉ TARTOZOTT

Nótások találkoztak Abonyban

Pető Zsolt, Abony Város polgármestere nyitotta meg az országos rendezvényt

Nagykőrös: Hiszem, hogy a Nagykőrösi Arany János Muzeális Gyűjtemény olyan érték, melyet minden magyar embernek látnia kell

Előkészületben a Nagyabonyi Színkör újabb előadása

Kedvenc abonyi rapperünk ismét beindult :)

Remek tanszaki hangverseny a Bihariban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok