Mi Abonyunk - Megint nem lesz mezőőrség
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.07.22. 23:06

 

Dr. Lencse Gréta is elismerte, hogy drága lenne a mezőőri szolgálat felállítása - Dr. Lencse Gréta képviselő kérésének megfelelően Abony város önkormányzatának polgármesteri hivatala, pontosabban annak dolgozói elkészítették azt az előterjesztést, mely egy esetlegesen felállításra kerülő mezőőri szolgálatra vonatkozik. A képviselő kisasszony ezt megköszönte, és maga is elismerte, hogy drága lenne. Korábban egyébként, az előző ciklusokban volt lehetőség a feladat állami finanszíroztatására, ekkor Abony nem pályázott, míg más települések viszont igen. Ott, többek közt Újszilváson, azóta is eredményesen működik a mezőőrség, Nagykőrösön szintén. Még akkor is, ha erre áldoznia kell a helyi önkormányzatnak. Sok külterületi lopás, fosztogatás, rablás előzhető meg a mezőőrök segítségével, illetve a tettesek is könnyebben kézre keríthetők.

 

Az Abony környéki erdők meg egyre fogynak az illegális fakitermelés miatt. Kezd katasztrófahelyzet kialakulni. Már Kelemen Tibor, mostani aljegyző, korábban Jobbikos képviselő is szorgalmazta a mezőőrséget, de érdemben eddig nem történt semmi. Most, június végi ülésén az abonyi képviselő- testület legalább hosszú évek vajúdása után eljutott arra a szintre, hogy egy ezzel kapcsolatos, szakmailag jól kidolgozott előterjesztést megtárgyaljon.

 

Dr. Balangó László nagy szakmai dilettantizmusról tett ismét tanúbizonyságot, immáron sokadszor- jogász létére- , amikor kezdeményezte, hogy a mezőőri szolgálatot civil eszközökkel kéne megoldani. Pontosabban kérte, hogy a Gazdasági Bizottság tehessen javaslatot a mezőőrség civil eszközökkel való megoldására.

 

A jóval tájékozottabbnak tűnő polgármester, Romhányiné Dr. Balogh Edit ezt ugyan megköszönte, de leszögezte, hogy ez nem lehetséges, civil eszközökkel ez nem megoldható, hiszen jogszabály írja elő, hogy ki és hogyan, milyen eszközökkel láthat el mezőőri szolgálatot. Az ügyintéző ismertette is az ezzel kapcsolatos jogszabály lényegi elemeit. Dr. Egedy Zsolt véleménye az volt, hogy önálló szervként kéne a mezőőrséget létrehozni, és mindenképpen meg kéne akadályozni a fa- és kukoricalopásokat.

 

Egyébként az előző ciklusban már több próbálkozást is tett az önkormányzat arra, hogy a gazdákat bevonja a mezőőri szolgálat finanszírozásába, hiszen nekik is érdekük lenne mindez. Olyan csekély mérvű volt az érdeklődés, és szinte senki sem volt hajlandó beszállni a feladat ellátásába, hogy a próbálkozás megrekedt ezen a szinten.

 

A mostani képviselő- testületi ülésen csak a mezőőri szolgálattal kapcsolatos tájékoztató anyag elfogadásáról döntöttek a városvezetők, egyhangú igennel. A mezőőrség megalakítása így ismételten elmarad.

Lőrinczy Veronika
 

Politika:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok