Mi Abonyunk - Tisztikereszt- munkahelyek- kistérség- család
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6953, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.03.21. 13:58

 

Beszélgetés dr. Czira Szabolccsal

 


Dr. Czira Szabolcs, választókörzetünk korábbi országgyűlési képviselője, Nagykőrös város polgármestere a közelmúltban rangos, országos kitüntetésben részesült. Ennek kapcsán beszélgettem vele, kötetlenül, és tabuk nélkül. A városvezető elmondta, hogy ez a kitüntetés óriási megtiszteltetés számára, teljesen váratlanul, meglepetésként érte, és úgy érzi, hogy ez egy igazi csapatmunka eredménye.

" Országgyűlési és egyéni önkormányzati képviselőként, valamint polgármesterként a közép- magyarországi régió, különös tekintettel Nagykőrös érdekében végzett értékes és odaadó munkája elismeréséül… „- áll a díszes oklevélen, melyet a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári tagozatával együtt adományozott dr. Czira Szabolcsnak Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke, a belügyminiszter előterjesztésére.

 

Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezt a magas rangú állami kitüntetést nekem adományozták, ez annak a sok- sok éves munkának az eredménye, melyet itt végezhettem, a lakosság megtisztelő bizalmának köszönhetően. Az érdem, és így a kitüntetés sem csakis az enyém, hanem mindazoké a segítőké, akik fáradhatatlanul és odaadóan mellettem álltak, állnak a mindennapokban. Sok segítőm volt és van, első sorban szeretném megköszönni mindezt Családomnak, képviselő társaimnak, a polgármesteri hivatal irodavezetőinek és minden munkatársának, és a környező települések segítőinek. A legszélesebb körben szeretném tehát köszönetemet kifejezni, hiszen ezt a munkát egyedül nem lehetett volna elvégezni, és persze ehhez a lakosság támogatására is szükség volt. Értük dolgoztam, és teszem ezt most is, nap, mint nap. „ – mondta el lapunknak dr. Czira Szabolcs, aki jelenleg Nagykőrös Város polgármestere, immáron negyedik ciklusát tölti. Négyszer választották meg országgyűlési képviselőnek is, ekkor a választókerületi körzethatárok még másképpen alakultak. Így lehetett Nagykőrös, Abony, Törtel, Jászkarajenő, Kőröstetétlen, Kocsér, Nyársapát parlamenti képviselője.

 

Nem mondom, hogy nem hiányzik egy kicsit a parlamenti munka, az ottani légkör, de köszönöm szépen, van mit csinálnom településemen, Nagykőrösön is bőven, úgyhogy egyáltalán nem unatkozom! Így még többet tudok helyben közvetlenül találkozni a lakosokkal. Én természetesnek tartom, hogy különválik a polgármesteri és országgyűlési képviselői munka, így van ez például Németországban is, hosszú ideje. A két poszt betöltése egyszerre az emberi szervezetet biztos, hogy csúcsra járatja! Megszoktam, hogy akár két ember helyett is dolgoznom kell, még állatorvosként is ezt tettem, a munkától én soha nem féltem. Ez a kitüntetés erőt ad a megújuláshoz, az igaztalan támadások helyén való kezeléséhez, arra, hogy folytathassuk a város építését.

 

Dr. Czira Szabolcs az a típusú politikus, akit személyesen és ténylegesen is meg mertek keresni az emberek, sokan voltak országgyűlési képviselői fogadóóráján, és polgármesterként is sokan érkeznek hozzá. „ Nem elefántcsonttoronyban élek! Örülök, hogy ennyien megtisztelnek bizalmukkal, és, hogy segíthetek a problémák érdemi megoldásában. Ez a feladatom, ez a küldetésem. Amikor országgyűlési képviselőjeként dolgoztam, remek kapcsolatban álltam a körzet polgármestereivel, illetve hivatali dolgozóival, akik a lakossági panaszok, problémák megoldásában segítettek nekem. Hálásan köszönöm azt, amit sok éven keresztül tettek a laskosságért. Úgy gondolom, hogy Nagykőrös városa, és a kistérség hozzám tartozó települései új lendületet kaptak az elmúlt években, örülök, hogy ebben én magam is szerepet játszhattam egyéniben megválasztott parlamenti képviselőként, több cikluson keresztül. A települések szinte mindegyike a maga módján kihasználta a kínálkozó pályázati lehetőségeket, legyen szó akár LEADER, akár EU-s fejlesztési projektekről. Megújultak, utak épültek, hatalmas infrastrukturális beruházásokat hajtottak végre, csatornáztak, felújították a közintézményeket, új épületek nőttek ki a földből. Abonyban több milliárdos fejlesztés folyt, művelődési központ, piac épült, megújult a főtér. Mondhatom, hogy az abonyiak is jól sáfárkodtak a kínálkozó lehetőségekkel. Nagykőrösön is szemmel látható a változás, megszépült a város.

 

Tudom, sok még a probléma, a megoldásra váró feladat. „- mondja dr. Czira Szabolcs, aki Nagykőrös polgármestereként tudja, hogy tabuk nélkül, őszintén kell beszélnie arról, hogy sajnos az elmúlt években ugyan csökkent a munkanélküliség városában, de igazán nem sikerült ezt a problémát megoldani, a legnagyobb jó szándék, számos gazdasági partnerrel történő intenzív kapcsolatfelvétel és tárgyalás ellenére sem. „ Nem egymásra kellene mutogatni, nem egymást lejáratni, hanem minden erőnek össze kellene fogni annak érdekében, hogy valóban munkahelyeket teremthessünk helyben, Nagykőrösön!

 

Pest megye déli csücskében vagyunk, a többi fent említett településsel együtt, a közép- magyarországi régióban. Sajnos ez hátrányos az EU-s pályázatok szempontjából, kevesebb a lehetőség, és jóval nagyobb önerő kell mindenhez, mint más, fejletlenebbnek nyilvánított régiókban. Ilyen feltételek mellett a lendület megakad, nem jönnek a vállalkozások. Ezért úgy érzem, hogy mindenképpen össze kell fogni a kistérség polgármestereinek, településvezetőinek, valamiféle kezdeményezésre szükség van. Vagy el kell érni, hogy magasabb legyen a támogatási intenzitás nálunk is, és több forrás legyen, vagy felmerül ismét a megyeváltás ügye, a más régióhoz való tartozás igénye. Ez így biztos, hogy előnytelen számunkra!

A Dél- Alföldi Régióban 70, míg nálunk 50 %-os támogatást kapnak a vállalkozások, így ez egyenlőtlen verseny! Igaz, indulnak a közmunkaprogramok, így a START is. Ez érinti Nagykőröst, és a kistérség több más települését is. Meggyőződésem azonban, hogy a munkanélküliség problémája hosszú távon közmunkával nem oldható meg, a vállalkozások letelepítése lenne a fő cél. „- mondja dr. Czira Szabolcs

 

Szóval egyáltalán nem unatkozom mostanában sem, szerencsére több idő jut a családomra, mióta nem vagyok parlamenti képviselő, de azért elég kevés a szabad hétvégém, mikor tényleg velük lehetek, számos programra hívnak most is, a környező településekre is. A kialakult, meglévő kapcsolataimmal természetesen most is mindenben segítek, ha tudok, nem csak helyben, hanem a kistérség többi településén is. Most is rengeteg kéréssel fordulnak hozzám.

Ha lehetne kívánságom, akkor az első helyen a munkahelyteremtő beruházások állnak, és ugyanilyen fontos számomra a család, az, hogy továbbra is béke és szeretet legyen, hogy segíteni tudjuk egymást! Kívánom, hogy a térség eddigi fejlődése töretlenül megmaradjon, mind az egyes emberek, mind a közösségek számára.

 

lejegyezte: Lőrinczy Veronika
 

Politika:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

Már több, mint minden 5. szavazó leadta a voksát Abonyban

Abony felpörgött: Jóval nagyobb a részvételi arány az országos átlagnál

Ábrahámné lebuktatta az abonyi MSZP-t!

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Abonyi választási eredmények, fehéren feketén

Választási kisokos

Parti Mihály, Városunk korábbi alpolgármesterének véleménye a mostani választásokról

Hazudik, rémhíreket terjeszt az abonyi Fideszről és a többi szervezetről a Heti Hírek kiadójának ügyvezetője

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Kire szavazna Ön a 7. választókerületben?
   
 Antal- Láng Edina 
 Czagány Zsolt 
 Guti Tivadar 
 Retkes Mária 
 Sulyok Istvánné 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok