Mi Abonyunk - Tisztikereszt- munkahelyek- kistérség- család
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7046, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.03.21. 13:58

 

Beszélgetés dr. Czira Szabolccsal

 


Dr. Czira Szabolcs, választókörzetünk korábbi országgyűlési képviselője, Nagykőrös város polgármestere a közelmúltban rangos, országos kitüntetésben részesült. Ennek kapcsán beszélgettem vele, kötetlenül, és tabuk nélkül. A városvezető elmondta, hogy ez a kitüntetés óriási megtiszteltetés számára, teljesen váratlanul, meglepetésként érte, és úgy érzi, hogy ez egy igazi csapatmunka eredménye.

" Országgyűlési és egyéni önkormányzati képviselőként, valamint polgármesterként a közép- magyarországi régió, különös tekintettel Nagykőrös érdekében végzett értékes és odaadó munkája elismeréséül… „- áll a díszes oklevélen, melyet a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári tagozatával együtt adományozott dr. Czira Szabolcsnak Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke, a belügyminiszter előterjesztésére.

 

Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezt a magas rangú állami kitüntetést nekem adományozták, ez annak a sok- sok éves munkának az eredménye, melyet itt végezhettem, a lakosság megtisztelő bizalmának köszönhetően. Az érdem, és így a kitüntetés sem csakis az enyém, hanem mindazoké a segítőké, akik fáradhatatlanul és odaadóan mellettem álltak, állnak a mindennapokban. Sok segítőm volt és van, első sorban szeretném megköszönni mindezt Családomnak, képviselő társaimnak, a polgármesteri hivatal irodavezetőinek és minden munkatársának, és a környező települések segítőinek. A legszélesebb körben szeretném tehát köszönetemet kifejezni, hiszen ezt a munkát egyedül nem lehetett volna elvégezni, és persze ehhez a lakosság támogatására is szükség volt. Értük dolgoztam, és teszem ezt most is, nap, mint nap. „ – mondta el lapunknak dr. Czira Szabolcs, aki jelenleg Nagykőrös Város polgármestere, immáron negyedik ciklusát tölti. Négyszer választották meg országgyűlési képviselőnek is, ekkor a választókerületi körzethatárok még másképpen alakultak. Így lehetett Nagykőrös, Abony, Törtel, Jászkarajenő, Kőröstetétlen, Kocsér, Nyársapát parlamenti képviselője.

 

Nem mondom, hogy nem hiányzik egy kicsit a parlamenti munka, az ottani légkör, de köszönöm szépen, van mit csinálnom településemen, Nagykőrösön is bőven, úgyhogy egyáltalán nem unatkozom! Így még többet tudok helyben közvetlenül találkozni a lakosokkal. Én természetesnek tartom, hogy különválik a polgármesteri és országgyűlési képviselői munka, így van ez például Németországban is, hosszú ideje. A két poszt betöltése egyszerre az emberi szervezetet biztos, hogy csúcsra járatja! Megszoktam, hogy akár két ember helyett is dolgoznom kell, még állatorvosként is ezt tettem, a munkától én soha nem féltem. Ez a kitüntetés erőt ad a megújuláshoz, az igaztalan támadások helyén való kezeléséhez, arra, hogy folytathassuk a város építését.

 

Dr. Czira Szabolcs az a típusú politikus, akit személyesen és ténylegesen is meg mertek keresni az emberek, sokan voltak országgyűlési képviselői fogadóóráján, és polgármesterként is sokan érkeznek hozzá. „ Nem elefántcsonttoronyban élek! Örülök, hogy ennyien megtisztelnek bizalmukkal, és, hogy segíthetek a problémák érdemi megoldásában. Ez a feladatom, ez a küldetésem. Amikor országgyűlési képviselőjeként dolgoztam, remek kapcsolatban álltam a körzet polgármestereivel, illetve hivatali dolgozóival, akik a lakossági panaszok, problémák megoldásában segítettek nekem. Hálásan köszönöm azt, amit sok éven keresztül tettek a laskosságért. Úgy gondolom, hogy Nagykőrös városa, és a kistérség hozzám tartozó települései új lendületet kaptak az elmúlt években, örülök, hogy ebben én magam is szerepet játszhattam egyéniben megválasztott parlamenti képviselőként, több cikluson keresztül. A települések szinte mindegyike a maga módján kihasználta a kínálkozó pályázati lehetőségeket, legyen szó akár LEADER, akár EU-s fejlesztési projektekről. Megújultak, utak épültek, hatalmas infrastrukturális beruházásokat hajtottak végre, csatornáztak, felújították a közintézményeket, új épületek nőttek ki a földből. Abonyban több milliárdos fejlesztés folyt, művelődési központ, piac épült, megújult a főtér. Mondhatom, hogy az abonyiak is jól sáfárkodtak a kínálkozó lehetőségekkel. Nagykőrösön is szemmel látható a változás, megszépült a város.

 

Tudom, sok még a probléma, a megoldásra váró feladat. „- mondja dr. Czira Szabolcs, aki Nagykőrös polgármestereként tudja, hogy tabuk nélkül, őszintén kell beszélnie arról, hogy sajnos az elmúlt években ugyan csökkent a munkanélküliség városában, de igazán nem sikerült ezt a problémát megoldani, a legnagyobb jó szándék, számos gazdasági partnerrel történő intenzív kapcsolatfelvétel és tárgyalás ellenére sem. „ Nem egymásra kellene mutogatni, nem egymást lejáratni, hanem minden erőnek össze kellene fogni annak érdekében, hogy valóban munkahelyeket teremthessünk helyben, Nagykőrösön!

 

Pest megye déli csücskében vagyunk, a többi fent említett településsel együtt, a közép- magyarországi régióban. Sajnos ez hátrányos az EU-s pályázatok szempontjából, kevesebb a lehetőség, és jóval nagyobb önerő kell mindenhez, mint más, fejletlenebbnek nyilvánított régiókban. Ilyen feltételek mellett a lendület megakad, nem jönnek a vállalkozások. Ezért úgy érzem, hogy mindenképpen össze kell fogni a kistérség polgármestereinek, településvezetőinek, valamiféle kezdeményezésre szükség van. Vagy el kell érni, hogy magasabb legyen a támogatási intenzitás nálunk is, és több forrás legyen, vagy felmerül ismét a megyeváltás ügye, a más régióhoz való tartozás igénye. Ez így biztos, hogy előnytelen számunkra!

A Dél- Alföldi Régióban 70, míg nálunk 50 %-os támogatást kapnak a vállalkozások, így ez egyenlőtlen verseny! Igaz, indulnak a közmunkaprogramok, így a START is. Ez érinti Nagykőröst, és a kistérség több más települését is. Meggyőződésem azonban, hogy a munkanélküliség problémája hosszú távon közmunkával nem oldható meg, a vállalkozások letelepítése lenne a fő cél. „- mondja dr. Czira Szabolcs

 

Szóval egyáltalán nem unatkozom mostanában sem, szerencsére több idő jut a családomra, mióta nem vagyok parlamenti képviselő, de azért elég kevés a szabad hétvégém, mikor tényleg velük lehetek, számos programra hívnak most is, a környező településekre is. A kialakult, meglévő kapcsolataimmal természetesen most is mindenben segítek, ha tudok, nem csak helyben, hanem a kistérség többi településén is. Most is rengeteg kéréssel fordulnak hozzám.

Ha lehetne kívánságom, akkor az első helyen a munkahelyteremtő beruházások állnak, és ugyanilyen fontos számomra a család, az, hogy továbbra is béke és szeretet legyen, hogy segíteni tudjuk egymást! Kívánom, hogy a térség eddigi fejlődése töretlenül megmaradjon, mind az egyes emberek, mind a közösségek számára.

 

lejegyezte: Lőrinczy Veronika
 

Politika:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

Már több, mint minden 5. szavazó leadta a voksát Abonyban

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Abonyi választási eredmények, fehéren feketén

Választási kisokos

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok