Mi Abonyunk - Hamarosan jön a hó és a mínuszok. Kocsikat felkészíteni! Hogyan és miért? Katt ide! Rovatunk támogatója a JANIK Autósiskola.
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.12.04. 20:09

 Rovatunk támogatója a JANIK Autósiskola.  Honlapjuk IDE kattintva érhető el.

 

 Az idokep.hu előrejelzése szerint a jövő héten beköszönt az igazi tél. Nagyon sokan járunk autóval és nem csak a saját, hanem mások biztonságáért is felelősek vagyunk. Tartósan 7 fok alatt lévő hőmérségletnél már erősen ajánlott a téli gumira váltás, hiszen teljesen másképpen tapadnak ezek a gumiabroncsok, mint a nyáriak. Milyet érdemes venni? Sajnos az autógumi nem egy olcsó játék, mindenkinek a pénztárcája dönti el, hogy újat vagy használtat tud-e venni. Nem árt tudni, hogy szakemberek azt javasolják, hogy a téli gumiabroncsot érdemes lecserélni, ha már a gumi felületén lévő bordák mélysége nem éri el a 4 mm-t, hiszen ilyenkor már sokkal nagyobb a veszélye az aquaplaningnek illetve a megnövekedett fékútnak is. Van, aki a szélesebb és van, aki a keskenyebb gumiabroncsra esküszik télen, van mind a kettőnek pozitív oldala. A keskenyebb könnyebben kiszorítja a feljárt havat, vizet és hó latyakot a gumi és az út közül. A szélesebb szárazabb időben nyújt jobb tapadást s rövidebb fékutat, döntse el mindenki maga, hogy melyiket válassza. 

 

 

 Szélvédő mosó tartályának kiürítése, illetve feltöltése fagyállóval megint csak nagyon fontos, hiszen a fagy komoly károkat tehet a tartályban, szivattyúban és a csőrendszerben is. Ne feledjük, ha feltöltöttük fagyállóval, akkor spricceljük is le az ablakokat, ha a lehetőség adott, akkor a hátsót is, hiszen a csövekben még lehet nyári folyadék. Ha szükséges érdemes lecserélni az ablaktörlőket a jobb kilátás érdekében.

 

 

 Fagyálló ellenőrzése, szükség esetén utántöltése vagy cseréje is nagyon fontos, az autógyártók többnyire 3 évente kötelezik, ajánlják a szervizkönyvben a hűtőrendszer folyadékának cseréjét. Tudni kell, hogy a fagyálló nem csak arra kell, hogy ne fagyjon be télen, ez felel a vízpumpa kenéséért, rozsdásodás ellen, jobb motorhő elvezetéséért. Sokszor beleesik abba a hibába az ember, hogy olcsóbbat keres, hiszen senki sem a pénztárcája ellensége. Nagyon kell figyelni, hogy a folyadék minőségileg megfeleljen a mai követelményeknek, alumínium hűtőkbe jó legyen, ha szükséges, maróan ne hasson egyes alkatrészekre, ne okozzon lerakódást a hűtőrendszerben. Szakemberek szerint a hűtőrendszerben lévő folyadékot – 25-30 fok közé kell beállítani, ez biztosít elég kenést és védelmet a fagyás ellen.
 

Közélet:
   
Autó   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megnyitott a Stelázsi! Környezetkímélő és abonyi!

Jótékony fodrászat: Nekik gyűjtenek

A járvány miatt már a lakásfelújítás is online zajlik

Hogyan csökkenthetjük a kiadásainkat, ha padlófűtésre váltunk?

Természetes fájdalomcsökkentő készítmények, amelyek kevésbé ismertek

Jótékony fodrászat: 347.000 forint lett az eredménye

Már nem a négyes a legdurvább halálút

Tanfolyamok folyamatosan

Tanácsot adunk, hogyan vásárolj bútorokat az interneten

Kerti grill és partisátor nem hiányozhat egyetlen kertből sem

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok