Mi Abonyunk - Az abonyi KDNP erkölcsi mélyrepülése? A fellebbezés szerint takargatni próbálták Murvainé hamis érettségijének ügyét
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.10.10. 10:26

Álmomban nem jutott volna eszembe, hogy a keresztény elveket valló abonyi KDNP alapszervezet elnöke, egy Területi Választási Bizottság által hozott határozat miatt fellebbezést nyújt be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, ráadásul azt kérte, hogy NE indítsanak büntetőeljárást Murvainé Kovács Rita hamis érettségijének ügyében. Hatalmas öngólt lőttek a kereszténydemokraták, mert az NVB még a TVB eredeti határozatát is felülírta, és a MiAbonyunk hírportállal szemben hozott „ ejnye- bejnyét „ is megsemmisítette, a kifogási határidő túllépése miatt. A vizsgálat, büntetőeljárás azonban megindult Murvainé ügyében, ha nem is a TVB kezdeményezésére. Lapinformációink szerint volt munkáltatója hivatalból eljárva tett feljelentést a rendőrségen, és én magam is megtettem mindezt. Az én olvasatomban ez a KDNP-s mentalitás, amikor takargatni akarnak egy bűncselekmény gyanúját is felvető ügyet, fogalmát, bűnpártolás.

Az NVB tegnapi határozata IDE kattintva olvasható

Milyen erkölcsi mélyrepülés kell ahhoz, hogy valaki ezt tegye? Nyilvánvalóan a büntetőeljárás során, melyben végre ténylegesen megvizsgálják, hogy hamis-e Murvainé érettségije, tanúként beidézik az összes érintett Fidesz- KDNP-s abonyi szereplőt, és azt is megkérdezik majd tőlük, hogy tudtak-e az ügyről. Egyébként úgy tudom, hogy Murvainé a botrány kipattanása óta „áldozat” is. Lapinformációink szerint ő maga jóhiszeműen jelezte visszalépési szándékát, az eset napvilágra kerülésekor, de ezt nem hagyta jóvá az abonyi kormánypárti szövetség.

Nézzük, csak kikkel állunk szemben? Mi is volt F. M. S. helyi KDNP elnök fellebbezésének tárgya? Pontosan idézem az NVB határozatából:

Előző cikkünk a témában IDE kattintva olvasható


„ Fellebbező 2014. október 6-án 16 óra 39 perckor fellebbezést nyújtott be a TVB határozat ellen, melyben kérte TVB határozatában foglalt marasztalás súlyosbítását, mivel a TVB nem vette figyelembe, hogy a Miabonyunk internetes hírportál a kifogásolt cselekményt ismétlődő és szándékos jelleggel követte el. Fellebbezésében kéri, hogy szabjon ki bírságot a Bizottság. Kérte továbbá a TVB rendelkező részében foglalt azon bekezdés megsemmisítését, mely a büntetőeljárás kezdeményezésére vonatkozik, ugyanis álláspontja szerint ezzel a Bizottság túlterjeszkedett hatáskörén, továbbá azt a látszatot keltette, hogy a képviselőjelölt érettségi bizonyítványa hamis. A fellebbező szerint a TVB határozata ezzel erősíti a Ve. 2. § (1) bekezdés a) és e) pontjában foglalt választás tisztasága és jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvének megsértése alapján a TVB által elmarasztalt cselekményt. „

Ezért utasította el az NVB F.M.S. fellebbezését:

„ A Nemzeti Választási Bizottság mindezek alapján megállapította, hogy a kérelmező kifogása a Ve. 209. § (1) bekezdésében foglalt határidőn túl érkezett. A Ve. 215. § b) pontja szerint a kifogást érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani, ha elkésett.
Fentiekben részletezett indokok alapján a Nemzeti Választási Bizottság – a Ve. 231. § (5) bekezdés b) pontjában foglalt jogkörében eljárva – az elsőfokon eljárt bizottság határozatát megváltoztatta és a kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasította. „

Így tehát a MiAbonyunk hírportál nem követett el semmiféle jogsértést ezen határozat szerint, és a TVB nem indít eljárást az érettségi valódiságának tisztázása érdekében. Ez azonban már okafogyott is, mert több más csatornán elindult a büntetőeljárás. A fenti NVB határozat NEM jogerős. Ellene a KDNP a bíróságon fellebbezhet.
Lőrinczy Veronika

 

U.I. Meggyőződésem, hogy jogállamban élünk, olyan Magyarországon, ahol NEM a  hírvivő kap büntetést, hanem a bűncselekmények elkövetői. A továbbiakban is ennek szellemében dolgozom.

Politika:
KDNP   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Kíváncsi vagyok

BORS -

2014.10.10. 20:45:19

az abonyi fideszesek hozzáállásához, mert a mai kiaadványban nagy mozgósítást hirdettek, de gyakorlatilag egy olyan szekeret kell tolniuk, amiről lelökdösték őket. (lásd a sok függetlenként induló fideszest)

Ez a jelenlegi FIDESZ-KDNP koalíció, egy HO által pénzelt társaság, amit bábként kíván mozgatni a saját gazdasági előnyszerzése céljából. Ehhez adta a nevét Dr Egedy. De ne csodálkozzunk ezen, adta ő már máshoz is, amiből hasznot látott, (LIDL telek, állami földügyletek)

Szívesen megköszönném, hétfőn az abonyi fideszeseknek, ha erre emelt fővel mondanának egy nagy NEM-et, és újraszerveznék a csapatukat, mert azért országosan tényleg a legnagyobb szavazóbázist tudhatják magukénak, de itt belekerült a férgese.


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok