Mi Abonyunk - Földi Áron LMP: A múlt vörös, a jelen narancs, de a jövő zöld!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.03.31. 16:33

 

Földi Áront, az LMP országgyűlési képviselő jelöltjét régi ismerősként üdvözölhettem, hiszen abonyi, és a helyi önkormányzatnak is tagja volt. Néhány, közérdeklődésre számot tartó kérdést intéztem hozzá, melyet az alábbiakban olvashatnak.


- Mit tennél a közbiztonság javításának érdekében? Számodra mit jelent az a szó, hogy közbiztonság?


A megoldás a Közösségi Rendőrség létrehozása. Az LMP a rendfenntartó erők szervezeti felépítését két szinten képzeli el. Az állami rendőrség bűnüldözési feladata az országos jelentőségű térségeken átívelő bűncselekmények – terrorizmus, szervezett bűnözés, fegyveres rablások, cyberbűnözés – ellen kell, hogy fellépjen és nyomozzon. Emellett helyben a Közösségi Rendőrség kapna főszerepet, amit az önkormányzatok és a térségi társulások finanszíroznának és ellenőriznének. A becslések szerint a bűncselekmények 60-70 százalékát helyi lakosok követik el. Egy önkormányzati rendőrség a települések vezetőivel sokkal szorosabb kapcsolatban és eredményesebben tudná erőit erre a kérdésre koncentrálni.


- Miért nincs kiút a devizahitelesek problémáiból? Tényleg nincs?


Az LMP több törvényjavaslatot is benyújtott a devizahitelesek problémáinak felszámolása érdekében Róna Péter közgazdász javaslata, hogy az Európai Unió Magyarországra kötelező érvényű irányelve alapján a bíróságoknak minden eléjük került devizaalapú hitelszerződést teljes terjedelmében át kellene vizsgálniuk. Jogerős bírósági ítélet hiányában senkit sem lehetne kilakoltatni, és a bankok sem adhatnák el követeléseiket a "most már szinte kriminalizált szervezeteknek és vállalkozásoknak. Az LMP 4 milliárd forint többlettámogatást adna az igazságszolgáltatásnak arra a célra, hogy minél gyorsabban képesek legyenek a devizahitelesek ügyeit kezelni.

 

- Mit tennél annak érdekében, hogy a magyar családoknak jobb legyen?


Az LMP hisz abban, hogy a munkavállalás és a gyermeknevelés nem mond ellent egymásnak. A GYED extra csak félmegoldás, a gyermeket vállaló nők munkaerőpiacra történő visszatérési esélyeit nem javított a szükséges mértékben. Ennek újra gondolása mellett a részmunkaidős és rugalmas időkeretek közt megvalósuló foglalkoztatás terjedésére is szükség van. Támogatjuk a munkahelyek rugalmassá válását és a munkaerőpiacra visszatérő szülők által indítandó vállalkozásokat.

A kisgyermekes szülők vállalkozásindításához szakmai tanácsadást és anyagi támogatás is szeretnénk biztosítani. A visszatérést nehezíti az óvodai férőhelyek rugalmatlansága, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a helyi igényekhez alkalmazkodó családi napköziket, amik a gyermekek felügyeletét és új munkahelyek megteremtését is biztosíthatja komoly szakmai minőség mellett gazdaságosan.


- Hogyan lehetne új munkahelyeket teremteni ebben, az elfeledett, perifériára szorult kistérségben? Mit tudnál tenni ennek érdekében?


Zöld munkahelyteremtésre van szükség! Magyarországon rettenetesen sok energiát pazarolnak az intézmények és háztartások. Épületkorszerűsítéssel ezt le lehetne csökkenteni. A térségben is haldokló építőipart az ez irányú támogatással fel lehetne éleszteni. A Paksi Atomerőmű miatt nem lesz egy plusz munkahely sem a térségben. A megújuló energiák pl. nap, szél, vagy éppen geotermikus energia felhasználása viszont helyben teremtene munkahelyeket, amellett, hogy a függőségünket is csökkentenénk.


Fontos a helyi zöldség- és gyümölcstermesztés felkarolása, régi becsületének visszaállítása. Semmi szükségünk az ezer kilométereket utaztatott vegyszeres primőrárukra, mikor mi magunk is meg tudjuk termelni. Ehhez a kormányzatnak hathatós támogatást kell adnia a szabályozásban és a kis gazdaságok anyagi és technikai támogatásában.


- Hol romlott el hazánk ügye? Mik a legfőbb bajok?


A történelmi találgatásoknak nem vagyok híve, de minden bizonnyal a rendszerváltás idejéről fakadnak azok a problémák melyekkel ma is küzdünk. Nyilván ma már sokkal okosabbak vagyunk és az akkori politikusok biztosan nem azt akarták elérni, hogy a szocializmus szemfényvesztő politikusai újratermelődjenek.


- Ha lenne három kívánságod, amit szeretnél kívánni a magyaroknak, akkor mi lenne az?


Az ország természeti örökségeit meg tudjuk őrizni, az a jövő nemzedékek számára is élhető legyen.
Becsülettel élhessen mindenki saját szülőföldjén, ne kelljen elvándorolni a kilátástalanság a politikai helyzet vagy a megélhetési gondok miatt.
Szabaduljon meg az ország a saját klientúráját felépített hatalomtól, a korrupciótól, a levitézlett politikusok és pártjaik tűnjenek el.
Lejegyezte: Lőrinczy Veronika

 

A cikkben fizetett politikai hirdetést látnak. 

Politika:
LMP   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok