Mi Abonyunk - Elképesztő! Az Élőlánc négy óra alatt egyetlen érvényes aláírást gyűjtött be Nagykőrösön
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.03.17. 07:57

Az alábbiakban Dr. Horváth Melinda, az Élőlánc Magyarországért Pest 12.vk. jelöltjének tapasztalatait osztom meg Önökkel, az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban.- Lehet tisztességes a politika? – tette fel a kérdést a mellettünk elhaladó embereknek az egyik barátom , mikor február végén az asztalunkkal kint álltunk a nagykőrösi vásáron, ahol próbáltuk megismertetni magunkat és jelölő aláírásokat gyűjteni a környékbeliektől. Nem! - vágta vissza frappánsan és őszintén , emellett tiszta mosollyal egy férfi , a jól sikerült vásárlás után egy kerti szerszámmal a kezében.


Ekkor kezdődött úgy húszpercnyi beszélgetés köztük, amit én nem hallottam ,mert kissé távolabb álltak tőlem. Hiába volt a gesztikulációból ítélve viszonylag elég jó megértés a vitapartnerek között, de aláírást, azt nem kaptunk.

Egész délelőtt ott voltunk, de a vásáron résztvevő több ezer ember közül mindössze hárman akarták a tisztesség , emberség , fenntarthatóság értékeinek megfelelő politikát ígérő Élőláncot támogatni .

Nem hallottak róla? Ez az párt 2005-ben a budapesti gazdatüntetéseket követően alakult. A gazdák akkor tavasszal a traktoraikkal azért mentek a fővárosba (ezt követően rendeletileg már kitiltották a járműveikkel őket onnan), mert időben nem kapták meg a megígért támogatásokat és kezdődtek a munkák. A tüntetők a több nap alatt, a létrejött tárgyalások ellenére azt tapasztalták , hogy az akkori kormány és a minisztérium nem foglalkozik az ügyükkel megfelelően ,érzéketlen, " nem értük van". Ott a tüntetésen résztvevők és a mellettük kiálló budapesti Védegylet tagjainak egy része, akik ökológiai ügyekkel foglalkoztak , meg a két csoport tágabb ismeretségi köre voltak többségben az alapítói 2005 őszén az Élőláncnak. Nem jobb oldal, nem baloldal, hanem együtt mindenki, a vidék és a város ,mert együtt lehet csak boldogulni, valamire jutni. A párt azzal a céllal jött létre, hogy választható legyen a természetet , az embereket , az épített környezetet, kulturális értékeket védő , a helyi közösségeket erősítő ökopolitika.

Azóta folyamatosan ott voltunk és vagyunk , ahol az országot érintő legfontosabb ügyekben ki kellett állni. Ezek közül kiemelhető a közvagyon kérdésével, a helyi közösségek védelmével és a földtörvénnyel kapcsolatos tevékenységünk. A jelenlegi kormány által elfogadott, majd megbuktatott Ángyán József féle vidékstratégia tulajdonképpen a programunk része, a kettő egy tőről fakad. A Fidesznek a 2010-es választásokra nem volt kidolgozott agrárprogramja, így kerülhetett be és emelkedhetett törvény erőre ez a vidékprogram, amit aztán a nagy gazdasági érdekeltségek szétziláltak és a korábbi nyomvonalaikon haladva ill. a közpénzből újabb nagy támogatásokat kilobbizva folytatják azt, amit eddig. Ez a politika nem szolgálja a vidék fejlesztését, hanem koncentráltan kevesek számára hasznot húzva inkább elszegényíti azt.

 

Ez a nagykőrösi vásár most a politikák vására is volt.

Az emberek meg nyugalomra vágynak, meg a vásárban való nézelődésre. Meg arra, hogy legyen minden, ami a mindennapi élethez szükséges: lakás, élelem, fűtés , iskola , orvos, kultúra. Azonban, hogy ezt meg tudják teremteni és legyen mindenkinek megélhetése, az nem működik úgy ,ha az erőforrásaikat elveszik, a jövedelmek kevés ember kezébe futnak csak össze és sokaknak alig jut . Ott a hiány és a szegénység. Aztán ügyeskedje magának össze valaki azt , ha valamit akar. Ha itthon nem boldogul, akkor menjen világgá.


Hárman, négy óra alatt három aláírást kaptunk volna összesen . Ebből kettőről kiderült , hogy nem a mi választókerületünkhöz tartoznak. Így egyetlen egy aláírással mentünk haza és ezzel a tapasztalattal.

Szerezhettünk volna többet, ha kicsit arrébb megyünk és mi is benne vagyunk a többi, a vásárra kivonuló szervezet egymás közti csereberéjében, de ezt nem akartuk. Úgy gondoltuk , hogy az akkor még hátralevő egy hét alatt, ha nem könnyen is, de sikerül majd összegyűjtenünk annyi aláírást , amennyit kell. Meg is lett , így jelöltként indulhatok.

Nem adtuk fel, ott leszünk a március végi nagykőrösi vásáron is.

Az erről szóló Élőlánc újságot fogjuk odaadni az érdeklődőknek. Hiszen a mai bajainkból való kilábalás egyik alapvető feltétele , hogy öntudatra ébredjünk és kiálljunk amellett, hogy lehet és legyen tisztességes a politika!.

 

Dr. Horváth Melinda, az Élőlánc Magyarországért Pest 12.vk. jelöltje
 

Politika:
Politika   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok