Mi Abonyunk - Vona Gábor nyílt levele Rogán Antalnak- Rogán megfenyítette a gyöngyösi polgármestert, mert ílá mert írni Vona Gábornak
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.02.25. 18:27

Előzmények: Az N1 tévé végig kísérete Vona Gábor hétfői napját: kampány, interjú, avatás, sajtótájékoztató és ismét kampány. A Jobbik elnökének néhány óra alatt összegyűlt az induláshoz szükséges 500 aláírás. A buszmegállónál felállított standnál maga Faragó László, Gyöngyös fideszes polgármestere is aláírta Vona képviselőjelölti ajánlóívét. 

N Y Í L T  L E V É L-  Nyílt levél Rogán Antalnak, a Fidesz frakcióvezetőjének -  Tisztelt Rogán Antal úr! Tisztelt frakcióvezető társam! - A múlt héten Gyöngyös polgármestere, Faragó László úr aláírta a képviselő-jelölti ajánlóívemet. Erre Ön mint a Fidesz frakcióvezetője azt nyilatkozta: ez volt Faragó úr utolsó dobása, ilyet nem lehet tenni, és nem fogják támogatni őt legközelebb a választásokon. Engedje meg, hogy röviden megvilágítsam a történteket, hiszen átgondolatlan mondatai minden kétséget kizárólag csak információhiányból fakadhatnak. Képtelen lennék elhinni, hogy egy olyan elkötelezett demokrata, amilyen Ön, így gondolkodik. Szeretném Önt hozzásegíteni, hogy tévedését belássa, és megkövesse a város polgármesterét.

1. A választójogi törvényt, amely lehetővé teszi, hogy egy állampolgár több jelölt indulásához is hozzájárulhasson aláírásával, nos, szeretném emlékeztetni: ezt Önök hozták. Ön személy szerint többször érvelt az Országgyűlésben ennek az intézménynek a nagyszerűsége mellett. Ugye nem változott meg az álláspontja azóta? Éppen Ön lenne az első, akinek nem tetszik a fideszes gyakorlat?

2. Az, hogy valaki több jelöltnek is aláír, egyáltalán nem jelenti, hogy bármelyikre szavazni is köteles. Faragó László polgármester úr támogatta a Fidesz jelöltjének az ívét is. Én speciel ezért semmi rosszat nem érzek iránta, sőt tisztelem, hogy polgármesterként igyekszik a pártpolitika fölé emelkedni. Hogy melyik jelöltre fog szavazni? Én nem tudom. Nem is kérdeztem. Ön esetleg tud erről valamit? Ha igen, ne mondja el, mert nem érdekel. Ezt én a polgármester úr magánügyének tartom, és bármi is legyen az álláspontja, azt tiszteletben tartom. Ez már nem a kommunizmus, ugye?

3. Faragó Lászlóval 30 éve ismerjük egymást. Általános iskolában a felesége volt az énektanárom, a két család pedig pár háznyira lakik egymásról. Ugye nem gondolja, frakcióvezető úr, hogy 6 évesen már politikai okokból kerestem Faragó úr ismertségét? Szeretném elmondani Önnek, hogy létezik olyan, amikor emberek, bár sok kérdésben más a véleményük, mégis ismerik, tisztelik egymást. Kettőnk kapcsolatát ez a pártok feletti régi ismertség jellemzi.

4. A polgármester úr aláírását egy videóstáb rögzítette, majd az ő engedélye nélkül jelentette meg. Utólag azt mondom, ez hiba volt. Sem őt, sem ezen keresztül a várost nem szerettük volna kellemetlen helyzetbe hozni. Le is szidtam a videósainkat, de ők azt mondták: „Bennünket a jó szándék vezérelt. Csupán bemutattuk, ami történt. Ugye nem gondoljuk komolyan, hogy miután egy pártfüggetlen polgármester több párt jelöltjének is aláír, ebből bármi baj lehet? Ugye nem gondoljuk komolyan, hogy egy olyan törvény miatt, amelyet éppen ők hoztak, az egész várost büntetheti a Fidesz vezetése?” Erre a kérdésre nem tudtam válaszolni, de talán Önnek sikerül.

5. Azóta többen is megállítottak Gyöngyösön, hogy nem fogja-e a Fidesz megbüntetni a várost e miatt az eset miatt. Kérem, frakcióvezető úr, nyugtassa meg a város lakóit, hogy ilyenről szó sincs! Tegye helyére a dolgokat, és mondja el egyértelműen: Gyöngyöst nem bünteti meg a Fidesz. A közeljövőben még az eddiginél is árgusabb szemekkel fogom figyelni a térségünket érintő fejlesztések sorsát, és ha bármi arra utaló jelet tapasztalnék, hogy a szülővárosom hátrányt szenved, akkor hangosan fogok tiltakozni. Ebben biztos lehet. Egyúttal remélem, hogy ilyenre nem kerül sor. Bízom a bölcsességében és messze híres elkötelezettségében a demokrácia, a vélemény szabadsága és a saját törvényeik iránt.

Tisztelettel:

Vona Gábor

országgyűlési képviselő

Gyöngyös szülötte

(Megjelent Vona Gábor Facebook-oldalán)
 

Politika:
JOBBIK   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok