Mi Abonyunk - Magyarország 30- 40 évre választ jövőt magának április 6-án
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7051, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.02.19. 19:40

Abony vendége volt Bajnai Gordon- Az országos média kereszttüzében tartott gyűlést az abonyi Kultúra Házában Bajnai Gordon ex miniszter elnök, az Együtt 2014 elnöke, aki Romhányiné Balogh Edit baloldali közös jelölt meghívására érkezett a városba. Balogh Edit elmondta, hogy a Bajnai kormány idején épült meg az Abony- Újszilvás út és sor került ekkor a Kőröstetétlen- Abony út rekonstrukciójára is, tehát az országgyűlési képviselő jelölt szerint Bajnai Gordon sokat tett a kistérségért. A fejlesztések tehát Bajnainak köszönhetők. Miniszterelnöksége idején írták ki azokat a pályázatokat, melyeket Abony mára fejezett be és így összesen mintegy 3 milliárd forint értékű beruházás valósulhatott meg a településen. A Kultúra Házának nagyterme Bajnai Gordon látogatása alatt nem igazán volt foghíjas, mintegy 200 fő hallgatta újságírókkal együtt az előadást.

A sorok közt nem csak a hívek, hanem az ellentábor résztvevői is jelen voltak, de ennek ellenére semmiféle rendbontás nem történt, még bekiabálás sem volt. A Főtéren mintegy két tucat Jobbikos aktivista a párt logojával díszített lufit osztogatott és transzparenst is hoztak. A rendezvényen egyébként nem csak abonyiak, hanem nagykőrösi és ceglédi hívek is szép számmal voltak jelen. A város főterén már a rendezvényt megelőzően egy órával országos TV csatornák stábjai forgattak, és nagy volt a biztonsági készültség is. Rendőrök, polgárőrök, közterület felügyelők, valamint számos „ bezsinórozott „ őr vigyázott a rendre. Sem kint, sem a teremben nem történt semmiféle rendbontás.

Bajnai Gordon elmondta, hogy nem igaz az, amit a sajtóban hallani, a köztévé az 50-es éveket idézi. Arra kérte a jelenlévőket, hogy ne higgyenek az újságoknak, TV-knek, hanem inkább annak, amit szomszédjuktól, barátaiktól hallanak. „ Ha változást akarnak, akkor szavazzanak Balogh Editre, aki polgármesterként már bizonyított. Az abonyiak ezt már tudják, szívvel, lélekkel, függetlenül dolgozott a településért. Ne féljenek, menjenek el szavazni! „ – mondta Bajnai Gordon, akit beszéde végén megtapsoltak.

Bajnai Gordon beszédében többször hangsúlyozta, hogy végre békét és türelmet szeretne ebben az országban. Balogh Edit őt a válságkormány miniszterelnökeként mutatta be. Romhányiné szerint az induló kis pártok esélye a felére csökkent az új választási törvény miatt. Ennek ellenére nagy sikerként értékelte, hogy nekik már sikerült az 500 aláírást összegyűjteniük. „ Jelentem tisztelettel elnök úrnak, 500 aláírással vagyunk! „ –mondta Abony város polgármestere, aki szerint most olyan időszakot élünk, hogy a közszereplőknek pártot kell választaniuk, így ő maga is megtette. „ Ma egy közéleti szereplő nem teheti meg, hogy nem nyilvánít véleményt. „ A jelölt szerint ma az emberek hazánkban megfélemlítésben élnek, ő nem szeretne a gyerekeinek, az unokáinak olyan országot, ahol büntetlenül lehet zászlókat kidobálni ablakokon és könyveket égetni. Nem szeretné, ha reggel a család arra ébredne, hogy bakancsok masíroznak az ablak alatt. „ Terjednek a szélsőséges eszmék, mert nagy a szegénység. Korábban 3 millió ember élt a szegénységi küszöb alatt, most ezek száma 3,7 millió, és a mély szegények száma 1,5 millió. Április 6-án meg kell nyilatkozni, arról, hogy mást, jobbat szeretnének. „ Balogh Edit szerint hiába engedte el a város adósságát a város, a működés továbbra is forráshiányos, ezért a tartalékokat élik fel.

Bajnai Gordon beszéde elején megköszönte, hogy ilyen sokan eljöttek a gyűlésre. „ Ami minket mindannyiunkat idehozott, az az, hogy egy normális országban szeretnénk élni. Nem olyanban, ahol az emberek hiába dolgoznak, hónapról hónapra élnek és nem jutnak ötről a hatra. Jó lenne, ha nyugdíjból meg lehetne élni, időben jöjjön ki a mentő és a csípőprotézisre ne kelljen 2- 3 évet várni. Bajnai olyan országot szeretne, ahol az emberek bíznak egymásban, ahol a korány szolgálja őket és nem az emberek a kormányt.

„ Nagyon közel vannak a választások, már 50 nap sincs hátra. Mi, Magyarország polgárai ismét kezünkbe vehetjük a dolgokat. Most vagy soha! Ez nem egy normális választás lesz. Idén mi, magyarok jövőt választunk magunknak, nagyon hosszú távra, 30- 40 évre. „

Lőrinczy Veronika

Fotó: Polyák Attila
 

 18 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

Már több, mint minden 5. szavazó leadta a voksát Abonyban

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Abonyi választási eredmények, fehéren feketén

Választási kisokos

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Költségvetés

abonyfia -

2014.02.28. 08:07:30

Olvasom a másik portálon, hogy nem sikerült épeszű költséágvetést készítenie a város vezetőnek a csütrötöki testületi ülésre. Sőt! A város adósságait kifizett az állam, mégis szézegynehány milliós hiányú költségvetési tervvel állt elő a képviselőségte megcélzó polgármesternő. Miután nem adta magyarázatát, mi a hiányterv oka, nem szavazták a költségvetést a képviselők. Erre megfenyegette a közalkalmazottakat, hogy MIATTUK nem lesz majd fizetésük. Szerintem ez otromba. Már írtam. hol a hiány kiküszöbölésének terve? Most meg irreális bevételeket tervezve is csak százmilliós hiányú költségvetésre képes Balogh Edit ésa csapata. Nem kéne Balogh Editnek más pályát választani?

 

Bajnai, Balogh

abonyfia -

2014.02.22. 10:56:02

Nem tudom, hogy Balogh Edit ezt, ezeket miért nem látja? Miért nem említi? Miért áll be magát függetlennek nevezve abba a csapőatba, amelyik csapat élén ott ál egy olyan ember, aki például részes volt abban, hogy Abony eladósodjon. Vagy kéz kezet mos? Hátha van esély...? A hatalomban meg majd elkenünk minden felelősséget?

Továbbra is fontos kérdésnek érzem városunk szempontjából, hogy a működés forintjai miért hiányoznak? Volt valamiféle átvilágítása a város gazdálkodásának? Nyafogás van, de tudatos fölmérés nincs? Ha baj van, arra orvos kell, de - ezek szerint - nem Balogh Edit az az orvos. Hol vannak azok az intézkedések, tervek, amelyek mentén csökken a hiány és hol a látható időpont, amikor egyensúlyba kerül a város kasszája?

Ezekről kéne szólni egy felelős polgármesternek. Balogh Edit nem az, mert nem őszinte, ahogyan nem őszinte a Kelemen-ügyben sem. Feketén-fehéren kiderült, hogy Abony aljegyzőjének nem volt megfelelő iskolai végzettsége a feladathoz, mégis kinevezték. Balogh Edit fütyül a fölöttes hivatal megállapítására és szemrebbenés nélkül azt mondja a kamerába: minden rendben volt, minden törvényes volt. Ez szerintem packázás. De valószínűleg már nem sokáig.

abonyfia

hapcika -

2014.02.22. 10:21:42

–hasonlóan elgondolkodtam ezen, hiszen ha nincs adósságállomány nincs teher a gazdálkodás fellélegezhetett, ha továbbra is hiányról van szó, akkor valami nem stimmel a gazdálkodásukkal, ezért viszont valakit valakiket felelősség terhel.

.
Pénz emberei soha nem a magyar emberek érdekében dolgoznak, hanem saját maguk gazdagításán fáradoznak.
Különben igen vastag bőr van orcájukon a ballib prominens politikusainak, kormányzásuk alatt országunkat a csőd szélére kormányozták, nagyon de nagyon kevesen múlott, hogy a görögök sorsára jussunk! Mindenáron most azok lopakodnának vissza a hatalomba akik képtelenek voltak a magyar emberek érdekét szem-előtt tartva kormányozni! Nem a saját nemzetük felemelkedésén dolgoztak, hanem előszeretettel más nemzeteket részesítve előnyben segédkeztek azok felemelkedésében: lássd pl. IMF hitel, állami tulajdonok külföldi kézbe juttatása, offshore-zés ….stb.

kotivi

hapcika -

2014.02.22. 10:16:51

Gyurcsány-Bajnai éra alatt az energiaárak hazánkban akkor is emelkedtek amikor a világpiaci árak csökkentek. Ennek eredményeként eljutottunk odáig, hogy unión belül mi magyarok fizethettük a legmagasabb energiaárat az összes tagország közül. Itt jut eszembe Gyurcsány kormány politikai propagandaduma szellemi atyjaként elhíresült Kóka Jánosának nagy mondása „Magyarország kirobbanóan sikeres”, és hogy „Minket irigyel Németország, Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország” – na igen a profitot vagyis a hasznot simán kivihették hazánkból a külföldi érdekeltségű cégek és sehol nem fordítottak pl. fejlesztésre nem bővítettek ebből adódóan nem lett több munkahely lehetőség. Igen kedves rezsiemelés hívő Kotivi a profitot tehát simán kivihették hazánkból, hogy a minket irigylő németek, franciák, olaszok, spanyolok hazájában valójában tényleg stabil és nagy legyen a JÓLÉT. NaHh ez a frászbuk.

Most látom - NahH nagyon reggel volt

hapcika -

2014.02.22. 10:11:32

Elnézést, szeretnék javítani egyik általam leírt mondatomban:

Orbán kormány viszont átvállalta a város adósságállományának nagy részét………javítva: teljes részét….

Bajnai-Balogh

abonyfia -

2014.02.22. 07:09:47

Erősen foghíjas volt a terem...Aztán nem nagyon értem, hogy mit akart mondani Balogh polgármester asszony: hiába engedte el az állam a város adósságát, mégis forráshiányos. Ha elengedték a város adósságát, akkor az nincsen. Ez baj? Mert úgy hangzott. Ha bajna(ina)k tekinti, akkor ostoba. Mondjuk félre fogalmazott. De akkor hogy jön ide, hogy ennek ellenére Abony forráshiányos, magyarul kevesebb a bevétele, mint a kiadása? Talán jobban járt volna a város, ha nem engedik el az adósságát? Ez jó nagy marhaság! Ha meg kevesebb a bevétel, mint a kiadás, akkor át kell gondolni a gazdálkodást vagy elmondani azt, hogy mi az oka a hiánynak. Esetleg személyes felelősségéről sem ártott volna szólnia. Ezen talán érdemes elgondolkodni.

Ahogy azon is, hogy Bajnai miért a hátsó ajtón somfordált be? Titkon! Az öt-hat jobbikos miatt? Ajjajaj! Vagy talán azért, mert egy ménkű nagy Jaguárból szállt ki, ami vélhetően az övé? Jaguárból meg talán nem túl hiteles az ország szegénységéről, meg az emberek pénztelenségéről beszélni? És vajon miért nem esett szó azokról az évekről, amikor mérhetetlen hiteleket vett föl az ország és amiben miniszterelnökként neki is része volt? Miért nem esett szó arról, hogy Abony adóssága (amit most elengedett a kormány!) akkor keletkezett, amikor új és új feladatokat kapott a város, de pénzt hozzá egy fillért sem?

A program nélküli vendég.

hapcika -

2014.02.22. 06:19:53

Bajnai arra ösztökéli a hallgatóságot, ne olvassanak újságot, ne nézzenek tévét, persze mert onnan olyan információ áradathoz jutnának, melyből kiderülne féltett titkaik a balliberálisoknak. Szoc-lib kormányoktól nem kapott Abony egy árva forintot se, csak forrás elvonások sorozata váltotta egymást, mely az önkormányzat ellehetetlenítését célozta meg.


Orbán kormány viszont átvállalta a város adósságállományának nagy részét, mely adósságot lássuk be, előbb utóbb az abonyi emberekre teherként lett volna kénytelen a város vezetés rápakolni. Mi másból fizették volna a hitelt?

Minden kedves hallgatóságon résztvevőnek! Kéretik betartani Bajnai kérését és hallgatni a szomszédra!

Szoc-lib kormányok kormányzásai alatt, minden nyugdíjastól elvettek egyhavi nyugdíjat, a pedagógusoktól és a közalkalmazottaktól elvettek egyhavi bért, eltörölték a gyermekek után járó adókedvezményt, elvettek egy évnyi gyest, bevezették a vizitdíjat, negyedmillióval több lett a munkanélküli, vasúti vonalakat szüntettek meg, postákat zártak be településeken, stb. és mindemellett korrupciós botrányokról voltak elhíresülve kormányon. Biztosak Önök abban, hogy ezt a korszakot akarják vissza?

Orbán kormány, az előző szoc-lib kormányok által okozott károkat hozta rendbe. Ballibeknek országlásuk alatt volt lehetőségük hatékony kormányzást felmutatni, de nem értettek a kormányzáshoz hiába cserélgették a miniszterelnökeiket, balliberálisok csak ellenzékben érzik hogyan kormányoznának. Önös érdekeiket helyezték mindig a magyar emberek érdekei fölé. Balliberálisok pénzéhsége határtalan, mint ahogy a hataloméhségük.

Szoc-libek (balliberálisok) kormányzása a csőd szélére juttatta hazánkat a magyar családokat, valamint az önkormányzatokat, és ha ezért nem szégyenkeznek azt nevezzük egyszerűen magánügynek, az viszont közügy, hogy az a féle politika ne térjen vissza Magyarországra!

Bajnai es Abony

Sovany -

2014.02.21. 23:42:45

{#emotions_dlg.beauty}Hat  szep volt, nemhagyta cserbe a tamogatojat.

Elfelejtettetek .. ki fizette ki a  " LIBA  KAROSULTAKkAT" Mijen  mejre  sujjesztette, ez az ember tudakoztatasi hianyossaga, hogy az  emberek"ONGYILKOSAK LETTEK:

ELFELEJTETTEK " NEMERTETTUNK HOZZA"  Gondolkojatok mar egy kicsit ,  komojan a jovorol, hogy kire  "Szavaztok.???? Mert  mar mi nemtudunk,

Megjegyzes, Biztos sokan orulnek. hogy  azittenni  szavazast nagyon  megnehezitettek.

Én is vágynék...

ellike51 -

2014.02.20. 21:43:53

magán levelezéseim között békére és nyugalomra, hogy

egy szerencsétlen állat miatt ne legyen általa több privát levélben írt "üldözési mániám"! (ő ír és én vagyok üldözős?)

 

Én nem kerestem, és remélem végleg békén hagy, különben pofa be kispajtás  {#emotions_dlg.boss} !

:)

Süllő -

2014.02.20. 20:35:49

Vágynék már egy hiteles cumigrafikonra...{#emotions_dlg.sm}

Valahol már megunták........

Ducman -

2014.02.20. 20:04:33

http://mediapanda.blog.hu/2014/02/20/ukrajnanak_elege_van_abbol_ahogy_a_magyarok_elnek

ellike51

kotivi -

2014.02.20. 19:38:14

"Az okot sajnos nem írja le, a fészbúk pedig tudja mindenki mennyire hiteles...."

Nem a "fészbuk" adja a grafikont. Menj fel az OTP honlapjára, ott lekérheted a grafikont, mellyet szerintem el kell hinni amihez a "fészbuk"-nak semmi köze.  Ezt nem kell senkinek a "szájába" adni. Ennyit a hitelességről.

A cumi

ellike51 -

2014.02.20. 16:52:23

kotivi által a szánkba van adva, csak legyen aki beveszi...!

 

"A rezsicsökkentéssel elkábítják az embereket. Ha mérlegre tesszük a rezsicsökkentést és, hogy 2010 óta mennyivel drágább a megélhetés." Az okot sajnos nem írja le, a fészbúk pedig tudja mindenki mennyire hiteles....

 

Gratulálok hiteltérdemlő? véleményéhez!

 

 

 

foltvarró

kotivi -

2014.02.20. 16:46:39

Olvasd el mit írtam!

Nem hoztam összefüggésbe a rezsicsökkentést az árfolyamváltozással csak arról írtam hogy a megélhetés drágább lett nem csak a devizahiteleseknek. Én is azt mondom hogy a rezsicsökkentés jó dolog csak sajnos ez csak részdolog.

Tényleg ...

foltvarró -

2014.02.20. 14:12:01

... vannak még olyan hiszékeny emberek, akik összefüggést látnak a bemásolt CHF árfolyam mozgása és a rezsicsökkentés között?

 

Inkább nevezhető a bemásolt árfolyam a 2010 előtt felvett devizaalapú hitelek miatti megélhetés nehézségeire, de nem a rezsicsökkentésre!

 

(A rezsicsökkentést kár idehozni, inkább vissza kellene nézni a három évvel korábbi számlákat, tényleg csökkent?)

Igazad van FBela!

kotivi -

2014.02.20. 13:40:32

Vannak még hiszékeny emberek akik még mindég hisznek Orbánéknak! Pedi az Ő idejük is régen lejárt, régen a sűllyesztőben a helyük.

A rezsicsökkentéssel elkábítják az embereket. Ha mérlegre tesszük a rezsicsökkentést és, hogy 2010 óta mennyivel drágább a megélhetés.

 Csak egy példa az Facebookról másoltam:

 

Vannak még hiszékenyek

FBela -

2014.02.20. 09:55:31

pedig tudhatnák, hogy a lejárt szavatosságú, hiteltelen (ld. szavazás) politikus hazudik.

Azaz jobb lenne, ha már önként menne a sűlyesztőbe!

Nézőszám

Ballik -

2014.02.19. 20:43:04

142 Fő


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok