Mi Abonyunk - Volner: Munkahelyeket és rendet Abonyban!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.02.09. 14:44

 

Volner János, térségünk jobbikos országgyűlési képviselő jelöltje a héten az abonyi Városháza előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol már konkrét javaslatokkal is előrukkolt az abonyi munkaerőpiaci problémák megoldása érdekében. A romacsaládok nagy létszámú betelepítését is sérelmezte, mely szerinte városvezetés miatt történhetett meg. Elmondta, hogy országosan vészesen lecsökkent a mezőgazdaságból élők száma, ez azt jeleni, hogy a rendszerváltozás előtt 639 ezer ember élt ebből a szektorból, ma csak mindössze 200 ezer embernek ad munkát a mezőgazdaság. Abonyban és környékén rendelkezésre állna a mezőgazdaság fellendítéséhez szükséges munkaerő, mely a munkaerő piaci igényeket kielégíthetné. A gabonatermesztés helyett azonban gyümölcsöt és zöldséget kellene termeszteni, kertészeteket kellene létrehozni. Így Abonyban és térségében több ezer ember juthatna munkahelyhez.

 

Volner szerint nem lesznek nagyberuházások, a befektetők mindaddig messze elkerülik a térséget, amíg nem épül meg a Budapest- Cegléd autópálya. Ami a helyi munkaerő piaci problémákat illeti, másik kitörési pontként Volner János a gyógyturizmus fejlesztési lehetőségét emelte ki. Szerinte Abonyban minden adott egy ilyen beruházáshoz. Az egészségügyi turizmus fejlesztése egyébként külön fejezetként szerepel a Jobbik úgynevezett Hét vezér programjában is. Abonyban a meglévő fürdőt fejlesztené Volner úgy, hogy vonzó legyen a végeredmény, olyan, mint Hajdúszoboszlón. Mert, mint elmondta, csak akkor jönnének ide vendégek, ha mindezt egy magas szintű egészségügyi ellátással is összekötnék. Ehhez Cegléden a szakiskolai képzés adott. Az iskola befejezése után helyben el lehetne helyezkedni. Kiemelte azt is, hogy célszerű lenne a fürdő mellé kapcsolt szolgáltatásként nyújtani plusz orvosi szolgáltatásokat, úgy mint szűrések, reumatológia, sebészet. Így a jövedelmet is helyben lehetne tartani. Volner szerint Abony munkaerő piaci szempontból egy elfelejtett település, lecsúszó, rossz helyzetben van. Minden szempontból a perifériára került.

 

Abony nem vonzó a fiatal munkaerő számára, elhagyják a települést a frissen végzettek. Igaz, munkát sem találnak maguknak. Így óriási szükség lenne munkahelyek teremtésére. Volner szerint az abonyi polgármesteri hivatal, és a polgármester nem tett semmit sem a munkahelyek teremtése érdekében. Ellenben annak érdekében igen, hogy máshol lakó cigány családokat nagy számban ide telepítsen. Ennek következtében jelentősen romlott Abony közbiztonsági helyzete,a város élhetetlenné vált. Ehhez egyes rétegek hozzájárultak. A rend- és munkahelyteremtés Abonyban a legfontosabb feladat. Ha a Volner János az úgynevezett Érpataki modell bevezetését javasolja Abonyban is, ami szerint a társadalom két rétegre osztható. Vannak tisztességes emberek, ők az építők és vannak a közösségi normákat sértők, ők a rombolók. Ez utóbbiak ellen kíván fellépni a Jobbik. Volner szerint meg kell védeni a helyet, ahol élünk és jól fizető munkahelyekre van szükség.

Lőrinczy Veronika
 

Politika:
JOBBIK   
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Azok ?

Aul -

2014.02.10. 10:15:27

Azok ígérnek munkahelyek , akik ki akarnak lépni az EU -ból, és kizavarni a külföldi cégek ? Akkor ki fog adni egy biztos munkahely ? Azok, akik elfelejtenek a munkások fizetni, és nagy külföldi autókkal járnak ?

Autopaja

Sovany -

2014.02.10. 01:49:54

Bizony igaza  van az auto pajaval, kapcsolatban,  de ottvannak, miert nem szorgalmazzak a 4 gyest???

 A negyes  az borzalmas a kulfoldiek szamara ,  gyonyoru    2 savos 110 km szaguldas, es mikorra megszoknad

  elvezd a kenyelmet, hirtelen kitagul a szamed  hogy vigyazz mert mra szembe jonnek veled.

 Amit csinaltak a 4gyessel,  " Azok csak elozesi  savoknak felelelnek meg,  ezt  valamejik okos , bizyossan  Amerikaban jart , es elvezte mikor a lassan kozlekedo  jarmuvet  megtudta elozni , mikor  ketsavossa szelessedett az ut, es meglehet elozni a  lassan kozlekedo  jarmuveket, egy par  merfoldes szakaszokon,Egy biztos, a  felmunkakat  uira nyitni es fojtatni , azok bizony nen olcso jatekok.

Nagyszerű

pepe -

2014.02.09. 20:39:20

Köszönjük Volner Úr! Eddig hülyén éltünk itt és vártuk a kampányt, amikor is eljön egy nagyokos és megmondja, hogy merre van az előre. Gondolom kampány után maga is elhúz innen mint a korábbi kollégái és hátrahagyja nekünk a képen látható szuper képességű helyi embereit.


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok