Mi Abonyunk - Volner János szerint a Fidesz kirabolta Magyarországot
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.12.28. 15:42

 

Lecsúszásról, elszegényedésről, korrupcióról, kivándorlásról és az elszámoltatás hiányáról beszélt Volner János Jobbik-alelnök pénteki, évértékelő sajtótájékoztatóján. A nemzeti párt szerint a Fidesz egyszerűen kirabolta Magyarországot. A párt évértékelő sajtótájékoztatóján Volner János elmondta, hogy a kormányváltás óta töretlenül nőtt tovább a létminimum alatt élők száma, ez a szám immár a lakosság negyven százalékára tehető. A képviselő ehhez hozzáfűzte, hogy a kormányzati sikerpropaganda ezért is indokolatlan, hiszen kevesek gazdagodtak, sokak szegényedtek.

A Jobbik-alelnök szerint tovább élnek a szocialista kormányok által elkezdett megszorító intézkedések is, mivel a hat nagy megszorító-csomagot a Fidesz ígérete ellenére sem helyezték hatályon kívül. Sőt: a szocialisták által 25 százalékosra emelt áfát tovább, uniós rekordot jelentő 27 százalékra emelték – fűzte hozzá.

Valaki azért csak gazdagodott

2013 a Jobbik szerint egyben ”a Fideszhez közeli vállalkozói körök közbeszerzési sikereinek és meggazdagodásának éve volt” - utalt a képviselő például a Simicska-féle Közgép Zrt. folyamatos megbízásaira. Épp ezért a nemzeti párt szerint az Orbán-kormány politikájával gyakorlatilag kirabolta Magyarországot. Volner János emlékeztetett az offshore-cégeknek utalt pályázati pénzekre is, melyek közül 21 milliárd forintnyi tételt a Jobbik tárt fel, valamint a dohánykoncessziós pályázatok körüli visszaélésekre. „A Fidesz megpróbálta kialakítani saját hűbéresi rendszerét az adófizetők pénzéből” - tette hozzá.

 

Volner János sajtótájékoztatóján bolsevik módszernek nevezte a takarékszövetkezeti rendszer „erőszakos államosítását”, majd a tervek szerinti újbóli, nemzetközi pályázaton való értékesítét. Kitért továbbá az állami földek bérleti jogának elvételére, és annak a „Fidesszel jó viszonyt ápoló haveroknak” való kiosztására. Az országgyűlési képviselő szerint a szerencsejátékok terén is hasonló helyzet látható, hiszen elvonták a kisvállalkozásoktól a szerencsejáték-működtetési jogot, majd kilátásba helyezték annak újbóli értékesítését.

Csóróság van

Magyarország hét földrajzi régiójából négy Európa húsz legszegényebb régiójába tartozik – tette hozzá, kiemelve, hogy ilyen helyzetben semmi oka nem lehet a kormánynak arra, hogy sikerpropagandát folytasson. A korrupciós világranglistán -folytatta- Magyarország lejjebb csúszott, a helyzet még a szocialista kormányok alattinál is súlyosabb.

A Jobbik politikusa álságos intézkedések tömkelegéről beszélt a bankrendszer megadóztatása kapcsán is, amit álláspontjuk szerint végeredményben az ügyfelek fizetnek ki. Volner János hasonlóan nyilatkozott a Növekedési Hitelprogramról is, melynek első két pillérjéből alig jutott valami a tíz főnél kevesebb embert foglalkoztató kisvállalkozásokhoz.

A legjobbak távoznak

Magyar fiatalok százezrei hagyták el az országot, pont a legképzettebb, legszorgalmasabb, Európában legértékesebbnek számító munkaerőt vagyunk hajlandóak nélkülözni azért, mert ezen embereknek megszűnt a létbiztonságuk és jövőképük Magyarországon – mondta Volner János, majd kijelentette, hogy a jövőbeli Jobbik-kormány egyik legnagyobb feladatának fogja tekinteni annak az ötszázezer magyar embernek visszaszerzését, akik az elmúlt években elhagyták az országot.

Elszámoltatás terén is kudarcot vallott a Fidesz -véli a nemzeti párt képviselője-, mondván, „több volt az elszámoltatási biztos, mint amennyi embert elszámoltattak”. Nyilvánvaló -tette hozzá-, hogy az olyan ügyekben, mint az offshore-visszaélések, a szocialisták és a fideszesek is érintettek, ezért a „a bilit kiborítani” egyiküknek sem érdeke, erre csak a Jobbik lesz képes. „Elszántak vagyunk és meg is fogjuk tenni” - fűzte hozzá Volner János, majd kijelentette: „Magyarország nem teljesít jobban, ehhez egy Jobbik-kormány fog majd kelleni”.

Politika:
JOBBIK   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok