Mi Abonyunk - Jön a kampány: Létrejön a kabinet Nagykőrösön- mi még örülhetünk, hogy itthon a polgármester nem ilyennel erősít
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6949, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.12.14. 21:16

Közpénzből működik majd az úgynevezett kabinet, mely arra lesz hivatott a nagykőrösi városházán, hogy a polgármester és két szárnysegédje, vagyis alpolgármesterek munkáját segítse. Ez, így a kampány közeledtével meglehetősen átlátszónak tűnik. Feladatuk nyilvánvalóan a helyi Fidesz vezérkar kampányának segítése lesz, közpénzből. Mivel a nagykőrösi Fidesz abszolút többségben van a képviselő testületben, egy pillanatig sem kétséges, hogy megszavazzák-e majd maguknak az erősítést.

 A jelenlegi hatvankettőről hatvannyolcra emelnék a nagykőrösi polgármesteri hivatal létszámát, valamint a két regnáló alpolgármester mellett egy négy fős polgármesteri kabinetet is létrehoznának – olvasható abban a javaslatban, amelyet Czira Szabolcs polgármester fog az év utolsó képviselő-testületi ülésére beterjeszteni. A kabinet létrehozását a polgármester a saját maga és a két alpolgármester munkájának támogatásával indokolja. A polgármesteri kabinet – mint külön munkaszervezet – a politikai főtanácsadóból, a kommunikációs referensből, valamint kulturális és szervezési referensekből jönne létre. Közvetlenül a polgármesterhez tartoznának és a munkáltatói jogokat is ő gyakorolná. Az elképzelés szerint a kabinet látná el a kommunikációs, szervezési, koordinálási feladatokat, többek között a kulturális rendezvények és a testvérvárosi kapcsolatok tekintetében is. Valószínű, hogy ezek közt vannak azonban „ fedőtevékenységek „ is. Sokkal kézenfekvőbb, hogy a helyi választásokra fókuszálva növelik a csapat létszámát.

Kíváncsian várjuk, hogy konkrétan milyen szakemberek, mely személyek kerülnek majd ily módon pozíciókba, hiszen a mennyiségi növekedés még nem jelenti a minőség szintjének emelkedését. Tehát, attól, hogy többen lesznek, még nem biztos, hogy okosabban kommunikálnak majd. Nyilvánvaló, hogy a megyeváltás gyászos kudarcából okultak és szükségét érzik, hogy a politikai tanácsadót plusz három fővel megerősítsék.

Hogy mit is jelent pontosan a kabinet szó?

Többek között azt, hogy FÜLKE, legalábbis a Tudományos és Köznyelvi Szavak

Magyar Értelmező Szótára szerint. Talán így már érthető, hogy a kabinet fedőnevű szervezetet milyen célból szerint állítják fel. Elég a mostanság sokat hangoztatott fülkeforradalom szóra gondolnunk.

Félretéve a tréfát, a kabinet szó jelentése a következő:

Eredetileg “az uralkodó dolgozószobája”, majd “az itt ülésező államtanácsi, miniszteri testület”, végül “kormány, minisztertanács”.

Polgármesteri kabinet: „Helyes-e a „polgármesteri kabinet” szóhasználat? Az értelmező szótár szerint a „kabinet” szónak nincs olyan jelentése, amely indokolná a kapcsolatot, mégis több önkormányzat honlapján így szerepel. S amennyiben helyes a kifejezés, mi a különbség a „hivatal”-lal és „irodá”-val szemben? Az értelmező szótár szerint valóban csak a kormánnyal, illetve azzal (pl. valamely miniszter titkárságával) kapcsolatos kifejezésekben használatos a kabinet. A szó jelentésbővülése figyelhető meg, ugyanakkor feltehetőleg a divat és a jóhangzás miatt is használatos. Véleményem szerint semmiben nem más, mint a hivatal vagy az iroda. „- olvasható a www.e-nyelv.hu oldalon

 

 

HH

Politika:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Abonyi választási eredmények, fehéren feketén

Választási kisokos

Parti Mihály, Városunk korábbi alpolgármesterének véleménye a mostani választásokról

Hazudik, rémhíreket terjeszt az abonyi Fideszről és a többi szervezetről a Heti Hírek kiadójának ügyvezetője

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

Már több, mint minden 5. szavazó leadta a voksát Abonyban

Abony felpörgött: Jóval nagyobb a részvételi arány az országos átlagnál

Ábrahámné lebuktatta az abonyi MSZP-t!

Kire szavazna Ön a 7. választókerületben Abonyban?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Kire szavazna Ön a 7. választókerületben?
   
 Antal- Láng Edina 
 Czagány Zsolt 
 Guti Tivadar 
 Retkes Mária 
 Sulyok Istvánné 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok