Mi Abonyunk - Jön a kampány: Létrejön a kabinet Nagykőrösön- mi még örülhetünk, hogy itthon a polgármester nem ilyennel erősít
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7043, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.12.14. 21:16

Közpénzből működik majd az úgynevezett kabinet, mely arra lesz hivatott a nagykőrösi városházán, hogy a polgármester és két szárnysegédje, vagyis alpolgármesterek munkáját segítse. Ez, így a kampány közeledtével meglehetősen átlátszónak tűnik. Feladatuk nyilvánvalóan a helyi Fidesz vezérkar kampányának segítése lesz, közpénzből. Mivel a nagykőrösi Fidesz abszolút többségben van a képviselő testületben, egy pillanatig sem kétséges, hogy megszavazzák-e majd maguknak az erősítést.

 A jelenlegi hatvankettőről hatvannyolcra emelnék a nagykőrösi polgármesteri hivatal létszámát, valamint a két regnáló alpolgármester mellett egy négy fős polgármesteri kabinetet is létrehoznának – olvasható abban a javaslatban, amelyet Czira Szabolcs polgármester fog az év utolsó képviselő-testületi ülésére beterjeszteni. A kabinet létrehozását a polgármester a saját maga és a két alpolgármester munkájának támogatásával indokolja. A polgármesteri kabinet – mint külön munkaszervezet – a politikai főtanácsadóból, a kommunikációs referensből, valamint kulturális és szervezési referensekből jönne létre. Közvetlenül a polgármesterhez tartoznának és a munkáltatói jogokat is ő gyakorolná. Az elképzelés szerint a kabinet látná el a kommunikációs, szervezési, koordinálási feladatokat, többek között a kulturális rendezvények és a testvérvárosi kapcsolatok tekintetében is. Valószínű, hogy ezek közt vannak azonban „ fedőtevékenységek „ is. Sokkal kézenfekvőbb, hogy a helyi választásokra fókuszálva növelik a csapat létszámát.

Kíváncsian várjuk, hogy konkrétan milyen szakemberek, mely személyek kerülnek majd ily módon pozíciókba, hiszen a mennyiségi növekedés még nem jelenti a minőség szintjének emelkedését. Tehát, attól, hogy többen lesznek, még nem biztos, hogy okosabban kommunikálnak majd. Nyilvánvaló, hogy a megyeváltás gyászos kudarcából okultak és szükségét érzik, hogy a politikai tanácsadót plusz három fővel megerősítsék.

Hogy mit is jelent pontosan a kabinet szó?

Többek között azt, hogy FÜLKE, legalábbis a Tudományos és Köznyelvi Szavak

Magyar Értelmező Szótára szerint. Talán így már érthető, hogy a kabinet fedőnevű szervezetet milyen célból szerint állítják fel. Elég a mostanság sokat hangoztatott fülkeforradalom szóra gondolnunk.

Félretéve a tréfát, a kabinet szó jelentése a következő:

Eredetileg “az uralkodó dolgozószobája”, majd “az itt ülésező államtanácsi, miniszteri testület”, végül “kormány, minisztertanács”.

Polgármesteri kabinet: „Helyes-e a „polgármesteri kabinet” szóhasználat? Az értelmező szótár szerint a „kabinet” szónak nincs olyan jelentése, amely indokolná a kapcsolatot, mégis több önkormányzat honlapján így szerepel. S amennyiben helyes a kifejezés, mi a különbség a „hivatal”-lal és „irodá”-val szemben? Az értelmező szótár szerint valóban csak a kormánnyal, illetve azzal (pl. valamely miniszter titkárságával) kapcsolatos kifejezésekben használatos a kabinet. A szó jelentésbővülése figyelhető meg, ugyanakkor feltehetőleg a divat és a jóhangzás miatt is használatos. Véleményem szerint semmiben nem más, mint a hivatal vagy az iroda. „- olvasható a www.e-nyelv.hu oldalon

 

 

HH

Politika:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

Már több, mint minden 5. szavazó leadta a voksát Abonyban

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Abonyi választási eredmények, fehéren feketén

Választási kisokos

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok