Mi Abonyunk - A gépek fogságában
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.11.06. 12:28

Nagy felzúdulást váltott ki, hogy Abonyban a vasútállomáson megszűnik a jegypénztár. A személyes munkaerőt ostoba gépek váltották fel. Az idősek számára az automata kezelhetetlen, ezt megírtuk. De a gond nem csupán ennyi. A tanult, okos utazóközönség is gutaütést kap a használattól. A gép ostoba, a forgalmista egy jótündér, aki segít az utasoknak a jegykiadók használatában. Ám ős sem csodalény. Több dolgon ő sem képes úrrá lenni, például azon nem, hogy a gép csak maximum 1.500 forintot méltóztatik visszaadni.

 

Több utas is pórul járt, elveszett a pénze. Ezen túl gondot okoz, hogy a gép számlát azt nem ad. Ezért Budapesten kell kuncsorognia annak, aki szeretne számlát, mert, hát ugye azon szerencsések közé tartozna, akik el tudják számolni a költségeket. Milyen eljárás ez vajon? Törvényes?

 

Reggelente a gépezetek előtt tumultuózus jelenetek játszódnak le, van, hogy húszan állnak a sorban és mikor jön a vonat, inkább feladják és rohannak, hogy el ne késsenek. A rémálom különösen ilyenkor nagy, amikor többen merészelnének bérletet váltani. Ennek is sora van, egy ilyen mutatvány öt percig tart. Így aztán a hosszú sor fokozódik, szitkozódnak is az utasok bőszen. Botrányos jelenetek játszódnak le az állomáson. Szép új a vonatpálya, sokat is költött rá az állambácsi, no meg az EU. De ez így mégsem lehet a jövő vasútállomása….. Ez egy szégyen!
Lőrinczy Veronika
 

Citrom-díj:
MÁV   
 2 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Mínuszok jönnek a jövő héten

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ez a magyar vasút

ellike51 -

2013.11.12. 23:09:10

nem azonos azzal a MÁVval ami egykor egységes vasútként működött, amikor az abonyi állomáson a "főnökelvtárson" kívül még vagy 20 dolgozó tartozott az állomás létszámába és más civil területen is volt mindenkinek munkahelye (különben kmk...).

Ma a MÁV-START - külföldi példákat követve - ezt a megoldást vezette be. Felgyorsult világunkban meg kell tanulni együttélni ezekkel a gépekkel. Az (okos)telefonok és az internet világában ez egyre kevesebb embernek jelenthet gondot. Az idős embereknek is csak pót- vagy helyjegy váltásban kell eleinte segítség, később már menni fog az is úgy, mint a telefonálás.

 

Eljöhet még hamarosan az az idő, amikor az utas az okostelefonjára letöltött helyjegyét mutatja a kalauznak, aki egyezteti a sajátjával és leokézza (mint napjainkban az olasz vasútnál), vagy a kedves utas a saját maga vásárolt jegyét a peronra érkezésekor érvényesíti a KN (kalauz nélküli) hétvégi helyi vonatokon, ahol ha feltéved egy ellenőr és nincs jegy vagy nincs kezelve... 

.

 

Nem csoda, hogy itt tart a MÁV...

Süllő -

2013.11.07. 20:14:16

Pénztáros nélküli vasútállomás! Még munkaidőben sem!{#emotions_dlg.ah}Még hó elején a bérletvásárlók nagyösszegű befizetéseikkor sem! (Kőbányáig 57.100.-Ft). Ennyit számít 1, azaz egy fő muinkabére és járulékai? Vagy minek nevezhető ez a nemes egyszerűsággel embertelen megoldás?

Ki gondolt az idősebb korosztály, e "szerkezeteket" nem kiismerőire, ki gondolt a bankkártyákkal nem rendelkezőkre, mert pl. készpénzt olykor nem fogad el (!!!!), ki gondolt a reggelente sorbanállókra akiknek eddig nem kellett a vonat indulása előtt egy idióta "ótómata" előtt sorban állni?

Eljött a szép új világ... {#emotions_dlg.ops}A TACSKÓ-ban már beszélő automata pííztárnál szenved az emberfia, mert hétvégén is jobb esetben csak két hagyományos kassza működik.{#emotions_dlg.sm}

De én felkészültem. Már várom, hogy pl. a jövő héten a MOL kútnál (egyébként a a pesti nagykörútig a legdrágább benzinkút : !!!) ) pötyögnöm kell a munkavállalót helyettesítő automatát, aki esetleg néhanapján csak az Erzsébet utalványt fogadja el... :D


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok