Mi Abonyunk - Maximálisra emelték
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8022, belépett felhasználók: 0.

miabonyunk - 2010.10.29. 23:43:21

Mivel 17-ről 11-re csökkent a képviselők száma, nem volt nehéz jelentős megtakarítást elérniük a képviselő testület tagjainak úgy, hogy közben megemelték saját járandóságukat. Romhányiné Dr. Balogh Edit előterjesztésében javasolta, hogy az eddigi 1,9-es szorzó helyett használjanak 2,2-est. A képviselők tiszteletdíját úgy számolják ki, hogy az illetményalapot veszik alapul, ami jelenleg 38.650 Ft. Az emeléssel elérték azt a mértéket, amit a törvény maximálisan engedélyez egy ekkora méretű településen, további emelésre nincs lehetőség. Így egy képviselő alapdíja 85.030 Ft lett az eddigi 73.435 helyett. Ez bruttó összeg, ebből még adóznak a képviselők, de sok járulékot is ki kell fizetni utánuk. Ezzel az alapdíjemeléssel automatikusan emelkedett a bizottsági belsős és külsős tagok, valamint elnökök juttatása is.

Így a belsős bizottsági tagok 123.294 forintot vihetnek haza, a külsősök 38.264 forintot, míg legjobban az elnökök járnak, akik 161.557 forintot kapnak. Balogh Edit polgármester az emeléskor azzal érvelt, hogy hat testületi tag járandóságát eleve megtakarítják de ez viszont többletmunkával is fog járni. „ Nem tudom garantálni, hogy nem fogtok sokat dolgozni! Megnövekedett a munka mennyisége. Ebben az évben 34.666.000 forintba kerültek ezek a kiadások, megemelt szorzóval is jövőre csak 27.668.000 forintot fogunk kifizetni tiszteletdíjakra egy év alatt. Így is 7 millió forintos megtakarítás érhető el. „

Habony István, a Pénzügyi Bizottság elnöke kifejtette, hogy az ő bizottságában nem született döntés az emelés mértékéről, mert egyik verzió sem kapta meg az abszolút többséget. Kovács László bizottsága a 2,2-es szorzót szavazta meg. Dr. Magyar Gábor szerint viszont nem javult olyan nagymértékben a város pénzügyi helyzete, hogy indokolt lett volna a 2,2-es szorzó bevezetése. Ő viszont lemondott tiszteletdíjáról és megkérdezte, hogy a bruttó összeget különítik-e el. A válasz igen volt. Dr. Magyar közcélra szeretné a pénzt fordítani, amit egy elkülönített számlán tartanak majd. „ Ha mégis felvesszük, de nem szoktunk ilyet csinálni, akkor az majd nettó összeg lesz. „ – mondta. Rajta kívül lemondott még erről a pénzről Kelemen Tibor és Dr. Abonyi Viktor is. Ők havonta nettó 123.294 forintot kapnának fejenként, ez éves szinten fejenként járulékokkal együtt mintegy 1 879 000 forint, hármójuké pedig 5.637.000 Ft. Hogy mire is adják majd ezt a szép összeget, ami négy év alatt több, mint 22,5 millió forint lesz, még nem tudni pontosan.

Romhányiné Dr. Balogh Edit fontosnak tartotta kiemelni, hogy szankcionálni kell azt, ha valaki nem vesz részt a bizottsági vagy képviselő testületi munkában. „ A meg nem jelenésnek büntetéssel kell együtt járnia. Félő, ha lemondanak, akkor nem lesz érdekeltség és nem fognak járni. Ez havonta bizony 10-12 óra, amiért a versenyszférában jóval többet adnak. Kérem, hogy a bizottsági tagoktól is legyen ez megvonható, ha nem járnak ülésre. Félő, ha a testületi tagok lemondanak a pénzről, akkor egy idő után nem lesz aktivitás. Én nem szeretném, ha a munka rovására menne az önfeláldozás. „ Kovács László is negatív tapasztalatokról számolt be ezen a téren, mert az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság utolsó három ülése a ciklus végén már eredménytelen volt, ugyanis nem jelentek meg a tagok. „ Voltak, akik hetek, hónapok óta nem vettek részt a munkában, de a tiszteletdíjat felvették. A tiszteletdíj nem fizetés. Ez a munka komoly kiadásokkal jár. „

Az emeléseket megszavazták, hét igennel és három nemmel. Nemet mondtak a tiszteletdíjukról lemondó képviselők: Dr. Magyar Gábor, Dr. Abonyi Viktor és Kelemen Tibor. Az ülésen nem volt jelen Gulykáné Gál Erzsébet és Fekete Tibor.

LŐVE

Politika:
Politika   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok