Mi Abonyunk - Abonyban nyugodtan vedelhetnek akár kiskorúak is alkoholt a közterületeken!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.09.28. 19:58

Randalíroznak, vedelnek a fiatalok a piac parkolóban és meg is tehetik.- Nem vicc az, amit a címben olvashatnak, sajnos tényleg így van, szabad a pia úton és útfélen. Az ok nagyon egyszerű, hatályát veszítette ugyanis a helyi rendelet, mely a közterületeken történő alkoholfogyasztást és egyéb itt történő cselekedeteket szabályozta, csak úgy, mint a zajártalmat. Tehát akár éjjel is lehet ezek után ezer decibellel dübörögtetni a magnókat, vagy szeszes italt vedelhetnek a fiatalkorúak vagy felnőttek Abony város terein vagy utcáin…. Nem tudom, hogy a képviselő testület tagjai értesültek-e már minderről, de lapinformációink szerint ezzel a problémával már a helyi rendőri vezetés jó régen megkereste a város vezetőit. Azóta sem történt ez ügyben az ég egy adta világon semmi sem. Még választ sem kaptak.

 

Holott a testületnek kellene sürgősen új rendeletet alkotnia. A helyi szabályozás hiányában a rendőrök tehetetlenek, nem tilthatják meg senkinek sem a közterületen történő piálást, dajdajozást…. Talán ideje lenne végre a tettek mezejére lépni, és megalkotni végre az ezzel kapcsolatos helyi rendeletet.

 

Az ügy apropóját az adja, hogy az újonnan kialakított piac parkolójában 14-18 év körüli, vagy még fiatalabb abonyi lakosok járnak újabban gördeszkázni. Vidáman bandáznak, borosüvegekkel a kezükben szórakoznak, hangoskodnak. A baj nem csak ez, talán még kibírható lenne. De amit maguk után hagynak, az hajmeresztő. Jelenlétüket eldobált chips-es zacsik, üvegek, flakonok, csikkek jelzik rendre. Mindez olyan, mint tájkép csata után. Ezúton kérem tisztelettel őket, hogy valami kukát találjanak már a szemetüknek, mert én nem hiszem, hogy otthon az udvaron vagy a lakásban ezt teszik, tehetik….. Köszönettel:

Lőrinczy Veronika főszerkesztő
 

Citrom-díj:
Abony   
 34 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Mínuszok jönnek a jövő héten

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
:)

Saiyanpunk -

2013.10.01. 09:48:57

http://www.youtube.com/watch?v=d2y-UhYZF_U a kedves főszerkesztőnek :)

...

sk8m -

2013.09.30. 16:25:25

jah igen és elözö hozzá szolásomhoz kivételesen csak olyanok szoljanak már -tudom tudom szolás szabadság mondjuk ahhoz meg ész kell na mind1- akik érintettek mint pl az ott lévő arcok a főszerkesztő nem a generáciok abc rendjét felsorakoztato doktornő/úr vagy aki épp a deszka csattogás decibel mérésével foglalatoskodik köszönöm

Placc

sk8m -

2013.09.30. 16:20:39

Igen ott volt a grund de az más emberek más társaságok más téma király volt az is csak szét cseszték de mi egy totális más társaság vagyunk ahol jobban vigyázunk egymásra cuccainkra mint néhány szülö a gyerekére ezért ha lenne hely talán mi már kordába is tudnánk tartani annak fennlétét ami elkerülné az ilyen reagálásokat irásokat stb stb ezt kulturált körülmények között is meg lehetne beszélni.

Ortega!

DArtagnan -

2013.09.30. 16:05:06

Az első hozzászólásban megírtam, hogy itt lakok a piac mellett. Közvetlenül, ha az nem lenne egyértelmű! ÉS egy kellemesebb nyári estén, mikor a deszkások kint voltak a piacon, én pedig karbantartottam a kerékpárom, nem hallottam, hogy kint lennének... Pedig terjed a hang, és még csak zenét se hallgattam, és a szabadban voltam... Akkor tudtam meg hogy kint vannak, mikor eljöttek páran beköszönni...

Egy kutya szűkölése más frekvencián van, mint a deszka kerekének csapódása az aszfalton....... 

Ja és még valami csak önnek

muffin -

2013.09.30. 15:04:29

Szép beszédet írt az üzenőfalán.Hadd tegyem hozzá: az én anyám és a barátaim anyját senki,ismétlem senki szájára ne vegye!Én se írtam olyathogy maga biztos azért talál ki ilyeneket mert otthon ezt látta és az édesanyja erre nevelte illetve nem törődött magával.Mégis ezt hogy....?Ezt miért írta????Semmi baj nincs a szüleinkkel boldog családi hátterünk van és az hogy deszkázunk és bevallom igen,szoktunk inni de egymásnál vagy buliban.Volt hogy nem bírtuk ki a hangulat hevében addig és megkezdtük de jöttek a biztos urak és felkértek hogy akkor azt tegyük el de sürgősen és mentünk tovább.Hol itt a baj?Megértettük,elfogadtuk.Ezen nincs mit túlkerekíteni.

Tisztességes,dolgos szüleink vannak,az hogy mi ezt a sportot űzzük még örülnek is(legalább is az én szüleim) hogy nem otthon punyulok hanem mozgok.

 

A gördeszkázás kiváló sport,egyben ugyan veszélyes is.Mégis vegyük figyelembe: mennyi izmot megmozgat,remek feszültséglevezető,hatalmas sikerélményt is jelent egy egy trükk beteljesülése amiért annyit gyakoroltunk s szenvedtünk,megadja a motivációt és képzi az akarat erőt valamint azt hogy sose adjuk fel!Remek tanár is így egyben mert nem csak fizikailag de mentálisan is megedz.

Aki nem hiszi el,próbálja csak ki.Sosincs elég késő elkezdeni.Tony Hawk 45 éves és még mindig tolja!

Remélem eljutott minden olyan ember agyába a mondanivalóm akit kicsit is érdekel a véleményük,értsék ezt meg.És kérjük,ha nem tetszik SZÓLJANAK!Meg lehet ezt oldani ha odajön valaki és SZÓL ha zavarja!

Hagyjuk rájuk

muffin -

2013.09.30. 14:53:15

én ezt mondom mostmár...azaz írom.Ha vannak itt olyan emberek hogy beveszik az ilyen szar legalja eltúlzott estimesés kitalációkat ám legyen.De kérdezem én:mi lenne ha tényleg ezt csinálnánk? ;)

Kívánom a legjobbakat kedves szerkesztő,remélem a fagyija(i) visszanyalnak önnek amin a 42éves anyám is röhgött az előbb!!!Aki mindent tud arról mit csinálok és a szerkesztő mit írt!!!!!!!Borult a nevetéstől xDDDDD

Csak gratulálni tudok még mindig.Felháborodtam?Neeem.Nagyon felháborodtam!!!És mégis hol deszkázzunk?????Végig az utcákon csináljuk vagy egy elkerített részen ez esteben igen is hogy egy parkolóban hol délutánonként az ég egyadta világon senkit sem zavarunk?????Na ugye hogy utóbbi.

 

LEGKÖZELEBB TALÁN MINKET IS MEG KELLENE KÉRDEZNI MI HOGY VAN,UGYE BÁR???!!!

Köszönöm ^^

érdekes dolgok..

Saiyanpunk -

2013.09.30. 13:30:36

Kedves ortega! A hangsúly, és a felháborodásunk tárgy az ott van, hogy a cikk valótlan dolgokat állít! Nem vagyunk fiatalkorúak, és nem vedelünk, az oké h 1 sört megiszunk, de gondolj bele. Ha alkoholt fogyaszt az ember, az merőben rontja a koordinációs képességet, ami mint tudjuk a gördeszkázás közben nem egy életbiztosítás. Nem vagyunk idióták, van annyi inteligenciánk, hogy ezt képesek legyünk belátni. Már elmondtam, és el is mondom még egyszer. A baj ott van, hogy a cikk hallottak alapján készült, még csak minimális utána járás sem volt. A kedves szerkesztő egyszer sem jött ki, hogy megnézze, igazak-e a tények vagy sem.. Zajosak vagyunk? Nem jobban mint a cigányok a központban, akikre még csak rá sem mernek szólni, és cikket sem olvasunk róla. Mi nem vandálkodunk, ezt ki kérjük magunknak! Nem teszünk tünkre semmi, maximum csak a SAJÁT deszkánkat. Szemetelünk? Igen, ADDIG és csaki addig ott a szemét a földön amíg el nem megyünk, hisz nincs a közelben kuka ahová kidobhatnánk. DE! mikor indulunk haza, összeszedjük szatyorba, és kidogjuk. Volt, hogy én hazahoztam és itthon dobtam ki. Aki arra jár azt látja h ott a szemét a földön, de akkor már nincs ott mikor indulunk haza és szedjük össze.. Ha a kedves főszerkesztő utána járt volna a dolgoknak, nem csak a hallottak alapján írt volna egy szennyet, akkor ez az egész felháborodás nem lenne! ÉS A LEGFONTOSABB MOST JÖN: Eddig még senki sem jött oda, hogy figyeljetek már, zavartok minket, legyetek szívesek elmenni innen máshova. Egyszer volt hogy a kedves biztonsági őr odajött hogy ne közvetlenül az épület mellett deszkázzunk. Ezt megértettük és arréb mentünk. Akinek baja van azzal, hogy ott deszkázunk, vagy bármiféle módon is zavarjuk, nyugodtan jöjjön oda, mondja ezt el nekünk, és akkor mi elmegyünk onnan. Ismétlem, eddig senki sem jött oda azzal, hogy menjetek már el innen, ne itt deszkázzatok. A környéken a közelben egyetlen egy lakóház van, és az ott élők eggyike sem jött még szólni, hogy zavarnánk őket. Nem mellesleg am is, bőven 9 óra előtt lelépünk onnan, hiszen sötétben lehetetlen deszkázni, kellő megvilágítás nélkül. Szval ez a cikk, értelmetlen, a valósághoz parányi köze van csak. Beállít minket vandáloknak, huligánoknak, pedig aki csak minimálisan is ismer minket, az tudja, hogy egyáltalán nem vagyunk azok! Félre vezetik az embereket. Na a lényeg amit már számtalanszor leírtam, de most akk még egyszer: HA VALAKIT ZAVAR HOGY OTT VAGYUNK, BÁRMI MÓDON, AZ NYUGODTAN JÖJJÖN ODA ÉS SZÓLJON NEKÜNK, ÉS AKKOR TOVÁBBÁLLUNK.

Grund

admin -

2013.09.30. 13:27:08

Annak idelyén sok éve volt egy kezdeményezés, amiben ugyan nem volt, BMX és gördeszkapálya, de kis foci, kosrálabdapálya igen. Eu volt a Grund. Még megvan, de siaralmas állapotban. Hiába a környékbeliek erőfeszítése, ha pl. fuxos dementorok disznóólat csinálnak a pálya szélén lévő betonit lapokból.

Esetleg a kettőt összevonni és újra megcsinálni, valahova máshova jó ötlet lenne. Csak oda kellene állítani Pottert és barátait hogy a dementorokat éjjel elzavarják. ;)    

Kedves DArtagnan!

ortega -

2013.09.30. 12:53:49

Annak ellenére, hogy van fizikusi beütésem, nem kell fizikusnak lenni a késő esti zajhatások terjedésében. Nálunk egy állatkinzó a vizsláját éjszakára és ha dolgozni megy szűk helyre zárja. Nem az utcánkban van, de kertek alatt jobban terjed a hang, mint az utcán. És bizony szerencsétlen állat miatt sokszor nem lehet aludni. A gazdájának ha szólnák, reakciója feltehetően hasonló lenne, mint itt némelyeknek. Pedig csak annyit kellene csinálnia, hogy a nyolcvan centis utcai kerítését kellene megemelni. Mert a telek többi kerítése majd két méter. 

 

Tehát ahhoz, hogy géppuskasorozatot halljak, nem kell seregnyi gördeszkás. Elég, ha este a háttérzaj elcsendesedik. 

 

Szerintem csak az őrjöng  ezen a poszton, aki az őrjöngésre hivatkozik. A fórum sajátos műfaj. A Miabonyunkké az országos átlaghoz képest kultúráltnak mondható.

 

Szerintem kellene egy ifjúsági centrum - olyan helyen, ahol nem zavar senkit. Ahol lehet zajongani, tombolni. Ugyanis ez a fiatalság velejárója. Magam is voltam fiatal, és nem sikerült szent gyerkként viselkednem. Tehát kell egy hely, ahol saját szabályai, temperamtuma mentén játszhat, szórakozhat avagy dühönghetnek a fiatalok. 

Egy Ifjúsági Park. minden lebetonozva, nyolcvanas szögvasból készítve. 

 

Miről is van szó?

DArtagnan -

2013.09.30. 12:07:53

1. Ellike, kire gondolsz?

2. Ortega,  "A gördeszkázás pár száz méteres környezetében olyan zajt tud csinálni, hogy az ember harctéren érezheti magát." Hogy érted? Talán fizikus vagy? Akkor tudhatnád azt is, hogy ahhoz hogy gördeszkával csatatér illúzióját keltsék, ahhoz egy csatatérnyi gördeszkás kellene.

3. Veroniq, az agresszív örjöngést az ÁLTALAD elkezdett SZEMÉLYESKEDÉS indította. Ha nem vagy képes ezt felfogni, jobb ha abbahagyod a firkálást.


Még mindig azon van a hangsúly, hogy a cikkben fiatalokat említ a "főszerkesztő" vedelni, és vandálkodni, de itt pár tősgyökeres (mondhatnám csúnyábban) olvasó, és a "főszerkesztő" ezt képtelen felfogni, hogy nem 18 éven aluliak isznak meg egy-két sört vagy bort, és egyáltalán nem vandálkodnak. Lehet ilyen hosszú mondóka végére már nem jut el a szem...

a legjobb védekezés a támadás

veroniq -

2013.09.30. 11:36:58

Talán hiszek azoknak az olavsóknak akik elmesélték ezt a kis történetet. 

Az agresszív őrjöngést és személyeskedést kérem mellőzni, inkább abban kérjetek segítséget, hogy legyen a gördeszkás park Abonyban.

Mert a parkoló nem megoldás. Vélhetően nem nektek épült..... A stílus meg maga az ember.

Csak ennyi. örülök, ha ezzel sikerült kicsit megmozgatnom a közvéleményt.

Lőrinczy Veronika főszerkesztő

a "Z" generáció

ortega -

2013.09.30. 10:47:45

Írtam: "...Közben felnőtt egy merőben új generáció. Az idősebbjei a nagykoruság környékén.."

Ennek a generációnak az elnevezése szakmai körökben "Z" generáció.

állatorvosi ló esete

ortega -

2013.09.30. 10:45:18

Számomra újdonság erejével hatnak a cikkre adott reakciók. Valahol itt kezdődik a helyi közélet. Nem az önkormányzatiság - mert az jellegénél fogva az országos zsákmányszerző politikai helyi folytatása. 

 

A helyi közélet, a helyi megélhetés, a helyi életviszonyok. Valahol erről kellene szólnia az önkormányzatnak is. Eltékozolt két és fél évtized. így lehet jellemezni Abony elmúlt negyedszázados történelmét. Értékrend, életcélok, közösségi identítás nélkül nőtt fel már két generáció. Még az úgynevezett Y generáció visekedése sem ment be a köztudatba. Erre a generációra a recionális önzés, közösségi célok elutasítása a jellemző. Értelmesebbje ha itthon nem boldogul, megy dolgozni - és tanulni - külföldre. Valóban igaz, hogy Magyarország harmadik legmagyobb városa London. Több mint kétszázezer magyar él, dolgozik ott. Döntően az un. Y generáció.

 

Közben felnőtt egy merőben új generáció. Az idősebbjei a nagykoruság környékén. Alapelvük: a kényeztetés jár nekem, mert vagyok. Az egojuk hatalmas. 

Tehát a jövő ez a két generáció.

 

Abonynak még van egy sajátossága. A lakosság arányához viszonyítottan magas cigányság. Átutazóban voltunk Abonyban.  Egy iskolai csoport ment át a zebrán. Feleségem megjegyezte, hogy feltünően sok közöttük a cigánygyerek. Addig nem is figyeltem. Végignéztem a gyerekeket, és mondtam nejemnek: mutasson közülük egyet, amelyik nem cigánygyerek. Mglepődőtt, majd monta: nem tud.

Nem előítélet, vagy bármi negatív érzés szól ki belőlem. De milyen jövőre számíthat Abony? Az értékes tudás, amire építeni lehet, elmegy. Pontosabban nem jön vissza. Az agyelszívás tökéletes terepe Abony. 

 

Még egy gondolat: csak örülni lehet, hogy végre épülnek az utak. Mennyi abonyi dogozik ott? 

A gördeszkázáshoz: zajos szórakozás. A hang bizony tudja a fizikát. A gördeszkázás pár száz méteres környezetében olyan zajt tud csinálni, hogy az ember harctéren érezheti magát. 

Az önkormányzat fiatalságpolitikáját nem ismerem. Ha van - eredményét az érintett fiatalok hozzászólása minősítí. És ez a felfogás rövidesen a közéletben is megjelenik. 

 

Jó lenne kicsit elgondolkodni.

 

 

Gratuláljak?!

ellike51 -

2013.09.30. 00:26:22

annak a hozzászólónak aki - nagyon ügyesen - képes volt két néven is e témában hozzászólni?

 

Ejnye-ejnye...

nem, nem lehet..

Saiyanpunk -

2013.09.29. 22:50:58

A cikk a fiatal koróak alkohol fogyasztásáról szól. DE minket néztek fiatal, korúnak, és nem mellesleg a cikk szerint mi vandálkodunk stb stb.. ÉS sztem a felháborodásunk TELJES MÉRTÉKBEN jogos, hiszen valótlan mesét közöl a cikk, és nem egyszerűen túlzás.. Ez a hanyagság eredménye, hogy a cikk készítője lusta volt személyesen utána járni a dolgoknak, csak amiket hallott leírta.. A szomszéd Jóska bácsi dugja a kecskéjét a városháza közepén. Na én ezt hallottam.. Most írjak róla egy cikket a nyilvánosság előtt, anélkül, hogy megbizonyosodnék róla, hogy igaz??????? Lejáratnak, szidalmaznak, fikáznak mindek a nyilvánosság előtt, ráadásul látatlanba! És mi hunyjunk szemet-e felett? Bezzeg mikor engem a kisebbség egy szál cigi miatt akart megkéselni az úton, fényes nappal, a főút mellett a coop mellett, abból nem lett hír.. pedig nem egy szemtanú volt.. Őket nem meri fikázni senki?? Pedig az nem valótlan állítás lenne. A deszkások fikázása viszont valótlan, és a cikk is értelmetlen, hiszen ha csak a címet nézzük:

Abonyban nyugodtan vedelhetnek akár kiskorúak is alkoholt a közterületeken!

Nos, mivel ez az alkohol fogyasztás ránk van értve, ebből kifolyólag ÉRTELMETLEN ez az egész, mert 1 ember van köztünk aki 18 éves, a többiek mind 20 felettiek.. Mi értelme van hülyíteni és átverni az embereket? Jól esik megbotránykoztatni őket?? Sztem kvára nincs értelme.. és ezzel én innentől le is szarom az egészet. Ez a cikk egy idióta dolog, az is idióta aki értelmet lát benne és akár csak egy szavát is elhiszi... de mit bánom én, ha birka mód mennek az emberek a butaság felé, akkor hát menjenek, ő bajuk.. De MINKET hagyjanak békén, le lehet szállni rólunk. Ha valakit zavarunk azzal hogy a piacnál deszkázunk, JÖJJÖN ODA ÉS MONJA MEG. és akkor arrébb állunk.. Na puszi..

 

Nem lehet?

ellike51 -

2013.09.29. 22:09:34

az, hogy a középső bekezdés a cikk  mondanivalója?  

Holott a testületnek kellene sürgősen...

... talán ideje lenne...    és megalkotni végre az ezzel kapcsolatos helyi rendeletet. Minden más talán már lehet túlzás is? (nem ismerem az eseményeket) 

 

A cikk címe pedig?

Szomorú, hogy esetleg bátorítás is lehet, nosza rajta... (és olvasd utána a cikk címét). 

Nem minősítem.

paff

muffin -

2013.09.29. 20:13:56

hogy ha az egyszerű elszigetelt másokat nem zavaró tevékenységünk úgy állítják be mint egy zavaró tényezőt,ami annyira felháborító és kiborító és ráadásul (hehehe) 14 évesek vagyunk és nagyon kiskorúak (xD) akkor mi lenne ha ténylegesen rongálnánk és szemetelnénk és zajonganánk és minden ház előtt ezt csinálnánk ráadásul matt részegen?akkor az lenne a sztori hogy alkoholista antiszociális szökött újszülöttek fenyegetik a várost? XDDD

éljenek a túlzások!

én végszóként csak annyit tennék hozzá az egészhez: a hazug embert hamarabb utol érik mint a sánta kutyát.

kavarás

xénia -

2013.09.29. 19:58:01

én is csak az előttem szólóval tudok csak egyetérteni, hisz hozzánk senki, főszerkesztő, szerkesztő, riporter, vagy akárki, (aki ezt a szennyest írta, és próbálja valós hírként beállítani) nem jött, hogy mit keresünk mi ott, ha iszunk, abban van-e valamennyi alkohol tartalom is, ha van szemét, azt mi hagytuk-e ott, ha nem, majd elvisszük-e majd stb. ezek hiányában ez csak rosszindulatú pletyka, koholmány. ha tanácsolhatom, első sorban járjanak utána a dolgoknak, aztán vagdalózzanak bármivel is. Illetve, még a rendőrök is azt mondták (igazoltatáskor), hogy őket, nem zavarja, hogy ott deszkáznak, legalább nem "idős néniket köpdösünk " és most idéztem, csak szemét ne maradjon utánunk. Mi mindig elpakoltunk magunk után, sőt volt, hogy mások otthagyott szemetét is kidobtuk. Ennyi erővel, meg fölösleges szabadidővel, ha ilyen fals cikkeket megtudnak írni, keressék meg azokat a vandálokat akikkel szerintem folyamatosan összekevernek benünke, vagy ilyen cikk írása előtt kérdezzenek meg bennünket is!
....

Saiyanpunk -

2013.09.29. 19:53:42

És most büszke lehet magára a 'főszerkesztő' sikeresen kiposztolta a falára a faszbukon, csak éppen azt felejtette el mondani hogy VALÓTLAN az egész.. Még mindig azt a hazugságot tolja hogy kiskorúak vedelnek a piacnál.. és a sok birka ember meg issza minden szavát.. megy a nagy észosztás, hogy jaj hát a szülő a hibás és stb és stb.. Hogy lehetnek az emberek ennyire birkák? Remélem élvezed az ennek köszönhető 'hírneved' kedves főszerkesztő... igazán 'becsületes' módon jutottál hozzá.. csak tudod azt szokták mondani, hogy ami könnyen jön, az könnyen megy..

nos

Saiyanpunk -

2013.09.29. 19:06:26

Hát eléggé rátértünk a tényekre, és szerintem már mindenkinek világos, hogy ez a 'cikk' egy szívszorító MESE. Isten ments, hogy kritizáljam a kedves főszerkesztőt, mert még a végén vmi sellő lekiabál.. de a lényeg a lényeg: Ha már valaki hallott valami információt amiből jó sztorit lehet csinálni, mert persze minden 'riporternek' ez a legfőbb célja, mások hírneve árán szerzett 'hírnév', azért utánna kéne ám járni a dolgoknak mielőtt leír egy szívszorító MESÉT... szerintem akinek egy csöppnyi logikája is van, az már rá jött arra, hogy ez a cikk úgy értelmetlen, valótlan, és hülyeség, ahogy van. Engem nem érdekel ha fent marad, legalább az emberek rájönnek h megy a szarkavarás...

Szép

muffin -

2013.09.29. 17:25:51

Forró tapsot,ilyen szép mesét utoljára anyámtól hallottam kiskoromban elalvás előtt xDDD

Na már most.Összegezve: 1. hol a kuka?Jaaa,hogy ott nincs is!Ezaz!A legközelebbi a megmaradt kis fehér ház falának döntve van,abba dobtam/dobtuk bele jómultkor is a zacskókat és a papírzsepiket. 2. Kit is zavarunk ott?Nekünk még nem szólt senki hogy ne haragudjatok de menjetek már inkább msáhova mert zavartok... 3. Nem ám az hogy akkor átbeszéljük a dolgokat,a legegyszerűbb ha alaptalan tényeket közlünk ráadásul keverve az információkat amiket elég szépen meggondolatlanul összegyűjtött. (köreinkben egy kiskorú sincs)

Mellékesen: volt a tisztelt szerkesztőnek fiatalkora?Szerintem nem egyből felnőttként pottyant ki.Minden fiatal legyen besült vagy üljön egész nap a gép előtt vagy állandó jelleggel magoljon?Ez inkább egy nagyszerű dolog hogy vannak akik ÉLNEK és kiélvezik a FIATAL KORUKAT és mondjuk SPORTOLNAK ellenben sok más velünk egyidősekkel akik egész álló nap a gép előtt ülnek és már-már úgy néznek ki mint Jabba a Star Wars-ból.Ezt a sportot mi választottuk.

Jómagam Ceglédi vagyok és nálunk nincsenek ilyesféle problémák.Hogy miért?Mert ott azzel lett megoldva hogy építettek egy elkerített terepet a magunk féléknek!Rendben,tegyük hozzá vannak akik a márványra járnak ki,de oda is már csak ritkán vetődnek ugyanis van egy KÜLÖN PARK efféle sportok űzésére!

Nem telne ám sokból egy ilyet csinálni,ha Ceglédnek sikerült és más városnak is,Abonynak miért ne?Amikor lennének rá vevők...

Nem egyből támadni kell itt senki sem barbár tudtommal úgyhogy adjuk már meg a kommunikációs lehetőséget és ha (engedelmével ezt kiemelném) HA VALAKINEK NEM TETSZIK A JELENLÉTÜNK AKKOR SZÓLJON ÉS TALÁLUNK RÁ MEGOLDÁST!

 

Gondolkodj..

DArtagnan -

2013.09.29. 14:22:50

Kedves Süllő! Hogy képzeled, hogy tiszteljek egy olyan embert, aki letámad engem úgy, hogy beleszólhatna a hajam hosszába? Mit képzel magáról? Egy újságíró -ami ő nem lehet, mert képtelen utánajárni a dolgok hitelességének- nem fog ilyeneket írni. T. Tamást miért nem szokták támadni az olvasók? Mert nem pletykál, nem ír hülyeségeket. 

Valamint nézzük a képet.. Ebből az olvasók arra gondolnak, hogy azért járnak csak oda, hogy részegre igyák magukat... Lassan odáig jutunk, hogy minden este epikus háborút folytatnak a rendőrök és a Marsról érkezett részeg deszkások. A rendőrök kimentek, igazoltattak, és megkérték őket, hogy lehetőleg szemetet ne hagyjanak. A biztonságiőr semmit nem szólt még nekik. Egy sportoló legyen az deszkás, országútis, DH-s, BMX-es, Crossos, akármis... Megiszik egy-két sört, de még csak becsípésig sem jutnak el, mert nagyban dekoncentrációt okoz, ami nekem is, és más sportolóknak is hátránnyal jár.

És a legnagyobb hiba amin mind kiakadtunk: 14-18 évesek és még fiatalabbak... Persze... Jót nevettünk mindannyian.

Ez miért nem hír?

xénia -

2013.09.29. 13:59:29

Már elnézést, az miért nem hír, mikor én hazafelé sétálva a piacon keresztül, a rohadó zöldséget, gyümölcsöt, vagy a cipősdobozokból kidobált szemetet kell kerülgessem, amit a piacosok hagnyak maguk után, posztapokaliptikus környezetet teremtve?

Illetve, ha a kivitelezőnek lett volna annyi logikája, hogy tervezett volna legalább egy vagy kettő szemetest a környékre, (ami nincs lezárva) máris nem lenne annyi hulladék. Ez nem csak a piac parkolóra vonatkozik, már többször volt olyan, hogy Abonyban negyed óráig kellett hurcolászom például a csokoládém csomagolását, mert vagy nincs szemetes, vagy ki van törve az allja.

 

 

Pfff...

Süllő -

2013.09.29. 13:57:48

Megértem, hogy vannak akik nem tisztelik a főszerkesztőt. De nem a cikk eltávolítását kéne követelni, hanem a nők tiszteletét... {#emotions_dlg.sm}

A szemetelés ivászat

sk8m -

2013.09.29. 12:22:29

Volt alkalmunk a rendöreivel találkozni is mivel nekik is feltünt a szemetelés de már össze volt szedve igy csak egy gyors igazoltatás stb majd mondván további jo sportolást tovább is álltak igaz h ha még egszer szemetelés lesz ott akárkik álltal annak a levét már mifogjuk meg inni de mivel meg van az inteligenciánk hozzá annak ellenére hogy ott deszkások stb.-ik vagyunk ezt a problémát kifogjuk küszöbölni.
Továbbá ittasan eléggé nehé koordinálni a gördeszkát de erről csak ennyit viszont egy placc rendes aszfaltal amit használhatnánk az lenne a legjobb csak egy placc elemeket korlátokat már megoldanánk nekünk csak egy placc kellene ami a miénk -nem bmxeseké akik nagyobb rongálást nyomnak azért a központban stb helyeken- ennyi az egész ezt felőlem személyes tárgyalások alapján is meglehetne tenni és ezzel ki lenne iktatva ez az egész ügy.
 

A szemetelés ivászat

sk8m -

2013.09.29. 12:11:02

Volt alkalmunk a rendöreivel találkozni is mivel nekik is feltünt a szemetelés de már össze volt szedve igy csak egy gyors igazoltatás stb majd mondván további jo sportolást tovább is álltak igaz h ha még egszer szemetelés lesz ott akárkik álltal annak a levét már mifogjuk meg inni de mivel meg van az inteligenciánk hozzá annak ellenére hogy ott deszkások stb.-ik vagyunk ezt a problémát kifogjuk küszöbölni.
Továbbá ittasan eléggé nehé koordinálni a gördeszkát de erről csak ennyit viszont egy placc rendes aszfaltal amit használhatnánk az lenne a legjobb csak egy placc elemeket korlátokat már megoldanánk nekünk csak egy placc kellene ami a miénk -nem bmxeseké akik nagyobb rongálást nyomnak azért a központban stb helyeken- ennyi az egész ezt felőlem személyes tárgyalások alapján is meglehetne tenni és ezzel ki lenne iktatva ez az egész ügy.
 

Valamint...

DArtagnan -

2013.09.29. 12:09:45

Még csak annyi, hogy ki is lenne az, akit zavarnak ott? A virágboltos Csernusék? Nem... Őket nem érdekli.. A Lángosos? Délután, mikor a deszkások kint vannak, már zárva van. A biztonságiőr? Nem neki kiéne cselekednie, személyesen? Az ott parkoló autósok? Ja, nincs is ott csak az őré.. De az a másikoldalt... Erről ennyit. A hír valótlan, félretájékoztató! Követeljük ennek a cikknek az eltávolítását!

A cikk valahogy másról szólt...

DArtagnan -

2013.09.29. 12:02:07

Igen, teljes mértékben. Miután pocskondiázol másokat, Neked nő létedre rövid hajad van! Hogy is van ez? A stílus és a személyeskedés máshova tartozik. Én nem szeretem, se a BMX-eseket, se a deszkásokat, mégis mint sportoló védem őket, mert így van rendjén. De az, hogy Te úgy próbálod védeni őket, hogy rossz színben tünteted fel a tevékenységüket, az szánalmas! Nem Te, hanem a viselkedésmódod! Kedves Saiyanpunk sem azt modnta, hogy Te lennél szánalmas. De látod, ez itt el is árult mindent. Nem tudod magadat jó színben feltüntetni, mert elbuktad már a felháborodásodon. Valami nagy embernek hiszed magad, de sehol nem vagy. Az újságírói jogosultság semmire nem tesz. Személyeskedjünk? Vannak dolgok amiért nem köszönök embereknek, akár ismerem őket, akár nem. Ha nem ismerem őket egyértelmű az indok, ha ismerem őket, akkor is annak kéne lennie. Talán a viselkedés mód, ahogy cselekedett a múltban. De én nem firtatom a múltat, mert nem is igazán érdekel. 

Röviden tömören, a felfogásod a kommentárjainkkal kapcsolatban elárult téged. Itt az első pont. 
A második pont: Ha akárkit is zavartak, akárhol, szóltak nekik. Ha hangosak voltak, azért, és halkabbak lettek, ha rossz helyen voltak, azért, és elmentek. A cikkedben azt írtad, hogy zavaróóak, és tulajdonképpen randalíroznak, nem pediglen azt, hogy segítsük őket, beszéljünk velük, és építsünk együtt nekik egy deszkaparkot. Ez itt Abonyban lehetséges? Ahol a kisebbség kapja a segítséget? Példának nézzük, miért idejöttek a szolnoki Motor útról?... Cigány ismerőssel beszéltem és Ő maga mondta, hogy ez így nem jó. 

A szemetelés ivászat

sk8m -

2013.09.29. 11:55:13

Volt alkalmunk a rendöreivel találkozni is mivel nekik is feltünt a szemetelés de már össze volt szedve igy csak egy gyors igazoltatás stb majd mondván további jo sportolást tovább is álltak igaz h ha még egszer szemetelés lesz ott akárkik álltal annak a levét már mifogjuk meg inni de mivel meg van az inteligenciánk hozzá annak ellenére hogy ott deszkások stb.-ik vagyunk ezt a problémát kifogjuk küszöbölni.
Továbbá ittasan eléggé nehé koordinálni a gördeszkát de erről csak ennyit viszont egy placc rendes aszfaltal amit használhatnánk az lenne a legjobb csak egy placc elemeket korlátokat már megoldanánk nekünk csak egy placc kellene ami a miénk -nem bmxeseké akik nagyobb rongálást nyomnak azért a központban stb helyeken- ennyi az egész ezt felőlem személyes tárgyalások alapján is meglehetne tenni és ezzel ki lenne iktatva ez az egész ügy.
 

..

Saiyanpunk -

2013.09.29. 11:53:19

Igazából engem rohadtul nem érdekel mit gondolnak mások rólunk.. Aki ismer minket az tudja, hogy milyenek vagyunk, az meg hogy egy számomra vad idegen ember mit gondol rólunk az meg rohadtul nem érdekel.. Mégis azért érdemes lenne utána járni a dolgoknak mielőtt cikket ír róla az ember, nem csak hallottak alapján leírni valami valótlant.. Ennyi erővel ha én azt hallom, hogy teszem xy csirkéket molesztál az út közepén, akkor egyből írjam meg? Azért én először megnézném valósak-e a híresztelések! A kuka dologról meg csak annyit, hogy akkor én vigyem ki a miénket? Megnézném én azt ha a Városházától elvinnénk egyet a piacra, akkor mi lenne a reakció.. de szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy megint csak uszítaná valaki ránk az embereket.. Nem értem miért nem kehet elférni mellettünk.. mi is elférünk mások mellett... Kölcsönös tolerancia, sajnos sok ember ezt nem ismeri..

tetves kuka...

veroniq -

2013.09.29. 11:28:14

Kedves érintett fiatalember!

A tetves kuka, ahogy írod odavitele nem az én dolgom....

Ha ennyi esze nem volt a tevezőknek, hogy vigyenek oda egy ilyen kukát, akkor nagy  abaj.

Biztos nem futotta a milliárdos beriházásból:)

Nem én vagyok a kukafelelős..... Vagy adjam oda a sajátomat?

Vagy vigyetek ki ti.... vagy, hozzátok el a Városháza elől..... Még adhatnék tippeket.

A lényeg, hogy most már látod, mit gondolnak rólatok mások!

Ha meg tényleg segíthetek, akkor majd szóltok: Veronika

ki is a szánalmas?

veroniq -

2013.09.29. 11:24:38

Nem szeretem az agresszív ordibálást..... A főszereksztő pocskondiázását. DAartagnan, nyilván a barátaidat véded. Nem baj, így van rendjén. Én sem ordítok veled, hogy hosszú a hajad és nem tudsz köszönni az utcán nekem...... Pedig így van. Tudod, a stílus maga az ember.

Olvasó mesélte a történetet, most már jó, hogy tudjuk, hogy kik azok akik itt vannak.

Az alap probléma az, hogy nincs erre jogi szabályozás.

A másik hatalmas probléma pedig az, hogy Abonyban NINCSEN gördeszkás, BMX-es, vagy görkoris park. Sajnálom a fiatalokat, akiknek a parkolókban kell " sportolniuk ". Többet érdemelnének.... Többet érdemelnétek.

Kezdeményezte már valaha valaki, hogy legyen egy ilyen létesítmény? Akkor megoldódna a gond is, hiszen nem nyavalyognának a szomszédok. A fiatalok pedig méltó helyen gyakorolhatának. Ajánlok egy linket a szíves figyelmetekbe: http://www.hetihirek.hu/2013/09/24/nehez-a-dolguk-a-nagykorosi-bmx-es-fiuknak/

Na ennyire vagyok én " ellenség "....

Örülök, hogy célba talált az írás. Gondolom, már nem lesznek gondok a környéken.

Inkább arról kezdjetek el nekem is írni, hogy hogyan lehetne Nektek és hol egy BMX-re, gördeszkára, görkorira alkalmas helyet létrehozni.....

Köszönettel: Lőrinczy Veronika főszerkesztő

 

ez szánalmas..

Saiyanpunk -

2013.09.29. 09:06:53

Egyet értek az előttem szólóval! Ott volt a kedves cikk író valaha is mikor kint voltunk? Mert nyugodtan ki lehet ám jönni, nem harapunk! 14-18 év körüli vagy még fiatalabb? Ember, a legfiatalabb közülünk 18 éves, a többiek mind 20 felettiek... Szemetet hagyunk magunk után? Igen, amíg ott vagyunk természetes h ott van a földön mert KUKA AZ EGY DARAB SINCS A PIAC PARKOLÓBAN, DE! mikor indulunk, össze szedjük a mocskunkat és kidobjuk, speciel, én volt hogy haza vittem és ott dobtam ki. Könnyű másokat fikázni pletykák alapján, de kijönni, mikor ott vagyunk és utána járni mindezeknek, az már túl megterhelő? Az meg, hogy megiszunk 1-2 sört, kérdem én, kinek ártunk? Nem kötünk bele senkibe, a kutyának sem ártunk. Nem a deszkásokra kéne rászállni, mert nem miattunk szar a közbiztonság, nem miattunk van tele szeméttel a város..Szval ezúton kérem tisztelettem a kedves szerkesztőt, hogy hozzon már egy tetves kukát oda a piac parkolóba, és ha már ott van akkor meg tudja nézni, hogy igazak-e a pletykák vagy sem... mert könnyű egy cikkben, látatlanul fikázni másokat..

Köszönettel: Egy abonyi deszkás!

 

Nem vagy kicsit félretájékoztatva?

DArtagnan -

2013.09.29. 06:59:14

Te arra jársz? Megnézted? Szemüveg rajtad volt, esetleg kontaklencse? Én minden reggel arra mentem keresztül melóba, és semmi említett szeméttel nem találkoztam, csak a piaci eladók elhagyott csomagolásával. Ráadásul, 18 felettiek gördeszkáznak ott, méginkább 20 felettiek, és még csak nem is hangoskodnak. Tudom, hiszen itt lakok a piac mellett, és csukott ablaknál jobban idegesített a szomszéd ballagása, mint ők nyitott ablaknál. Azt, mikor az apuka a 6-8 éves gyerekeinek engedi, hogy a piacon még szalaggal lezárt területre beszaladgáljanak, bezzeg nem veszi észre senki. Mikor az iskolából hazafele a kis 'kemény' kölykök köpködnek a közterületen, és féknyomokkal díszítik a betont/aszfaltot/térkövet, más emberek veszélyeztetésével, nem veszi észre senki. Az hogy ők megisznak egy-két üveg bort, és ez fáj valakinek, az csak annyit tesz, hogy NEKED ez kimaradt az életedből, és csak abban leled örömöd, hogy más embereket rossz színben tüntetsz fel ilyen ügyekben. Ráadásul a borosüveg betétdíjas, hülye lenne akárki otthagyni. Mellékesen egy Jumbo felszállásnál 130 decibellel robog, egy koncert meg 110-120dB-el szól. Messze van az az ezertől.

U.i.: Az emberek félreinformálása csak annyit tesz, hogy itthagyják ezt a bulvárnál is ezerszer gyengébb oldalt... 


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok