Mi Abonyunk - Jobbik kontra tetétleni polgármester
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.03.18. 19:14

A Jobbik fórumot szeretne tartani Kőröstetétlenen, de hiába kérte a választókerületi elnök a művelődési házat, nem sikerült kibérelnie. Pásztor Imre polgármester indoklás nélkül mondott erre nemet. Mint megtudtam, ezt törvényesen megteheti, mert ez önkormányzati tulajdon és politikai, vagy bármilyen más egyéb  rendezvényekre eldöntheti az önkormányzat, hogy saját tulajdonát odaadja-e vagy sem. Most ez történt. A Jobbik szervezője, Mészáros Lászlóné döbbenten áll az eset előtt, úgy érzi, hogy packáznak vele, de Pásztor Imre polgármester is, aki elmondta, hogy nem érti, hogy miért támadja őt a Jobbik, hiszen nem is ismeri őt Mészáros Lászlóné. Ez egyébként nem az első csörte volt, amit a két politikus, pontosabban a tetétleni polgármester és a Jobbik vívott egymással. Korábban a Jobbik országgyűlési képviselője Hegedűs Lórántné feljelentette a tetétleni polgármestert. Viszont Pásztor Imre elmondása szerint ebből ugyan lett rendőrségi ügy, mert nem került azonnal kiadásra egy pályázattal kapcsolatos anyag, de a rendőrség az ügyet már régen lezárta, az anyagot is kiadták. Most pontosan Hegedűs Lórántné érkezne a településre fórumot tartani a lakosságnak. A terembérlet megtagadását egyébként megelőzte egy intermezzo, mert az egyik jobbikos érzelmű helyi lakos eléggé ellentmondást nem tűrő hangnemben betelefonált a polgármesteri hivatalba és szapulta a településvezetést, majd a beszélgetés végén arra volt kíváncsi, hogy hogyan lehetne kényszeríteni a település vezetését arra, hogy odaadják a fórumra a művelődési házat. Pásztor Imre elmondta, hogy ilyen felvezetés után nem ő maga, hanem a helyi önkormányzat élt mérlegelési jogával és nem biztosítják a helyszínt a Jobbik fórumra.

Mészáros Lászlóné a Jobbik Választó kerületi szervezője az Abonyi Alapszervezet elnöke:


Kőröstetétlenen a Jobbik fórumot szeretne tartani, de sajnos a Polgármesteri hivatalban napokig nem veszik fel a telefont, hogy a Művelődési Ház bérléséről tudjunk tájékozódni. Nagy nehezen 2013. 03. 08-án fel vette egy hölgy a telefont és kértem, hogy a Polgármester Úrral szeretnék beszélni, majd közölte, hogy nincs a hivatalban, de hívjam 11,00 órakor és rendelkezésemre áll, de a hölgynek elmondtam, hogy milyen ügyben keresem és valószínű ez miatt már nem is akart a Polgármester velem szóba állni, így nem vette fel senki a telefont a meg adott időpontban. Később felvették a telefont persze természetesen a Polgármester nem volt elérhető, de a hölgy elmondta, hogy küldjek egy hivatalos megkeresést amit ők tovább küldenek Ceglédre és majd ott döntik el, hogy kiadó e a Művelődési Ház Kőröstetétlenen. Sajnos egy hét alatt nem dőlt el, hogy kiadó vagy nem a hely. Ma ismét hívtam a kőröstetétleni hivatalt fel is vette a hölgy majd közölte velem, hogy az egy héttel ezelőtt feladott ajánlott levelem nem érkezett meg, de Ő nem is vehet át semmilyen hivatalos levelet, hívjam Ceglédet. Arra a kérdésemre, hogy Cegléden kit keressek a válasz az volt, hogy "nem tudom",de a Polgármester Urat ma sem kapcsolta mondván nincs benn. Hívtam Ceglédet ahol a 20-dik ide kapcsolok, oda kapcsolok után végre egy hölgy készségesen segített, de közölte velem, hogy a döntés a kőröstetétleni Polgármesteré. Nagy nehezen sikerült Pásztor Urat elérni és arra a kérdésemre, hogy hozzájárul-e a Művelődési Ház kibérléséhez NEM választ adott! Kérdésem a következő volt! Miért? Azt válaszolta, hogy indok nélkül Nem! A Királyként uralkodó Polgármesternek valószínű baja van a Jobbikkal, vagy netán a Jobbikos Országgyűlési Képviselővel aki a fórumot fogja tartani személy szerint Hegedűs Lórántné Kovács Enikővel? Felmerülnek a kérdések a miértek! Talán Hegedűsné darázsfészekbe nyúlt? Valami rejtegetni való van? Miértek tömkelege merült fel! Ártalmatlan lakossági fórumból születik a demonstráció? Ha jogszerűen működik egy Polgármester, akkor miért okoz problémát egy ártalmatlan lakossági fórum?- írja Mészáros Lászlóné a Jobbik Választó kerületi szervezője az Abonyi Alapszervezet elnöke

Pásztor Imre polgármester: „ Nekünk semmiféle takargatnivalónk nincsen! A település vezetősége nevében visszautasítom ezt. Valóban nem láttam még az említett levelet. Sajnos egy hét késéssel kapjuk meg a postánkat, ez teljesen komoly. Hiába nekünk címeznek a lakosok, vagy hivatalos szervek, vagy bárki egy levelet, azt automatikusan átirányítják a Ceglédi közös Önkormányzati Hivatalba, ott is veszik át. Lassan működik a rendszer, mert csak egy hét múlva kapjuk meg a leveleinket, a fent említettet csak holnap fogjuk sajnos. Egyébként, mikor keresett engem Mészáros Lászlóné a hivatalban, éppen terepen voltam, mert bontunk egy épületet az alternatív energia használatát célzó pályázatunk miatt. Nem értem, hogy aki nem is ismer bennünket, az miért támad minket? „ – mondta a tetétleni független polgármester, akinek az autóját Nagy Magyarország címer díszíti és az antennáján pedig lobog a székely zászló…..

A feleknek megbékélést kívánok, szeretettel: Lőrinczy Veronika főszerkesztő
 

Politika:
JOBBIK   
 83 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
még egy gondolat - csizma az asztalon

ortega -

2013.03.30. 17:58:50

Normál társadalmakban létezik a központi (állami) hatalom (közigazgatás, és a helyi hatalom, közigazgatás. Nálunk szerencsésen elszúrták. Egy kétszáz fős falu Képviselő Testületének rendeletét csak az Alkotmánybíróság előtt tudom megtámadni. Az USA 50 +1 tagállamból áll. Magyarországon háromezer ötszáz köztársaság (kiskirályság) működött - működik. Hisz egy önkormányzat állam az államban. Ennek a helyzetnek felszámolása folyik. Utoljára 1946-52 között nyúltak így bele az államszervezetbe, a közigazgatásba, mint ami itt 2010 óta folyik.

csizma az asztalon

ortega -

2013.03.30. 17:41:13

Kedves Veronika!

 

Szerencsésebb az általános felöl közelíteni. Nem akarok ajtostól a házba rontani. Tetétlen százmilliós nagyságrendben nyert pályázatokat. Aki azt írja, hogy szocialista falu, igaza van. De a szó pozitív értelmében. Amikor majd három évtizede a faluban elfelejtettem lezárni az autóm, és rohannák ki, hogy lezárom, rámszólnak: ezt itt még nem kell. Itt nem lopnak. Valahonnan a tisztességes élet gyökerei onnan erednek. És az úgynevezett szervezeti magatartás öröklődik, akár a családi. A falu kultúrájához a jelenlegi Polgármesternek semmi köze. Maximum megoszt.

Egy kilencszáz fős faluban, aminek a külterületén tök sík, gyakorlarilag nem lakik senki, és a falu hatá egyik végéből a másikba gyalog át lehet egy óra alatt érni, kell ilyen terepjáró? Ez nem nagyzolás? Miért nem termelő beruházásra pályázott a Polgármester? Két járda plusz kerékpár út van a fúutcán. Miért nem faluvédő erdősáv telepítésére pályázott?

Mert nem biznisz. Annyira beépült a korrupció az életbe, hogy a hétköznapok gondokodása azt tekinti természetesnek. Miért nincs fenn a tetétleni honlapon a Területrendezési terv és Építési Szabályzat? A Tejüzem környékén közlekedni sokszor életveszélyes a sok kamion miatt. Ott lakni szintén ez miatt pokol. A klímák (tejhűtés miatt) járatni kell a kocsikat. A beláthatatlan út miatt csodálom, hogy még nem történt tragédia. 

Az Ügyfélkapun regisztrálva megnézhetem a Tejüzem területének ingatlanait. Több épület lakóövezeti minősítésű területre épült. Akkor mit védjem a Polgármestert? Azért, mert többen ellenkeztek, hogy csonakázó tavat akart a Gerjére, és hogy nem jött össze, azért tartotta rajta a falun a vízet? Csonakázó tavat csinálva a faluból?

Nem szerelemből ez a sok pályázaton nyert - a falu nagyságához mérten gigapénz. Fehér Pali bácsi közel a hatvanhoz el tudott mindenhova gyalogolni, meghallgatni mindenkit, az Ő idejében épült a gáz, szennyvíz. Mivel nyert ellene a jelenlegi Polgármester? Munkateremtés ígéretével, és hogy Ő nem főállásban csinálja az egészet.

Édesanyám mondotta annak idején: "Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen". A hatalomban illik önkorlátozónak lenni. Az Árpádhalomnál nagyobb "szánkódomb a Natura 2000 terület mentén (Csöpi kurgán), a falu szélén sajá zsebre állított kereszt - egy ekkora településnél régen a főúrak kiváltsága volt. 

Szóval kíváncsi lennék a Tetétleni Polgármester vagyonnyílatkozatára. A tetétleni honlapon.

Elnézést a csapongásért. Én a falut féltem a buktától. Mert az nyílt titok, hogy ezek a pályázatok harminc - ötven százalékkal föléárazottak, és az első két szinten (minisztérium, pályázatot lebocsátó szervezet) nem lát pénzt, tehát oda is vissza kell osztani. És ha ebben a láncszemben bukta van, rántja a többit is. Márpedig a nagypolitika a kicsiken fogja elverni a port. És a falu issza a levét, ha itt bukta lesz. Márpedig ezek a "közösségi pénzek" úgyszolván a protokolt szolgálták csupán. 

Majd' minden asztalon

ellike51 -

2013.03.30. 17:02:49

és nem új a korrupció már a közbeszerzésben sem...? érdemes utána nézni.

 

Megérne egy misét, hány "tiszta" közbeszerzés létezik? Már be van kalkulálva az  x  %?

 

Nem valószínű, hogy valaki találna ellene valami terhelőt is!

csizma az asztalon....

veroniq -

2013.03.30. 16:17:47

Okés, értem.... de lehet, hogy jelen esetben szerencsésebb lett volna egy polgármester korrupciós botrányáról szóló cikket belinkelni de...... Ha erre gondoltál. Üdv: Lőrinczy Veronika főszereksztő

még egy gondolat

ortega -

2013.03.30. 13:15:57

Egy HVG cikk érdekes kérdéseket feszeget a korrupció kapcsán. Érdemes elgondolkodni rajta.

 

http://hvg.hu/itthon/20130330_vesztegetes_birok_rendor_korrupcio 

 

 

Látom

FIGURA7878 -

2013.03.27. 17:00:21

itt már mindenki megszólalt kivéve a főszervezőt.Ő lapít mint az a bizonyos a fűben.{#emotions_dlg.farmer}

Én voltam

Tárgyilagos -

2013.03.26. 19:52:27

Én voltam az első aki bátortalanul hozzászóltam a cikkhez és lám 76 nál járunk.....akkor megismétlem amit lent írtam...

Okoskodok már...
Tárgyilagos - 23 (like)
2013.03.18. 19:26:29
A polgármester vezeti a falut ugye...a polgármestert a falu választotta meg....a polgármester döntéseket hozhat a törvény szabta keretek között..Az hogy egy politikai párt fel akarja kavarni a községet legyen az bármilyen név alatt az az ő dolguk.De,a mai világban a népnek elege van mindenféle politikából és politikusból,azokból is akik már bizonyítottak és azokból is akik még eztán akarnak.Sajnálatos hogy ide jutott az ország,oda hogy senkit nem érdekel a közélet,illetve csak azokat akik ebből akarnak megélni.

Tisztelt F Krisztián..

kid -

2013.03.26. 19:26:03

a megjelent "fekete-fehér" emberekből vajon hány tudta, valóban miért van itt? Elnézést a történelmi hasonlatért de ez olyan mint 56-ban az oroszok, akik Szuezt keresték Budapest környékén...

az hogy rend van a faluban, valóban nagy részben az itt élők dicsősége, jaa meg azé hogy az egyforintos portákat is tisztességes, becsületes embereknek adta az Önkormányzat és a Polgármester. Már meg ne haragudj de Karán is tisztességes emberek élnek, még sincs olyan "nyugi" mint Tetétlenen, úgyhogy ez nem csak a helyi állampolgárok tisztességének a kérdése, sok függ attól  hogy a helyi "vezetés" hogy kormányozza a község hajóját.

Annak hogy negatívan változott a helyzet, talán az az oka, hogy a település egy jogszabály miatt sokat vesztett önállóságából Ceglédhez csatolván.  De ez nem a polgármester bűne.

És ne haragudj, a hagyományőrző nap szép dolog, de hidd el "apró" dolog egy község életében, ja és légy rá büszke hogy a szervezőkhöz tartoztál, de maradj szerény ne a melled döngesd. A gárda szimpatizál?? Kivel? Mivel? Itt Tetétlenen?? Ugyan ne viccelj, a többit az első soraimban megírtam..

A múlt üzenete

ortega -

2013.03.26. 11:37:48

 A Jobbik önszerveződő párt, a két mameluk (a fidióták és a maszoposok) szélsőjobbanak kiááltották ki őket. A Jobbik bázisa a fiatalság. Ha valaki a hátterüket nézi - programjaik - mély értelemmel, felelős gondolkodással. Hozzáteszem: nem vagyok Jobbik hívő. Tisztelem lázadásuk. És sajnálom, hogy nem jött létre egy hasonló korosztályú másik pártalakulat, akit kénytelenek lennének szélsőbalnak kikiálltani. 

A rég óta hatalomban levőknek érdemes elgondolkodni a következő beszéd üzenetén:

"Oliver Cromwell 1653 április 20. beszéde, a csonka parlament feloszlatásakor:

„Ideje immár véget vetnem ittlétüknek ezen a helyen, melyet megszentségtelenítettek minden létező erény megvetésével és minden létező bűn gyakorlásával; pártütő testület az önöké, a jó kormányzás ellensége; egy csapat pénzimádó gazfickó, aki Ézsuához hasonlóan eladná atyai örökségét egy tál lencséért, Júdás módjára feladná Istenét néhány garasért.

Van-e még nyoma soraikban az erénynek? Van-e gyarlóság, melyet el ne követnének? Hitükben nem jámborabbak a lovamnál; istenük az arany. Ugyan melyikük nem adta még el a lelki üdvösségét? Akad-e önök között akár egy is, aki csipetnyit törődne a köztársaság üdvével? Vagy talán nem gyalázták-e meg aljas ringyók módjára ezt a szent helyet, nem tették-e az Úr templomát tolvajok tanyájává erkölcstelen nézeteikkel és bűnös mesterkedéseikkel?

Önök utálatosak immár az egész nemzet szemében. A nép a bajok orvoslására küldte ide önöket, s önmaguk váltak a legnagyobb bajjá. Az ország ezért ma azt kívánja tőlem, hogy tisztítsam meg ezt az Augiász istállóját, pontot tegyek aljas mesterkedéseikre ebben a házban, és én ezt Isten segedelmével és a rám ruházott hatalomnál fogva most meg is cselekszem. Megparancsolom önöknek, hogy ha kedves az életük, azonnal távozzanak innen; menjenek azonnal! Siessenek! Lefizetett szolgák, tűnjenek el innen! Menjenek! Vigyék innen ezt a csillogó vacakot is, és zárják be maguk után a kaput! Isten nevében távozzanak!""

Kedves zorro!

ortega -

2013.03.26. 10:49:47

Miért kell bizonyítanom? Személyesen, Tetétlenen, a faluban is ezt hallottam. Ez nem észosztás, ez az információs társadalom áldása - átka. Attól függ, kinek a szemszögéből nézem. A lentebb írt, a Közzétételi listával kapcsolatban nincs hozzáfűznivalód?
Kádár János mondta: "aki a fogorvostól és a hatalomtól nem fél, nem ember". Elsőre nem értettem. Egész életművét elemezve értettem meg lényegre látását. A hatalomtól elsősorban annak kell félni, aki hatalmi pozícióban van. Valaki gondolta volna 1952-ben, hogy Rákosi valahol az orosz sztyeppén, embertelen körülmények között fejezi be életét, ahol vízért is a kert végén levő csaphoz kellett kimenni, a legnagyobb homokviharban?
A hatalmi minták érdekesek. Majd két és fél évtized telt úgy el, hogy a közhatalomban nem volt felelősségre vonás. Az időnként feldobott eseteket - pl. Zuschlag - hagyjuk figyelmen kívül .Zuschlag, ha fogja a pofáját a Terror házánál - vagy ha nincs ott a kamera - prominens szereplője ma is közéletünknek. Mindig kellenek bűnbakok, akiket koncnak odalöknek a jónépnek. Honnan tudni, hogy rövidesen nem az önkormányzatiság, a polgármesterek lesznek a legnagyobb népellenségek? Minden feltétel adott rá. A népnek azonosítható pozícíók, személyek kellenek bűnbaknak. Az ÁSZ (Állami Számvevőszék) az önkormányzatok működésének csak számszaki oldalát vizsgálta, azt is tessék - lássék. Viszont minden egyes kifizetett önkormányzati forint tételszám mellett kerül elszámolásra - az ÁSZ-nál. Különböző elemző programok vizslatják ezeket. És csoportosítják, majd ezeket újabb elemzésnek vetik alá.
Menj fel az ASZ korrupció ellenes honlapjára. a link: http://integritas.asz.hu/
Honnan tudja az ASZ, hogy a különböző forrású korrupciós kockázati tényezők melyik önkormányzatnál mekkorák? Olvass utána, milyen a kormányzat korrupció ellenes stratégiája. 2014-től kikerülnek a polgármesterek a Parlamentből. Aki előrelátóan saját bejáratú keresztet állított, nyugodtan mehet imádkozni oda, mert kevés önkormányzat van, amit nem tudnak szétrobbantani, akár személyes felelősökre rámutatva. És ha még ehhez hozzávesszük az Alaptörvény mostani módosítását, ahol célirányos bíróságok felállítására ad lehetőséget - kicsit elgondolkodtató.
Ha egy falu vezetése sáros, annak végül a falu issza meg a levét. A falu honlapját nézegetve nem látom semmilyen közös gondolkodás nyomait. A sokadik honlap, mert volt rá pénz. De tartalmilag mind ugyanaddig a szintig jut el. Darutoll a kalapon. Nekünk ilyen is van.
Nem az észt osztom távolból - a falut, az ott élő embereket féltem egy sötét lehetőségtől. És hiába bíztatom magam, hogy ez hülye fantáziám szülötte, utólag az élet a legvadabb elképzeléseim is felülírják.

 

fikció

zorro -

2013.03.26. 10:25:35

Rendben,ortega. Vannak erre bizonyítékaid?Az ország másik feléről, hát..... meglehetősen humoros onnan osztani az észt.

Hol kezdődik a felelősség?

ortega -

2013.03.26. 10:00:05

Érdekes olvasni a tetétleni történések körül kibontakozott vitát. Közvetlen nem vagyok érintett benne, viszont a történések gyökeréről elég sok információm van.

Érdekes sokak demokrácia - és hatalomfelfogása. Az országos politikában még úgy - ahogy eltudom fogadni, hogy négy évente nyílvánít véleményt az ember, nem lehet minden "csip - csup" ügyért hőbörögni. 

De. Amikor az ország másik felében hallottam olyan történésről, hogy a Polgármester a térfigyelő rendszert arra használta a választások előtt, hogy a falut figyelte, ki - kivel beszél, ki mennyi időt tölt a másik jelöt családi boltjában - majd a választás pár szavazattal történő megnyerése után a Hivatal ügyintézőjét hivatalos indoklás nélkül elbocsátotta. (Magán hivatkozás: sok időt töltött a falusi boltban, biztos az ellenjelöltet támogatta). Úgy tudom, a munkaügyi bíróság a hölgynek adott igazat, sok pénzébe került ez az Önkormányzatnak. (Nem zsebből fizette feltehetően a Polgármester. A hatalmasságok csak a közpénzből gálánsak).

A térfigyelő kamera ügyéről - és az ügyszségnek az Önkormányzat gazdasági dolgai körüli kotorászásáról szintén az ország más részén hallottam. Nem hagyott a gondolat nyugodni: valóban ez van a felszín alatt? Egy "kipárnázott kaloda" az egész? És hogy lehet ilyet csinálni? Kérdeztem vissza. Egyoldalról sok a lekötelezett, a másik oldalról egyre több a "bevándorló", akiket nem érdekel ez a világ.

Nem szabad párhuzamot vonni Abony város irányítása és Kőröstetétlen irányítása között. Abonyban folyamatot kell irányítani. Mint egy nagy vállalatnál. Tetétlenen "mindenki ismer mindenkit", Tetétlenen nem kell a Polgármesternek racionálisan végiggondolni, mit csinál, kihez hogy szól. A törvényesség határairól sem kell nagyon gondolkodnia, hisz maga a törvény. Önkormányzati rendelet - legyen a bármilyen kicsi településé - csak az Alkotmánybíróságon támadható meg, ha nem ütközik magasabb szintű törvénybe. 

Amikor a falu dolgairól beszélgettünk, feltették a kérdést: jól éreznéd-e magad egy olyan kisfaluban, ahol szinte mindenki ismer mindenkit, de tudod, hogy minden lépésed nyomon követheti a falu ura? 

Erre kérem a válaszokat. Tudom, a messziről jött. Én ráadásul messze is vagyok. 

Amikor kifogynak a józen érvek, szinte mindenhol előjön a sértett lelkekből, hogy tanulj meg először helyesen írni, meg Apád helyében megtanítottalak volna helyesen írni. Erre üzenem: az igazság attól igazság marad, ha dadogva is mondják. 

a kis lokálpatrióta:)

zorro -

2013.03.26. 09:34:04

Idézet F. Krisztián facebook adatlapjáról:

Annyira szereti települését, hogy még az előző lakhelye szerepel az adatlapján, ami Debrecen,igaz ez biztos jobban hangzik,mint Kőröstetétlen, legalábbis többen tudják,hogy hol van.

Egy kis humor Krisztiánnak...

Magyar vagyok -

2013.03.26. 09:30:38

Talán, azért utálod annyira a Polgármester Urat, mert a főnököd is PÁSZTOR?Király

Ha az öcsém nem is...

Magyar vagyok -

2013.03.26. 09:17:29

de a fiam mindenképpen lehetnél Krisztián. Viszont, ha az apád lennék, addig járattalak volna magántanárhoz, amíg meg nem tanít 26 éves korodra helyesen írni, főleg, ha már ilyen nyilvános párbeszédekre adtad a fejed. Másrészt, megtanítottalak volna viselkedni és tiszteletet adni a nálad sokkal idősebb, tapasztaltabb emberek (pl.: Pásztor Imre) irányába. Lehet, hogy a csattogós szárnyú lepkét sem tologattad még, amikor az az ember - velem együtt - már építette Magyarországot és a te jövődet is! Lehetővé téve, hogy tanulhass! Hogyan éltél ezzel a lehetőséggel?   

 

Ma Te vagy ezeknek az embereknek a fogadatlan kritikusa, fiatal bikaként követelve a "rudli" vezetését. Tanulj és tapasztalj még Kriszitián, majd a Te időd is eljön egyszer, amikor már leülepszik benned az évtizedek tapasztalata. S, egyszer talán még egy település vezetésével is megbíz a lakosság, ha tiszteled elődeidet és azok munkáját, kerülöd a szélsőségeket, a kirekesztést és nem a kritizálással, hanem az önzetlenséggel és szerénységgel tűnsz ki a választó és választható emberek közül.

 

S végül, ha hazatepülsz valahonnan, attól még nem leszel próféta, vagy messziről jött ember, aki megmondhatja a frankót azoknak, akik a távollétében is a település fejlődéséért dolgoztak!    

 

Ennyi! Vágod?    

Tisztelt F.Krisztián!

tetetleniman -

2013.03.26. 09:15:01

Nagyon szép és jó illetve látványos ahogy a két fél szidja egymást!
De én feltenném a kérdést önnek és a Kedves barátainak, hogy ön(ök) min változtatnának ha megtehetik?

Szerintem egy ilyen kis faluban amiben éllünk nem az egymás szidása hanem a békés egymás mellett élés volna a cél! Ha Pásztor Imre polgármester úr nem képes a megújulásra és feltámadna végül a saját maga céljainak a megvalósításra való hajlama akkor a következő választáskor az emberek majd félre állítják. Nem az emberek közötti viszályt táplálni azzal hogy ide kell hozni a Jobbikot és a Magyar Gárdát amit jelezve nekem sok ember hogy nem is szavazó emberekből állt hanem 15-17 éves fiatalokból állt!

Kedves ELLIKE51

F.Krisztián -

2013.03.26. 08:23:45

Megtennéd, hogy újra felteszed azt, amire nem kaptál választ?

Szóbeszéd...

ellike51 -

2013.03.26. 08:09:52

annyi minden lehet szóbeszéd tárgya... akár az érdekek és indulatok miatt is.

 

Vannak még kérdéseim, amire nem kaptam válasz... érdemes visszaolvasni.

 

Az események lecsengése után pedig szerintem ily hatalmas helyi érdeklődésre kár lett volna még egy fűtött helységet mé kibérelni is...  

A szóbeszéd.....

F.Krisztián -

2013.03.26. 07:33:22

Érdekes Én pedig a SZÓBESZÉD szerint azt hallottam, hogy fát ígért annak aki szavazni megy. Utánna volt is faosztás néhány embernek. Többen beszélték, hogy több Holland is szavazott....

 

De ezek csak szóbeszédek.... :)

 

A szóbeszéd.....

F.Krisztián -

2013.03.26. 07:31:04

Érdekes Én pedig a SZÓBESZÉD szerint azt hallottam, hogy fát ígért annak aki szavazni megy. Utánna volt is faosztás néhány embernek. Többen beszélték, hogy több Holland is szavazott....

 

De ezek csak szóbeszédek.... :)

 

ELLIKE51

F.Krisztián -

2013.03.26. 07:24:58

Sajnálom, hogy a Gárdáról még az emberek egy részének csak a baj jut az eszébe. Eljöttek, kiálltak, hazamentek. Nem rendet jöttek csinálni csak szimpátiából látogattak el. Ilyen a nemzeti oldal. Van összefogás. Bajtársiasság. Nem kell mindent kiforgatni. Szerintem szép gesztus volt hogy eljöttek.

 

Az hogy natgy bátorság volt a Jobbiknak eljonni, az megint kérdéses. Mi is a dolga egy politikai pártnak: hogy képiselje a polgárokat. Ők jártasabbak, felkészültebbek. A Jobbik felkarolja a kicsik problémáját is. Nyugodj meg ELLIKE51 nem rohannak esztelenül a falnak. Annál okosabb pártról van szó.

 

A többség választotta: Abony polgármesterét is a nép többsége választotta. Miért támadják vajon annyira? Miért szerepelhet ennyire negatívan a médiában? Én csak azt látom, hogy ha átmegyek Abonyba, ott van minden (középiskola, egészségügyi központ, rendőrség, benzinkút, rengetek üzlet, okmányiroda, piac, a központ tiszta és látványos.) Lassan, de biztosan fejlődik. Hol ez épül, hol az. De én mégsem szólok bele, mert nem élek ott. A látvány csak egy dolog!

 

Én felvállaltam magam, arra kérném mindazokat akik ennyire támadnak, tegyék nyiltan. És ha már ennyire jól ismerik a helyi életet, akkor indokolják is meg a mondanivalójukat, ne csak vagdalkozzanak. Mert azt könnyű. Tisztelet a kivételnek.

akkor

Bugi -

2013.03.26. 07:18:40

Annak idején az a szóbeszéd járta hogy az egyik boltban kevesebbet kellett fizetnie annak aki az ellenfélre biztos szavazó volt..Ezért volt a kis szavazatkülönbség.

FIGURA7878

F.Krisztián -

2013.03.26. 07:04:41

A kérdésedre, hogy milyen szankciókat alkalmazott: engem személy szerint burkoltan megfenyegetett. Idézve egy részt: "hagyjak fel a magánakciókkal, nem muszáj itt laknod, ez még nics lejátszva köztünk". A többieket ért támadás részletei nem fórum téma, mert nem akarom veszélybe sodorni őket. Ha érdekel személyesen beszélhetünk a témáról.

 

Mégegyszer nyomatékosítanám, nem ellenszegülők vagyunk csak a mostani rendszer változtatását szeretnénk. Nem feltétlen a leváltását akarjuk, csak hogy legyen változás, mert ez így nem jó.

 

Szerintem

ellike51 -

2013.03.26. 02:02:50

az akkor többségben választók akarata szerint alakultak a dolgok is remélhetőleg....

 

Az pedig

 

     1. nagy bátorság volt pont a Jobbikot hívni egy - szerintük is ismeretlen helyzet megoldására...

     

     2. tanulság legyen végre a Jobbiknak... kinek hívó szavára is menjenek ismeretlen vizekre evezni?

 

 Egyebekben - mint legtöbbször, most is - egyéni érdekek érvényesítése lehet a dolgok mögött. 

Nem gondoljátok?

Az idő kerekét

ellike51 -

2013.03.26. 00:29:53

visszaforgatva és a 2010-es voksokat nézve tényleg szoros volt az akkori győzelem (15 vokssal) a többség akarata érvényesült és az alapján lett megválasztva a polgármester.  

 

Visszaolvasva tényleg ... Figura nem kapott választ a visszásságokra.

 

Csak még egy kérdés a végére: vajon ki hívta személy szerint a Jobbikot oda? ... Ő a hunyó szerintem!

Sajnos a gárda megjelenése tovább rontotta a helyzetet...

Ők mehettek volna oda, ahol tényleg van tekintélyük, ahol már megjelenésük is jelent valamit.

 

Ettől már csak szebb jövőt remélhetünk? 

Magyar vagyok

F.Krisztián -

2013.03.25. 22:02:15

Ha vádolsz, akkor indokold is meg. " Ha valami jól működik az a baj, ha nem akkor az. "

Megkérnélek, hogy ne utasítgass, mit csináljak és hova menjek. Főleg ne névtelenül.Továbbá nem vagyok az "öcséd"

Egyébként:

Azért, hogy rend van a faluban, leginkább az itt élő embereknek jár a dicsőség.

Itt soha nem kellet felszólítani senkit, hogy rakja rendbe a portáját, vagy vágja le a háza előtt a füvet az útig. Az önkormányzat. kb. 1 foci pályányi területet gondoz, de legyen kettő. A többit a lakosság. Minden dícséret az övéké. Ők nem pályázati pénzből, hanem a fizetéükből finanszírozzák mindezt. Csupán azért, mert így nevelték őket. Egyedül az ő érdemük.

Válaszolva az általad írottakra: belvízhelyzet megoldásában aktív részese voltam, + fa ültetés, + évente Hagyományőrző Napot szerveztem a barátaimmal. Csupán ennyit tudtam tenni 26 éves koromig. Ezek többnyire komoly anyagi áldozatokkal is járt, de mind megérte, mert a faluért tettem.

További felvetés, kérdés?

 

 

Magyar vagyok

F.Krisztián -

2013.03.25. 21:15:11

Ha vádolsz, akkor indokold is meg. " Ha valami jól működik az a baj, ha nem akkor az. "

Megkérnélek, hogy ne utasítgass, mit csináljak és hova menjek. Főleg ne névtelenül.Továbbá nem vagyok az "öcséd"

Egyébként:

Azért, hogy rend van a faluban, leginkább az itt élő embereknek jár a dicsőség.

Itt soha nem kellet felszólítani senkit, hogy rakja rendbe a portáját, vagy vágja le a háza előtt a füvet az útig. Az önkormányzat. kb. 1 foci pályányi területet gondoz, de legyen kettő. A többit a lakosság. Minden dícséret az övéké. Ők nem pályázati pénzből, hanem a fizetéükből finanszírozzák mindezt. Csupán azért, mert így nevelték őket. Egyedül az ő érdemük.

Válaszolva az általad írottakra: belvízhelyzet megoldásában aktív részese voltam, + fa ültetés, + évente Hagyományőrző Napot szerveztem a barátaimmal. Csupán ennyit tudtam tenni 26 éves koromig. Ezek többnyire komoly anyagi áldozatokkal is járt, de mind megérte, mert a faluért tettem.

További felvetés, kérdés?

 

 

Tisztelt .F.Krisztián.

FIGURA7878 -

2013.03.25. 21:11:46

Már akkor csak egy kérdésem volna hozzád.

Mivel az írásaidból arra következtetek hogy ott élsz.

Milyen szankciókat alkalmazott a Pásztor Úr azokon akik ellenszegültek neki?

Mivel lejebb ilyen is olvaható.

Válaszod köszönöm.

Magyar vagyok

F.Krisztián -

2013.03.25. 21:02:54

Ha vádolsz, akkor indokold is meg. " Ha valami jól működik az a baj, ha nem akkor az. "

Megkérnélek, hogy ne utasítgass, mit csináljak és hova menjek. Főleg ne névtelenül.Továbbá nem vagyok az "öcséd"

Egyébként:

Azért, hogy rend van a faluban, leginkább az itt élő embereknek jár a dicsőség.

Itt soha nem kellet felszólítani senkit, hogy rakja rendbe a portáját, vagy vágja le a háza előtt a füvet az útig. Az önkormányzat. kb. 1 foci pályányi területet gondoz, de legyen kettő. A többit a lakosság. Minden dícséret az övéké. Ők nem pályázati pénzből, hanem a fizetéükből finanszírozzák mindezt. Csupán azért, mert így nevelték őket. Egyedül az ő érdemük.

Válaszolva az általad írottakra: belvízhelyzet megoldásában aktív részese voltam, + fa ültetés, + évente Hagyományőrző Napot szerveztem a barátaimmal. Csupán ennyit tudtam tenni 26 éves koromig. Ezek többnyire komoly anyagi áldozatokkal is járt, de mind megérte, mert a faluért tettem.

További felvetés, kérdés?

 

 

Tisztelt FIGURA78787!

F.Krisztián -

2013.03.25. 20:49:10

Köszönöm a kúltúrált kérdést. ilyen egy normális párbeszéd. {#emotions_dlg.facebeard}

 

A Jobbik szerveszte, de mivel Én is meg lettem szólítva ezért úgy gondoltam reagálok.

A Gárda szimpátiából jött a lehetőségeikhez mérten minden Jobbik rendezvényre ellátogatnak!

 

 

F. Krisztián!

Magyar vagyok -

2013.03.25. 19:12:41

Tipikus magyar vagy! Ha valami jól működik az a baj, ha nem akkor az. A fajtád aki mindig megkérdezi, hogy ha "igen", akkor miért "nem"?  Miattatok áll ott az országunk, ahol. Szerintem húzzál a kurucinfóra a hülye szélsőséges haverjaiddal együtt és ott pocskondiázzátok azoknak a Magyaroknak a munkáját, akik nem engedik a tönk szélére sodorni a településüket.  Ahelyett, hogy büszke lennél arra az emberre, pártállására tekintet nélkül, akinek főként köszönhető, hogy ott tartotok, ahol, itt fikázod? Mit tettél te már - a köözösségromboláson kívül - a falutokért? Melyik részét szépítetted meg, ne adj' isten a kétkezi munkáddal?

 

Fotelforradalmár vagy öcsém és az is maradsz. Eszköz a hatalomba törekvő országromboló szélsőségek kezében. Csakhogy, mire rájössz, hogy rászedtek, már több ellenséged lesz, mint ismerősöd!

 

Szebb jövőt! - de az ilyen provokátorok nélkül!      

T.F.Krisztián.

FIGURA7878 -

2013.03.25. 18:57:35

Akkor most ki is szervezte?Ön vagy a Szeremi A.?Mert ugy itt az olvasható hogy ő.

Milyen bajok vannak amiért oda kellett hívni a Gárdát?

Mert a képeket elnézve több volt a vidéki ember mint a helybéli.Ennek mi volt az oka?

Válaszát köszönöm.

Íme

F.Krisztián -

2013.03.25. 18:47:43

Tisztelt Kommentelők!

 

Természetesen reagálok, de Én dolgozni járok. Először is aki kijött az megtudhatta, mi is a problémája a helyieknek. Én felvállaltam, mert úgy gondolom a problémákról beszélni kell. Lehet csukott szemmel járni és nem meglátni, de attól még ott vannak.

A támogatottságról: 2010-ben a lakosság közel 50%-a nem Ő rá szavazott. Tehát mást akart. Nem volt megelégedve! Ez tény!

A virágokon és a közbiztonságon kívül tovább is tart egy élet.

 

Kedves "ez igen" ez igen, ez a tanult emberhez méltő "sunyi kis senki" megjegyzésed mindent elárul. Most komolyan én bántottalak téged, hogy ilyen jelzővel illetsz? Vagy talán ismersz? Továbbá a polgármester nem adott a szüleimnek munkát, inkáb...., de ezt hagyjuk. Úgy támadsz, mintha sértett lennél? Nagyon a szívedre veszed a dolgot.

A karácsonyi díszkivilágításról meg annyit, ha szóbahoztad, hogy a polgármester a falugyűlésen ismertette, hogy a falunak jövő évtől kevesebb pénze lesz és a nyugdíjasok sem biztos, hogy megkapják a szokásos néhány ezer forintot. Én azt mondtam, hogy Én meg lennék nélküle. Inkább rászorulóknak vagy félre kéne tenni rosszabb időkre. És ezt még most is fenntartom!

 

Azt hogy Én az Ő helyébe akarok beleülni, visszautasítom. Ne gondokozzanak helyettem. Ha meg kell majd előre tervezni az életem, akkor szólok, hogy lehet ötletelni.

 

A "ki költözzön el és ki ne" szöveget már Gyurcsány előtte nem kell követni. Ebbe megint nem kéne beleszólni.

 

Temészetesen nem határolódok el semitől. Lehet kérdezni nyugodtan! Ha lehet kérni kúltúráltan!

 

Köszönöm!

Tisztelt ez igen

kid -

2013.03.25. 18:30:43

Valóban igazad van, szinte egyet is értek veled, bár azért már Karán és Törtelen sem annyira rossz a helyzet mint mondjuk 2012-ben...bár ez magánvélemény. Tény ami tény Ktetétlen igazán élhető hely, bár Kara sem rossz mindkét helyen éltem, élek  jó pár éve(t).

A jobbikos demonstráció ... nos hagyjuk, az állampolgárok félrevezetve érezték magukat, mert LAKOSSÁGI FÓRUM és nem fekete-fehér egyenruhás találkozó volt meghirdetve. Tudom mert magam beszéltem pár helyi lakossal. Ahogy a szállodaszakmában mondják No comment...

Azért nem nyilatkozik mert egy sunyi kis senki! Po

ez igen -

2013.03.25. 15:54:24

Azért nem nyilatkozik mert egy sunyi kis senki! Pont. Azt a polgármestert támadja a Jobbikon keresztül, aki a családjának munkát adott az iskolában.Nem értem az ilyen miért nem költözik el. Azt is megszólta, hogy a faluban karácsonykor díszkivilágítás volt. Vicc az egész!

No comment!

szotyola012 -

2013.03.25. 15:05:56

Kedves Figura!

NO COMMENT! A többi városi legenda!{#emotions_dlg.smiley119}

ez igen

FIGURA7878 -

2013.03.25. 14:21:43

Szépen megfoglmaztad és a lényeg is benne van.

Még annyit tennék hozzá,hogy egy maréknyi ember ismét megkavarta a sz..t és a Jobbik meg felsült.Csak azt nem értem a főszervező miért nem nyilatkozik?Miért nem írja meg az ő nézetüket?Miért lapít a háttérbe?Mert szerintem neki kéne is nyilatkozni kéne.

felháborító

ez igen -

2013.03.25. 14:03:35

Kedves Mindenki!

Felháborodva vettem tudomásul, hogy a Jobbik tüntetést szervez Köröstetétlenen.Miért? Mi a baj?

Nagyon sok mindennel egyetértek a párt gondolatai közül, de nem gondolom , hogy egy tiszta, rendezett faluban kellene demonstrálniuk. Van mellettünk két település is , ahol valóban lenne tennivaló. Törtelen és Jászkarajenőn is lehetne rendet rakni. Mindennaposak a betörések, rongálások. A házak eladhatatlanok. A segélyek mindkét települést tönkre tették. Pásztor Imrére nagyon sokan pikkelnek, főleg írigységből.Vag éppen azért mert nem kapott valaki szoc. segélyt. Sok munkanélküli kereste meg segély miatt. Ő viszont azt kérdezte, hogy nincsen munkád? Szerzett sok embernek a sajtüzembe, de a legtöbb csak pár napot dolgozott. Mert dolgozni kell! Meg lehet nézni, hogy kik voltak a tüntetésen. Kb. 10-15 helybeli, a többi idegen.Ennek a maroknyi embernek lehet, hogy voltak sérelmeik a polgármesterrel, de összességében azt kellene belátniuk, hogy egy sokak álltal irigyelt tiszta, biztonságos élhető településen laknak. Meg kell próbálni Törtelen, vagy Jászkarajenőn élni egy pár évet. Majd, ha már tizedszer törnek be hozzájuk, vagy verik meg hozzátartozójukat akkor majd elgondolkodnának. Írigység és rosszindulet helyett élvezni kellene ezt az élhető kis települést.

A Fehér Krisztián meg úgy tudom hogy a Polgármester székére pályázik. Egy "kész" dologba könnyű belelülni!!! Nevetséges próbálkozás! Pásztor Imre emberileg lehet ilyen is olyan is, de Kőröstetétlennel kapcsolatban amit kitűzött célt azt mind megvalósította. Szerintem ezt kell nézni és ennek kell örülni.

Kedves Bugi!

ortega -

2013.03.24. 17:28:29

Mint minden, nem kétsoros problémákból ered a tetétleni sem. 

Tények mentén folytatott kultúrált vita tényeket kíván. Ezért idéztem a törvényből. 

A gyűlőlködés - és a más minősítése egy sorban is leírható - és kultúra kérdése, ki mire fogékony

ortega

Bugi -

2013.03.24. 16:19:58

Azért biztató hogy egyre kevesebb sorban is le tudod írni....ennyit még elolvasok..

Közzétételi lista - Kőröstetétlen

ortega -

2013.03.24. 15:17:04

Ez az információforrás - törvényi kötelezettség - nem található meg Kőröstetétlen honlapján. 

http://www.korostetetlen.hu/ 

Közzétételi lista - Abony

ortega -

2013.03.24. 15:15:39

A Közzétételi lista Abony honlapján is megtalálható. - http://abony.hu/page.php?187 

A címlapról a jobb felső sarokból érhető el.

Ahol ez a struktúra megjelenik, kevesebb a bizalmatlanság. Mert ez mentén konkrét adatok kérhetőek nagyobb mélységben. Ez a bizalom alapja.

Közzétételi lista

ortega -

2013.03.24. 14:46:16

1. melléklet a 2011. évi CXII. törvényhez

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

I. Szervezeti, személyzeti adatok

Adat  Frissítés  Megőrzés
1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő


2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő


3. A közfeladatot ellátó szerv vezetőinek és az egyes szervezeti egységek vezetőinek neve, beosztása, elérhetősége (telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme) A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő


4. A szervezeten belül illetékes ügyfélkapcsolati vezető neve, elérhetősége (telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme) és az ügyfélfogadási rend A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő


5. Testületi szerv esetén a testület létszáma, összetétele, tagjainak neve, beosztása, elérhetősége A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő


6. A közfeladatot ellátó szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szervek megnevezése, és 1. pontban meghatározott adatai A változásokat követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


7. A közfeladatot ellátó szerv többségi tulajdonában álló, illetve részvételével működő gazdálkodó szervezet neve, székhelye, elérhetősége (postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme), tevékenységi köre, képviselőjének neve, a közfeladatot ellátó szerv részesedésének mértéke A változásokat követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


8. A közfeladatot ellátó szerv által alapított közalapítványok neve, székhelye, elérhetősége (postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme), alapító okirata, kezelő szervének tagjai A változásokat követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


9. A közfeladatot ellátó szerv által alapított költségvetési szerv neve, székhelye, a költségvetési szervet alapító jogszabály megjelölése, illetve az azt alapító határozat, a költségvetési szerv alapító okirata, vezetője, honlapjának elérhetősége, működési engedélye A változásokat követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

tőség és kiadó neve és címe, valamint a főszerkesztő neve A változásokat követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


11. A közfeladatot ellátó szerv felettes, illetve felügyeleti szervének, hatósági döntései tekintetében a fellebbezés elbírálására jogosult szervnek, ennek hiányában a közfeladatot ellátó szerv felett törvényességi ellenőrzést gyakorló szervnek az 1. pontban meghatározott adatai A változásokat követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

 

II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

Adat Frissítés Megőrzés


1. A közfeladatot ellátó szerv feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó, a szervre vonatkozó alapvető jogszabályok, közjogi szervezetszabályozó eszközök, valamint a szervezeti és működési szabályzat vagy ügyrend, az adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat hatályos és teljes szövege A változásokat követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


2.60 Az országos illetékességű szervek, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatal esetében a közfeladatot ellátó szerv feladatáról, tevékenységéről szóló tájékoztató magyar és angol nyelven A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő


3. A helyi önkormányzat önként vállalt feladatai Negyedévente Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


4. Államigazgatási, önkormányzati, és egyéb hatósági ügyekben ügyfajtánként és eljárástípusonként a hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése, hatáskör gyakorlásának átruházása esetén a ténylegesen eljáró szerv megnevezése, illetékességi területe, az ügyintézéshez szükséges dokumentumok, okmányok, eljárási illetékek (igazgatási szolgáltatási díjak) meghatározása, alapvető eljárási szabályok, az eljárást megindító irat benyújtásának módja (helye, ideje), ügyfélfogadás ideje, az ügyintézés határideje (elintézési, fellebbezési határidő), az ügyek intézését segítő útmutatók, az ügymenetre vonatkozó tájékoztatás és az ügyintézéshez használt letölthető formanyomtatványok, az igénybe vehető elektronikus programok elérése, időpontfoglalás, az ügytípusokhoz kapcsolódó jogszabályok jegyzéke, tájékoztatás az ügyfelet megillető jogokról és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő


5. A közfeladatot ellátó szerv által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások megnevezése, tartalma, a közszolgáltatások igénybevételének rendje, a közszolgáltatásért fizetendő díj mértéke, az abból adott kedvezmények A változásokat követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


6. A közfeladatot ellátó szerv által fenntartott adatbázisok, illetve nyilvántartások leíró adatai (név, formátum, az adatkezelés célja, jogalapja, időtartama, az érintettek köre, az adatok forrása, kérdőíves adatfelvétel esetén a kitöltendő kérdőív), az adatvédelmi nyilvántartásba bejelentendő nyilvántartásoknak az e törvény szerinti azonosító adatai; a közfeladatot ellátó szerv által - alaptevékenysége keretében - gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái, a hozzáférés módja, a másolatkészítés költségei A változásokat követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


7. A közfeladatot ellátó szerv nyilvános kiadványainak címe, témája, a hozzáférés módja, a kiadvány ingyenessége, illetve a költségtérítés mértéke Negyedévente Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


8. A testületi szerv döntései előkészítésének rendje, az állampolgári közreműködés (véleményezés) módja, eljárási szabályai, a testületi szerv üléseinek helye, ideje, továbbá nyilvánossága, döntései, ülésének jegyzőkönyvei, illetve összefoglalói; a testületi szerv szavazásának adatai, ha ezt jogszabály nem korlátozza A változásokat követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


9. A törvény alapján közzéteendő jogszabálytervezetek és kapcsolódó dokumentumok; a helyi önkormányzat képviselő-testületének nyilvános ülésére benyújtott előterjesztések a benyújtás időpontjától Törvény eltérő rendelkezése hiányában a benyújtás időpontját követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


10. A közfeladatot ellátó szerv által közzétett hirdetmények, közlemények Folyamatosan Legalább 1 évig
archívumban tartásával


11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk Folyamatosan Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


12. A közfeladatot ellátó szervnél végzett alaptevékenységgel kapcsolatos vizsgálatok, ellenőrzések nyilvános megállapításai A vizsgálatról szóló
jelentés
megismerését
követően
haladéktalanul Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


13. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények intézésének rendje, az illetékes szervezeti egység neve, elérhetősége, s ahol kijelölésre kerül, az adatvédelmi felelős, vagy az információs jogokkal foglalkozó személy neve Negyedévente Az előző állapot törlendő


14. A közfeladatot ellátó szerv tevékenységére vonatkozó, jogszabályon alapuló statisztikai adatgyűjtés eredményei, időbeli változásuk Negyedévente Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


15. A közérdekű adatokkal kapcsolatos kötelező statisztikai adatszolgáltatás adott szervre vonatkozó adatai Negyedévente Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


16. Azon közérdekű adatok hasznosítására irányuló szerződések listája, amelyekben a közfeladatot ellátó szerv az egyik szerződő fél Negyedévente Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


17. A közfeladatot ellátó szerv kezelésében lévő közérdekű adatok felhasználására, hasznosítására vonatkozó általános szerződési feltételek A változásokat követően azonnal Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával


18. A közfeladatot ellátó szervre vonatkozó különös és egyedi közzétételi lista A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő

19.A közfeladatot ellátó szerv kezelésében levő, a közadatok újrahasznosításáról szóló törvény szerint újrahasznosítás céljára elérhető közadatok listája, valamint azok rendelkezésre álló formátuma A változásokat követő 15 napon belül Az előző állapot 1 évig archívumban tartásával

20. a 19. sor szerinti közadatok újrahasznosítására vonatkozó általános szerződési feltételek elektronikusan szerkeszthető változata A változásokat követő 15 napon belül Az előző állapot törlendő

21. A 19. sor szerinti közadatok újrahasznosítás céljából történő rendelkezésre bocsátásért fizetendő díjak általános jegyzéke A változásokat követő 15 napon belül Az előző állapot törlendő

22. A közadatok újrahasznosításáról szóló törvény szerinti jogorvoslati tájékoztatás A változásokat követő 15 napon belül Az előző állapot törlendő

23.A közfeladatot ellátó szerv által megkötött, a közadatok újrahasznosításáról szóló törvény szerint kötött kizárólagos jogot biztosító megállapodások szerződő feleinek megjelölése, a kizárólagosság időtartamának, tárgyának, valamint a megállapodás egyéb lényeges elemeinek megjelölése A változásokat követő 15 napon belül Az előző állapot törlendő

 

III. Gazdálkodási adatok

Adat Frissítés Megőrzés


l. A közfeladatot ellátó szerv éves költségvetése, számviteli törvény szerint beszámolója vagy éves költségvetés beszámolója A változásokat követően azonnal A közzétételt követő 10 évig


2. A közfeladatot ellátó szervnél foglalkoztatottak létszámára és személyi juttatásaira vonatkozó összesített adatok, illetve összesítve a vezetők és vezető tisztségviselők illetménye, munkabére, és rendszeres juttatásai, valamint költségtérítése, az egyéb alkalmazottaknak nyújtott juttatások fajtája és mértéke összesítve Negyedévente A külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább 1 évig archívumban tartásával


3 A közfeladatot ellátó szerv által nyújtott, az államháztartásról szóló törvény szerinti költségvetési támogatások kedvezményezettjeinek nevére, a támogatás céljára, összegére, továbbá a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatok, kivéve, ha a közzététel előtt a költségvetési támogatást visszavonják vagy arról a kedvezményezett lemond A döntés meghozatalát követő hatvanadik napig A közzétételt követő 5 évig


4. Az államháztartás pénzeszközei felhasználásával, az államháztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő, ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezése (típusa), tárgya, a szerződést kötő felek neve, a szerződés értéke, határozott időre kötött szerződés esetében annak időtartama, valamint az említett adatok változásai, a nemzetbiztonsági, illetve honvédelmi érdekkel közvetlenül összefüggő beszerzések adatai, és a minősített adatok kivételével
A szerződés értéke alatt a szerződés tárgyáért kikötött - általános forgalmi adó nélkül számított - ellenszolgáltatást kell érteni, ingyenes ügylet esetén a vagyon piaci vagy könyv szerinti értéke közül a magasabb összeget kell figyelembe venni. Az időszakonként visszatérő - egy évnél hosszabb időtartamra kötött - szerződéseknél az érték kiszámításakor az ellenszolgáltatás egy évre számított összegét kell alapul venni. Az egy költségvetési évben ugyanazon szerződő féllel kötött azonos tárgyú szerződések értékét egybe kell számítani A döntés meghozatalát követő hatvanadik napig A közzétételt követő 5 évig


5. A koncesszióról szóló törvényben meghatározott nyilvános adatok (pályázati kiírások, pályázók adatai, az elbírálásról készített emlékeztetők, pályázat eredménye) Negyedévente A külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább 1 évig archívumban tartásával


6. A közfeladatot ellátó szerv által nem alapfeladatai ellátására (így különösen egyesület támogatására, foglalkoztatottai szakmai és munkavállalói érdek-képviseleti szervei számára, foglalkoztatottjai, ellátottjai oktatási, kulturális, szociális és sporttevékenységet segítő szervezet támogatására, alapítványok által ellátott feladatokkal összefüggő kifizetésre) fordított, ötmillió forintot meghaladó kifizetések Negyedévente A külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább 1 évig archívumban tartásával


7. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések leírása, az azokra vonatkozó szerződések Negyedévente Legalább 1 évig
archívumban tartásával


8. Közbeszerzési információk (éves terv, összegzés az ajánlatok elbírálásáról, a megkötött szerződésekről) Negyedévente Legalább 1 évig
archívumbantartásával

A demokráciát tanulni kell - először kicsiben

ortega -

2013.03.24. 14:40:38

A "Szomszéd nője (avagy kertje) mindig zöldebb". Ellentmondásos Kőröstetétlen Polgármesterének megítélése. Ha valaki végigmegy a falun, idegenként - amul és bámul. Belülrő nézve már felemás a megítélés. 

Polgármesteri feladatot - főállásban - elvállalni érdekes dolog. Az ember csak akkor vállal ilyet, ha ebben biztosítva látja egzisztenciáját. Az egziszetnciának hol a határa? Mert egy választott (tömeg által) pozícíó megbízatás bizonytalan. Tehát aki ilyet vállal, egyrészt "össze kell szednie magát", másrészt el kell fogadtatni magát az őt megválasztó közöséggel - a faluval.

És vannak játékszabályok. Az Önkormányzatnak közzétételi kötelezettsége van az un. közérdekű adatok tekintetében. Ha honlapot üzemeltet - ott.

Bíróság mondta ki: a közérdekű adatok eltitkolása bűncselekmény. 

 

2011. évi CXII. törvény

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról1

Az Országgyűlés az információs önrendelkezési jog és az információszabadság biztosítása érdekében, a személyes adatok védelmét, valamint a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez és terjesztéséhez való jog érvényesülését szolgáló alapvető szabályokról, valamint az ezen szabályok ellenőrzésére hivatott hatóságról az Alaptörvény végrehajtására, az Alaptörvény VI. cikke alapján a következő törvényt alkotja:

IV. FEJEZET

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK KÖZZÉTÉTELE

22. A közérdekű adatokra vonatkozó tájékoztatási kötelezettség

32. § A közfeladatot ellátó szerv a feladatkörébe tartozó ügyekben - így különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan - köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.

23. Az elektronikus közzététel kötelezettsége

33. § (1) Az e törvény alapján kötelezően közzéteendő közérdekű adatokat internetes honlapon, digitális formában, bárki számára, személyazonosítás nélkül, korlátozástól mentesen, kinyomtatható és részleteiben is adatvesztés és -torzulás nélkül kimásolható módon, a betekintés, a letöltés, a nyomtatás, a kimásolás és a hálózati adatátvitel szempontjából is díjmentesen kell hozzáférhetővé tenni (a továbbiakban: elektronikus közzététel). A közzétett adatok megismerése személyes adatok közléséhez nem köthető.
(2) A 37. § szerinti közzétételi listákon meghatározott adatait saját honlapján - ha törvény másként nem rendelkezik - közzéteszi

köszi

Bugi -

2013.03.24. 10:49:35

Néhány kíváncsiskodó ember,pár helyi lakos nem éppen országot megrendítő elszántsággal,egy szakasz egyenruhás nem tudni milyen céllal....ezt tényleg nincs miért rejtegetni....

kitettem:)

veroniq -

2013.03.24. 09:27:58

Dehogyis ijedtem meg:) Kitettem a  képeket a vontakozó cikkhez. Közkívánatra. Üdv: LŐVE

Ki ez a Mészárosné?

abonyi -

2013.03.24. 09:00:34

Itt Abonyban sem nagyon tudjuk, hogy ki ő és honnan jött. Azt pláne, hogy mit akar. Úgy hírlik, hogy besegített egy embert a testületbe, aki utána eladta a pártot, szőröstül-bőröstül. Kirúgták, de b....ta visszaadni a mandátumát. Ott röhög a volt "pártársain", havi biztos gázsival és lassan a polgármester teljes bizalmával a zsebében. Az abonyi jobbiknak alig pár ember tolja a szekerét, mert nem tartják hitelesnek az egész bagázst. Abonyban erőtlenek mint a harmat,így eljárnak más településekre erőt fitogtatni.Főleg a kistelepüléseken. Ott még eladható ez a bábjáték, a listán bejutott országgyűlési képviselőkkel, szedett-vedett gárdistákkal együtt. Ott még felfigyelnek a Lórántné vendégségére, még máshová lehet, be sem engedik. Jól tette a köröstetétleni polgármester,hogy nem adott teret nekik! Van ott elég széthúzás, meg baj enélkül, nélkülük is. Tudvalévő, hogy kőröstetétlenen nincsenek cigányok, de nem hiányzik nekik a másik szélsőség sem. IGAZUK VAN! Király

Ja,

Bugi -

2013.03.24. 08:25:34

Ja,most Vera beijedt a magasból károgó varnyúktól és nem meri kitenni a fotókat arról a pár szerencsétlenről és nem enged kommentelni.De szerintem így is lecsengett már ez az amúgy sem dagadt országosra botránykeltés..Akik meg most támadják a polgármestert azok először szaladtak a Fideszhez,most meg a Jobbikhoz...meg majd szaladnak még erre arra.....esetleg a választókhoz is lehetne mondjuk helyben...

Nem értem,

vixen -

2013.03.24. 06:50:34

hogy akiknek baja van a tetétleni polgármesterrel, mégis mi lehet az? Egész nyugodtan körbe lehet nézni a környező településeken, megnézni az infrastruktúrát, az utakat, a települések összképét, a közbiztonságot. Akinek baja van tetétleniként (!!!) az itteni viszonyokkal, az menjen máshova lakni, és majd meglátja, hogy ez itt a nyugalom szigete. Nem azt állítom, hogy ez kizárólag a polgármester érdeme, de nagyban hozzájárul ehhez az állapothoz. Lentebb olvasva csak azt látom, hogy az ellenségeskedés megy, de senki nem írja, hogy pontosan mi a panasza. Ezt tud a Jobbik: ellenségeskedést, viszályt szítani, ez megy az egész országban (persze nem egyedül teszi) és most ezt hozták ide is! Ez a tegnapi rendezvény is tisztán mutatja, hogy hogyan próbálta meg a Jobbik képviselője "lakossági fórumot" hírdetve, csellel idecsalni az embereket, -mert amúgy nem sokan mentek volna el a rendezvényükre-, hogyan akarják felkavarni a kedélyeket itt is. Kérdem én, mit is akar a Jobbit itt megjavítani??? És ha annyira képesek jobbítani, akkor miért nem otthon, Abonyban mutatják meg, hogy milyen jobbításra képesek ott, ahol is lenne mit javítani? De én Abonyban sem, és másutt sem látom, hogy egy kicsivel is jobb lett volna az élet a Jobbik "rendteremtő" demonstrációitól, erőfitogtatásuktól. 

Emberek !

tetetleniman -

2013.03.24. 00:01:24

Tisztelt olvasók, Jobbik szimpatizánsok és emberek, illetve Tisztelt Mészáros Lászlóné!
Én helyiként a jelenlegi polgármesterről sokat tudok jót és rosszat is sajnos nem sajnos!
Nem vettem meg a Jobbik politikáját sem, de az a véleményem természetesen csak észrevételként, hogy ha tetétleni jobbik ha van ilyen, már bocsánat de NEM Abonyból sem más városból kellenne jobbikos képviselóőt idehívni hol ott nem is tetétlenen lakik hanem a felvállalni a tetétleni jobbik képviselőjének(talán polgármester jelöltnek felvállalni magát és úgy megtámadni a mostani polgármestert) mert úgy könnyű rágalmazni hogy nem a saját névben hanem idegenek kik nem a faluban laknak! Természetesen a jelenlegi polgármester úrnak szerintem is van sara! De tulajdon képpen azért van képviselőtestület hogy megakadályozza azt hogy létrejöhessen például egy korupció és őket is megválasztjuk 4 évenete de ez azt is jelenti hogy nem csak a polgármester a hibás hanem a testület is! De ha figyelembe véve hogy a Kőröstetétleni nép szavazott rájuk akkor a tetétleniek a hibásak? Röviden Tisztelt jobbikosok illetve Mészáros Lászlóné én jómagam és egy pár tetétleni ember úgy gondoljuk hogy önnek és még ki nem mer állni egy tetétleni jobbikos aki fel meri vállalni hogy ő ellenfél a jelenlegi polgármesternek addig a maguk tüntetését és beleszólását a községi politikába elfogadhatatlannak és hiába valónak tartom esetleg tartjuk !

Hát nem tudom

kid -

2013.03.21. 19:45:22

én helyiként nem érzem annyira ezt az "akutt" problémát. Természetes, hogy vannak olyan állampolgárok akik nincsenek megelégedve a jelenlegi vezetéssel, ilyen mindíg is lesz. De tudomásom szerint a nagy többség igen... akkor mi is a baj? Persze kicsi falu, kicsi gondok, de azért nekem úgy tűnik szépen fejlődik. Van egy-két olyan mutató ami azért nem mindennapi, és sajnos kevés község tudhatja magáénak, természetesen ez nem kizárólag a Polgármester érdeme, de biztos "benne volt a keze" neki is...

Össze

FIGURA7878 -

2013.03.21. 13:46:11

sem hasonlítható a két település.

Ott fejlődés van +irányban,normális programok vannak szervezve kics település léttére képes fejlődni.Nincs bűnözés nálluk ha még is van nem helyiek csinálják.

Itt mi van?Kissebbség kissebbség hátán,gödör gödörhátán bűnözés bűnözés hátán.

Na akkor melyik is a jobb?

Lehet választani.

De tudod hogy szokták mondani?

Kinek a pap kinek a papné kinek meg a lánya.Nevetés

 

Ha Polgármestert

Szeremi Anik -

2013.03.21. 13:33:35

szeretnél választani akkor miért pont Tetétlenről? Akkor pont megfelel a miénk is!

Figura!

Szeremi Anik -

2013.03.21. 13:30:42

Ha nagyon kíváncsi vagy, netalán érdekel akkor szombaton meghalgathatod élőben! Igazán érdekfeszítő ez a fotelosdi amit Te játszol! Te kimondottan csak a pankrációt csinálod, próbálod szítani a tüzet!

Nem szítok

FIGURA7878 -

2013.03.21. 13:30:09

én semmilyen tüzet.Én csak kérdeztem és kifejtettem a véleményem.Gondolom az mindenkinek szíve joga.

Egy biztos én örülnék ha olyan Polgármesterünk lenni mint nekik van,talán akkor nem lennének itt a Motorutcaiak se.

Az hogy mind két felet megkéne hallgatni abban is szerintem nekem van igazam.

 

De tudom Taigetosz.

Figura!

Szeremi Anik -

2013.03.21. 13:14:18

Ha nagyon kíváncsi vagy, netalán érdekel akkor szombaton meghalgathatod élőben! Igazán érdekfeszítő ez a fotelosdi amit Te játszol! Te kimondottan csak a pankrációt csinálod, próbálod szítani a tüzet!

Kik

FIGURA7878 -

2013.03.21. 12:02:54

és milyen felsőbb szervhez fordultak milyen formában?Mert az se mindegy szerintem.

Szankciók!Milyen szankciókat alkalmaz a Pásztor Úr?Arról lehetne bővebben?

Akik nem ott élnek azok nem tudhatják az igazságot és hogy kinek mi a sérelme és mi idézte elő azt is csak ők tudják.Nem mindegy kinek a szemszögéből világítok rá egy problémára.Talán először a gondokat bajokat a Polgármesterrel kéne megbeszélni nem egyből felvonulni.

Kedves Ellike!

Szeremi Anik -

2013.03.21. 10:58:39

Hidd el, hogy nem a harag vezényelt erre az útra, de sajnos annyira kis település, hogy a 90%-ról a Polgármester dönt és ha nem adta bérbe a Művelődési Házat ami elvileg a Lakosok számára épült akkor szerinted más helyet adott volna? Egy talpalatnyi helyet találtunk amiről nem rendelkezhet és ez nem zárt tér. Ha jól tudom Te a szomszéd településen élsz ahol igencsak jól végzi a munkáját a Polgármester Úr, de ez sajnos nem mindenütt van így! A Kőröstetétlenen élők sajnos nem dicsekedhetnek ezzel és nekik szabad szólásuk van, ezért segítünk nekik, hogy kimondhassák ők is amit szeretnének, bár félnek a Polgármester külömböző szankcióitól amik nagyon durvák....{#emotions_dlg.lego}és elkeserítőek, hogy egyáltalán még valaki meg mer engedni magának ilyesmit. Nem én és nem a Jobbik abonyi tagjai fognak felszólalni, hanem a Kőrötetétleni lakosok.

A jelenség

ellike51 -

2013.03.21. 10:15:33

az, ami engem írásra késztetett. Fölösleges ismételnem; visszaolvasható, minden sorát vállalom.

 

Én nem rakok senkinek sárgabuborékos bütyköt... vallom: írása minősíti annak személyét.

 

Írtam e sorokat úgy, hogy nagy' ritkán arra utazom, a településen nincs rokonom és senkit nem ismerek. E lapnak köszönhetően hallok és olvasok a településről. (Legtöbb időt néhány éve egy szabadtéri Kormorán koncerten voltam, mikor eléggé ittas volt Gergő...)

 

Azt azért halkan csak megkérdezem én is: nem lehetett volna más - önkormányzattól független - helyen kiértékelni, kinek és mi gondja van a település vezetőjével?

Ellike

Anasztázia -

2013.03.21. 09:39:47

Attól, hogy Te esetleg nagyon tűz közeli Polgármester imádó, munkahely féltő igazság mondó ként tünteted itt fel magadat, nem biztos, hogy mindenkinek pont így kell tennie mint neked! Mindenkinek szüksége van néha egy kicsit arra, hogy felhívják a figyelmét arra, hogy valami nem jól működik. Most a Lakosság Kőröstetétlenen pont ha jól értelmezem ezt teszi! Akkot Te miért vagy velük ilyen ellent mondó? Talán ahol Te laksz ott minden jó, vagy épp Kőröstetétlenen élsz? Abban viszont nem vagyok biztos, hogy nem e Abonyban is kellene egy ilyen szervezkedés, mert valami ott sem működik jól. Nincs a Könyvtárban villany? {#emotions_dlg.verycontent}most olvastam itt! Lehet sűrűbben fogom látogatni ezt az oldalt, mert igen fontos infók vannak itt.

Helyénvaló?

ellike51 -

2013.03.21. 08:31:46

lejáratás céljából igénybe venni egy közintézményt és ehhez attól engedélyt kérni, akit korábban feljelentettek?

 

...mert már régóta panaszokkal élnek minden féle felsőbb szerveknél a Polgármester Úr működésével kapcsolatosan, de meg sem hallgatják őket és most elegük lett.Szerintem a négyévenkénti választás eddig is eldöntötte és ezután is majd eldönti!

(a többit szépen megfogalmazták már előttem) 

Félreértés

Szeremi Anik -

2013.03.20. 23:27:01

Kőröstetétlenen nem magunknak szerettünk volna lakossági fórumot tartani, hanem a lakosság segély kiáltása miatt. Több kőröstetétleni lakos keresett fel személyesen is és telefonon is, hogy tarthatatlan állapotok uralkodnak Kőröstetétlenen ezért megkértek, hogy a Jobbik tartson a településen egy lakossági fórumot, ahol panaszaikat személyesen mondhatják el Képviselőnknek, mert már régóta panaszokkal élnek minden féle felsőbb szerveknél a Polgármester Úr működésével kapcsolatosan, de meg sem hallgatják őket és most elegük lett. Bármennyire is levették a hozzászólók a fejemről a keresztvizet én csak a lakosság kérésének teszek eleget ez a feladatom. Azért, mert nincs Kőröstetétlenen helyi szervezetünk nem hagyhatjuk magukra az embereket. Sajnos van egy közmondás ami sok mindenre érvényes! Nem minden arany ami fénylik! Valóban szép kis település, de azt, hogy milyen áron szép csak azok tudják akik ott élnek és pontosan ez miatt segítünk nekik, hogy ki is mondhassák sérelmeiket, ehhez mindenkinek joga van. Lehet persze ezért engem utálni, de ha mi sem fognánk össze akkor semmiben sem külömböznénk más pártoktól. Majd a helyi lakosok megmondják mi az ami rosszul működik!

Bugi

kid -

2013.03.20. 19:10:10

én ezt egy felfújt butaságnak tartom, olyan" megsértődünk mert nem adtad ide a játékod" stílusúnak. Főleg hogy hallottam híreket mi lesz erre a" sértett" fél válaszlépése. Én a Jobbik helyében arra fordítottam volna inkább időt, hogy más terepet keressek a lakossági fórumnak. Azt mondod karai vagy, akár ott is lehetett volna ha már volt is, nem?

kid

Bugi -

2013.03.20. 06:43:44

Minden focicsapatnak van szurkolótábora akik elkisérik a kis csapatukat a meccsekre.Nem szükséges helyieknek jelen lenni,ilyen fórum volt már Karán is és több volt az idegen...Ezt alá tudom támasztani mert ott voltam.....(helyiként).

Nem akarok...

kid -

2013.03.20. 06:05:27

kukacoskodni, de igazán kiváncsi lettem volna hány kőröstetétleni illetőségű személy lett volna ott a helyi polgármester ellendrukkeraként... Csak egy kérdés: Miért kell mindenhol "rendet csinálni" még ott is ahol talán nincs rá szükség??

Figu...

Süllő -

2013.03.19. 20:08:04

Ekkora marhaságot régen hallottam, szerintem Te sem gondolod komolyan... {#emotions_dlg.facebeard}

De az

FIGURA7878 -

2013.03.19. 19:23:00

se érdeke a nemzeti érzelmű embereknek hogy a világgal szembeszáljanak minden áron és ne mérlegeljék a következményeket.De én úgy látom hogy a Jobbik ezt teszi durr neki a világnak midenkinek beszólni jeligével.

Nekem van egy olyan gyanúm ha esetleg ők kerülnek hatalomra (amit kétlek) simán kirobbantanának egy háborút,aminek megint mi vagy is az Ország és annak pornépe lenne a vesztese.

...

magyarharcos -

2013.03.19. 19:12:32

Jobb helyeken a nemzeti érzelmű és gondolkodású emberek nem hirdetik az ország tökretevőinek munkásságát, nemhogy a jelképeit...mégha ezt a "regnáló hatalom is úgy akarná"

Megkérdőjelezem a polgi nemzeti érzelmét... hacsak nem a "cél" érdekében teszi...akárcsak a nagy nemzeti kormányunk,akik azt sem tudják melyik oldalra hajlongjanak....

 

 

Lehet

Bugi -

2013.03.19. 18:05:33

Lehet itt személyeskedni vezéregyéniségeknek vezéregyéniségek ellen,de a kutyát,illetve a köznépet nem érdekli....Ha a nép fantáziát látna a jobbikban vagy más csoportban akkor maga tüntetne érte hogy jöjjön a településre mert nagy szükség van.....Tényleg nagy szükség van???? Kire is?Aki Jaguárral jön szónokolni és utána többet nem látni?Már kinőttünk a dedóból tessék már észrevenni....

Szotyi...

Süllő -

2013.03.19. 15:49:02

Elli barátunk nekem akart beszóóni az " így vagyon jól oszt pont {#emotions_dlg.boss}" szöveggel melyet egyszer elhintettem neki és azóta nem bírja megemészteni... De nem baj ez... A többi ok. {#emotions_dlg.facebeard}

"Éppen"

szotyola012 -

2013.03.19. 15:41:20

Vártam már a fő hozzá szólót aki aztán meg oda mond mind két félnek "ellike51"! Rend a lelke mindennek aki nem áll be annak annyi?! Oszt adjon isten fogadj isten! Négy  évente választunk polgármestert aki ezen a kis településen az " ATYA ÚRISTEN " kit sem meg sérteni, sem kritizálni, vagy netán ellen mondani nem lehet. Itt mindenki ismer mindenkit és aki a Polgár Mester Úrral újat húz annak annyi! Valahogy így értette " ellike51" A művelődési ház az a Polgármester tulajdona, vagy a településé? Elike51 a Polgár Mester úrat nem örök életre választották meg a település élére! Ne tessék már cenzorkét szerepelni ezen a közösségi oldalon! Oszt Pont!

Maradok üdvözlettel egy kritikusa!{#emotions_dlg.down} 

Szotyola012

FIGURA7878 -

2013.03.19. 15:25:34

Kit fikáztam?Mit bomlasztok?Magamba nézzek?Kifejtenéd bővebben?

Éppen

ellike51 -

2013.03.19. 14:51:58

a kuruc.info egyik cikk cíében olvastam egy mondást... /r/2/82427/

 

"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten."

 

Milyen érdekes?

Aki feljelenti a polgármestert, az tartana fórumot és van bátorsága még szívességet kérni?

Hát ehhez már vastag orca kell!

 

El is hiszem, hogy még látni sem kívánja "jótevőit" és beszélni sem óhajt egyikükkel sem, főképp, hogy nincs munkakapcsolat, (nem beosztott - főnöki kapcsolat) attól tartok nem kívánatosak már ott.

 

Csúcs számomra, hogy van olyan kommentelő aki tudja, hogy ki és miért nem alkalmas feladatai ellátására (talán azért, mert nem szimpatikus a hozzáállása?).

 

Egyebekben teljesen egyetértek Figurával és Süllővel... így vagyon jól oszt pont {#emotions_dlg.boss} !

 

Figura

szotyola012 -

2013.03.19. 14:48:45

Figyi fikázol itt mindenkit mi történt, mivel nem értesz egyet, azt mondod nem voltál jobbikos " hál istennek" mivel te nem csinálsz mást csak az emberek közt bomlasztól. Tudod van egy nép csoport aki ezt nagyon jól csinálja. Innetől egy szót sem érdemelsz " Figura " lehet mindekit kritizálni de jó lenne ha magadba néznél!!!!! 

Bugi

FIGURA7878 -

2013.03.19. 14:35:45

Sosem voltam Jobbikos voltak vannak dolgok amiben egyet értek velük.De amit mostanában csinálnak azzal nem tudok és nem is akarok egyetérteni.

Ha Törtelen és Karán baj van miért nem oda mennek?Egyébként Tetétlenen vannak ismerőseim ráadásul a lányom is oda jár oviba,és tudomásom szerint ott fele annyi baj sincs mint nállunk.

Ja és ha már itt tartunk Abonyban is volt fórum és mi változott?Semmi.Akkor miért kell annyira mellre szívni hogy nem adta oda Pásztor úr a művházat?

FIGURA...

Bugi -

2013.03.19. 14:20:24

Szerintem is utoljára kéne menni Tetétlenre miután rendet tettek ott ahol már jártak és ott ahol még nem,pl. Törtelen és Karán....Tényleg,ki tudja hol maradt rend a párt után ahol már jártak?

Figurának.

szotyola012 -

2013.03.19. 14:11:56

Figyi FIGURA! Ajánlom Neked Wass Alberttől a Három Féle Magyar című művet! Te melyikhez tartozól!

Met ha emlékezetem nem csal egy-két ével ezelőtt még más szelek voltak felőlled! Vagy tévedek?

Az hogy egy párt hol tart rendezvényt az szive- joga. Vannak dolgok amit mi nem dönthetünk el, de fotelból ne legyél már a meg mondó ember oksa!!!!!! 

Magyarharcos

FIGURA7878 -

2013.03.19. 12:21:50

Az hogy ki milyen nézeteket vall,ki melyik pártal szimpatizál,ki milyen zászlóval díszíti autóját otthonát magánügy.De ha megnézzük Tetétlelent akár fejlődés akár tisztaság akár bűnözés terén mi elbújhatunk mellettük.Ez az igazság.

És ti ennek a településnek akartátok feldulni a megszokott mindennapjait.

Miért pont ott akartatok fórumozni mi volt az az ok ami ezt kiváltotta belőletek?

Ott rend és tisztaság és fegyelem van ott nem kell rendet tenni.

Egy apróság...ami talán mégis mond valamit

magyarharcos -

2013.03.19. 11:55:31

Ha én a polgi helyében lennék...és olyan érzelmekkel felvértezve,mint "állítólag" ő...akkor az uniós zászlót nem lobogtatnám se magam előtt,se a hátam mögött....akárhogy "kívánná" a regnáló hatalom..

{#emotions_dlg.facebeard}

Anikó...

Süllő -

2013.03.19. 10:05:05

Haragból átgondolás nélkül írtad amit írtál. Lehet, jobb lett volna aludni egyet, ez a stílus nem viszi előre a Jobbikot, sőt.

Jószándékkal írtam, üdv {#emotions_dlg.sullo}

Ha annyira

FIGURA7878 -

2013.03.19. 08:52:51

fórumot akartak tartani miért nem béreltek ki egy vendéglátóegységet?Az magántulajdonban van és semmi köze a Polgármesternek hozzá.Vagy nem volt olyan aki kiadja?Vagy esetleg maguk a lakosok nem akarták a fórumot?De azt se értem miért kell ráerőszakolni egy településre vagy annak vezetőségére bármelyik pártot annak vallását.Tehát tényleg sok itt a vagy.{#emotions_dlg.big}

Hazugság

Szeremi Anik -

2013.03.18. 20:13:06

Miféle titkárnő az aki nem tudja be azonosítani, hogy férfivel vagy nővel beszélt telefonon? Fehér Krisztián soha nem hívta a hivatalt és nem került összetűzésbe senkivel, egy alkalommal kértem meg, hogy keresse fel a hivatalt a bérleti szerződés miatt, de hívott telefonon, hogy másként működik a dolg! Nem kell valakit csak azért lenézni vagy megvádolni hazugságokkal, mert Nemzeti érzelmű! A hivatalt én hívtam minden alkalommal és elutasító, flegma volt a vonal vége! Igen a mai napon megkérdeztem Emese nevű titkár kisasszonyt, hogy talán nincs munkaidő beosztása a Polgármester Úrnak, hogy soha nem lehet elérni, vagy nincs a telefonján gomb, hogy kapcsolni tudja? Erre Emese kisasszony lecsapta a telefont! Ha már megsértődött akkor legalább egy hivatali titkárnőnek illik tudni, hogy ki szólt be neki! Egyébként nem bántani akartunk senkit, csak egy ártalmatlan lakossági fórumot szerettünk volna tartani, de sajnos úgy álltak hozzá, hogy ezt nem lehet megvalósítani! Milyen dolog az, hogy az Emberek nem tájékozódhatnak más politikai pártok működéséről, gondolataIRÓL!

Pártállástól függetlenül törekedni kell a törvények és a szabályok betartására, hiszen a legalapvetőbb emberi jog a nyugodt és békés élethez való alkotmányos jog!

Tisztelt Polgármester Úr azért nem agta ki a Művelődési Házat, mert Hegedűsné Kovács Enkő feljelentette közérdekű adatokkal való visszaélés miatt! Sajnálom, hogy nem lehetett két hét alatt telefonon elérni és ilyen óriási lett a kavarodás, de ha a titkárnő nem lenne alkalmatlan a feladatai ellátására lehet nem jutunk el idáig! Szín tiszta hazugság amit itt előad a Polgármester Úr, mert senki nem akarta kényszeríteni a hely kiadására! Ha készített véletlenül hangfelvételt a kettőnk beszélgetéséről aaz agyon képzett titkárnő akkor kiderül ez is! Nem kell velünk együtt működni, mert sajnos én nem az a fajta vagyok aki hasra esik valaki előtt csak azért, mert Polgármester!

Okoskodok már...

Tárgyilagos -

2013.03.18. 19:26:29

A polgármester vezeti a falut ugye...a polgármestert a falu választotta meg....a polgármester döntéseket hozhat a törvény szabta keretek között..Az hogy egy politikai párt fel akarja kavarni a községet legyen az bármilyen név alatt az az ő dolguk.De,a mai világban a népnek elege van mindenféle politikából és politikusból,azokból is akik már bizonyítottak és azokból is akik még eztán akarnak.Sajnálatos hogy ide jutott az ország,oda hogy senkit nem érdekel a közélet,illetve csak azokat akik ebből akarnak megélni.


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok