
Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy kemence építésén szinte minden ember elgondolkodik, akinek van csak egy picike kertje is.
De aztán különböző okok miatt a többség le is beszéli magát róla. Neked van olyan érved, ami miatt hezitálsz? Hogy macerás lenne az építkezés? Vagy talán attól tartasz, hogy nem tudnád túl sok mindenre használni? Cikkünkben eloszlatjuk ezeket a kételyeket!
Építsek? Ne építsek?
Az építkezés sokak számára okoz fejtörést. Sok helyet foglal, feldúlja a kertet, a munkások kitapossák egy nyomvonalban a gyepet. Feltéve, hogy találsz megfelelő szakembert az elkészítésre. Hiszen azok, akik megbízhatóan, jól, és pontosan dolgoznak, sok esetben hónapokra előre be vannak táblázva, és csak a következő nyárra tudják elvállalni a kemence megépítését. Szóval ezek a nehézségek a legelszántabbakat is gondolkodóba ejtik. De milyen egyéb lehetőség marad akkor?
Te is szeretnél egy építkezésmentes modern megoldást a kemence kérdésre? Keresd fel a Grillplaza.hu oldalát a kemencék széles kínálatáért, és süsd meg mihamarabb életed legjobb kemencés fogásait!
Az Alfa Forni kemencék kiváló alternatívát kínálnak a hagyományos verziók kiváltására. Építkezés nélkül tudod őket telepíteni, szemtelenül gyorsan felfűtenek, egyes verziókkal akár egy 10 fős társaságot is könnyedén ki tudsz szolgálni.
Pizza kifulladásig
Be kell látni, hogy a kemencevásárlás gondolatát többségében a pizza ülteti el a fejekbe. És nincs is ebben semmi meglepő, hiszen egy laktató, és számtalan módon variálható ételről beszélünk, ami meghódította az egész világot. Elég egy jó pizzarecept, és nagyon könnyen le tudod nyűgözni a barátaidat, szeretteidet.
Mit próbálj ki még?
Természetesen a kemence nem csak pizza készítésére alkalmas eszköz. Kiválóan tudták már nagyanyáink is alkalmazni, hogy kenyeret és különféle péksüteményeket készíthessenek a kövén, vagy a hamujában. Ezek is egy jó adag nosztalgiával tudják eltölteni az ember lelkét, de miért érnéd be ennyivel?
A kemencében nagyon ízletes húsételeket is készíthetsz, ékes példa erre a csülök. Ennek ráadásul a kivitelezése sem túl bonyolult művelet. Elegendő csupán bevagdosni a bőrt, sózni, borsozni, és egy kevés zsiradék kíséretében be is teheted a kemencébe, és egy kis sülés után vizet kell önteni rá, majd lefedve tovább sütni. Ha már közel kész állapotban van, mellé teheted a köretnek szánt zöldségeket, és tovább fokozhatod az ízélményt.
Ezenkívül cserépedényben is süthetsz egytálételeket, casserole-okat a kemencédben. Illetve bőven találhatsz kemencés ételeket a magyar gasztronómiában is, gondolj csak a rakott karfiolra, vagy a sokak által kedvelt töltött káposztára. Ezeknek az íze kemencében készítve egy sokkal kellemesebb aromát kap, amit sütőben sohasem tudnál elérni.