Mi Abonyunk - Hamarosan jön a hó és a mínuszok. Kocsikat felkészíteni! Hogyan és miért? Katt ide! Rovatunk támogatója a JANIK Autósiskola.
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.12.04. 20:09

 Rovatunk támogatója a JANIK Autósiskola.  Honlapjuk IDE kattintva érhető el.

 

 Az idokep.hu előrejelzése szerint a jövő héten beköszönt az igazi tél. Nagyon sokan járunk autóval és nem csak a saját, hanem mások biztonságáért is felelősek vagyunk. Tartósan 7 fok alatt lévő hőmérségletnél már erősen ajánlott a téli gumira váltás, hiszen teljesen másképpen tapadnak ezek a gumiabroncsok, mint a nyáriak. Milyet érdemes venni? Sajnos az autógumi nem egy olcsó játék, mindenkinek a pénztárcája dönti el, hogy újat vagy használtat tud-e venni. Nem árt tudni, hogy szakemberek azt javasolják, hogy a téli gumiabroncsot érdemes lecserélni, ha már a gumi felületén lévő bordák mélysége nem éri el a 4 mm-t, hiszen ilyenkor már sokkal nagyobb a veszélye az aquaplaningnek illetve a megnövekedett fékútnak is. Van, aki a szélesebb és van, aki a keskenyebb gumiabroncsra esküszik télen, van mind a kettőnek pozitív oldala. A keskenyebb könnyebben kiszorítja a feljárt havat, vizet és hó latyakot a gumi és az út közül. A szélesebb szárazabb időben nyújt jobb tapadást s rövidebb fékutat, döntse el mindenki maga, hogy melyiket válassza. 

 

 

 Szélvédő mosó tartályának kiürítése, illetve feltöltése fagyállóval megint csak nagyon fontos, hiszen a fagy komoly károkat tehet a tartályban, szivattyúban és a csőrendszerben is. Ne feledjük, ha feltöltöttük fagyállóval, akkor spricceljük is le az ablakokat, ha a lehetőség adott, akkor a hátsót is, hiszen a csövekben még lehet nyári folyadék. Ha szükséges érdemes lecserélni az ablaktörlőket a jobb kilátás érdekében.

 

 

 Fagyálló ellenőrzése, szükség esetén utántöltése vagy cseréje is nagyon fontos, az autógyártók többnyire 3 évente kötelezik, ajánlják a szervizkönyvben a hűtőrendszer folyadékának cseréjét. Tudni kell, hogy a fagyálló nem csak arra kell, hogy ne fagyjon be télen, ez felel a vízpumpa kenéséért, rozsdásodás ellen, jobb motorhő elvezetéséért. Sokszor beleesik abba a hibába az ember, hogy olcsóbbat keres, hiszen senki sem a pénztárcája ellensége. Nagyon kell figyelni, hogy a folyadék minőségileg megfeleljen a mai követelményeknek, alumínium hűtőkbe jó legyen, ha szükséges, maróan ne hasson egyes alkatrészekre, ne okozzon lerakódást a hűtőrendszerben. Szakemberek szerint a hűtőrendszerben lévő folyadékot – 25-30 fok közé kell beállítani, ez biztosít elég kenést és védelmet a fagyás ellen.
 

Közélet:
   
Autó   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kipp Kopp koncert

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Chliievő verseny

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok