Mi Abonyunk - Igazi ünnepnap volt a karai művelődési ház átadása
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.09.07. 18:38

Közel 700 millió forint jutott fejlesztésekre Jászkarajenőn az elmúlt években!.- Mint ahogyan korábbi lapszámunkban beszámoltunk róla, ünnepélyes keretek közt adták át a szépen kifestett, újjávarázsolt jászkarajenői művelődési házat, még az augusztus 20-i ünnep előtt, a karai búcsú alkalmából. Köszöntő beszédet mondott Földi László országgyűlési képviselő, és a település polgármestere Palya István is, akinek főbb gondolatait osztom meg Önökkel, ennek apropóján.


„ Gyermekkoromra visszatekintve emlékszem, hogy a Karai búcsút mindig nagyon vártuk a faluban. A lehetőségeihez képest mindenki ünneplőbe öltöztette a lakását, a kertet, kicsinosította az utcát, sütött, főzött, és várta a vendégeket. Nagyboldogasszony templomunk búcsúünnepe mindig fontos volt a faluban mindenki számára, és ez az eredendően egyházi ünnep igazi közösségkovácsoló alkalom tudott lenni a karaiak és az innen elszármazottak számára. Sok településen elhaltak, megszűntek az ilyen és ehhez hasonló ünnepek, de mi büszkén és örömmel mondhatjuk, hogy mi, karaiak megőriztük hagyományainkat. Ünnepi díszbe öltöztettük a falunkat, ráadásul a mai Búcsú alkalmával még egy további okunk is van az ünneplésre.
Nagyon régi óhajunknak tudtunk eleget tenni a nyáron, ugyanis a mögöttem lévő Kultúrházat sikerült belülről teljesen felújítanunk. Megújultak a burkolatok, a festések, mázolások, a függönyök. A számítógéppark a legkorszerűbbre változott.
Bízom benne, hogy mi, karaiak sok hasznát látjuk majd ennek a beruházásnak, és mindannyiunknak sok öröme lesz majd benne. Úgy gondolom, hogy a Művelődési Ház egy olyan központi közösségi hely kell, hogy legyen minden településen, amely mindenki számára ugyanúgy nyitva áll, a gyerekektől az idősebbekig, mindenkinek lehetőséget biztosít a kulturált szórakozásra, és közösségünk kisebb-nagyobb eseményeinek méltó megünneplésére.
Az elmúlt években több szép és hasznos beruházást sikerült közösen megvalósítanunk, melyek segítenek közös célunk elérésében, vagyis abban hogy Jászkarajenő minél élhetőbb, fejlettebb, és szerethetőbb település legyen. Hogy gyermekeink ne kényszerüljenek arra, hogy elhagyják szülőfalujukat, hanem mindenki helyben találhassa meg a boldogulását, és szívesen maradjon itthon, Jászkarajenőn.
Biztos vagyok benne, hogy a művelődési ház felújítása közelebb visz minket ezen az úton minden karai közös célja, egy élhetőbb Jászkarajenő megteremtése felé. Közel 700 millió forintot tudtunk fejlesztésekre fordítani az elmúlt néhány évben. Ezek a fejlesztések, beruházások természetesen egy jól összehangolt csapatmunka eredményei: köszönetet mondok elsősorban a Képviselő-testületnek a sok munkáért és a bátor, előremutató döntésekért, köszönet a háttér csapatoknak a végrehajtásban nyújtott munkájukért, és nem utolsó sorban a kétkezi dolgozóknak, akik mindvégig zökkenőmentesen és nagy lelkesedéssel végezték munkájukat. „

HH
 

Közélet:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kipp Kopp koncert

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Chliievő verseny

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok