Mi Abonyunk - Kis suli, jó kezekben
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.06.23. 16:30

A közelmúltban meglátogattam Antalné Petrovics Erikát, a jászkarajenői Széchenyi István Általános Iskola igazgatónőjét, aki igazi szeretettel mutatta be azt az intézményt, melynek élén már hosszú évek óta dolgozik. Sok kistérségi iskolában volt szerencsém már járni, ami a szeretetteljes légkört illeti, most sem kellett csalódnom. Erika, az igazgatónő büszkén meséli, hogy diákjaik idén nagyon jó felvételit írtak, és ennek köszönhető a tanulók több mint 90 %-át az első helyre vették fel. A gyerekek szerint idén a matek felvételi volt a nehezebb. A jó tanulók a ceglédi gimnáziumba mennek tovább, valamint a szolnoki Verseghy gimibe, és a Közgazdasági Szakközépiskolába. Ezek a népszerűbbek idén, de sokan szakmunkásképzőbe mennek, és piacképes szakmát tanulnak majd.

„ Mindenki továbbtanul természetesen, de ilyen sikeres évünk talán még nem is volt, hogy a megjelölt első helyre ilyen szép számban vették volna fel a gyerekeinket. 28 ballagónk volt az idén és 22 első osztályos kisdiák kezd nálunk ősszel, 206 fő jelenleg a tanulói létszám. Ismereteim szerint csak három karai ovis megy Tetétlenre, ők már oviba is oda jártak, van, aki Tiszajenőre ment, mert ott tanít az anyukája, vagy azért ment inkább Ceglédre, mert a szülők ott dolgoznak. Tehát a helyiek továbbra is szívesen választanak bennünket. Tanulóink sok helyre kirándulnak, jártak Budapesten a Közlekedési Múzeumban, a Városligetben, Cirkuszban, a 8. osztályosok immár hagyományosan Bogácsra mennek kirándulni, a többi felsős Ópusztaszeren járt. Két nyári táborba is mennek a gyerekek, mindkettőt pályázatos támogatással sikerül megvalósítanunk. Az alsósok Zánkára, Erzsébet táborba utaznak, nagyon minimális csak az önrész. A másik csoport Balatonszárszóra megy táborba. A Nemzeti Tehetség Program tartotta méltónak támogatásra a tehetségfejlesztő táborunkat.

A mi diákjaink kiválóak természettudományos tárgyakból, sok olyan programot, szakkört szervezünk, melyek ezeket a képességeket fejlesztik tovább. Az alsós diákok számára komplex tehetséggondozó programunk van, matekból, magyarból és természetismeretből. A felsősök előtt szintén nyitva áll a lehetőség az egyéni fejlesztésre. Számos szakkör is működik nálunk, így az énekkar, sportkörök: foci és tollaslabda. Mindkettő egyesületi szinten működik, versenyeznek a gyerekek. Az idén kiemelkedő verseny és sport eredményeket értek el tanulóink. Büszke vagyok az itt tanuló diákokra és a pedagógusokra, akik szabadidejüket is feláldozva készítik fel a gyerekeket a versenyekre, és lelkiismeretes munkával nevelik, oktatják a jászkarajenői gyerekeket. Örülök, hogy egy ilyen intézmény élén állhatok. „- mondta el lapunknak az igazgatónő, Petrovics Erika

Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is ezúton kívánunk az iskola diákjainak, pedagógusainak jó pihenést a nyárra, következzék a jól megérdemelt vakáció!

Lőrinczy Veronika

Oktatás:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok