Mi Abonyunk - Lehet, hogy a bárányok hallgatnak, de a diákok nem
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.01.05. 18:49

Évek óta példátlan diáktüntetések zajlanak néhány hete Budapesten és országszerte. Egyetemisták és gimnazisták demonstráltak, hidakat foglaltak el, hogy rákényszerítsék a kormányt: érdemben és az érintettekkel együtt gondolja át a felsőoktatás reformját. Együtt vagyunk! Együtt vagyunk! – skandálták a diákok az egyik decemberi éjszakában, amikor az őket mindvégig kulturáltan kísérgető rendőrök kocsiba ültették a tömeget hangosbeszélővel lelkesítő két fiatalt. Ekkor már egy ideje a hídon vesztegeltek a tüntetők, és hol kézfeltartással, hol pedig guggolással igyekeztek demokratikus úton szavazni arról, hogy lemenjenek-e a Lánchídról. A hangosbeszélővel afféle ceremóniamesterként vezénylő fiút ekkor már sokadjára kérte a rendőrök parancsnoka, hogy vigye le a tüntetőket a hídról – ő pedig sokadjára válaszolta azt, hogy nem ő dönt, csak közvetíti a többség döntéseit.
Forrás, folytatás ITT

Oktatás:
 17 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Képzés, túlképzés, piacképessség....

napraforgo -

2013.01.07. 14:38:59

Évenként rendeznek diplomások részére állásbörzét. Itt mérhető a keresletből a piacképesség, mert bizony sok szakmai területről nincs elég friss diplomás szakember se! Ellikének igaza van, Soulllal egyetemben, a borsószem számolgatásra alkalmas köldök nézegető ideológiázó diplomákból nem keletkezik csak gyanús doktori cím és más semmi. A gazdaságnak produktív tudásra és nem meg-  magyarázó bölcselkedésekre van és volt szüksége. Igen, le kell építeni azokat a szakokat amelyeknek bizonyítottan sincs társadalmi és gazdasági hozadéka. Ez vezethet el a tudatos pályaválasztáshoz is, nem a divathóbort/trendi

És én sem engedek!

Valentics -

2013.01.07. 10:01:11

Tapasztalatom sem engedné hogy más legyen a véleményem,valamelyikünknek nincs igaza!én továbbra sem hátrálok meg,ennyi!Mert vagyok olyan mint ön!

Véleményem

ellike51 -

2013.01.07. 08:22:59

amit írtam továbbra is fenntartom a piacképes szakmával kapcsolatban. Ennek kapcsán tettem közzé egy linket, mely részletesebben is foglalkozik a témával. 

 

Tanácsot nem adtam; ismétlem, csak a véleményem írtam le (ami ugye nem tilos és lehet eltérő).

A szakmunkásképzéssel kapcsolatban szerintem is tényleg komoly hiányosságok lehetnek...

 

Ettől nem lettem okosabb!

Valentics -

2013.01.07. 07:25:09

Hiszen több tucat helyen vagyok regisztrálva,volt olyan is hogy több önéletrajzott is elküldtem ugyan arra a helyre,perszse válasz nem érkezett.Néze ellike51!inkább ne adjon tanácsot!A mi családunkban van három szakmunkás és egy több diplomás.Jelzem sokba került a diploma,de azt is elmondanám hogy munka mellett csinálta végig a lányom!Őszintén megmondom én sem szeretem volna ha azt a néhéz fizikai munkát végzi amit én.Biztos vagyok benne hogy sokan lennének szakmunkás tanolók,persze ha volna képzés!És ön szerint van?bocs de mire a fiam végzett addigra már nem kellett mert megvette az Olasz.Ő sem tudott elhelyezkedni,csak lapátosként de még annak is örültünk.Ja és nem hiszem hogy lehetnék hegesztő!Nos erről szól a dolog.

Figura...

soul -

2013.01.06. 19:57:23

...1000% igazsága leíratott.

Az ne legyen építész mérnök, aki nem tud egy talicska betont megkeverni. 

De igaz ez felfele is. Ne jogász legyen oktatási-, hadügy-, egészségügyi miniszter, hanem elismert tanár/akadémikus, tábornok, főorvos. Ki-ki a maga helyén, "belülről" látva a szakmai prioritásokat.

Sajnos ma "nem a gyakorlat teszi a mestert", hanem apu pénze meg a Bolognai-módszer:( 

"- Szeretem az ógörög nyelvet - mondja a lány...

- Diplomát rá... mondja a papa.

- Munkanélküli diplomás vagyok apu... - mondja a lány...

- A tetű rendszer a hibás... mondja a papa..."

És sajnos sok sok ilyen életszerű példa van arra, hogy a hobbimból és az érdeklődésemből közvetlen nem tudok megélni/haladni/családot alapítani...

 

s.

tyb igazd van részben.

FIGURA7878 -

2013.01.06. 16:17:20

De ezeknek a fiataloknek nem ártana először rendes szakmát tanulni mint pl:asztalos,kőműves,lakatos,stb.

Mert az igazat megvalva a legtöbbjének semmi szakmája csupán a diplomája és tapasztalatlansága van.

Az ilyenekből pedig annyi van az országban hogy Dunát lehetne velük rekeszteni.

A műveltség, mint cél nem baj...

tyb -

2013.01.06. 14:02:04

Más kérdés, hogy manapság ezzel nem lehet pénzt keresni itthon, kapcsolatok nélkül....  

Orbánék mit tettek ez ellen 1998-2002 között? Hihetetlen módon akkor mégis virágzott a felsőoktatás. Tízezer számra tanultak kis hazánban a gazdag országok, vagy a fejlődő országok gazdag polgárainak sarjai Magyarországon. Maradtak is itt néhányan közülük, ugyanis pl.:Kenyában, még tőlünk is rosszabb helyzetben vannak a diplomások (is).  

Nem akarok megsérteni senkit

FIGURA7878 -

2013.01.06. 12:14:10

de szerintem a diplomások fele nem ért semmihez nem használhatók semmire.Nem tudják,hogy mi a taliga, mi a kalapács,stb.Egyedül ahhoz értenek ha értenek amiből a diplomát szerezték.Sajnos.

Vagy is mire is lehet őket alkalmazni?

Ők ebbe belegondoltak mikor a gimiből egyből oda jelentkeztek?

Szerintem a legnagyobb baj az hogy a mai fiatalok igazából már efektíven nem is akarnak munkát végezni.Mind irodai vagy főnöki melórol álmodik.

túlképzés

veroniq -

2013.01.06. 10:18:37

Igen, de a túlképzésről nem a nyomorult diákok tehetnek, hanem az előző kormányok, mind egytől egyig, meg a mostani, melyek az oktatás koporsójába ilyen módon is bevertek pár erős szeget!

Ez egy nagyon bonyolult problémakör, és az a baj, hogy a mostani diákokat sújtják, ezerrel. Fokozatosan kellett volna, már jóval előbb megkezdeni a túlképzés leépítését!

Szerencsétlen diákok..... Ők ebben vétlenek! A saját szemszögükből teljesen igazuk van és ez csak a jéghegy csúcsa. LŐVE

Pedig van

ellike51 -

2013.01.06. 09:43:56

elég, ha valamelyik hirdetési újságba belenéz valaki. Hegesztőt kerestek még Szolnokon az új motorvonat gyártósorhoz is... Keresni kellett, mert hiányszakma.

 

Egyébként a témánál maradva találtam egy cikket az Értékes és haszontalan diplomákról, ott a felső sor végén találhatók állásajánlatok is. 

 

www.munka.org/diploma

Melyik az a piacképes szakma?

Valentics -

2013.01.06. 08:25:59

Tapasztalatom szerint nincs!ugyanis piacképes kétszeres szakmunkásként is mehetek a francba,nem OKJ-és vagyok!Nos akkor miről beszélünk?

Kiegészítésként

ellike51 -

2013.01.06. 01:24:40

mindannyian beláthatjuk, hogy ténylegesen is értelmetlen túlképzés van. ahogy előttem mindketten is említettétek.

 

Mi erre a legjobb megoldás?

 

A piac, a kereslet-kínálat törvénye.

 

Azt támogatja az állam, amiben jövőt lát és amire esetleg szüksége van. 

 

És ezt tudja mindenki(?), és ez fáj sokaknak, mert féltik állásukat és ha kell szimpatizálnak a (még nem választópolgár) 18 év alatti diákokkal akik már csak a jó buli kedvéért is - igazoltan - távol lehetnek az óráról. Gazember stréber jelzőt kapnak társaiktól az, aki nincsenek ott a tüntetésen? No látjátok ott kellene rendet tenni. Lehet, hogy "csak" szakmunkás akar valaki lenni, miért kell azt azért büntetni?

Szerintem ma egy piacképes szakmának nagyobb kereslete van, mint egy sokadik közgazdásznak. 

 

 

Kedves Veroniq,

soul -

2013.01.05. 20:15:27

igazad van. De ha elmondja valaki hogy hová kell ez a temérdek:

könyvtáros, jogász, közgazdász, politológus, történész, filozófus, szociológus, társadalomkutató, történeti muzeológus, sinológia hallgató,

akkor nem vitatom ezen (ál)tudományok létjogosultságát:)

s. 

 

A kérdésre

ellike51 -

2013.01.05. 19:56:03

amit kérdeztél Veroniq, akkor lenne igazad, ha eltudnának helyezkedni, Te magad adtad meg a választ:

 

...iszonyú túlképzés történt az elmúlt években, teljesen feleslegesen!

 

Úgy gondolom, hogy nagyon jól látja soul a dolgokat!

Ebben az egyben...

soul -

2013.01.05. 19:45:08

...Vityának igazat kell sajnos adnom. Magyar adóból, Magyarországon szerzett ész Magyarországon "fialjon". Legalább 15 évig! Ha nem tetszik, tessék dolgozni kedves fiatalok. Vagy ki lehet menni külföldre tanulni, ezután ott lelkiismeret-furdalás nélkül a kinti nemzetnél - saját vagy családi zsebből - kamatoztatni a tudást.

Ja, hogy az drága buli? 

Itthoniaknak az üres államkasszát tapasztalván nézni (és tevőlegesen csendesen eltűrni) az agyelszívást, az az itthon maradottaknak drága buli. Nem szégyen önfentartón, munkából, munka mellett-közben 6-8-10 év alatt lediplomázni - esetleg levelezőn (pl.: HU, USA). 

Sok a felesleges kar, a feleslegesen képzett diplomás, ezt be kell sajnos látni. A lib-komcsi oktatásügy a bolognai módszer bevezetésével totális gödörbe súlytotta az addigra már amúgy is a versenyképesség alsó határát súroló magyar felsőoktatást.

Sajnos.

s.

akkor lenne igazad...

veroniq -

2013.01.05. 19:40:41

Akkor lenne igazad, ha el tudnának helyezkedni. És ha elhelyezkedtek itthon, akkor nem éhbérért gürcölnének diplomákkal a zsebükben! Vajon miért nem jön ide dolgozni külföldi diplomás pályakezdő Németországból, Bécsből.... ???? stb..... A mi diplomásaink kint mosogatnak....

EU van, nem országok, itt szabad a munkaerő áramlás....

Más kérdés, hogy iszonyú túlképzés történt az elmúlt években, teljesen feleslegesen!

Üdv: LŐVE

Ebben az egyben...

soul -

2013.01.05. 19:34:26

...Vityának igazat kell sajnos adnom. Magyar adóból, Magyarországon szerzett ész Magyarországon "fialjon". Legalább 15 évig! Ha nem tetszik, tessék dolgozni kedves fiatalok. Vagy ki lehet menni külföldre tanulni, ezután ott lelkiismeret-furdalás nélkül a kinti nemzetnél - saját vagy családi zsebből - kamatoztatni a tudást.

Ja, hogy az drága buli? 

Itthoniaknak az üres államkasszát tapasztalván nézni (és tevőlegesen csendesen eltűrni) az agyelszívást, az az itthon maradottaknak drága buli. Nem szégyen önfentartón, munkából, munka mellett-közben 6-8-10 év alatt lediplomázni - esetleg levelezőn (pl.: HU, USA). 

Sok a felesleges kar, a feleslegesen képzett diplomás, ezt be kell sajnos látni. A lib-komcsi oktatásügy a bolognai módszer bevezetésével totális gödörbe súlytotta az addigra már amúgy is a versenyképesség alsó határát súroló magyar felsőoktatást.

Sajnos.

s.


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok