Mi Abonyunk - A laprugó szerepe a mezőgazdaságban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.08.23. 15:49


A mezőgazdaságban kiemelt szerepe van a nagy terhek mozgatásának. Ehhez általában pótkocsikat vagy más kisteherautókat szokás használni. A művelet zökkenőmentes elvégzéséhez nagy szükség van a stabil munkavégzésre, amit a járművek, pótkocsik esetében a laprugó tud biztosítani.

 

A laprugó szerepe pótkocsik esetében

 

A Weber Autotechnik laprugó kínálatában minden olyan eszköz megtalálható, amire szükség lehet a mezőgazdaságban. Ilyen például a HW 80 mezőgazdasági pótkocsi laprugó is, amit ahogy a neve is mutatja, elsősorban pótkocsikhoz ajánlott használni. Mégis miért van szükség laprugóra pótkocsi esetében? Nem elég a gyári lengéscsillapítás és a többi eszköz, amely megtalálható rajta?

 

Aki már szállított nagyobb árut, rakományt pótkocsi segítségével az tudja nagyon jól, hogy a “plusz tehernek” hatalmas hatása van a kezelhetőségre és a vezethetőségre. Ezért is fontos, hogy ne csak a teherautó, traktor, hanem a pótkocsi is megfelelő teherbírással rendelkezzen. Ebben nagy segítséget jelentenek a laprugók, amelyek sokkal stabilabb közlekedést tesznek lehetővé. A különbség azonnal érződni fog: könnyebben tudjuk majd bevenni a kanyarokat, nem fogunk akkora kilengésekkel találkozni, és a pótkocsit sem fogjuk többet valódi tehernek, akadálynak érezni.

 

Laprugó nélkül erősen fennáll annak a veszélye, hogy egy kanyart nem tudunk megfelelően bevenni, vagy csak nagyon lassan tudunk közlekedni, irányt változtatni, ami szélsőséges esetben akár balesethez is vezethet, de minimum a rakomány sérüléséhez. A megfelelő eszköz segítségével több árut pakolhatunk a pótkocsira, elnyeli a hossz- és keresztirányú erőket, valamint hasznos terhelést is.

 

Hogyan működik a laprugó?

 

Tulajdonképpen egy egyszerű, de egyben nagyszerű eszközről beszélünk, mivel nagyon nagy hatása van a vezethetőségre, a jármű viselkedésére. Amikor a kisteherautó és a pótkocsi mozgásban van, az alváz is folyamatosan rugózik, azaz mozgásban van. A laprugó két vége közötti távolság ezzel szinkronban változik, ami elnyeli a rugózás okozta hatásokat, és azonnal stabilizálja a pótkocsit.

 

A laprugó vége egy gumiperselyen átkötött vagy fixen bekötött fém csapszeg által csatlakozik az alvázhoz. A másik vége a lengő kengyel vagy az ívelt támaszték segítségével képes elmozdulni, ezzel a kilengések elnyelése még hatékonyabb lehet.

 

Figyeljünk oda, melyiket választjuk!

 

A mezőgazdaságban kiemelten fontos, hogy a pótkocsik stabilak legyenek, mivel szinte minden nap használatban vannak. Az említett HW 80 mezőgazdasági pótkocsi laprugó kitűnő választás lehet minden modell számára, mivel hatékonyan végzi el a feladatát. Természetesen vásárlás előtt feltétlenül nézzük meg, hogy az adott járművel vagy pótkocsival kompatibilis-e a kiegészítő, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket.

 

Ha nem tudjuk melyiket kellene választani, akkor nyugodtan kérjük ki szakember véleményét.
 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A kulcs a megfelelő öntözéstechnikában rejlik

Így tisztítsd a sneakeredet, hogy sokáig tündököljön!

Készségfejlesztő játékok - amiből sosem elég

Háromból három csillagos monitort szeretnél? Segítünk!

Céltávcső használata: tudnivalók és előnyök

Milyen hatással van a CBD az alvásra, jó lehet-e alvásproblémákra?

Az olvasás mint az ismeretterjesztés és a személyiségfejlődés forrása

Milyen az ideális medencefedés?

A nagy WC-kalauz

Milyen kommunikációs stílusok vannak?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok