Mi Abonyunk - A weathering technikák eszközei, a bemosók és a filter
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.05.13. 12:51

A környezeti hatások megjelenítésével válik igazán élethűvé a gondosan elkészített makett. Az alábbiakban a bemosók alkalmazásáról írunk, melyekkel az egyedi effektek létrehozhatók, az eredmény pedig magáért beszél.

 

A bemosók szerepe, alapvető tudnivalói

 

A bemosásos eljárás töretlenül népszerű a makettezésben, ez annak is betudható, hogy egyre bővül ezen kiegészítők köre, melyek beszerezhetők a Modellfutár bemosók választékából!

 

Egyes hatások megkreálásához magasabb pigmenttartalmú alapanyagra, mások esetében pedig alacsonyabb pigment-összetételűre lehet szükség. A szükséges pigmentanyag mennyiséget a hatás tulajdonságai határozzák meg. A viszkozitás szerepe pedig a különböző technikák használatánál döntő. Ehhez ismerni kell a filter, bemosó, tűbemosó összetételének eltéréseit. A filter 90% hígító és 10% festék, a bemosó 80% hígító 20% festék, a tűbemosó, vagyis panelező pedig 70% hígító 30% festék.

 

A napjainkban használatos speciális termékek ugyanazt a célt szolgálják hasonló eljárásmóddal, akárcsak a hígított művészolajos opció. Egyszerűbb a gyártók által létrehozott kész alapokat használni, hiszen praktikusabban alkalmazhatók, változatlan a minőségük, ráadásul a színek kikeverésére sem kell plusz időt fordítani. Az előre elkészített folyadékok kényelmesebb megoldást kínálnak. Természetesen ez nem egyenlő azzal, hogy elég felvinni a makettre és kész is az effekt. Több lépés, gyakorlás, rutin szükséges az egyre szebb végeredményhez.

 

Hasznos tanácsok a kezdetekhez

 

A festék alapos ismerete, kitapasztalása előtt érdemes lakkozni a példányt, hiszen ezáltal védelmet biztosíthatunk, ugyanakkor nem mindegy a felület sem, amelyen a későbbi munkálatokat végezzük. Például fényes lakkot a repülők esetében célszerű bevetni, legfőképp a matricázás érdekében, valamint a panelvonalak igényes befuttatásában egyaránt. Ellenben félfényes, selyem lakkot a harci járművek igényelnek. A matt változat egyedül akkor javasolt, ha nagyon hangsúlyos, karakteres hatás létrehozása a cél. Ezt már inkább csak a rutinosoknak ajánljuk, kezdésként nem a legjobb megoldás.

 

A bemosás által megtörhető a felület egységessége, egyetlen hátránya az eljárásnak, hogy könnyen túlzásba lehet vinni. A wash termékek révén kontrasztosabbá tehető a példány. Fontos kettébontani, általános bemosásra, illetve tűbemosásra, amely már specifikusabb. Előbbi a nagyobb felületeken, terjedelmesebb területeken érvényesül kellően, utóbbi pedig csak korlátozottan. Fekete szín helyett sötétbarna, sötétszürke festék javasolt.

 

Bevezetés a filterek világába

 

A filterek segítségével a színek tónusait tehetjük kicsit harmonikusabbá, melyek ezáltal jobban összeérnek. Egységesebb felület, kevésbé játék kinézet a jutalmunk, hasonlóképpen, mint a bemosóknál. A filter annyiban tér el, hogy inkább lágyít, összesimítja a színeket, ellenben a wash hangsúlyosabbá teszi.

 

Ami pedig a legfontosabb, hogy gyakorlás és türelem az alapja az egésznek!
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Mikor érdemes mobilt venni a gyermekünk részére?

Új lakásba költözöl? Íme, néhány tipp, hogy úgy nézzen ki, mintha lakberendező tervezte volna!

A VPS használatának legnagyobb előnyei

E-mail marketing: ma is az egyik leghatékonyabb eszköz

A vászonképnyomtatás előnyei

Környezetbarát, eldobható tányérok ételkiszállításhoz és partikhoz

Manapság már mindent gépesítünk!

Rendelj különleges és egészséges avokádós szendvicset!

Mit értünk a steril kifejezés alatt? Miért létfontosságú az egészségügyben?

BDSM: kényes téma a párkapcsolatban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 6-os választókerületben?
   
 Gulykáné Gál Erzsébet Függyetlen 
 Juhász Petra Fidesz- KDNP 
 Krupincza János VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok