Mi Abonyunk - Magánszemélyi rendelkezések online? Igen!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8067, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.04.25. 14:34

 

Eljöttek azok az idők, amikor egyre kevésbé szokatlan számunkra az, hogy elektronikus formában intézünk el különféle dolgokat. Azonban jogi ügyeinkre nézve ez az opció még sokak számára meglepő ma is. Pedig nyitott a lehetőség, hogy gyorsan, rugalmasan és bárhonnan rendezzük ezeket.

 

Bárhonnan, bármikor!

 

Az eKRS online jogi ügyintéző rendszeren keresztül akár magánszemélyi rendelkezéseket is tehetünk, amilyen például az előzetes egészségügyi rendelkezési nyilatkozat vagy a végrendelet. Ez azért is nagy jelentőséggel bír, mivel sokan csak akkor kapnak észbe, amikor már fizikailag akadályokba ütközik az, hogy személyesen jelenjenek meg az ügyvédnél.

 

Az elektronikus ügyintézés azonban lehetővé teszi, hogy erre ne is legyen szükség, s valóban bárhonnan és bármikor intézhessük ügyeinket. Nézzük, mit tartalmaznak pontosan a szolgáltatások!

 

A magánszemélyi rendelkezések

 

Ahogy azt említettük, az egyik opció nem más, mint a végrendelkezés. Ennek keretén belül rögzítésre kerülnek az ingatlanokkal kapcsolatos, az ingóságokra, vagyoni értékű jogokra vonatkozó, a társasági részesedést, illetve a bankszámlákat, értékpapírokat érintő, valamint személygépkocsikkal és tartásdíjjal összefüggő rendelkezések.

 

A végrendelet tartalmazza továbbá a kedvezményezettek adatait és a kizárásokkal és kitagadásokkal kapcsolatos információkat egyaránt. Skype-os vagy személyes azonosításra és aláírásra egyformán lehetőség van, így választható az is, hogy találkozás nélkül, teljesen online vigyük végig a folyamatot. A dokumentum aztán a MÜK Irattárában letétbe kerülhet, így biztosan elérhető marad később is, bármi történjék.

 

A végrendelet mellett választhatjuk az előzetes egészségügyi nyilatkozatot is, amivel felkészülhetünk a váratlan helyzetekre, amikor olyan egészségi állapotba kerülnél, hogy nem lennél képes döntést hozni bizonyos kezelések igénybevételéről vagy elutasításáról.

 

Ha nem szeretnéd, hogy ilyen esetben mások döntsenek helyetted, vagy csak le akarod venni szeretteid válláról ezt a nyomasztó terhet, akkor ezzel a nyilatkozattal kezedbe veheted a sorsodat.

 

Az egészségügyi nyilatkozat tartalmazza az igénybe venni kívánt és az elutasítani kívánt kezeléseket, valamint a helyettes, döntéshozatalra jogosult személy(ek) is kijelölésre kerülnek benne. Itt is számíthatunk a gyorsaságra, amelyhez személyes kontaktusra sincs szükség.

 

Miért éri meg az eKRS-t választani?

 

Ezzel az online ügyintéző rendszerrel akkor is lehetőségünk van a rendelkezések megvalósítására, ha például fizikailag már korlátozottak vagyunk a személyes ügyintézésben. Teljesen mindegy, hogy ennek az az oka, hogy nincs a közelünkben ügyvédi iroda, s nagyobb távolságokra nem tudunk vagy nem akarunk utazni, vagy éppen betegségünk akadályoz meg ebben. Hiszen az eKRS-en keresztül egy megbízható interenetkapcsolaton és egy alkalmas eszközön kívül semmi másra nincs szükségünk, hogy nyilatkozatainkat megtehessük.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ezért válassz gyerek franciaágyat!

Most van szükség környezetbarát irodai nyomtatóra?

A gyárból az otthonunkba: hogyan készül a műanyag nyílászáró?

Gyémánt eljegyzési gyűrű? Ki is tudna neki ellenállni!

Speciális kutyafekhely az egyedi igényekhez

Építsünk tudatosan LinkedIn-profilt!

Ha a kutyusodnak csirkehús-allergiája van

A powerbank haszna

Tippek, ha ki szeretnénk próbálni a CBD olajat

Itt az ideje plüsstakarókra váltani!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok